17/7/16

Υπόθεση Siemens: Είναι η Ελλάδα ένα αποτυχημένο κράτος;

Αποζημίωση 1,7 δις ευρώ σε δεκαεπτά χώρες, στην Ελλάδα 11 χρόνια δεν γίνεται καν δίκη

Το 2006 ξεσπάει το παγκόσμιο σκάνδαλο Siemens και ενεργοποιούνται τα νομικά αντανακλαστικά από διάφορες χώρες για την άσκηση αγωγών και διεκδίκηση αποζημιώσεων. 
Η Siemens πληρώνει σε αποζημιώσεις 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ σε δεκαεπτά χώρες και στην Ελλάδα, δεν αποδόθηκε καμία ευθύνη, δεν καταδικάστηκε κανείς. Το ελληνικό κράτος υπέγραψε έναν «λεόντειο» εξωδικαστικό συμβιβασμό με την εταιρεία, χωρίς ποτέ να κινηθεί νομικά εναντίον της και χωρίς να έχει προσδιοριστεί το ύψος της ζημιάς του ελληνικού δημοσίου. 
Η ελληνική εκδοχή του σκανδάλου της SIEMENS δεν προέκυψε με πρωτοβουλία ελληνικών κυβερνήσεων ή της ελληνικής δικαιοσύνης. Όταν άνοιξε και ο φάκελος «Ελλάδα» στην Γερμανία, αποκαλύφθηκε και η δωροδοκία κομμάτων, ελληνικών αρχών και αξιωματούχων. Η πολιτική διάσταση του σκανδάλου της Siemens οδηγήθηκε σε ένα μεγαλοπρεπές φιάσκο συγκάλυψης και συμψηφισμού, αφού ουδείς πολιτικός παραπέμφθηκε από τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής, δεν προσδιορίστηκε ποτέ με ακρίβεια το ύψος της ζημίας του Ελληνικού Δημοσίου (η εξεταστική επιτροπή το «εκτίμησε» στα 2 δις ευρώ), ούτε έγινε ουσιαστική συζήτηση για τη ροή του μαύρου χρήματος στα κομματικά ταμεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

 για τη συνέχεια AV

4 σχόλια:

  1. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ FRAGILE STATE
    (TO FAILED STATE ΕΙΝΑΙ ΟΡΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΠΡΙΝ ΜΙΛΗΣΕΤΕ, ΕΛΕΟΣ...)
    ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΔΥΟ ΤΕΡΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΞΕΣΚΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΤΟΥ: Η ΣΚΥΛΛΑ (ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΡΠΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ) ΚΑΙ Η ΧΑΡΥΒΔΗ (ΝΤΟΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΧΑΜΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΜΠΡΑΒΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ).
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΟΡΜΟ, ΕΙΔΑΛΛΩΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΓΧΩΡΙΑ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΤΙΣΕ ΥΓΙΗ ΚΑΙ ΙΚΑΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΣΧΕΤΟ: Η ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ FAILED STATE ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ;
      ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η ΣΚΥΛΛΑ ΚΑΙ Η ΧΑΡΥΒΔΗ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΕΙΠΩΘΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΨΕΜΜΑΤΑ Η' ΜΟΚΟ.

      Διαγραφή
  2. ΠΟΛΥ ΜΕ ΑΡΕΣΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΑ, ΗΤΑΝ ΤΖΟΥΣΥ. ΦΙΛΕ ΣΑΒΒΑ, ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΥΟ ΤΕΡΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ, ΦΙΛ ΦΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ. ΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ, ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΨΥΧΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άσχημα τα νέα φίλε Σάββα: ο φίλος και συνοδοιπόρος σου Πάνος Καμμένος είπε "για το φιάσκο της Siemens" ότι «είναι ξεκάθαρο ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος δεν μετέφρασε, ως όφειλε, το βούλευμα»
    http://www.iefimerida.gr/news/278684/kammenos-o-kostas-karamanlis-apotelei-ethniko-kefalaio
    Η μια συνιστώσα σας πιστεύει το αντίθετο από την άλλη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.