26/7/16

«Η Τουρκία θα ανοίξει τα σύνορα με την Αρμενία»

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Hürriyet» οι τουρκικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν τη διαδικασία συμφιλίωσης με την Αρμενία και να ανοίξουν τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.

Σχετική αναφορά έγραψε ο δημοσιογράφος Φατίχ Τσεκίργκε στην αναφερόμενη εφημερίδα, όπου σημειώνει ότι κατά την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Μπακού , προσπάθησε να αποσαφηνίσει τη θέση της Τουρκίας ώστε να μετριάσει την αντίθεση του Αζερμπαϊτζάν στο θέμα αυτό.

Ο Τσαβούσογλου επισκέφθηκε το Μπακού στις 15 Ιουλίου και μετά πήγε στην Τυφλίδα. Στις επισκέψεις του αυτές ήταν και ο δημοσιογράφος της «Hürriyet».

Ο Φατίχ Τσεκίργκε σχολιάζοντας την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών και την υπέρβαση της κρίσης μεταξύ Τουρκία και Ρωσίας, γράφει ότι ο Τσαβούγλου είπε « Θα δείτε ότι θα κάνουμε περισσότερα για την ειρήνη. Σύντομα θα ακούσετε ακόμη περισσότερες καλές ειδήσεις».

Ο δημοσιογράφος προσπάθησε να αποσπάσει περισσότερες πληροφορίες για τη δήλωση αυτή, αλλά ο Τούρκος υπουργός, δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες.

Ο ΦατίχΤσεκίργκε στο άρθρο σημείωσε ότι «μόλις τώρα, από φίλους διπλωμάτες πληροφορήθηκα ότι οι τουρκικές αρχές θα προσπαθήσουν να μειώσουν τον αριθμό των εχθρών τους και να αυξήσουν τον αριθμό των φίλων, υπάρχει, επίσης, ένα σχέδιο να ανοίξουν τα σύνορα με την Αρμενία».
--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

1 σχόλιο:

  1. Τσάβ, άστο δεν περπατάει. Κανείς δε θέλει κολλεγιές με πεπτωκότες. Κοίτα το εσωτερικό γιατί στα εξωτερικά δεν περπατάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.