4/10/16

Σάββας Καλεντερίδης: Μεγάλη προσοχή στην Τουρκία - Διαβάστε ίσως το πιο σημαντικό από τα κείμενα έχω μεταφράσει τα τελευταία 30 χρόνια (Μέρος Β΄)

Το δημοσιεύσαμε στις 5 Αυγούστου - Διαβάστε για να κατανοήσετε τις δηλώσεις Ερντογάν για τη Λωζάνη

Δημοσιεύουμε σήμερα το Β΄ Μέρος του άρθρου του Ιμπραχίμ Καραγκιούλ, το οποίο ήδη προκάλεσε το ενδιαφέρον χιλιάδων αναγνωστών. Πριν αλέκτωρ λαλήσαι, ο ίδιος ο Ερντογάν με τις προχθεσινές του δηλώσεις, που έχουν αυτούσια αποσπάσματα από το άρθρο, έρχεται να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις μας, ότι δηλαδή δεν πρόκειται απλώς για ένα άρθρο, αλλά πιθανότατα για ένα «report» που συντάχθηκε από το επιτελείο του Ερντογάν, με το οποίο γίνεται η αποτίμηση της κατάστασης και η πρόταση πολιτικής και στρατηγικής για τις επόμενες δεκαετίες. 

Κατά την άποψή μας, έτσι θα πρέπει να διαβαστεί και να αναλυθεί, αφού η πολιτική συμπεριφορά της Τουρκίας θα «πηγάζει» και θα εκπορεύεται από όσα περιέχονται στο εν λόγω άρθρο.

(Φωτ.: EPA / Tolga Bozoğlu)
Όσον αφορά την ουσία, το κλασικό «λάθος» που κάνει ο αρθρογράφος και όσοι συνετέλεσαν στη σύνταξη του «report» είναι ότι εκλαμβάνουν ως συνωμοσία εναντίον της Τουρκίας τη φυσική πορεία των πραγμάτων, και εννοούμε την πορεία των Κούρδων και των άλλων λαών της Ανατολίας προς την απελευθέρωση.
Δεν υπολογίζουν δηλαδή ότι αυτές οι πλανητικές δυνάμεις τις οποίες τώρα καταριούνται, είναι αυτές που στήριζαν επί έναν αιώνα την κίβδηλη ενότητα της Τουρκίας και του τουρκικού έθνους και κράτους, και τώρα που αποσύρουν τη στήριξη, η ίδια η ιστορία είναι αυτή που έρχεται να κάνει τη δική της δουλειά και όχι οι σύμμαχοι που «πρόδωσαν» την Τουρκία. Απλώς, οι σύμμαχοι της Τουρκίας ήλθε η ώρα να απλώσουν το χέρι σε εκείνους που τους έθαψαν επί έναν αιώνα με την πολιτική τους στον κεμαλικό και ισλαμοφασιστικό μεσαίωνα.
Καλή μελέτη, και ο θεός της Ανατολίας βοηθός όλων μας...
Σάββας Καλεντερίδης
Η συνέχεια του άρθρου
Θα πρέπει να επανεξεταστούν οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ και την ΕΕ
Αυτό είναι ξεκάθαρο και φαίνεται από τη στάση που κρατούν οι ΗΠΑ και τα κράτη της ΕΕ μετά την επίθεση της 15ης Ιουλίου. Ήταν σίγουροι ότι θα πετύχουν. Δεν πρόβλεψαν ότι οι δύναμη αντίστασης που έχει ο τουρκικός λαός θα τους χαλούσε τα σχέδια. Δεν πρόβλεψαν ότι θα αμυνθούν για την πατρίδα. Συνελήφθησαν με τα ματωμένα σενάρια στα χέρια τους.
Επιτέλους, μετά απ’ όλα αυτά, οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ θα πρέπει να αναπτυχθούν σε ένα άλλο επίπεδο. Το σχέδιο για την είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ θα πρέπει να επανεξεταστεί.
Θα πρέπει πλέον η Τουρκία, ως παγκόσμια δύναμη, να διευρύνει το πεδίο των πολιτικών και γεωπολιτικών της ελιγμών, με βάση τον νέο παγκόσμιο συσχετισμό δυνάμεων.
Η επιχείρηση κατάληψης της χώρας ήταν σε εξέλιξη εδώ και χρόνια. Επιχείρησαν να καταλάβουν τη χώρα μέσω περιθωριακών αντιπολιτευτικών δυνάμεων, με τα γεγονότα του πάρκου Γκεζί. Νόμισαν ότι θα τα καταφέρουν. Τότε είδαν ότι η Τουρκία είναι πολύ δυνατή. Με την επιχείρηση της 17ης Δεκεμβρίου,1 χρησιμοποιώντας τους ανθρώπους τους στο πολιτικό σύστημα, επιχείρησαν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους αναίμακτα το σύστημα, να στείλουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τη σημερινή ηγεσία της Τουρκίας, έχοντας ως στόχο να μην επιτρέψουν να εμφανιστούν ξανά στο προσκήνιο στελέχη με εθνικό φρόνημα όπως της σημερινής ηγεσίας.
Έχουν θέσει σε εφαρμογή σχέδιο «περικύκλωσης» της Τουρκίας
Παραλίγο να το πετύχουν. Αυτές οι δύο απόπειρες είχαν διεθνή διάσταση και αποσκοπούσαν στον έλεγχο της Τουρκίας. Μετά ακολούθησε η εκμετάλλευση του αποτελέσματος των εκλογών, μετά ήλθε η τρομοκρατία, και τώρα, με το πραξικόπημα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, το πιο ισχυρό κομμάτι του κράτους, ανέλαβαν να φέρουν σε πέρας τη δική τους αποστολή.

(Φωτ.: EPA / Tolga Bozoğlu)
Έχουν σε εφαρμογή σχέδιο «περικύκλωσης» της Τουρκίας. Οι αρθρογράφοι στο εσωτερικό χειροκροτούσαν, ορισμένοι πολιτικοί και επιχειρηματικοί κύκλοι ήταν συνεργάτες τους. Έκαναν σχέδια να μας κάνουν να συγκρουστούμε με τη Ρωσία, να κάνουν τον [Κουρδικό] Διάδρομο της Βόρειας Συρίας, για να φυλακίσουν και να πνίξουν την Τουρκία στην ενδοχώρα της Ανατολίας.
Αν τα κατάφερναν όλα αυτά, σχεδίαζαν να ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος. Να καταστρέψουν την Ανατολία, να μετατρέψουν τις πόλεις μας σε ερείπια, για να μην μπορούμε για τα επόμενα εκατό χρόνια να σηκώσουμε κεφάλι. Τα σχέδια αυτά, που ήταν σχέδια εκδίκησης, ήταν τρομερά.
Γνώριζαν ότι όσο υπάρχει Εκείνος, η Τουρκία δεν γονατίζει
Όλα αυτά είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους και εντάσσονται σε ένα σχέδιο. Όμως και οι φίλοι και οι εχθροί γνωρίζουν πολύ καλά ότι όσο η Τουρκία είναι ισχυρή, δεν θα επιτρέψει να παραδοθεί αυτός ο τόπος, δεν θα επιτρέψει να χαραχτούν νέοι χάρτες και νέα σύνορα.
Αυτοί ξέρουν ότι όσο υπάρχει ο Πρόεδρος Ερντογάν, δεν θα μπορέσουν να φέρουν στα μέτρα τους αυτή τη χώρα. Γι’ αυτό επί χρόνια ασχολούνται μ’ αυτόν, προσπαθώντας να αμαυρώσουν την εικόνα του.
Αυτοί τώρα πλέον γνωρίζουν πώς κινητοποίησε Εκείνος τη ραχοκοκαλιά της χώρας, πώς μετέτρεψε σε δύναμη την ιστορική παρακαταθήκη αντίστασης του έθνους. Προσέξτε, κάθε επιχείρηση εναντίον της Τουρκίας έχει ως στόχο να εξουδετερώσει τον Ερντογάν και το περιβάλλον του. Προσπάθησαν να διασπάσουν αυτήν την «ραχοκοκαλιά». Γιατί αυτά τα ηγετικά στελέχη, αυτή η ραχοκοκαλιά, είναι μια δύναμη που μπορεί να ορίσει την τύχη αυτού του τόπου. Μια τέτοια δύναμη εμφανίζεται για πρώτη φορά μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, που ξέρει να αντιστέκεται και να παράγει πολιτική.

(Φωτ.: EPA / Sedat Suna)
Η 15η Ιουλίου δεν είναι η τελευταία επίθεση
Δεν τελειώσαμε… Η 15η Ιουλίου δεν είναι η τελευταία επίθεση. Προσοχή, μην νομίσετε ότι όλα τελείωσαν, ότι έκλεισε αυτή η υπόθεση της διεθνούς επέμβασης στη χώρα μας. Ο Ερντογάν και το επιτελείο του θα ξαναμπούν στο στόχαστρο. Θα μπουν σε εφαρμογή νέα σενάρια για να τον εξουδετερώσουν. Όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις θα αρχίσουν να επιτίθενται την ίδια περίοδο και θα επιχειρηθεί οι πόλεμοι των εθνικών ταυτοτήτων να επεκταθούν σε ολόκληρη την Τουρκία. Γιατί μετά από κάθε αποτυχία, βάζουν σε εφαρμογή ακόμα πιο αιματηρά και θανατηφόρα σχέδια.
  • Κανείς να μην επιχειρήσει να παίξει με τη λογική μας, να μας αποπροσανατολίσει. Κανείς να μην θεωρήσει ότι το έθνος μας είναι ανόητο και να προσπαθήσει να μας πείσει ότι η καταστροφική επίθεση της 15ης Ιουλίου δεν ήταν τίποτε σοβαρό.
  • Κανείς να μην προσπαθήσει να υποστηρίξει και να αθωώσει τα στελέχη εντός της Τουρκίας αυτής της πολυεθνικής επίθεσης
  • Κανείς να μην πει «εντάξει, τα καταφέραμε», αρχίζοντας προσωπικούς υπολογισμούς. Αυτή η κρίση θα συνεχιστεί τουλάχιστον για τα επόμενα πέντε χρόνια.
Έχουμε έναν άξονα αμύνης, την υπεράσπιση της Ανατολίας
Από τώρα και στο εξής, όλοι θα πρέπει να συνασπιστούμε στη γραμμή της υπεράσπισης της Πατρίδας, στην άμυνα για την υπεράσπιση της ακεραιότητας της Ανατολίας.
Όσοι είναι εκτός αυτής της γραμμής είναι ξένοι, είναι εσωτερική απειλή, είναι εχθρός. Με το να συνεχίζουμε να ανεχόμαστε τον Γκιουλέν και τους τρομοκράτες του στους μηχανισμούς του κράτους, μετατρέπουμε ταχύτατα την εσωτερική σε εξωτερική απειλή. Θα χρησιμοποιηθούν επί μακρόν ως ένα θανατηφόρο όπλο εναντίον της Τουρκίας.
Και μην ξεχνάτε ότι τα στοιχεία της εσωτερικής απειλής στην Τουρκία δεν εξαντλούνται ανάμεσα στα στελέχη της τρομοκρατικής οργάνωσης του Γκιουλέν, και όταν θα έλθει η στιγμή, θα τους ενεργοποιήσουν και εκείνους.
Τότε θα σας εκπλήξουν ορισμένοι κύκλοι. Γι’ αυτό καλούμε τους πάντες σε αυτή τη νέα πολιτική ταυτότητα, σ’ αυτόν τον νέο πατριωτικό άξονα. Για να μην αντιμετωπίσουμε το φάσμα της εξαφάνισης, σας καλούμε σε έναν νικηφόρο αγώνα.
Θα είμαστε για άλλα χίλια χρόνια σ’ αυτά τα εδάφη. Είμαστε χίλια χρόνια την Ανατολία, θα μείνουμε κι άλλα χίλια χρόνια.

