26/7/16

Τον Άσαντ συνάντησε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος


Ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος συνάντησε τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Ασαντ. Ο προκαθήμενος της εκκλησίας έστειλε μήνυμα αγάπης και συμπαράστασης στον συριακό λαό.

Ευγενία Σέργη
Τη συμπαράσταση της Κύπρου στο λαό της Συρίας, που δοκιμάζεται από τον εμφύλιο αλλά και την επέλαση των Τζιχαντιστών, μετέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος προς τον Πρόεδρο της χώρας. Ο προκαθήμενος της κυπριακής εκκλησίας συναντήθηκε, στη Δαμασκό, με τον Μπασάρ Αλ Ασαντ.

Στις εννέα και τριάντα το πρωί, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασαρ Αλ Ασαντ, στη Δαμασκό.

Τον συνόδευε ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης.

Κατά τη συνάντηση, διάρκειας 45 λεπτών, συζητήθηκε η δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στη Συρία, αλλά και οι εξαιρετικές, όπως χαρακτηρίστηκαν, διμερείς σχέσεις, και πως μπορούν αυτές να ενδυναμωθούν.

Το πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας Sana μετέδωσε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος κάλεσε την Ευρώπη να επανεξετάσει τις σχέσεις της με την Συρία, και να άρει τον άδικο, όπως τον χαρακτήρισε, αποκλεισμό της χώρας.

Ο Σύρος Πρόεδρος τόνισε πως οι δύσκολες συνθήκες που βιώνει ο λαός έχουν μεγαλώσει την επιμονή για ενότητα και ειρήνη.

Ενώ εξήγησε πως ένας από τους κύριους στόχους των τρομοκρατικών επιθέσεων που δέχεται από τους εξτρεμιστές η Συρία, είναι για να πληγεί ο πολυπολιτισμικός κοινωνικός ιστός της.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος είχε σήμερα συναντήσεις και με τον Υπουργό Εξωτερικών και τον Πρόεδρο της Βουλής, ενώ αργά χθες το απόγευμα συναντήθηκε και με τον Μουφτή της Συρίας.

Αύριο, τελευταία ημέρα της επίσκεψης του, ο Αρχιεπίσκοπος αναμένεται να περιοδεύσει σε περιοχές της Δαμασκού, για να δει από κοντά την καθημερινότητα των πολιτών.

ANT1 Newsroom

http://www.ant1iwo.com/news/cyprus/article/245271/ton-asad-sunadise-o-arhiepiskopos-hrusostomos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.