15/7/16

Το Plan X στην Βενεζουελα: Η χώρα στα χέρια του στρατού


Του Γιάννη Κουζηνού
Μετά την τεράστια αποτυχία της φαεινής ιδέας του προέδρου Μαδούρο, που ήθελε την διανομή τροφίμων να γίνεται χέρι χέρι και πόρτα πόρτα σε όλους τους κατοίκους στην Βενεζουέλα και προξένησε περισσότερα προβλήματα, λεηλασίες και ατελείωτες διαμαρτυρίες και επεισόδια σε όλη την χώρα νομίζω ότι πλέον περάσαμε στην φάση εκείνη που όλοι φοβόμασταν αλλά όλες οι πληροφορίες και τα  δείγματα γραφής του παραπαίοντος καθεστώτος προϊδέαζαν για αυτή την κατάληξη.
Με ένα νέο προεδρικό διάταγμα,παρακάμπτοντας ακόμα μια φορά το κοινοβούλιο, που κατά 65% ελέγχεται από την αντιπολίτευση, αγνοώντας το ίδιο το σύνταγμα και οποιοδήποτε νόμο παρέδωσε στην ουσία την διοίκηση της χώρας στον στρατό και προσωπικά στον στρατηγό Υπουργό Εθνικής Άμυνας Vladimir Padrino López. Ο Νικολάς Μαδούρο του οποίου η δημοτικότητα πλέον βρίσκεται πολύ κάτω από το 20% και με την συντριπτική πλειοψηφία του λαού της Βενεζουέλας να τον θεωρεί προσωπικά υπεύθυνο για την εξαθλίωση του (προσωπικά θεωρώ αυτή την άποψη τελείως λανθασμένη αφού όπως έχω γράψει το πρόβλημα δεν είναι ο Μαδούρο αλλά οι πολιτικές που ακολουθούνται 17 χρόνια τώρα) επισημοποίησε την πεποίθηση όλων ότι στην ουσία τα πάντα ελέγχονται κάτω από το τραπέζι από τον στρατό.

Για τη συνέχεια liberal

1 σχόλιο:

  1. Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατά της Βενεζουέλας

    - Το 2002, οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν οργανώσει πραξικόπημα εναντίον του εκλεγμένου προέδρου Ούγκο Τσάβες Φρίας, και στη συνέχεια δολοφόνησαν τον δικαστή Danilo Anderson που ήταν υπεύθυνος για την έρευνα.

    - Το 2007, προσπάθησαν να αλλάξουν το καθεστώς, οργανώνοντας μια «χρωματιστή επανάσταση» με τροτσκιστικές ομάδες.

    - Το 2014, φάνηκαν να εγκαταλείψουν το στόχο τους και υποστήριξαν αναρχικές ομάδες για να καταστρέψουν και να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα, είναι η Guarimba

    - Απέτυχε το πραξικόπημα του Ομπάμα στη Βενεζουέλα
    Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γερμανία, ο Καναδάς, το Ισραήλ και το Ηνωμένο Βασίλειο οργάνωσαν την «Επιχείρηση Ιεριχώ».

    http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/02/blog-post_691.html

    Υ.Γ.1
    Περί ειδήσεων: "Οι τέσσερις αδελφές"
    http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2016/07/blog-post_492.html

    Υ.Γ.2
    Οι Δημοκράτες του πλανήτη, οι καλοί άνθρωποι δηλαδή, ποτέ δεν έπαψαν νά βάζουν όχι μόνο το χεράκι τους αλλά και το λιθαράκι τους, όπου μπορούν αλλά και όσο μπορούν και τους παίρνει, για την επίτευξη αυτού του ευγενούς σκοπού των Αμερικανών. Τέλος, οι επαγγελματίες και οι άνθρωποι της πιάτσας για να μην καρφωθούν τραγουδάνε-μισοτραγουδάνε-μουρμουρίζουν το God Bless America από μέσα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.