(Φωτ.: EPA / Sedat Suna)
Μετά το δίλημμα «ή θα μικρύνουμε και θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε ή θα μεγαλώσουμε», τώρα είμαστε αντιμέτωποι με ένα άλλο δίλημμα: Ή «Ανοικοδόμηση της χώρας από την αρχή» ή διαμελισμός! Επιλέξαμε το δρόμο να συνεχίσουμε να υπάρχουμε μεγαλώνοντας. Τώρα περνάμε στην εποχή της «Ανοικοδόμησης της χώρας από την αρχή». Αυτή θα είναι η έσχατη γραμμή αμύνης μας!
Μετά την 15η Ιουλίου, προετοιμαζόμαστε για ανοιχτό πόλεμο. Η ιστορία θα γράψει για άλλη μια φορά τι είναι η χιλιόχρονη αντίσταση στην Ανατολή.
Οι σχεδιασμοί του 2017 μπορεί να είναι η ιστορία ενός Βιβλικού Πολέμου.
İbrahim Karagül
_______
1. Την 17η Δεκεμβρίου 2014, οι εισαγγελείς συνέλαβαν τους γιους υπουργών του Ερντογάν με δεκάδες εκατομμύρια δολάρια από μίζες. Παραλίγο να συλλάβουν και τον γιο του Ερντογάν, ενώ υπάρχουν συνομιλίες που λέει στον γιο του να κρύψει τα 30 εκατομμύρια που είχε στο σπίτι.
  • Ο Ιμπραχίμ Καραγκιούλ είναι Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας Yeni Şafak, ναυαρχίδας των ΜΜΕ που στηρίζουν τον Ερντογάν, και άτυπος σύμβουλός του, γεγονός που μας επιτρέπει να υποθέσουμε ότι εκφράζει και τις απόψεις του.
http://www.pontos-news.gr/article/153027/megali-prosohi-stin-toyrkia-meros-v

55 σχόλια:

  1. Τί σημαίνει "ἀπό τήν ἀρχή"; Τί σημαίνει ἐσχἀτη γραμμή ἀμύνης" στήν Τουρκία σήμερα; ["...Τώρα περνάμε στην εποχή της «Ανοικοδόμησης της χώρας από την αρχή». Αυτή θα είναι η έσχατη γραμμή αμύνης μας!..."}
    ["....Μετά την 15η Ιουλίου, προετοιμαζόμαστε για ανοιχτό πόλεμο"]: Μέ ΠΟΙΟΝ ἤ ΠΟΙΟΥΣ; Καί πρός τί;
    ".... Η ιστορία θα γράψει για άλλη μια φορά τι είναι η χιλιόχρονη αντίσταση στην Ανατολή]: Ποιό "θά"; Πράγματι, γιά πάνω ἀπό χίλια χρόνια ἡ ἱστορία ΗΔΗ χει γράψει ὅτι ὑποδουλωμένοι λαοί ἀνθίστανται στόν ἐκτουρκισμό πού τούς γίνεται στήν Μικρά Ἀσία διά χρήσεως βίας στό ὄνομα τοῦ ἰσλάμ. - Ποιά "'Ανατολή" ἤ "Ἀνατολία"; Μικρά Ἀσία λέγεται. Ἡ Ἀνατολή εἶναι πολύ πιό ...ἀνατολικά.
    "...Οι σχεδιασμοί του 2017 μπορεί να είναι η ιστορία ενός Βιβλικού Πολέμου." Τά εἶπε ὅλα, δέν ἄφισε τίποτα ἀναπάντητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αρχη του διαμελισμου της τουρκιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγκλονιστική η εργασία και η προσφορά Σάββα. Ποιος από τους κρατικούς φορείς εκπροσώπους της Διοίκησης σε ακούει και διαβάζει με προσοχή τις αναλύσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τό βέβαιο εἶναι, ὅτι δέν φυλάττουν ποτέ Θερμοπῦλες, ὅσοι "φιλοσοφοῦνε μετά μαλακίας"(=μαλθακότητος). Ἄνευ..., μπορεῖ.

      Διαγραφή
  4. Φτιάχνοντας New World States με τη μέθοδο του αφανισμού των Ινδιάνων

    Από το άρθρο :
    "Έχουν σε εφαρμογή σχέδιο «περικύκλωσης» της Τουρκίας. Οι αρθρογράφοι στο εσωτερικό χειροκροτούσαν, ορισμένοι πολιτικοί και επιχειρηματικοί κύκλοι ήταν συνεργάτες τους. Έκαναν σχέδια να μας κάνουν να συγκρουστούμε με τη Ρωσία, ..." κλπ.

    κχ
    Τί θέλει να πει και τί αφήνει να εννοηθεί αυτό το "έκαναν σχέδια να συγκρουστούμε με τη Ρωσία " ;

    Έχουμε και τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς (ή 9) που ζήτησαν πολιτικό άσυλο, ερχόμενοι με ελικόπτερο, και ρωτάμε :
    Μήπως ανάμεσα σ΄ αυτούς είναι εκείνοι που έδωσαν το ΟΚ (την εντολή) να χτυπηθεί το ρωσικό σουκόι μέσα στο συριακό έδαφος ; Και ακόμη, γιατί ο Αμερικανός Τζόν Κέρρυ, Υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ, είπε σε μας "μη τολμήσετε να δώσετε στον Ερντογάν τους 8 (ή 9)" ; Ο πιλότος που έριξε το σουκόι πού βρίσκετε ; Ενήργησε μόνος ή πήρε εντολή ; Και από ποιους ;

    Και πέρα από αυτά, αξιοσημείωτο ότι : όσα αραβικά κράτη ισοπεδώθηκαν (Ιράκ, Συρία, Λιβύη) δεν είχαν δάνεια ικανά να τα πνίξουν (βλέπε Ελλάδα). Δεν έχει η Τουρκία, δεν είχε και η πρώην Γιουγκοσλαβία, που διαμελίσθηκε

    Τί θα γίνει με την Τουρκία ;

    Μάλλον θα γίνει κομμάτια και χαλάσματα για να έρθη στην επιφάνεια ένα αμερικανικών προδιαγραφών (θρησκευτικών ελευθεριών και λοιπών ανθρωπίνων δικαιωμάτων) State. Κάτι δηλαδή σαν την Ελλάδα, αν και ακόμη δεν ονομαστήκαμε επισήμως New World State of Greece. Μετά, θα δώσουν δανεικά στην Τουρκία και θα γίνει σύγχρονη και πολιτισμένη, με τα εντός αυτής "διαμερίσματα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σ ευχαριστουμε Σαββα,για τις δυο αυτες μεταφρασεις και γενικα για την καλη δουλεια που κανεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από το ιστολόγιο Greek National Pride
    Παρέμβαση ΗΠΑ στην Ελλάδα να μην εκδώσει τους 8 Τούρκους πραξικοπηματίες

    https://national-pride.org/2016/07/19/%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B7%CF%80%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έπρεπε να δείτε το ΣΚΑΪ στις 6 σήμερα. Αυτοί τους δώσαν ήδη.

      Διαγραφή
    2. Εχει πλάκα να συγκρίνει κανεις τις δηλώσεις Ρεντσι και πως αντιμετώπισε την ευθεία παρέμβαση του Ερντογαν στην ιταλική δικαιοσύνη για τον γιο του με τις δηλώσεις Κοτζια και λοιπών κυβερνητικών για το θέμα με τους 8 πολιτικούς πρόσφυγες. Εκει καταλαβαίνει το μέγεθος της δουλικότητας και της υποταγής και της ποταποτητας των κυβερνώντων

