31/7/16

Έφοδος αντιεξουσιαστών στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης την ώρα της λειτουργίας

Έγιναν περισσότερες από 20 προσαγωγές καταληψιών

Οι εισβολείς αντιεξουσιαστές -που κατ' εξακολούθηση συλλαμβάνονται και αφήνονται ελεύθεροι από τις αρχές- διαμαρτύρονταν για την εκκένωση των υπό κατάληψη κτιρίων στην πόλη και ήρθαν σε αντιπαράθεση με τους πιστούς - Χρειάστηκε επέμβαση των ΜΑΤ! 
Μια ομάδα περίπου 25 ατόμων πραγματοποίησε σήμερα έφοδο στον Ιερό Ναό του Γρηγορίου Παλαμά στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, την ώρα της Κυριακάτικης Λειτουργίας. 
Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για αντιεξουσιαστές που διαμαρτύρονταν για την εκκένωση των υπό κατάληψη κτιρίων στην πόλη από πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι ταραξίες πέταξαν φέιγ βολάν και ήρθαν σε αντιπαράθεση με πιστούς που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στον ναό.
Στη συνέχεια ιερείς και πιστοί κατάφεραν να τους βγάλουν έξω, ενώ στο σημείο κατέφθασαν μετά από λίγη ώρα άνδρες των ΜΑΤ που προχώρησαν σε 20 προσαγωγές. 
Η επέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση και με τη λήξη του συμβάντος, η κυριακάτικη λειτουργία συνεχίστηκε κανονικά. 

Άνθιμος: «Τέτοια πράγματα δεν έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα»
«Τέτοια πράγματα δεν έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα», δήλωσε ο Μητροπολίτης Άνθιμος, σχολιάζοντας την έφοδο των αντιεξουσιαστών στον Ιερό Ναό του Γρηγορίου Παλαμά, στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, νωρίς το πρωί.
Ο Μητροπολίτης Άνθιμος ενημερώθηκε για το συμβάν ενώ βρισκόταν στον άμβωνα του ιερού ναού του Σωτήρος, όπου λειτουργούσε.


 



Μεταξύ άλλων, ο ίδιος εξήγησε για ποιο λόγο κατεδαφίστηκε το πρώην ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος», ενώ τόνισε πως το λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη και η κοινωνία.

ΝΔ: Η κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποθρασύνει τους αντιεξουσιαστές
Για παρατεραμένη ανοχή και ιδεολογική- κομματική κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ στους αντιεξουσιαστές, κατηγορεί η ΝΔ την Κουμουνδούρου, με αφορμή τη σημερινή «έφοδο» στον Ιερό Ναό του Γρηγορίου Παλαμά, στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.
Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος, η κυβέρνηση δεν ελέγχει τίποτα, σε αντίθεση με τις δηλώσεις του υπ. Προστασίας του Πολίτη ότι «πρόκειται για ελεγχόμενες καταστάσεις», ενώ ζητά να μπει επιτέλους ένα τέλος στην ανομία.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
«Επιτέλους ας μπει ένα τέλος. Η παρατεταμένη ανοχή της Κυβέρνησης και η ιδεολογική – κομματική κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ στις συμπεριφορές ανομίας των αυτοαποκαλούμενων αντιεξουσιαστών οδηγεί πλέον στην αποθράσυνσή τους.
Μετά τις καταλήψεις και τους βανδαλισμούς δημόσιων και ιδιωτικών χώρων και κτιρίων, σήμερα  ζήσαμε μια νέα αθλιότητα. Τη βεβήλωση Ιερού Ναού και την βάναυση προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος των Ελλήνων .
Και όλα αυτά ενώ ο αρμόδιος Υπουργός "Προστασίας του Πολίτη" πριν λίγες μέρες δήλωνε ότι "πρόκειται για ελεγχόμενες καταστάσεις"!..
Σήμερα αποδεικνύεται ότι η Κυβέρνηση δεν ελέγχει τίποτα.  Και πάντως δεν ελέγχει τον κομματικό της φορέα, τον ΣΥΡΙΖΑ που παίζει επικίνδυνα παιχνίδια ανοχής στην ανομία σε βάρος της προστασίας των πολιτών.Των πολιτών που απαιτούν: "Φτάνει πια".»




