26/7/16

Τζιχαντιστές του ISIS αποκεφάλισαν ιερέα μέσα στην εκκλησία του στη Γαλλία

Τζιχαντιστές του ISIS αποκεφάλισαν ιερέα μέσα στην εκκλησία του στη Γαλλία
Τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ήταν οι δύο άνδρες που οπλισμένοι με μαχαίρια εισέβαλαν το πρωί της Τρίτης σε μια γαλλική εκκλησία στη Νορμανδία και αποκεφάλισαν τον ηλικιωμένο εφημέριό της.
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τοπικές πηγές, ο ένας εκ των δύο τζιχαντιστών ήταν γνώριμος στις γαλλικές Αρχές.
Συνελήφθη το 2015, όταν αποπειράθηκε να ταξιδέψει στη Συρία για να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος και αφέθηκε ελεύθερος υπό επιτήρηση.
Ο πρόεδρος Ολάντ επιβεβαίωσε ότι η επίθεση έγινε στο όνομα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ομηρία που κατέληξε σε αποκεφαλισμό
Ο ηλικιωμένος ιερέας στη φωτογραφία είναι ο 88χρονος π. Ζακ Αμέλ (Jacques Hamel), που αποκεφαλίστηκε από τους δύο οπλισμένους με μαχαίρια τζιχαντιστές μέσα στην εκκλησία του στη Νορμανδία.
iereas
Ο ηλικιωμένος ιερέας, μοναχές και πιστοί, που βρίσκονταν μέσα στην εκκλησία Σεντ Ετιέν ντι Ρουβρέ στη Ρουέν, κρατήθηκαν όμηροι το πρωί της Τρίτης από τους δύο άνδρες για 40 περίπου λεπτά.
Place-de-lglise
Οι δράστες εισήλθαν στην εκκλησία στις 09.45 το πρωί, την ώρα της πρωινής λειτουργίας, και σύμφωνα με τους μάρτυρες φώναξαν σύνθημα υπέρ της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Οι δράστες της επίθεσης έκοψαν τον λαιμό του 88χρονου ιερέα , πριν πέσουν οι ίδιοι νεκροί κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης.
Παράλληλα, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες άλλος ένας από τους συνολικά πέντε ομήρους έχει τραυματιστεί σοβαρά και χαροπαλεύει.
Μεταξύ των ομήρων ήταν ένας ιερέας, δύο μοναχές, καθώς και πιστοί, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.
Μια τρίτη μοναχή, που επίσης βρισκόταν στην εκκλησία, κατάφερε και ξέφυγε και ειδοποίησε την Αστυνομία.
«Φρίκη από τη βάρβαρη επίθεση στην εκκλησία της Νορμανδίας», έγραψε στο Twitter ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, κάνοντας λόγο για πλήγμα για ολόκληρη τη Γαλλία και όλους τους καθολικούς.
«Θα είμαστε ενωμένοι», καταλήγει το tweet του Γάλλου πρωθυπουργού.

Ο Ολάντ είπε ότι θα πολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος «με όλα τα μέσα»
Οι δράστες της επίθεσης στην εκκλησία στη Νορμανδία ήταν τρομοκράτες που είχαν δηλώσει υποταγή στο Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.
Σε δηλώσεις του από το σημείο της επίθεσης, τόνισε ότι η Γαλλία πρέπει να πολεμήσει κατά του Ισλαμικού Κράτους με όλα τα μέσα, σεβόμενοι παράλληλα τους νόμους.
Εξέφρασε επίσης στις οικογένειες των θυμάτων και σε όλους τους Καθολικούς της Γαλλίας, την αλληλεγγύη και τη συμπόνια του Έθνους.

http://www.multi-news.gr/tribune-martiria-sok-anagasan-ton-ierea-gonatisi-ton-apokefalisan/#axzz4FXVRWwL8 


Images d'archive INA
Institut National de l'Audiovisuel
http://www.ina.fr

7 σχόλια:

  1. Απο αυτο το τραγικό συμβάν αναδύονται μερικά συμπεράσματα
    Οι φανατικοί μουσουλμάνοι αισθάνονται τη Γαλλία να ειναι του χεριού τους και τολμούν να εισβάλουν σε εκκλησία και να κρατούν ομήρους τους πιστούς...
    Ενας Εξ αυτων ηταν ηδη καταγεγραμμένος ως φανατικός αλλα την περιοδο εκείνη η Γαλλία εκανε τα στραβά ματια και τα κουφά αυτιά, σε τέτοιου είδους ατομα γιατι εξυπηρετούσε τα τοτε συμφέροντα τους
    Παρα του οτι ηταν καταγεγραμμένος ,δρούσε εντελως ελεύθερα και μαλιστα οταν η χωρα εχει ηδη βιώσει τρομοκρατικές δράσεις με απώλειες πολλών 100 Αδων θυμάτων..

    Και καπου εδω ξύπνησε ο Ολαντ ....αμα ξύπνησε πραγματικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. When Europe was allowing muslims to stay up to 3 days to conduct their businness and leave, the Byzantines were allowing mosques.
    We all know how it ended.

    We showed the same liberty in Alexandria and religious fanaticism desyroyed us.

    Maybe it is time to realize culture is not exportable and assimilation not possible for some groups.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. When in Europe muslims were allowed to stay for up to 3 days to conduct their business and then leave, the Byzantines were allowing mosques. We all know how it turmed out.

    In Alexandria we treated them with kindness and let them have religious freedom. Their fanaticism destroyed us.

    Maybe it is time to realize culture is not exportable and assimilation does not work for certain groups.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριοι και κυρίες του blog, θα ήθελα να σας τονίσω ότι δε μας ωφελεί να αναφερόμαστε στην τρομοκρατική οργάνωση DAESH με οποιοδήποτε άλλο ακρωνύμιο, όπως επίσης και το ότι δεν πρόκειται για Τζιχαντιστές αλλά για Ουαχαμπίτες. Είναι μεγίστης σημασίας η ακριβής και σοβαρή ενημέρωση των πολιτών σε τόσο φλέγοντα ζητήματα. Γι'αυτούς τους λόγους σας παρακαλώ στο εξής να είστε πιο προσεκτικοί σε αυτές τις αναφορές σας και προτείνω ο κ. Καλεντερίδης να γράψει ένα άρθρο που να εξηγεί τη φύση της τρομοκρατικής οργάνωσης DAESH και των στελεχών της, το δόγμα της, όπως επίσης και τη θέση του υπόλοιπου Ισλάμ σε σχέση με αυτούς, για την σωστή και εις βάθος ενημέρωση των αναγνωστών/πολιτών.

    Ευχαριστώ
    Με εκτίμηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Ευρώπη αργά αλλά σταθερά ακολουθεί τον ίδιο δρόμο που εδώ και 2000 χρόνια ακολούθησαν η Αλεξάνδρεια, ή η βόρεια Συρία ή και αργότερα όλη η Μικρά Ασία και η Κωνσταντινούπολη κτλ κτλ κτλ. Όπου δε το ισλαμ άρχισε να αναμειγνύεται και να εγκαθίσταται σε περιοχές που ήταν χριστιανικές, τελικά πουθενά σε αυτές δεν έμεινε ούτε ένα ιχνος δυτικού πολιτισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ισλάμ θέλουν και Ισλάμ έχουν. Αυτός είναι ο διαφωτισμός του Ισλάμ και πρέπει να τον αποδεχθούν. Μήπως δεν εγνώριζαν το Ισλάμ όταν ίδρυαν μουσουλμανικό κράτος στη Βοσνία, όταν βοηθούσαν τους Τούρκους στην Κύπρο, στη Συρία και παλαιότερα (ιδίως η Γαλλία) στη Μικρασία; Μάχαιραν έδωσες, μαχαιρα θα λάβης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Ο Ολάντ είπε ότι θα πολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος «με όλα τα μέσα»"

    Το κακό του το καιρό! Είναι μακράν ο χειρότερος πρόεδρος που είχε η Γαλλία από τον Β'ΠΠ και μετά.

    Γαλλία: Όλοι γνώριζαν τα σχέδια του 19χρονου δήμιου του ιερέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.