      Διαγραφή
  7. Κ Καλεντεριδη εχει η Τουρκια τις "προδιαγραφες" για να γινει μια νεα Υπερδυναμη ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όταν ο αρθρογράφος γράφει "Ανατολία", ποιόν ακριβώς γεωγραφικό χώρο εννοεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πιστευτώ πως το πραξικόπημα ηταν πραγματικό και η αποτυχία του προγραμματισμένη από την ΗΠΑ & Ρωσία χωρίς να γνωρίζουν οι στρατιωτικοί, φέρανε την τουρκιά σε θέση αποσταθεροποίησης για να καταστρέψουν πρώτα έτσι την οικονομία τους ώστε να μην είναι σε θέση να αντιδράσει δυναμικά στην δημιουργία Κουρδικού κράτος η καντονιού στην Συρία και έπειτα στην ίδια την τουρκιά με την ένωση τους μετεγενέστερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. “Εκείνος μετέτρεψε σε δύναμη την ιστορική παρακαταθήκη αντίστασης του έθνους ”, “το έθνος μας”, “θα μείνουμε κι άλλα χίλια χρόνια”.
    Πόσο όμοια και γνωστά (ξανα)ακούγονται αυτά τα βαρύγδουπα λόγια!!
    «Ein Volk, ein Reich, ein Führer».
    «Ένας Λαός, μια Βασιλεία , ένας Αρχηγός».
    Μόνον βρε έρμε Καραγκιούλ και συ και το αφεντικό σου ο διαταραγμένος Recep Tayyip Erdoğan έχετε την ατυχία να μην έχετε καν αυτόν τον έναν λαό που πρόβαλε ο προηγούμενος διαταραγμένο και πρότυπο τού αφέντη σου που οραματιζόταν την “χιλιόχρονη βασιλεία του”.
    Τα εδάφη όπου ασκεί την κρατική της κυριαρχία η ιδρυθείσα το 1923 λεγόμενη Türkiye Cumhuriyeti (“τουρκική δημοκρατία”), κατοικούνται από πανσπερμία ετερόκλητων λαών, τούς οποίους κρατάει ενωμένους μόνο η βία τής στρατοκρατικής διακυβέρνησης. Γι’ αυτό πάντα το κυριότερο εργαλείο άσκησης εξουσίας στα τουρκικά εδάφη ήταν και είναι ο στρατός. Ο διαφημιζόμενος και πολυπροβαλλόμενος και βέβαια πανάκριβος .
    Ο τουρκικός στρατός ; Ο οποίος τώρα πού είναι, πώς έχει κατακαημένε Καραγκιούλ; Όπως όλοι το γνωρίζουμε μετά το πρόσφατο πραξικόπημα βρίσκεται πιά στο έλεος τής σουλτανικής στρατοχωροφυλακής .
    Ας μην μπούμε στην συζήτηση πότε “μετρήθηκε” σε ίσιο πόλεμο αυτός ο στρατός και πώς βρέθηκε “σπουδαίος”. Το ουσιώδες είναι ότι, μολονότι άκαπνος και χωρίς την πιστοποίηση ουδεμιάς νίκης σε πεδία μάχης, αυτός ο στρατός ως φάντασμα μύθων πλην με ισχυρό εξοπλισμό και μηχανισμό καταναγκασμού στο εσωτερικό τής χώρας, κρατούσε την τουρκική δημοκρατία ενωμένη.
    Μέχρι της 15ης Ιουλίου 2016.
    Η στρατοχωροφυλακή θα μπορέσει να υποκατασταθεί στην θέση του;
    Από την αυτονόητη αρνητική απάντηση στο τελευταίο ερώτημα βγαίνει και το καίριο - κύριο συμπέρασμα: τίποτε πια δεν μπορεί να διατηρήσει την εξουσιαστική συνοχή στους λαούς που κατοικούν στα εδάφη τής türkiye cumhuriyeti .
    Ο μουσολινσουλτάνος και αν ακόμη προλάβει να γιορτάσει και φέτος (όπως πέρυσι http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/08/blog-post_277.html) το κάψιμο της Σμύρνης και τον ξεριζωμό του Ελληνισμού με τις φτηνιάρικες ρέπλικες τής Ναζιστικής Νυρεμβέργης, και πάλι για λίγο, για πολύ λίγο θα είναι ακόμη .
    Ο στρατό Καραγκιούλ κρατούσε την τουρκική “συνοχή” (την όποια συνοχή) και όχι “Εκείνος” .
    Ο στρατός ήδη πια δεν υπάρχει. Αλλά και “Εκείνος” …ο σουλτάνος που δεν πρόλαβε να γίνει χαλίφης είναι ήδη σε θέση απειλής σαχ και οσονούπω και ματ.
    Ευχαριστούμε θερμότατα Σάββα Καλεντερίδη. Έχεις ανοίξει τόσο πολλά παράθυρα πληροφόρησης στα κρίσιμα εθνικά θέματα, που αληθινά σού οφείλουμε πολλές ευχαριστίες.
    Καληνύχτα τουρκία. Δεν θα μάς λείψεις.
    Αλλά και σε κανένα πλην τής κλίκας τού σουλτάνου) δεν θα λείψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Διαβάζοντας το αρθρο μπορει κανεις να διαπιστώσει οτι αποτελει την αποψη του ερντογαν και λοιπών για παντουρκισμο...και μαλιστα σε πολλα σημεία αυτη στερείται νομικών ερεισμάτων ( η επέκταση τους ) και υπαγορεύεται μονο απο συσχετισμούς ισχύος...
    Το ερώτημα που γεννάται ειναι αν μπορει η σημερινή τουρκια να δράσει τοσο αναθεωρητική και αποσταθεροποιητικά στην περιοχη ακομη και με πολεμική εκδήλωση ( η οποια ,ας μην κρυβόμαστε θα αφορά εμας η την Κύπρο).Η μεχρι τωρα πρακτική ης δειχνει οτι δρα ευκαιριακά και με πλάτες απο πισω της.Αρα μηπως η πόλωση που επιδιώκει ο ερντογαν με τους αμερικανούς ( που μςλλον βριςκονται στριμωγμένοι και εχουν την φωλιά τους λερωμένη) αποβλέπει στην εξαργύρωση η αποζημιωςη Τρόπον Τίνα με κτήσεις προς το Αιγαίο - Κύπρο μεριά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σάββα να σε ευχαριστήσω και εγώ για την έγκυρη και πολύτιμη ενημέρωση.
    Τα συμπεράσματά μου με βάση το άρθρο είναι:
    1. Όπως όλοι οι δικτάκτορες έτσι και αυτός, πάσχει από σύνδρομο καταδίωξης και προσπαθεί να ανακαλύψει εξωτερικούς εχθρούς για να δικαιολογήσει τον αυταρχισμό του.
    2. Είναι επιεικώς γελοίοι οι εγχώριοι νενέκοι που διατείνονται ότι κέρδισε η δημοκρατία στην Τουρκία. Η αντιπαράθεσή ήταν μεταξύ της στρατιωτικής χούντας και του ισλαμοφασισμού, ο οποίος προς ώρας επικράτησε. Κατά συνέπεια θα ήταν ανθρωπιστικό έγκλημα η απέλαση των 8 στρατιωτικών.
    3. Το "μεγαλώσουμε" και η εστίαση στην Ανατολία μας αφορούν άμεσα. Προβλέπω ότι θα του "ψαλιδίσουν τα φτερά" με την δημιουργία του Κουρδικού κράτους και είναι πολύ πιθανό, την γεωπολιτική του αυτή ήττα, να προσπαθήσει να την ισοσκελίσει με "μεγάλωμα" προς Δυσμάς. Θεωρώ δεδομένο ότι κάποτε θα προσπαθήσει την προσάρτηση Ελληνικού Εθνικού εδάφους.
    4. Στην προσπάθειά του αυτή, θα έχει φυσικούς συμμάχους πολλούς απο τους εν Ελλάδι μουσουλμάνους, τον Αλβανικό εθνικισμό και τους εγχώριους τουρκολάγνους εθνομηδενιστές που σήμερα κυβερνάνε.
    5. Το ερώτημα που με βασανίζει είναι τι μπορώ να κάνω ως απλός πολίτης για να αντισταθώ σε αυτό το σενάριο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. κ.Καλανετερίδη αν και διαφωνώ συχνά με την συλλογιστική σας, ομολογώ ότι ελάχιστοι επαγγελματίες του χώρου, καθηγητές, διεθνολόγοι, πολιτικοί παράγουν τέτοια ποιοτική δουλειά όπως η δική σας! Το σκεπτικό σας, το στηρίζεται με επιχειρήματα σοβαρά. Μπορείς κάποιος να διαφωνήσει μαζί σας αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μην λάβει σοβαρά υπόψη του τα γραφόμενά σας. Είναι γνωστό ότι διατηρείτε άριστο επίπεδο σχέσεων και κατ' επέκταση δυνατότητα πληροφόρησης από ρωσικές πηγές. Το άρθρο που μεταφράσετε είναι ένα μόνο δείγμα της εξαιρετικής σας δουλειάς. Πιστεύω, ή μάλλον είμαι σίγουρος ότι τα γραφόμενά σας τα παρακολουθούν με πολύ προσοχή τα αρμόδια υπουργεία μας, όπως επίσης το ίδιο κάνουν και για τον έτερο πόλο πληροφόρησης που διαθέτει η χώρα, αυτόν της πληροφόρησης από τις ΗΠΑ που κατά κοινή ομολογία κυριαρχεί ο κ.Παπαχελάς. Για εμένα τόσο ο κ.Παπαχελάς όσο και εσείς είστε 2 πολύτιμοι κρίκοι στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, τόσο με την τεράστια εμπειρία που διαθέτετε όσο και με την εξαιρετική και μοναδική δυνατότητα πληροφόρησης που έχετε από αμερικανικές και ρωσικές πηγές αντίστοιχα.
    Αναφορικά με το άρθρο της Γενύ Σαφάκ πιστεύω ότι όπως και ο Νταβότουγλου με το κορυφαίο βιβλίο του "Το στρατηγικό βάθος της Τουρκίας" έτσι και ο Ερντογάν τώρα, θέτει τους στόχους και τους ευγενείς του πόθους για την μελλοντική τουρκική στρατηγική πολιτική. Όλοι όμως γνωρίζουμε ότι στην πολιτική υπάρχουν πολλοί παίχτες και συχνά με αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα κάνοντας εξαιρετικά δύσκολη την υλοποίηση των σχεδίων κάποιου ή κάποιων ολοκληρωτικά. Πιστεύω ότι η αποτυχία των σχεδίων του Νταβούτογλου, τον οποίο θεωρώ πολύ πιο αξιόλογο από τον Ερντογάν, είναι ένα μόνο δείγμα της δυσκολίας επίτευξης τέτοιων φαραωνικών σχεδίων. Εδώ ΗΠΑ και Ρωσία δεν μπορούν να εφαρμόσουν πολύ απλούστερα και βραχυπρόθεσμα σχέδια και θα μπορέσει να το κάνει ο Ερντογάν;;;;;
    Η παρούσα ελληνική εξωτερική πολιτική θεωρώ ότι κινείται σε σωστό δρόμο, συνεχίζοντας μια μετριοπαθή και «ήσυχη» εξωτερική πολιτική που εκτιμάται διεθνώς και δίνει και στη χώρα το τεράστιο ατού της μόνης σταθερής δύναμης στην περιοχή, είναι η μόνη χώρα με σταθερότητα χωρίς ουσιαστικές απειλές τόσο εξωτερικές όσο και εσωτερικές. Δεν έχουμε εκτιμήσει ότι η χώρα ούτε έχει απειληθεί σοβαρά ούτε έχει υποστεί τρομοκρατικό χτύπημα. Το υπουργείο εξωτερικών και ο ίδιος ο Τσίπρας προσωπικά πιστεύω ότι πολύ σωστά δεν ανεβάζουν τους τόνους κάνοντας αθόρυβα τη δουλειά τους. Εδώ και 1 μήνα για παράδειγμα με διάφορες αιτίες οι 8 τούρκοι στρατιώτες παραμένουν ασφαλείς στη χώρα μας χωρίς να απειλούμαστε σοβαρά ούτε από την Τουρκία ούτε από την διεθνή κοινότητα (αν εκδοθούν και εκτελεστούν εκεί). Αυτό είναι μια τεράστια επιτυχία της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, αν θυμηθούμε ειδικά τα δημοσιεύματα των πρώτων ημερών μετά το πραξικόπημα και την έλευση των τούρκων στρατιωτικών στην Αλεξανδρούπολη.
    κ.Καλεντερίδη σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την πολύτιμη συνεισφορά σας στην προσπάθεια που κάνει η χώρα μας, πιστεύω ότι είστε απολύτως αναγκαίος και μαζί με άλλους σημαντικούς ανθρώπους συμβάλετε ενεργά στην υπέρβαση της σοβούσας κρίσης.
    Συγχαρητήρια.
    Κώστας από Πάτρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ unknown Κώστας
      Παρακαλούμε όπως ολοκληρώσατε τη καταχώρηση του ονόματος σας

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Κώστα επειδή βλέπω ότι αναπαράγεις ακριβώς την επίσημη θέση του υπουργείου εξωτερικών και μάλλον συνεργάζεσαι με αυτό γιατί αυτό είναι που μου λέει και ένας γνωστός μου συνεργάτης στο υπουργείο θα ήθελα να σε ρωτήσω καταρχάς τι σημαίνει κρίση για το υπουργείο και πότε το υπουργείο θεωρεί ότι συμβαίνει. Έγω νομίζω πως μέχρι τώρα δεν είχαμε κρίσεις με τον Ερντογάν γιατί απλώς υποχωρήσαμε σε όλες τις απαιτήσεις του και εντέλει απωλέσαμε την εθνική μας κυριαρχία στο Αιγαίο, την Θράκη και την Κύπρο όπου πλέον άλλοι κάνουν κουμάντο και όχι εμείς. Το ότι το ΝΑΤΟ φαίνεται να μην επηρεάζει αρνητικά το τοπίο οφείλεται μαλλον στο ότι η Τουρκία είναι διαπασμένη και αυτό είναι επίσης μάλλον προσωρινό. Θεωρώ επίσης πως ο Ερντογάν θα ψάξει κάποιον εξωτερικό εχθρό για να ενώσει τη χώρα του, έχει σχέδιο το υπουργείο σε περίπτωση που ο εχθρός αυτός είμαστε εμείς?

      Γράφεις επίσης ότι δεν έχουμε τρομοκρατικά χτύπηματα λόγω της πολιτικής Τσίπρα. Ούτε η Ιταλία ούτε η Ισπανία έχουν τρομοκρατικά χτυπήματα οπότε κάτι άλλο πρέπει να συμβαίνει. Γιατί κάποιος να θέλει να χτυπήσει τρομοκρατικά τις πύλες εισόδου στον εχθρό που είναι η Ευρώπη για παράδειγμα? Επιπλέον δεν γνωρίζουμε ούτε τα πραγματικά κίνητρα των τρομοκρατών ούτε αυτούς που κινούν τα νήματα η πρόσφατη δε επιχειρηματολογία περί τζαμιών είναι φαιδρή στην καλύτερη περίπτωση αφού Γαλλία και Βέλγιο ήταν από τις πρώτες χώρες που έφτιαξαν τζαμιά και θέλησαν να κατευνάσουν το θηρίο. Αλλά εφόσον ανοίξε η κυβέρνηση την πόρτα του κατευνασμού και στο Ισλάμ ενγένει χωρίς μάλιστα να υπάρχει λόγος μέχρι που είναι αποφασισμένη να φτάσει εφόσον τώρα γνωρίζουν οι ισλαμιστές ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να υποχωρήσει για να κατευνάσει?