Πηγή:seleo.gr

9 σχόλια:

  1. Τυχαίος ταυτόχρονισμος με την έφοδο των ισλαμιστών στη Γαλλία προ εβδομαδας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άνθιμος: «Τέτοια πράγματα δεν έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα»

    Παναγιώτατε,

    Ήταν θέμα χρόνου. Κάποτε θα το βλέπαμε κι αυτό. Να (προσ)εύχεσθε να μην δούμε και χειρότερα (βλέπετε Γαλλία). Δυστυχώς, δεν έχομε έναν Πούτιν, που τακτοποιεί και αυτού τού είδους τα φαινόμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι λεβεντες αυτοι,θα πανε σε τζαμι;τους προτινω την ημερα της γυναικας.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανάμεσα στα άλλα προκλητικά αυτής τής φασιστικής "καφρίλας" είναι τό ότι αυτά τα δήθεν ψαγμένα και προβληματιζόμενα άτομα που τάχατες ζητάνε την εξυγίανσης τής κοινωνίας, δεν είναι σε θέση να καταλάβουν ούτε το Α απο την αντίστοιχη αλφαβήτα: Το κτίριο στο οποίο εισέβαλαν δεν είναι ένα περιουσιασκό στοιχείο τού οποιουδήποτε παπά ή δεσπότη, αλλά χώρος όπου κάποιοι άνθρωποι, ίσοι στα δικαιώματα με αυτούς που τάχα είναι μπροστάρηδες στην πρόοδο, ήταν μέσα για να ασκήσουν κάποιο στοιχειώδες δικαίωμά τους. Η θρησκευτική κατάφαση ή άρνηση είναι εξ ίσου δεκτά και σεβαστά. Κάποιοι πενήντα - εβδομηντα άνθρωποι μέσα στην Εκκλησία εκείνη λειτουργούσαν θρησκευτικά.
    Αυτούς και μόνο αυτούς πρόσβαλαν οι "προχο" υπερπροοδευτικοί τρομοκράτες αναρχοφασίστες. Απλούς ανθρώπους που δικαιούνται να προσεύχονται και να εκφράζουν τα θρησκευτικά πιστεύω τους. Καμιά εξουσία δεν θιχτηκε με την εισβολή αυτή : Απλά οι αυταρχιστές που αυτοχαρακτηρίζονται "αντιεξουσιαστές" άσκησαν βίαια την μορφή εξουσίας που αυτοί διαθέτουν ("ντου" και τούς διαλύσαμε") σε βάρος ειρηνικών απλών ανθρώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στην Ελλάδα δεν έχουν τα ερείσματα για να πράξεις ανάλογες με της Γαλλίας,μπορούν όμως να τα δημιουργήσουν. Ένα τέτοιο σοβαρό έρεισμα θα είναι η δημιουργία τμήματος ισλαμικών σπουδών στο ΑΠΘ. Αν ο ελληνικός λαός δεν αντιδράσει, μην περιμένουμε ότι θα αντιδράσει σε άλλα σοβαρά εθνικά θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ντροπή!! Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν ιερό και όσιο. Έχουν ένα αβυσσαλέο και άκριτο μίσος απέναντι σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τη θρησκεία (τη δικιά μας βέβαια, με τους τζιχάντ δεν έχουν πρόβλημα).
    Το θέμα περνάει 2η-3η είδηση ενώ είναι πολύ σοβαρό. Πολλοί είτε επικροτούν είτε δεν ενοχλούνται στη λογική 'η Εκκλησία δεν πληρώνει φόρους','κακοί παπάδες' κλπ.
    Έρχεται καιρός διωγμών για τους χριστιανούς στην ίδια τους τη χώρα. Ακουγόταν αστείο κάποτε τώρα αρχίζουμε και το βλέπουμε σιγά σιγά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. To ότι τα αναρχικά ρετάλια (ψυχικά & νοητικά ρετάλια είναι), αποτελούν το "μακρύ χέρι" υπηρεσιών που επιβουλεύονται την ενότητα της ελληνικής κοινωνίας έχει αποδειχτέι πολλές φορές, με κυριότερη την περίοδο ταραχών με αφορμή το θάνατο Γρηγορόπουλου. Εκεί μάλιστα φάνηκε ότι είχαν ειδικές γνώσεις σε θέματα που μόνο κάποιου είδους εκπαίδευση έχει δώσει αυτές τις γνώσεις.
    Όσο αυτοί εντείνουν τις λυσσώδεις επιθέσεις τους εναντίον του τρόπου ζωής μας και του είναι μας, τόσο πρέπει να το έχουμε υπόψιν μας για να προετοιμαζόμαστε και να τους αντιμετωπίζουμε αναλόγως.
    Πίσω από τα ανώριμα εφηβικά κι ευκολοπαρασυρόμενα μυαλά, κρύβονται ηγετικές φυσιογνωμίες με πολύ σκοτεινές διασυνδέσεις και εντολοδόχοι φασιστικών και βίαιων επιθέσεων κατά της ελληνικής κοινωνίας, σωστοί πυρήνες εν υπνώσει, όργανα της Νέας Τάξης.
    Οφείλουμε να τους σταματήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και βέβαια «πρόκειται για ελεγχόμενες καταστάσεις» Κύριε Υπουργέ, αφού δεν έχουμε - εδώ - να κάνουμε με... τσίτσιδες FEMEN (με μηνύματα στο στήθος και στην πλάτη, αντί των κλασικών φέϊγ βολάν), Pussy Riot κλπ. κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.