10/7/16

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο... Κανναβιστάν της Αλβανίας

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΕ ΝΑΡΚΩ-ΠΟΛΕΜΟ
Πολιτικός... ναρκω-πόλεμος μέχρις εσχάτων έχει ξεσπάσει στην Αλβανία μεταξύ του νυν και του πρώην πρωθυπουργού, Εντι Ράμα και Σαλί Μπερίσα αντίστοιχα, με τον τελευταίο να λέει στη Βουλή αφοπλιστικά ότι η χώρα θα πρέπει πλέον να ονομάζεται... Κανναβιστάν.
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε το Δημοκρατικό Κόμμα και ο ίδιος ο Σ. Μπερίσα στη Βουλή, έχει χαθεί ο έλεγχος στην υπόθεση της παράνομης καλλιέργειας χασίς (κάνναβης), η οποία έχει επεκταθεί σε όλη τη χώρα, μετατρέποντάς τη στην «Κολομβία της Ευρώπης», ενώ υπάρχει εύνοια και προστασία από την κυβέρνηση του Εντι Ράμα και δομές της αστυνομίας. Ο ίδιος ο Σ. Μπερίσα εδώ και πάνω από έναν μήνα «βομβαρδίζει» με στοιχεία-ντοκουμέντα -φωτογραφίες και βίντεο- που δείχνουν ατέλειωτες φετινές χασισοφυτείες από διάφορες περιοχές της Αλβανίας, από τον Βορρά μέχρι τον Νότο. Και δίπλα στις φυτείες ολόκληρα θερμοκήπια, σπορεία, οργανωμένα συστήματα ποτίσματος και άλλες εγκαταστάσεις.
Στοιχεία που αν επιβεβαιωθούν και από άλλες πηγές, θα προκαλέσουν δέος και μεγάλη ανησυχία. Tο περίφημο Λαζαράτι, σε μικρή απόσταση από το Αργυρόκαστρο, που ήταν επί χρόνια το κέντρο παραγωγής και διακίνησης χασίς στην Αλβανία και φέρεται να «καθάρισε» ύστερα από μια μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας, με 600 πάνοπλους αστυνομικούς και ελικόπτερα από τον αέρα, τον Ιούνιο του 2014, αποτελεί ένα μικρό μόνο μέγεθος μπροστά στη σημερινή έκρηξη της παράνομης καλλιέργειας χασίς σε ολόκληρη την Αλβανία. Ο Σ. Μπερίσα υπολογίζει ότι οι εκτάσεις που καλλιεργήθηκαν στη φετινή «έκρηξη» καλύπτουν μια επιφάνεια η οποία είναι μεγαλύτερη από εκείνη που καλυπτόταν συνολικά από τις χασισοφυτείες όλα τα 25 προηγούμενα χρόνια σε ολόκληρη την Αλβανία.

Για τη συνέχεια : himara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.