      Αγαπητέ Κώστα κρίσεις ανάμεσα σε δυο μέρη υπάρχουν ή όταν προκαλείς εσύ ή όταν αντιστέκεσαι εμείς απλώς υποχωρούμε το θέμα είναι μέχρι που. Εντέλει ποιο είναι το όραμα της κυβέρνησης για την πορεία της Ελλάδος και ποιοι οι μακροπρόθεσμοι στόχοι του ΥΠΕΞ? Πως βλέπετε την Ελλάδα σε 20-30 χρόνια? Κανείς δεν μας έχει πει και σε μια δημοκρατία αυτό δεν αρμόζει.

      Επιπλέον, φαίνεται πως δεν υπολογίζεις την μεταναστευτική κρίση που είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο των βόρειων συνόρων της χώρας και τον εγκλωβισμό τουλάχιστον 60 χιλιάδων ανθρώπων μέχρι τώρα σε άθλιες συνθήκες, οι οποίοι λόγω των συνθηκών αυτών δημιουργούν τεράστια προβλήματα εγκληματικότητας στις τοπικές κοινωνίες που βρίσκονται ενώ είναι φυσικά και ο δούρειος ίππος ΜΚΟ προς το παρόν ενώ στο μέλλον θα αξιοποιηθούν σίγουρα και σε άλλα πόστα του αντιεξουσιαστικού χώρου ή χώρου των πρακτόρων αλλιώς που οργανώνουν τις πολύχρωμες επαναστάσεις στην Ελλάδα, εκτός και αν είσαι σίγουρος ότι ο Σύριζα δεν κινδυνεύει από τέτοια ενδεχόμενα και τέτοιες κρίσεις αφού σκοπεύει να παραδοθεί και εκεί!

      Ύστερα από τις πρώτες δηλώσεις για τους 8 μάλλον άλλο πράγμα φαίνεται και δεν είναι σίγουρα κολακευτικό για την χώρα...Επίσης θεωρώ λυπηρό το γεγονός να ταυτίζεις τον Τσίπρα με την χώρα στο τελευταίο σου σχόλιο ευτυχώς ο Τσίπρας δεν είναι η χώρα όταν θα γίνει αυτό θα πάψει να υφίσταται ως χώρα.

      Διαγραφή
    3. Δεν χρειάζεται να βλέπετε φαντάσματα και να διακατέχεστε από συνωμοσιολογία. Κατανοώ πλήρως ότι ο φόβος φιλάει τα έρμα, αλλά εκτιμώ ότι μας παρακολουθούν νοήμονες άνθρωποι, που έχουν ξεπεράσει τον αριστεροφοβισμό! Έχουν ωριμάσει, οι πολιτικές δεξιές ή αριστερές δεν έχουν μόνο θετικά ή μόνο αρνητικά, χωνέψτε το!
      Ο Τσίπρας συνεχίζει μια σώφρονα εξωτερική πολιτική των προκατόχων του, Παπανδρέου, Καραμανλή και Σαμαρά. Σας θυμίζω ότι από την ανεξαρτησία του ελληνικού κράτους, αυτό έχει επεκταθεί ενώ αντίθετα η Τουρκία έχει συρρικνωθεί! Μιλήστε με Τούρκους πολιτικούς ή ανθρώπους που ασχολούνται με τα εθνικά τους θέματα και τότε θα καταλάβετε πως νιώθουν για την εξωτερική τους πολιτική, πέρα από τη γραμμή που επιβάλλει κάθε φορά η εκάστοτε κυβέρνηση που λογικά θέλει να παρουσιάζει μόνο εθνικές επιτυχίες!
      Βλέποντας ψυχρά την πραγματικότητα παρατηρούμε ότι η μοναδική σοβαρή εθνική αποτυχία μας, προήλθε από την προδοτική χούντα των συνταγματαρχών που χάρισε την μισή Κύπρο το ‘74!
      Αναφορικά με το προσφυγικό, η προσπάθεια εκφοβισμού που κάνετε πέφτει στο κενό με απλούστατα επιχειρήματα: στη χώρα υπάρχουν μόλις 57.000 μετανάστες την στιγμή που επι Μητσοτάκη και Σαμαρά δεχτήκαμε επισήμως 600.000+ μετανάστες από Αλβανία με κάποιες χιλιάδες από αυτούς να είναι ποινικοί και η χώρα όχι μόνο άντεξε και τους αφομοιώνει σιγά σιγά, αλλά επωφελήθηκε από αυτούς!
      Οι μετανάστες, κατά κανόνα (εννοείται πως δεν είναι όλοι έτσι) δεν είναι εχθροί μας, αλλά άνθρωποι κατατρεγμένοι. Είναι κατάρα να γίνει κάποιος μετανάστης, να αφήσει τα πατρογονικά του χώματα, την οικογένεια, τους συγγενείς και τους ανθρώπους του για να μπορέσει απλά να επιβιώσει. Συναισθανθείτε τι ακριβώς εκφράζετε......

      Διαγραφή
    4. Κώστα, το γεγονός ότι οι πρόσφυγες είναι κατατρεγμένοι, αυτό σημαίνει ότι έπρεπε να ανοίξουμε τα σύνορα, όπως έκανε η ανεκδιήγητη Τασία και την στήριξε ο Τσίπρας και το υπουργικό συμβούλιο, εξευτελίζοντας παγκοσμίως τη χώρα, δίνοντας τα χειρότερα μηνύματα παγκοσμίως για τα ελληνικά σύνορα, που και δεν υπάρχουν και δεν μπορούμε να τα προστατέψουμε;
      Ξέρεις, άλλο οι φιλοσοφικές συζητήσεις και οι καταλήψεις και άλλο οι κρατικές υποθέσεις.
      Σύνορα, σημαίνει κράτος και κράτος σημαίνει σύνορα.
      Αυτοί κατήργησαν στην πράξη και τα δυο.
      Και μετά, όταν κατέστρεψαν με την άφρονα πολιτική τους και την Ε.Ε., συναίνεσαν στην επαναπροώθηση των προσφύγων στην Τουρκία, με τι τίμημα όμως.
      Γεωπολιτική αποδυνάμωση της Ελλάδας, γεωπολιτική ενδυνάμωση της Τουρκίας, ενίσχυση της Τουρκίας με πολλά δις, βίζα δώρο στην Τουρκία, κεφάλαι δώρο στην Τουρκία και όλα αυτά γιατί;
      Γιατί καποιοι πολιτικά παράφρονες, στην κυριολεξία, πέρασαν την κυβέρνηση και τη χώρα για ΜΚΥΟ.
      Άστα ρε Κώστα
      στο ξαναλέω, οι κρατικές υποθέσεις δεν είναι θεωρίες και παιχνιδιάκια.
      Αν λειτουργούσαν οι θεσμοί σε αυτή τη χώρα, οι υπέυθυνοι αυοτύ του εθνικού φιάσκου θα ήταν ήδη φυλακή, όσο ψηλά κι άν βρίσκονται.

      Διαγραφή
    5. Κώστα δεν ξέρω ποιος σου μαθαίνει ιστορία. Από αυτά που γράφεις βέβαια φαίνεται και πως αντιλλβάνεσαι εσύ το κράτος και πως εγώ. Εσύ ορίζεις το κράτος εδαφικά για σένα η Ελλάδα είναι χώρος δεν είναι οι άνθρωποί της, για σενα όλα κρίνονται εδαφικά για μένα το έδαφος είναι ιδιοκτησία του ελληνικού έθνους που δεν ζει απαραίτητα εντός των συνόρων του ελληνικού κράτους. Για μένα το ελληνικό κράτος δεν μεγάλωσε συρρικνώθηκε με την ποντιακή γενοκτονιά και με την μικρασιατική καταστροφή, με τα Πογκρόμ της Κωνσταντινούπολης και με την εθνοκάθαρση της Ίμβρου και της Τενέδου. Μεγάλωσε με τα Δωδεκάνησα και ηττήθηκε στην Κύπρο και όσον αφορά του ποιοι ευθύνονται για αυτά το συζητάμε αν θες. Το ελληνικό κράτος λοιπόν το 1922 σταμάτησε να μεγαλώνει με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα και άρχισε η Τουρκία να μεγαλώνει εις βάρος μάλιστα του ελληνικού κράτους. Το ελληνικό κράτος μίκρυνε επίσης με τα Ίμια, μίκρυνε με την άρνηση άσκησης των νόμιμων δικαιωμάτων του στα χωρικά ύδατα και τις θαλάσσιες ζώνες, μίκρυνε στη στάση του με τα Σκόπια, μίκρυνε στη Θράκη πολύ επικίνδυνα, μίκρυνε με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

      Όσον αφορά τους μετανάστες εκ Αλβανίας και αυτούς που έρχονται τώρα. Τότε είχαμε ένα τεράστιο οικονομικό πλεονέκτημα έναντι οποιουδήποτε άλλου, η Ελλάδα είχε δουλειές και είχε και δυνατότητες αφομοίωσης όπως την εκκλησία και ακόμα και την παιδεία. Σταδιακά όμως άρχισε να χάνει αυτές τις δυνατότητες λόγω της ταύτισης αριστεράς και δεξιάς σε κοσμοπολίτικες και διεθνιστικές ιδεοληψίες και στην ψευδαίσθηση της ΕΕ, η οποία κατέρρευσε μαζί με τις ιδεοληψίες της.

      Διαγραφή
    6. Αγαπητέ Κώστα Έλληνας δεν γεννιέσαι τρανή απόδειξη για αυτό είναι ο Φίλης, ο Τσίπρας, ο Παπανδρέου, ο Αβραμόπουλος, ο Μουζάλας, η Τασία, η Αναγνωστοπούλου και τόσοι άλλοι που υιοθετούν αφηγήματα των Γκρίζων λύκων και ταυτίζονται με τις θέσεις της Τουρκίας. Έλληνας γίνεσαι αλλά πρέπει να μεγαλώσεις μέσα σε ελληνικό περιβάλλον για να γίνεις και όχι μέσα στον χώρο της Ελλάδος. Οι ανθρωποι δεν είμαστε ζώα προς αντικατάσταση και εσείς όπως αδιαφορείτε για τους Έλληνες και όπως περηφανεύεστε για την πτώση της ανεργίας λόγω του εξανδραποδισμού των Ελλήνων το ίδιο αδιαφορείτε και για αυτούς που έρχονται γιατί δεν έχετε αρχές και αξίες. Για εσάς το προλετάριο και το κεφάλαιο δεν έχουν πατρίδα, οι ανθρωποι δεν έχουν πατρίδα και είναι υποκρίτικό να σκέφτεσαι αυτούς που έρχονται όταν δεν σκέφτεσαι αυτούς που φεύγουν και μας εμπαίζεις. Εγώ λοιπόν ως μετανάστης ξέρω τι είναι η ξενιτιά εσύ ως κρατικοδίαιτος βλέπεις αυτούς μόνον που έρχονται αλλα και για αυτούς αδιαφορείς ουσιαστικά. Γιατί αυτοί που έρχονται δεν έχουν να δουλέψουν, γίνονται εγκληματίες, σκοτώνονται μεταξύ τους, μένουν σε δομές που είναι ανδρα εγκληματικότητας, σε γκέτο, κολλυμπάνε στο σχηματάρι για να πλυθούν, και φυσικά στα νησιά ληστεύουν και τους ντόπιους. Η δική σου κυβέρνηση επιπλέον φροντίζει να τους πει ότι δεν χρειάζεται να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία αφού τους φτιάχνει σχολεία όπου δεν θα διδάσκεται ούτε καν η ελληνική γλώσσα πόσο μάλλον ο ελληνικός πολιτισμός. Αυτό Κώστα λέγεται εποικισμός και είναι έγκλημα δεν είναι ούτε μετανάστευση ούτε προσφυγιά. Η ελληνική πολιτεία επιπλέον αποκόπτει τους Έλληνες από τις πολιτιστικές τους ρίζες ταυτόχρονα με τα παραπάνω πολεμώντας την εκκλησία με τρομοκράτες και διαλύοντας την παιδεία και αφελληνίζοντας την. Επομένως λοιπόν ποιο είναι το όραμα για την Ελλάδα της αριστεράς και των κοσμοπολιτών? Μια Ελλάδα χωρίς Έλληνες. Έχουμε Αντετοκούμπο τώρα θα ξαναέχουμε όμως με την παιδεία που οραματίζεται ο Φίλης ή θα έχουμε μακελλάρηδες της Νίκαιας? Μέχρι και οι ΜΚΟ καταγγέλοθν την απουσία αστυνόμευσης, αφήσατε τους ανθρώπους αυτούς έρμαια στα εξτρεμιστικά στοιχεία και γίνονται κατακτητές. Αποκρύπτετε γεγονότα και αριθμούς ακόμα γιατί ο αριθμός τους είναι 65 χιλιάδες αν κάνεις την πρόσθεση στους αριθμούς που δίνει ο ΟΗΕ και όχι 57, από τους οποίους πάνω από 10 χιλιάδες μένουν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου όπου θα γίνουν μόνιμοι κάτοικοι, θα φτιάξουν τα τζαμιά τους και θα γίνουν υποχείριο της Τουρκίας. Μέχρι τώρα η εκκλησία έκανε το έργο της πολλοί μετανάστες έγιναν Χριστιανοί και όσοι δεν έγιναν δεν εντάχθηκαν, τόσο απλά, από τους αριθμούς που λες επί Σαμαρά πολλοί έφυγαν και πολλοί φεύγουν και τώρα, λόγω της κρίσης οι καινούριοι που μπαίνουν δεν φεύγουν και δεν ξέρουμε καθόλου τι είναι και αν οι Αλβανοί ήταν μερικοί ποινικοί πως θα τα βγάλεις πέρα με τρομοκράτες?

      Διαγραφή
    7. Επειδή δεν μου απάντησες σε τίποτα από ό,τι σε ρώτησα σε ρωτάω αν μπορείς να μου απαντήσεις σε κάτι και αν εσύ συναισθάνεσαι τι εκπροσωπείς? Αν συναισθάνεσαι ότι εκπροσωπείς μια ιδεολογία χωρίς πολιτισμό, με κράτος Λεβιάθαν που δουλεύει για να δημιουργήσει ψεύτικες ταξικές πάλες και να κρατάει τον κόσμο σκλαβωμένο, μόνον και έρημο, αποδυναμωμένο, ξένο στην πατρίδα του, ξένο ανάμεσα σε ξένους. Πως είπε το νέο απόκτημα του κομματός σου "όλοι είμαστε μετανάστες" έτσι μάλλον θέλει να μας κάνει αλλά εσύ από πάνω μόλις μου περιέγραψες τη δυστυχία του να είσαι μεταναστης!

      Σε ξαναρωτάω λοιπόν, ποια είναι τα πλάνα της κυβέρνησης για τον Ελληνισμό, για την Ελλάδα, πως φαντάζεται την Ελλάδα σε 20 χρόνια? Το πρόβλημα της Γαλλίας δεν ήταν τα τζαμιά, ήταν τα πολλά τζαμιά και το ότι οι άνθρωποι δεν έγιναν έστω και Γάλλοι όχι μόνον Γάλλοι, έγιναν Άραβες της Γαλλίας, έγιναν κατακτητές Ισλαμιστές και αυτό κάνει η κυβέρνηση μας τώρα.

      Όσον αφορά για το ποιος χάρισε την Κύπρο το συζητάμε αν θες με στοιχεία από το αμερικάνικο υπουργείο εξωτερικών και με μαρτυρίες ανθρώπων που ήταν μέσα στα πράγματα, άλλωστε το η Κύπρος είναι μακρά άλλος το είπε αφού ίδρυσε το ΚΚΕ. Όντως οι ιδεολογικές διαφορές διεθνιστών και κοσμοπολιτών αποδείχθηκαν κίβδυλες απλώς αναγνώρισαν την ανωτερότητα του κεφαλαίου και συνεργάστηκαν με τους κομμουνιστές να περιμένουν τον καπιταλισμό να πέσει ως ώριμο φρούτο όπως προέβλεψε ο προφήτης Μαρξ. Εμένα θα μου επιτρέψεις να απέχω από τέτοιες ιδεολογίες εμένα η ιδεολγία μου είναι ο Ελληνισμός.

      Για να σου κάνω πιο ακριβή την ερώτησή μου και να σε βοηθήσω να απαντήσεις αλλά και για να ξέρουμε τι εκπροσωπεί ο καθένας αφού εγώ σπυ είπα ποιος είμαι απάντησε σε παρακαλώ, είναι για σένα το ελληνικό κράτος η κοιτίδα του ελληνικού πολιτισμού, ο προστάτης του ελληνικού πολιτισμού και της παράδοσης, έχει υποχρέωση να αναπαράγει και να ενισχύει τον ελληνικό πολιτισμό, πρέπει να είναι Ελλήνων πολιτεία? Αν η απάντησή σου είναι ναι βλέπεις η ελληνική κυβέρνηση να πηγαίνει προς αυτή την κατεύθυνση και πως το κάνει?

      Διαγραφή
    8. Και αν θέλεις και μια πιο φιλοοφική συζήτηση εξήγησέ μου τι εννοείς σόφρωνα πολιτικη, αλλά πρώτα αν έχεις την καλοσύνη απάντησε μου στις πρώτες ερωτήσεις, εφόσον το επιθυμείς φυσικά, αλλά είναι καλό να ξέρουμε με ποιον μιλάμε απέναντί μας

      Διαγραφή
    9. Δεν εκπροσωπώ κανέναν παρά μόνο τον εαυτό μου! Προσπαθώ διαρκώς να μην περιχαρακώνομαι ούτε να αυτοπεριορίζομαι από καμιά ιδεολογία, αντίθετα πιστεύω ότι από κάθε λουλούδι η εργατική μέλισσα πρέπει να παίρνει την τροφή που της χρειάζεται, στη ζωή δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο, η ζωή και η πολιτική έχουν αποχρώσεις….και αυτή είναι η ομορφιά τους.
      Τα πλάνα της κυβέρνησης δεν τα γνωρίζω ούτε με απασχολούν γιατί απλά είναι σχέδια, και όπως προεξήγησα τα σχέδια δύσκολα εφαρμόζονται με ακρίβεια γιατί οι παίχτες είναι πολλοί, δυνατοί και απρόβλεπτοι. Οι σύμμαχοι δεν είναι μόνιμοι αλλά καθαρά ευκαιριακοί και όποιος το έχει κατανοήσει λειτουργεί έξυπνα και συνετά. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχει σχεδιασμός για παν ενδεχόμενο ούτε να αλλάζεις στάσεις υποκύπτοντας κάθε φορά σε πρόσκαιρα κέρδη, αλλά να κοιτάς μπροστά.
      Αγαπάω την Ελλάδα όπως και εσείς, δεν αμφισβητώ την ειλικρίνεια και τις προθέσεις κανενός. Εκεί όμως που στέκομαι είναι τι σημαίνει Ελλάδα για τον καθένα είτε σε προσωπικό είτε σε συλλογικό επίπεδο. Εγώ αντιλαμβάνομαι τα συμφέροντα των Ελλήνων κυρίως (όχι αποκλειστικά) μέσα από τα συμφέροντα των αδύναμων οικονομικά-κοινωνικά συμπολιτών μας, εσείς πως τα αντιλαμβάνεστε;
      Όπως ανέφερε και ο κ.Καλεντερίδης "Σύνορα, σημαίνει κράτος και κράτος σημαίνει σύνορα." Από ανεξαρτησίας του ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα τα ελληνικά σύνορα έχουν διευρυνθεί ενώ αντίθετα τα τουρκικά έχουν συρρικνωθεί, αυτό νιώθουν και κατανοούν οι τούρκοι πολίτες που δεν αρκούνται στις "εθνικές" επιτυχίες της κάθε περαστικής κυβέρνησής τους. Για αυτό διακατέχονται και από τον φόβο περαιτέρω συρρίκνωσης της Τουρκίας που εκφράστηκε και στο άρθρο της Γ.Σ.
      Σωστά όμως υπάρχει έντονη ανησυχία την οποία πολύ σοφά εκφράζει ο κ.Καλεντερίδης και αυτή πρέπει να μας κινητοποιεί διαρκώς, αλλά άλλο αυτό και άλλο η μέχρι σήμερα εξωτερική πολιτικής της χώρας μας που, κατά την γνώμη μου, έχει κάνει 10 βήματα εμπρός και 2 πίσω τους τελευταίους 2 αιώνες ύπαρξης του ελληνικού κράτους!
      Από εκεί και πέρα για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε σας προτρέπω να διαβάσετε ένα αριστουργηματικό κείμενο μόλις 10 σελίδων "Τα δημόσια και τα ιδιωτικά" (http://research.uni-leipzig.de/giannis/Philosophie/Gedicht%203.pdf) του Ελύτη, εκεί φαίνεται η πραγματική αξία και συνεισφορά του Ελληνισμού στην ανθρωπότητα, και όχι κάποιων όψιμων νέο-ελληνονύμων...
      Κ.Καλεντερίδη σας ευχαριστώ και πάλι για την φιλοξενία και την μηδενική λογοκρισία στα γραφόμενά μου και θα χαιρόμουν να σας γνώριζα και από κοντά.

      Διαγραφή
    10. Κώστα, να είσαι καλά.
      Το σίγουρο είναι ότι κάπου θα συναντηθού,ε
      Ετοιμάζουμε κάτι.
      Παρακολούθα μας.

      Διαγραφή
    11. Κώστα οι φανατικοί του Ισλάμ δεν προκειται ποτέ να ενταχτούν και κακώς μας παραπληροφορείς και συγκρίνεις τους Ισλαμιστές που εισέρχονται κατά χιλιάδες στην χώρα με τους Αλβανούς, που στην μεγάλη τους πλειοψηφία έχουν ενταχτεί.
      Εδώ δεν εντάχτηκαν οι μουσουλμάνοι στην Δυτική Ευρώπη που είναι σοβαρά κράτη και θα τους ενσωματώσει ο κομισάριος της εκπαίδευσης Φίλης;
      Κακώς μας παραμυθιάζεις ότι μόνο 57.000 έχουν μπεί στην χώρα. Βγές από την πολυτέλεια που κυριαρχεί στο υπουργείο σου, και έλα μία βόλτα στις γειτονιές της Αθήνας, όπου κυριαρχεί η μαντήλα και δυστυχώς αυξάνεται το "νικάμπ"!!! και τότε μπορεί να καταλάβεις ποιό θα είναι το μέλλον που μας οδηγείτε.
      Κώστα, στην κατοχή υπήρχαν οι ταγματασφαλίτες, οι οποίοι προπαγάνδιζαν την φιλία με τους Γερμανούς ναζί, για να μειώσουν την αντίσταση του Ελληνικού λαού στον κατακτητή.
      Στην εποχή μας κάποιοι που αυτοαποκαλούνται "Έλληνες ανθρωπιστές αλληλέγγυοι", προπαγανδίζουν την συμβίωση και την ελεύθερη είσοδο των μουσουλμάνων, χωρίς να εξετάζουν εάν ανάμεσα σε αυτούς υπάρχουν φανατικοί της σαρία και του σουνιτικού Ισλάμ, που δυστυχώς είναι η συντριπτική πλειοψηφία όσων έρχονται και παραμένουν εδώ.
      Αυτούς τους "Έλληνες", η ιστορία θα τους καταγράψει ως τους ταγματασφαλίτες του Ισλαμοναζισμού.
      Αλέξανδρε πραγματικά ελπίζω σε εσάς τους ΕΛΛΗΝΕΣ του εξωτερικού, γιατί εσείς αγαπάτε την Ελλάδα πραγματικά.
      κε Καλεντερίδη συγχαρητήρια για την ανάρτηση, έχω την αίσθηση ότι οι Συριζαίοι επιχειρούν να σας παραμυθιάσουν με το όψιμο ενδιαφέρον τους, για τις εμπεριστατωμένες αναλύσεις σας.

      Διαγραφή
    12. Τρομάρα σου δραγουμη, θλιβερές χρυσαυγιτες πέρα από τη γυαλα σου όλοι είναι Συριζαιοι. Σε λυπάμαι, πρέπει βλεπεις συνεχώς εφιάλτες τα τελευταία 2 χρόνια. Αλλά πολύ δύναμη τους δίνεις και με κάτι τέτοιους σαν και σένα επιβάλλονται....Ξύπνα!!!!

      Διαγραφή
    13. Και όμως αγαπητέ Κώστα δεν είμαι καθόλου Χρυσαυγίτης.
      Είμαι αντίθετος σε κάθε μορφή ολοκληρωτισμού.
      Αντίθετος με τον νεοναζισμό της Χρυσής Αυγής, αντίθετος με τον επίγονο του Στάλιν, Φίλη που απαλείφει την γενοκτονία από τα σχολικά βιβλία και θέλει να επιβάλει στον γονέα, πως θα προσφωνεί το παιδί του.
      Κάθετα αντίθετος με τον φασισμό της αναρχίας, που όντας ταυτισμένος με την παρούσα κυβέρνηση, καταπατά και κλέβει δημόσια και ιδιωτική περιουσία, δολοφονεί ανυπεράσπιστους ανθρώπους και πάνω από όλα, φανατικός εχθρός με τον ισλαμοναζισμό, που έζησα όντας οικονομικός μετανάστης. Δεν μπορείς να διανοηθείς τι προωθείτε.
      Φανατικός εχθρός με την διδακτορία των εθνομηδενιστών που αναγορεύουν συλλήβδην χρυσαυγίτες και ακροδεξιούς, όποιους πιστεύουν σε έθνος και πατρίδα, όπως κάνεις εσύ με εμένα στην απάντησή σου.
      Αυτοί είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος και η χειρότερη μορφή ολοκληρωτισμού σε αυτήν την χώρα, γαιτί μας αρνούνται το δικαίωμα την χαρά και την περηφάνεια, να αισθανόμαστε άτομα με εθνική συνείδηση, ιστορική συνέχεια, εθνική μνήμη και ιδαιαίτερα πολιτισμικά χαρακτηριστικά που εκπορεύονται μέσα από την υπέροχη λαϊκή μας παράδοση.
      Τον εφιάλτη που αναφέρεις τα 2 τελευταία χρόνια κακόμοιρε Κώστα, τον βλέπει όλος ο Ελληνικός λαός, πλην των ψηφοφόρων - τροφίμων του πελατειακού κράτους, που ενδημούν στο υπερμεγέθες Ελληνικό Δημόσιο.
      Θα τον δούν σύντομα τον εφιάλτη και αυτοί.
      Κοντολογίς φίλε μου, όπως πολύ σωστά λέει και ο κος Καραμπελιάς, το σύτημα που υπηρετείς είναι ότι πιο φαύλο και επικίνδυνο εθνικά, κοινωνικά και οικονομικά.
      Η ανατροπή αυτού του φαύλου εθνομηδενισμού, αποτελεί ύψιστο καθήκον, κάθε Δημοκράτη Έλληνα πατριώτη.
      Και επιμένω ότι με την ολέθρια στάση σας στην πληθυσμιακή αλλοίωση και την επακόλουθη καταστροφή της εθνικής ομοιογένειας, λειτουργείτε (ενσυνείδητα ή ανεπίγνωστα) ως οι ταγματασφαλίτες του Ισλαμοναζισμού.
      Αυτός είναι ο χειρότερος ρόλος σας.
      Κύριε Καλεντερίδη καλημέρα σε εσάς και στους λοιπούς αναγνώστες του ιστολογίου σας. Συνεχίστε τον όμορφο αγώνα σας.
      Εσένα αγαπητέ Κώστα, πρέπει να σε καληνυχτίσω, γιατί διάγεις ύπνο βαθύ και αρειμάνιο.

      Διαγραφή
    14. Κώστα, το ανεξήγητο είναι ότι κάποιοι σε πήραν στα σοβαρά!

      Διαγραφή
    15. Δραγούμη συνέχισε να ομφαλοσκοπείς μέσα από την κάστα 10 ψευτοκουλτουριάρηδων που νομίζουν ότι εκφράζουν τους Έλληνες και δεν εκφράζουν ούτε την πολυκατοικία που μένουν! Με συνεχείς προφητείες και εκφοβισμούς κρατάμε τα πρόβατα στο μαντρί, αλλά οι εποχές άλλαξαν και τα γραπτά μένουν, οι νοήμονες καταλαβαίνουν...
      Τα υπονοούμενά σου κατανοητά, όπως και ο ρόλος που παίζεις.....Είσαι γνωστός από παλιά!
      Οι κλακαδόροι και τσιράκια του Σαμαρά χάνουνε τη μάσα και έχουν λυσσάξει. Αυτό βέβαια δεν αμνηστεύει τους εθνομηδενιστές του ΣΥΡΙΖΑ.
      Όσον αφορά το πελατειακό δημόσιο αυτοί που το εκθρέψανε δεν μπορούν να έχουν λόγο για την κάθαρσή του....
      Δραγούμη ξύπνα και κοίτα λίγο τον σανό που σου προσφέρουν, δυστυχώς για σένα η εποχή των γκουρού και πατερούληδων πέρασε ανεπιστρεπτί, καλό είναι να φιλτράρεις αυτά που σου πλασάρουν...ξέχνα τον ένα και μοναδικό αλάνθαστο αρχηγό, τον γεροντότερο και σοφότερο…
      κ.Καλεντερίδη συγγνώμη για το ύφος, αλλά ο δραγούμης άλλα εννοεί με αυτά που γράφει...

      Διαγραφή
  14. Επειδή υπάρχει πρόβλημα, ειδικά σε μας τους Έλληνες, σχετικά με το ποιος είναι και ποιος δεν είναι δημοκράτης, διαβάστε και τούτο εδώ :

    "Βεβαίως από εκείνα τα χρόνια (σημ. κχ. Ο αρθρογράφος αναφέρεται στην εποχή όπου Ερντογάν και Γκιουλέν συνεργάζονταν) ήταν γνωστή στον Ερντογάν η τακτική και ο στόχος της οργανώσεως του Γκιουλέν αφού το 1999, ένας ιδιωτικός τουρκικός τηλεοπτικός σταθμός προέβαλε ένα βίντεο στο οποίο κατά την διάρκεια κηρύγματος σε οπαδούς του, ο Γκιουλέν λέει: "Πρέπει να εισχωρήσετε στις αρτηρίες του συστήματος, χωρίς κανείς να αντιληφθεί την παρουσία σας, μέχρι να φθάσετε σε όλα τα κέντρα εξουσίας. Πρέπει να περιμένετε γι’ αυτό, τον κατάλληλο χρόνο".

    Ερωτώ :
    Οι έμμισθοι της παγκοσμιοποίησης, εδώ και δεν ξέρω πού αλλού, κάνουν ή όχι το ίδιο ; Και αυτό τί είναι ; Δημοκρατικό ή άκρως φασιστικό - δικτατορικό ; Μέχρι πότε θα μας βασανίζουν με αυτή την κίβδηλη, υποκριτική αλλά και εγκληματική, επίφαση δημοκρατίας οι αχυράνθρωποι, εδώ και αλλού, της παγκόσμιας διακυβέρνησης από μια Τράπεζα γνωστής προέλευσης και κοσμοθεωρίας ;

    Και τελευταίο, δεν ταιριάζει σε μας τούτος εδώ ο λόγος : "17 ἐμνήσθησαν δὲ οἱ μαθηταὶ αὐτοῦ ὅτι γεγραμμένον ἐστίν, ὁ ζῆλος τοῦ οἴκου σου καταφάγεταί με.". Εμείς πρέπει να γράφουμε και να λέμε "ὅτι γεγραμμένον ἐστίν, ὁ ζῆλος τῆς δημοκρατίας τοῦ οἴκου σου καταφάγεταί με."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Νομίζω πρ'ε[ει να κάνω αυτοκριτική και να γράψω ότι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οι μετανάστες που πήγαν στην Αμερική δεν είχαν εχθρούς τους Ινδιάνους, ήταν άνθρωποι κατατρεγμένοι και γύρευαν φίλους. Κουβαλούσαν, οι μετανάστες του Νέου Κόσμου, την κατάρα του να είσαι μετανάστης ή πρόσφυγας, να αφήνεις δηλαδή τα πατρογονικά σου χώματα, την οικογένεια, τους συγγενείς και τους ανθρώπους σου, για να μπορέσεις απλά να επιβιώσεις από το διωγμό των δικών σου, των γειτόνων σου, επειδή κάποιοι ( ποιοι αλήθεια ;) τους σφήνωσαν στο μυαλό ότι είσαι εχθρός, κακόβουλος και εγκληματίας.

    Κι έτσι, συναισθανθόμενος τι ακριβώς εκφράζω και παραλείποντας πολλά άλλα, απορώ, γιατί ακόμη δεν κατάλαβα πώς έγιναν δυο παγκόσμιοι πόλεμοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μου θυμίζει λίγο η ανάλυση του φανατικού Ερντογανικού δημοσιογράφου τον μεγαλοιδεατισμό κάποιων άλλων πριν πολλά χρόνια,μόνο που τούτοι έχουν κυριολεκτικά ξεφύγει.Παγκόσμια υπερδύναμη,χιλιόχρονο έθνος,εμείς δηλαδή που ήμασταν στα εδάφη για 3000 χρόνια τι να πούμε.Και σημειωτέων έιμαστε στην μικρασία χωρίς να διώξουμε κανένα απ' το σπίτι του .Να του πείτε του αρθρογράφου πως καταπατημένα εδάφη δεν γίνονται ποτέ δικά σου πόσο μάλλον μετά από μακραίωνη προιστορία που μαρτυρού όλα τα ονόματα των πανάρχαιων πόλεων που απλά μεταφέρθηκαν στην Τουρκική πολλές φορές με κάκιστο ακουστικό κι αισθητικό αποτέλεσμα.Να του πείτε πως όπως ακριβώς έγινε κράτος χάρη στη θέληση κι ανοχή των άλλων έτσι και θα ξεγίνει να δικαιωθούν έστω και καθυστερημένα τόσοι αθώοι που δεινοπάθησαν απ' αυτή την υπερδύναμη τρομάρα της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αλέξανδρε ..ειναι απο τις λίγες φορες που αισθάνομαι την ανάγκη να σου σφίξω το χερι διαδυκτιακα..αν και φοβάμαι οτι μην περιμένεις επι της ουσίας γιατι η αριστερή λογική εχει την αυταπάτη. οτι κρατάει την αγιαστουρα της σωστών απόψεων και την ψευδαθσθηση οτι με κλισέ αφορισμούς αποπέμπουν τις αντίθετες προς αυτους απόψεις..Άκουσες τι ειπε ο Φίλης φαντάζομαι, οτι ειναι υπέρ των πολλών τζαμιών με τη γελοία αιτιολογία ,να μην γίνουμε Γαλλία αλλα αυτο που εχει στο μυαλο του ειναι η μονιμη εγκατάσταση μουσουλμανικών πληθυσμών σε κάθε πολη και σε κάθε χωριό ης ελληνικής υπαίθρου.Αυτο λέγεται προςπαθεια αλλοίωσης του ελληνικού στοιχείου .Και αυτο θα ειχε μικρότερο σημαςια και βαρύτητα αν οι πληθυσμοί αυτοι ειχαν μια ευρωπαϊκή κουλτούρα και συνεχεια ( απόδειξη οτι ο αλβανικός πληθυσμός σε ενα μεγαλο μερος εχει αφομοιωθεί).Επιπλεον πολυ φοβουμαι οτι αυτοι που χουν τις δυνατοτητες να φτάνουν έως εδω ( η ακομη παρα περα στην βόρεια Ευρώπη) δε ειναι οι φουκαράδες ,οικογενειάρχες που ξεσπιτωνονται γιατι τα χάσανε ολα, αλλα ατομα που προέρχονται και εχουν την σύνδεση , την οικονομική βοήθεια όλου του άξονα που προστατεύεται απο την τουρκια δλδ η του ακραίου ..Εχει τεράστια σημαςια Επειςης να παρακολουθήσουμε τα σημεία μόνιμης εγκατάστασης τους άνα την ελληνική γη, που δεν ειναι του παρόντος να αναλυθεί
    Τελος κε Λαζαριδη οι ανησυχίες σας με βριδκουν σύμφωνο οπως εχω δηλώσει αρκετές φορες και θυμαμαι λογια ενος παράγοντα του εξωτερικού που πριν απο 10 έτια και πλεον ειχε πει οτι η ελλαδα θα μικρύνει ,χωρις πόλεμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλα σε ρώτησα Κώστα και άλλα απάντησες αν και τα περισσότερα τα πέρασες. Σε ρώτησα για πολιτισμό και μου απάντησες για συμφέροντα κοινωνικά αδύναμων, ποιοι είναι αυτοί και ποιια τα συμφέροντά τους? Φαντάζομαι ότι αφόυ αναγνωρίζεις συμφέροντα και δεν αναφέρθηκες καν σε πολιτισμό-ελληνισμό δεν τα αναγνωρίζεις. Ελλάδα για σένα είναι απλώς έανς γεωγραφικός χώρος του οποίου οι κάτοικοι λέγονται Έλληνες λόγω του γεωγραφικού χώρου στον οποίο γεννήθηκαν, ο πολιτισμός τους είναι αδιάφορος. Τα ελληνικά σύνορα μεγάλωσαν αλλά του Ελληνισμού μίκρυναν αυτό το κομμάτι δεν το αναφέρεις καν, λογικό αφού δεν πιστεύεις ότι υπάρχουν πολιτισμοί. Αφού όμως δεν υπάρχουν πολιτισμοί και υπάρχουν συμφέροντα και μόνο άρα όλοι οι τρόποι έκφρασης είναι επίπλαστοι? Ακόμα όμως και γεωγραφικά το ελληνικό κράτος συρρικνώθηκε γιατί είχε φτάσει έξω από την κόκκινη μηλιά αλλά τελικά παραχώρησε εδάφη στην Ανατολική Θράκη και στην Σμύρνη. Ωστόσο αφού για σένα δεν υπάρχουν πολιτισμοί γιατί έγινε εντέλει η ανταλλαγή πληθυσμών? Ποιο συμφέρον οδήγησε στην ανταλλαγή πληθυσμών? Πως γίνεται μετά από τέτοιο κείμενο που παρέθεσες του Ελύτη να μιλάς για συμφέροντα σε έναν χώρο, ανθρώπων με την έννοια του ζώου, και όχι του ανθρώπου αφού δεν έχουν ή δεν πρέπει να έχουν πολιτισμό?

      Διαγραφή
    2. Ορφέα δεν επιζητώ ούτε αναγνώριση ούτε τίποτα, κάθομαι και γράφω στον ιστότοπο με δική μου προσωπική ζημιά πιστεύοντας ότι κάτι πολύ λίγο μπορεί να προσφέρω με την οπτική μου. Είναι δυστυχώς η οπτική μου περιθωριακή πλέον, βλέπεις η ύλη και τα "συμφέροντα" μας κατέλαβαν, δυστυχώς φαίνεται ότι μόνον όταν φτάσουν στα άκρα τα πράγματα θα καταλάβουμε ότι η ύλη δεν είναι και τόσο σημαντική ή χάνει τη σημασία της όταν χάνουμε την ψυχή μας. Μπορεί να μην το καταλάβουμε κιόλας και απλώς να επιδιώξουμε την επιβίωση δεν αποκλείεται και αυτό έτσι άλλωστε επικράτησαν και οι Οθωμανοί στην Ανατολία. Τέλος πάντων, δεν είναι απειλή οι άνθρωποι είναι η ιδεολογία τους και η θρησκεία μας ο πολιτισμός μας είναι η κοσμοθεωρία μας αυτό που μας χαρακτηρίζει ως ανθρώπους μας είναι η εθνική μας ταυτότητα η ερμηνεία δε που δίνουμε σε αυτά και τα περιθώρια ερμηνείας που δίνουν τα "μεσσιανικά" κείμενα μας καθορίζουν. Το Κοράνι λοιπόν είναι για όποιον έχει διαβάσει έστω και κάποιο κομμάτι ένα κείμενο τελείως διαφορετικό απο τα ευαγγέλια και ένα κείμενο που δεν μπορεί να περιθωριοποιηθεί αφού είναι το ευαγγέλιο του ισλάμ. Δεν είναι όπως η παλαια διαθήκη που εμείς ουσιαστικά την βάλαμε στην άκρη. Οι ανθρωποι αυτοί που στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν έχουν μεγαλώσει με μετριοπαθείς ερμηνείες του ισλάμ έρχονται ως κατακτητές και όταν υποχωρείς ο κατακτητής δεν κάνει πίσω. Είναι όλοι? Όχι, λίγοι χρειάζονται σε συνδυασμό με την εγκατάλειψη των υπόλοιπων από την εκάστοτε πολιτεία. Στόχος της κυβέρνησης όσον αφορά την αντιμετώπιση και διαχείριση της κρίσης θα έπρεπε να είναι η αποτροπή τψν ροών και μετά η ομαλή αφομοίωση και η ένταξη τους στην κοινωνία, έπρεπε δηλαδή να είναι ο στόχος να τους κάνουμε να αισθανθούν και Έλληνες, να γίνουν και Έλληνες όχι μόνον Ελληνες. Εμείς όμως δίνοντας τους την ευκαιρία να παραμείνουν Μωαμεθανοί ανοίγουμε την πόρτα του εποικισμού. Αυτό έγινε και στην υπόλοιπη Ευρώπη και για αυτό βλέπουμε αυτά τα παρατράγουδα και ειδικά σε χώρες όπως η Γαλλία, το Βέλγιο, η Ολλανδία και η Σουηδία. Οι αριθμοί που έρχονται και οι πόροι που μπορεί να διαθέσει κάποιος είναι πολύ σημαντικοί επίσης, γιατί αυτοί όλοι θα γίνουν εντέλει υποχείρια η του Ερντογάν ή των Καταριανων και Σαουδαράβων και όποιον άλλων έχει να τους πληρώσει ειδικά μάλιστα άφου θα αισθάνονται κοντά πολιτισμικά και πως εκπληρώνουν την αποστολή του Αλλάχ....Με τα ανθελληνικά μυαλά της κυβέρνησης θα πάθουμε ότι έπαθαν στον Λίβανο, οι οποίοι έχασαν την πατρίδα τους ουσιατικά και πλέον είναι κάτι σαν σύγχρονοι Εβραίοι μόνον που λόγω έλλειψης γκετοποίησης εξαφανίστηκαν σταδιακά και έγιναν Αμερικάνοι, αφού εκεί πήγαν οι περισότεροι.

      Τέλος πάντων, η ουσία για μένα είναι ποιος είναι ο καθένας μας τι σημαίνει για εκείνον να είναι Έλληνας, όλοι οι πόλεμοι και όλες οι μάχες φανεροί οι συγκαλυμμένοι είναι πόλεμοι συνείδησης πρώτα και έπειτα συμφερόντων και οι πόλεμοι συνείδησης είναι συνεχείς και ατελείωτοι αυτοί των συμφερόντων τελειώνουν

      Διαγραφή
    3. Με συγχωρείς που παρεμβαίνω αλλά οφείλω να πω πως βλέπω μια παρερμηνεία των ορισμών και των εννοιών.Τι εννοώ; Απλούστατα πως δεν είναι καίρια ανακάλυψη της αριστεράς το ότι οι πόλεμοι είναι πάντοτε συμφερόντων ,πρωτίστως οικονομικών που ακολούθως εξυπηρετούν εθνικά,γεωπολιτικά ,πολιτικά .Τα μέσα που χρησιμοποιούνται ιστορικά είναι είτε ιδεολογίες είτε ιδεοληψίες βλέπε θρησκεία που πάντως όμμορα προυποθέτουν σύγκρουση.Απ' την άλλη μελετώντας το Ισλάμ ως θρησκεία κατάλαβα πως είναι απείρως πιο επικίνδυνο απ' όλες τις άλλες διότι είναι ταυτόγχρονα και πολιτεία.Έχει δικαικό σύστημα και κανόνες που δεν ψηφίζονται από κοινοβούλια αλλά παραδόθηκαν απ' τον θεό σ' ένα έμπορο,στρατηγό γι' αυτό ενέχουν την αυστηρότητα και την αδιάκοπη καλλιέργεια του φόβου άλλωστε η ωμή βία δεν είναι όψιμη ανακάλυψη του ισις αλλά αναφέρεται πολλάκις στο μισσαλλόδοξο κοράνι.Ο φόβος δεν είναι κατ' εμέ η αλλοίωση της Ελλάδας καθότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό μόνο από επιρροές πολιτισμικά ισχυρές κι όχι φληναφήματα ηλιθιωδών προσμίξεων που συνθέτουν μια παραποίηση που όμοιά της δεν έχουμε ξαναδεί.Το σύστημα ναι, κατασκεύασε μετά τον κομμουνισμό τον νέο εχθρό το ισλάμ μόνο που αυτό είναι παντελώς ανίσχυρο αν και τρομαχτικό.Όσο πληθυσμοί τέτοιοι έρχονται σ' επαφή με την δημοκρατική κοινωνία κι όσο χωρίς να αφομοιώνονται απ' αυτή ζούν σ' αυτή τόσο οι κανονιστικές ρυθμίσεις του ισλάμ θα αδρανοποιούνται,γιατί δημοκρατία κι ισλαμική πολιτεία είναι άκρως ασυμβίβαστα .Με λίγα λόγια η καινοτομία της καινής διαθήκης να παντρέψει την Ελληνική φιλοσοφία με έναν πραγματικά εύσπλαχνο θεό της ειρήνης άνοιξε δρόμους που η φοβικότητα κι ο συμπλεγματισμός λανθάνοντων θρησκευτικών συστημάτων δεν μπορούν επουδενί ν' αλλάξουν .

      Διαγραφή
    4. Γιώργο Δεν έγραψα ότι τα συμφέροντα είναι ανακάλυψη της αριστεράς έγραψα ότι σε αυτό συμφωνούν φιλελεύθεροι και μαρξιστές. Τα άλλα μένει να τα δούμε, διαφωνώ όμως πως τον εχθρό τον κατασκεύασε κάποιος. Έχουμε μπει σε μια διαδικασία όπου δίνουμε βαρύτητα μόνον στην επιβίωση και για αυτό ανησυχώ όποιος δίνει βαρύτητα στην επιβίωση ηττάται, επιβιώνει αλλά χάνεται ουσιαστικά.

      Διαγραφή
    5. Αλεξανδρε αυτο κατάλαβες από το κείμενο που σε προετρεψα να μελετήσει; Μάλλον λειτουργεία ιδεολογικά.Γιατι πρέπει ντε και καλά να μην αποδέχομαι την πολιτισμική διαφορετικότητα, κανείς αυθερετες υποθέσεις για τα πιστεύω των άλλων και μετά φυσικά οδήγησε σε αυθαίρετα συμπεράσματα τα οποία όμως καλύπτονται τα ψυχολογικά κενά σου.
      Διάφορα στους πολιτισμούς υπάρχει, ανωτερότητα και κατωτερότητα πιστεύω ότι δεν υπάρχει. Όπως και στους ανθρώπους, τις θρησκείες υπάρχουν διαφορετικοί αλλά όχι ανώτεροι κ κατώτεροι.

      Διαγραφή
    6. Μα σε ρώτησα και επέλεξες να μην απαντήσεις, για αυτο σε ρώτησα, εγω σου είπα τα δικά μου πιστεύω, αν δεν έχεις ολοκληρώσει την απάντηση σου περιμένω

      Διαγραφή
    7. παλι νομιζω οτι τα μπερδευουμε...αλλο πολιτισμος,αλλο ισλαμισμος...το πειραμα της τουρκιας περι κοσμικου ισλαμ απετυχε...και μαζι του πεθαινει το παραμυθι της συνυπαρξης των πολιτισμων που κυριως αφορα την συνυπαρξη με τον ισλαμισμο...Αυτο καιει την δυση:Ο Ισλαμισμος...εξαλλου ιστορικα οι πολιτισμοι οταν συνυπηρξαν τοκαναν με σχεση δουλου-αφεντη...απελευθερωση δε, σημαινει αποτιναξη του ξενου πολιτισμου...αλλο να πηγαινεις ως επισκεπτης σε εναν αλλον πολιτισμο κιαλλο να συνυπαρχουν και να συνεργουν στον ιδιο χωρο...μπορει να αποδεχτουμε για λογους θεϊκης δικαιοσυνης οτι οι πολιτισμοι ειναι ισαξιοι,αλλα συνυπαρξη δεν εννοειται...

      Διαγραφή
    8. Εξαλλου και σαυτον τον χωρο,ο Ελληνικος πολιτισμος δεν υφισταται πλεον παρα μονο,οσο θα μπορουσε να υφισταται και στην γερμανια...Εχουμε ενα χριστιανικο πολιτισμο πλεον, ο οποιος με την βια κανει οτι αποδεχεται τον Ελληνικο...Και παρολα αυτα επιμενουμε να θελουμε να λεγομαστε Ελληνες...Νομιζω δηλ. οτι δεν θελει ο ερδογανης ψυχιατρο,αλλα ολοι εμεις...

      Διαγραφή
  19. Απ οτι φαινεται ο Ερντογαν εχει τελειωσει και μαζι του και η Τουρκια οπως την ξερουμε.
    Δεν νομιζω οτι μπορει να επιβιωσει ουτε αυτος ουτε η Τουρκια που οραματιζεται, στα σχεδια των αφεντικων του πλανητη.
    Αυτη η κατασταση φαινεται να ευνοει γεωπολιτικα τη χωρα μας.
    Αναρωτιεμαι ....
    1) Αραγε με τι ανταλλαγματα θα ευνοηθουμε στο μελλοντικο χαρτη που σχεδιασαν;
    2) Πρεπει να χαιρομαστε (με το παθημα της Τουρκιας), ή να λυπομαστε γιατι οταν καιγεται το σπιτι του γειτονα σου, μοιραια η φωτια θα φτασει και στο δικο σου σπιτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Και ένα αισιόδοξο μήνυμα αντλούμενο εκ της Ιστορίας.

    Παλαιά οι αυτοκρατορίες διαρκούσαν κάτι αιώνες. Σήμερα όμως, όπου σε όλους τους τομείς κυριαρχεί η ταχύτης (σημ. το ιντερνέτ είναι εφεύρημα των χρηματιστηρίων) αυτοί που επείγονται να φτιάξουν την παγκόσμια αυτοκρατορία των States, αλά Αμέρικα, δεν έχουν πολλά καρβέλια στον "ντορβά" τους. Θα σβήσουν γρήγορα, θα χαθούν και θα ξεχαστούν. Θα μείνει μόνο μια θλιβερή, όσο και τραγική, ανάμνηση.
    Έτσι, θα μάθουμε για να μην (ξανά) πάθουμε. Διότι αυτός είναι ο ρόλος και ο σκοπός της Ιστορίας και όχι αυτό που λένε οι ανόητοι : "Άσε να πάθουμε, για μάθουμε", με το οποίο, δυστυχώς, μεγαλώσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΟΙ μεγάλες δυνάμεις, με ή χωρίς εισαγωγικά, δεν πρόκειται να σου αφήσουν χώρο να παράγεις άρματα, αεροσκάφη, πυραύλους, αυτοκινούμενα πυροβόλα, φρεγάτες, κορβέτες και να τα προωθείς στην παγκόσμια αγορά, τη στιγμή που ο τζίρος των οπλικών συστημάτων είναι τεράστιος καθώς και η πολιτική-οικονομική διάσταση της δέσμευσης του αγοραστή προς τον κατασκευαστή. Δεν μπορούν να σε αφήσουν να στήνεις βάσεις στη Σομαλία και στο Κατάρ. Δεν μπορούν να σε αφήσουν οι απόγονοι των Σάϊκς-Πικώ να κάνεις παιχνίδι στα οικόπεδά τους στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Θα σου κόψουν το βήχα άμεσα. Δεν το έπαιξε καλά ο Έρντο. Διατυμπάνιζε τα σχέδιά του και έφερε γρήγορα την πτώση και αυτού και της χώρας. Δεν βλέπω να προχωρήσει το πρόγραμμα των F-35, εκτός ίσως από προμήθεια λίγων μονάδων αγνώστων δυνατοτήτων. Και ούτε το πρόγραμμα των ελικοπτεροφόρων. Βέβαια για μας τους εκ πεποιθήσεως ραγιάδες αυτά δεν σημαίνουν απολύτως τίποτε γιατί μας έχουν στη βράκα τους ακόμα και με τα παλαιά οπλικά συστήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αν κάποτε πέσουμε θύματα του Τουρκικού μεγαλοιδεατισμού, πόσο χειρότερα θα είμαστε από τώρα;
    Ποιες συνθήκες καθιστούν το έδαφος στην Τουρκία γόνιμο για αυτόν τον Μεγαλοιδεατισμό; Και ανεξάρτητα από την εξήγηση του φαινομένου και ανεξάρτητα αν σε κάποιους δεν αρέσει η επιλογή του Τουρκικού λαού, με ποιο δικαίωμα καταδικάζουν τη δημοκρατική επιλογή αυτού του λαού;
    Τέλος οι λαοί και τα έθνη κινδυνεύουν περισσότερο από αυτούς που διεξάγουν τους πολέμους ή από αυτούς που διαχειρίζονται τα αποτελέσματά τους; Οι Τούρκοι θα διαχειριστούν την επόμενη ημέρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάθε για να μην πάθεις. Η μεταϊστορικοί ανασκευαστές της Ιστορίας (παρένθεση, κατασκευαστές Ιστορίας που αρχίζει με τα united sates) δεν καλλιεργούν τη μάθηση. Κανόνα έχουν το πάθε και μάθε. Πάθε για να σε δανείσω και μάθε να ζεις με δανεικά.

      Διαγραφή
  23. Πάρα πολύ καλή απόδοση του κειμένου, ευχαριστούμε. Εξαιρετική εισαγωγή, σχεδόν Χαραλαμπιδική. Ευρώπη χωρίς πολιτική για τη Μικρά Ασία είναι Ασία. Η κακή πολιτική της Ρωσίας για το Ανατολικό ζήτημα είχε γνωστές συνέπειες το '17. Ας ελπίςουμε η κακή πολιτική της ΕΕ για το νέο Ανατολικό Ζήτημα να μην έχει ίδια κατάληξη για το €, για το καλό όλων μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ολα θα εξαρτηθουν απο την σχεση Ρωσιας-Τουρκιας πια...Αν δωσουμε δε, βαση στον Κιτσικη οτι ο πουτιν τον δουλευει τον ερδογανη,τοτε ολα καλα...το αλλο προβλημα ομως που θα δημιουργηθει,νομιζω ειναι:Αν φυγει ο ερντογκαν και αντικατασταθει απο ενα καθεστως φιλοαμερικανικο,τοτε τι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Elias.....ποια ρωςςια και πράσινα άλογα..
    ο ερντογαν μπήκε πολυ έξυπνα σφήνα καιεμαιταλευτηκε τις διαφορες ρωσσιας- αμερικης και αποσπά συνεχώς ανταλλάγματα ,ως γνήσιος γνωστής του ανατολίτικου παζαριού.Δεν ειναι καθόλου τυχαίο οτι μεςα Στην περιοδο αυτη εκδηλώθηκε ησυνεχώς και εξελισσόμενη αναθεωρητική σταςη του σουλτάνου που αυριο μπορει να ζητήσει και τη Γαύδο. Και το εξοργιστικό ειναι οτι κανεις απο τους πολιτισμένους κυρίους των δυτικών χωρων δεν εξέφρασε - εςτω καλυμμένες- επιφυλάξεις.Οι δε Γερμανοί μαλιστα του δώσανε το θεωρητικό υπόστρωμα να γκριζάρει ελληνικά εδάφη,δεχόμενοι την ύπαρξη της νηςιωτικης αμφισβήτησης ,ως υπάρχουσα απο πολλα χρονια πισω..Οι ίδιοι Επειςης ( μεςω των ελεγχόμενων απο αυτους ευρωπαικων θεσμών ) δέχθηκαν οτι υπαρχει θεμα τσαμηδων- Τσαμουριάς...Τυχαίο αραγε αυτες ειδικα οι χωρες ηταν παλι οι αναθεωρητές και οι αρπαγές του ΒΠΠ ?( συν την Βουλγαρία)
    Δυστυχως ακομη και τωρα δεν καταλάβαμε οτι ταεκαςτοτε σύνορα μας ορίζονται απο συςχετιςμους εσωτερικής σχυος μαζι με εξωτερικές συμμαχίες .Δυστυχως ο ελληνας σημερα ειναι διασπασμένος ,αποπροσανατολισμένος ,μεςω του βομβαρδισμού παραπληροφόρησης,νοητικά ευνουχισμένος και αδυνατεί να δει το μελλον των παιδιών του.Και δεν ειναι η καραμελα της οικονομικής κριςης το κυριο αιτιο ( απλα εχει και αυτη μερος), γιατι πολυ απλα οι πρόγονοι μας κατα το παρελθόν διαπρέψανε και παντα άφραγκοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστος!!!ετσι λοιπον,εχουμε εναποθεσει νομιζω ολες μας τις ελπιδες στο κουρδικο και στο μενος των αμερικανων απεναντι του ερδογανη...δεν λογαριαζουμε καθολου τις ψυχροπολεμικες σχεσεις ΗΠΑ-Γερμανιας...ητοι ειμαστε θεατες απο την εξεδρα...οταν φτασει η φωτια στο σπιτι μας,ηθελα ναξερα που θα αποτανθουμε στην γερμανια,στην αμερικη ή στην ρωσια;
      Μα νομιζω ο κος μητσοτακης μας εδειξε τον δρομο: Στην κινα...ειμαστε για γελια οπως και ναχει...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.