29/8/16

Σάββας Καλεντερίδης: Τα «μυστικά» της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη»

Η Τουρκία στην αρχή της κρίσης κινήθηκε στο θέμα της Συρίας από κοινού με τις ΗΠΑ, τη Σ. Αραβία και το Κατάρ. Είναι δε γνωστές οι υπερφίαλες δηλώσεις του Ερντογάν και του Νταβούτογλου, ότι ήταν θέμα εβδομάδων η ανατροπή του Άσαντ και η ανάληψη της εξουσίας από τα στελέχη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, τα οποία αποτελούν ενεργούμενα του Ερντογάν και του ΑΚΡ.
Στρατηγικός στόχος του Ερντογάν ήταν η μετατροπή της νέας σουνιτικής Συρίας σε προτεκτοράτο της Τουρκίας, μέρος του φιλόδοξου σχεδίου για έλεγχο όλης της Μέσης Ανατολής, αλλά και για μετατροπή της Ανατολικής Μεσογείου σε μια μουσουλμανική λίμνη, σε συνεργασία με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα του Μόρσι, που κυβερνούσε στην Αίγυπτο.
Όταν άλλαξαν τα «κόζια», λόγω άρνησης της Ρωσίας και της Κίνας να συναινέσουν σε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, αναγκάστηκαν να αλλάξουν ρότα και οι ΗΠΑ, μη επιμένοντας πλέον στην ανατροπή του Άσαντ.
Σε αυτό έπαιξε ρόλο και η τρομερή αστάθεια που προκάλεσε στην περιοχή η αιμοσταγής δράση της Αλ Νούσρα-Αλ Κάιντα αλλά και το Ισλαμικό Χαλιφάτο, το γνωστό πλέον ως ΙΚ (Ισλαμικό Κράτος).
Εν τω μεταξύ, από τα πλήγματα που δέχτηκε ο Άσαντ απώλεσε τον έλεγχο εκτεταμένων περιοχών της συριακής επικράτειας, σε τρεις περιοχές της οποίας οι Κούρδοι, εκμεταλλευόμενοι το κενό εξουσίας, δημιούργησαν τρία καντόνια. Τότε η Τουρκία αντιλήφθηκε το στρατηγικό λάθος που είχε διαπράξει και διαπίστωσε ότι, τελικά, η πράξη που είχε υπολογίσει, αντί για πολλαπλασιασμός τής έβγαινε… διαίρεση!
Πανικόβλητη –ο πανικός και η έλλειψη ψυχραιμίας είναι κακός σύμβουλος–, όπως ο πνιγμένος πιάνεται από τα μαλλιά του, η Τουρκία αρπάχτηκε από τους φανατικούς μουσουλμάνους, την Αλ Νούσρα και το ΙΚ, συνεργάστηκε μαζί τους ερήμην των ΗΠΑ, με στόχο να τους στρέψει εναντίον των Κούρδων, για να εξουδετερώσει και να εκμηδενίσει τα κέρδη τους στη Συρία.
Φυσικά ο Ερντογάν, εφαρμόζοντας την ελληνική παροιμία «το τερπνόν μετά του ωφελίμου», έκανε και μπίζνες με τους αιμοσταγείς δολοφόνους του ΙΚ, εμπλουτίζοντας το ήδη παραφουσκωμένο προσωπικό του θησαυροφυλάκιο κατά πολλές εκατοντάδες δολάρια, κυρίως μέσω του λαθρεμπορίου πετρελαίου.
Όλα αυτά είναι γνωστά σε όλους, και κυρίως στις ΗΠΑ και τη Ρωσία. Όλοι γνωρίζουν τις επιθέσεις που έκαναν οι τζιχαντιστές εναντίον των Κούρδων, επ’ εργολαβία και τη εντολή Ερντογάν.
Τελευταία συνεργασία Ερντογάν-ΙΚ, και μάλιστα αγαστή, ήταν στην Τζαραμπλούς. Η Τουρκία μετέφερε περί τους 4.000 ενόπλους του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΕΣΣ), μέσω του δικού της εδάφους, στην τουρκική κωμόπολη Καρκαμίς, και από κει τους έβαλε να αντικαταστήσουν τους τζιχαντιστές που μέχρι τότε ήλεγχαν την πόλη.
Μαζί τους μπήκαν στην συριακή κωμόπολη και έξι αποσπάσματα των Ειδικών Δυνάμεων, συνολικής δύναμης 180 ανδρών, 16 άρματα μάχης και περίπου 20 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού του τουρκικού στρατού. Στην εν λόγω επιχείρηση, που ονομάστηκε «Ασπίδα του Ευφράτη», δεν έπεσε ούτε μια ντουφεκιά. Οι τζιχαντιστές στην κυριολεξία παρέδωσαν την πόλη στους ενόπλους του ΕΣΣ, ορισμένοι απ’ αυτούς αναχώρησαν για τη Ράκκα και κάποιοι παρέμειναν εκεί, αλλάζοντας απλώς καπέλο και στολή.
Όλη αυτήν την παρωδία επιχείρησης, που η Τουρκία την παρουσιάζει στη διεθνή κοινότητα ως έμπρακτη μεταμέλεια και συμμετοχή πλέον στον αγώνα εναντίον των τζιχαντιστών του ΙΚ, την υποστήριξαν από αέρος οι ΗΠΑ με αεροσκάφη F-16 και Α-10. Την υποστήριξαν και συνεχίζουν να την υποστηρίζουν επίσης οι Ρώσοι, δίνοντας άδεια στα τουρκικά F-16 να μπαίνουν στον εναέριο χώρο της Συρίας για πρώτη φορά μετά την κατάρριψη του ρωσικού SU-24 (24 Νοεμβρίου 2015) και να βομβαρδίζουν.
Για όσους αναρωτιούνται τι βομβαρδίζουν, να τους ενημερώσουμε ότι βομβαρδίζουν αποκλειστικά κουρδικούς στόχους, όπως αποκλειστικός στόχος της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη» είναι η εξάλειψη των κουρδικών θυλάκων από την περιοχή που βρίσκεται δυτικά του Ευφράτη.
Επίσης, για όσους αναρωτιούνται αν θα πετύχουν το στόχο τους, τους προτείνουμε να μελετήσουν με ψυχραιμία όλες τις επιχειρήσεις εισβολής σε ξένη χώρα που επιχείρησαν διάφορα κράτη τα τελευταία πενήντα χρόνια, και να βρουν μία που να πέτυχε το στόχο της.
Τους θυμίζουμε τον τρόπο που αποχώρησαν από το Αφγανιστάν Ρώσοι και Αμερικανοί, και προσφάτως οι Ισραηλινοί από τον Λίβανο.
Για όσους συμπεριλάβουν σε αυτές τις περιπτώσεις την Κύπρο, τους λέμε ότι είναι άλλης τάξης και φύσης ζήτημα, αν και ίσως να μην είναι και πολύ μακριά η μέρα που θα δούμε τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής να αποχωρούν και από την Κύπρο…

23 σχόλια:

  1. Δυστυχως ο Ερντογαν απέδειξε οτι ξερει να τους παιζει ολους και τους κρατάει στο παλάτι του σαν τους μνηστήρες της πηνελοπης...
    Και μονο απο το άδειασμα που βλέπουμε εν μια νυκτει των Κούρδων μπορουμε να καταλάβουμε για το τι μας περιμένει και εμας στα γνωστά μας θεματα..
    Σαββα αυτο το πόκερ με το διάολο χρειάζεται και κάποιους για να γίνουν το ψιμαδι και οπως το εχω πει απο χρονια εμεις και πολυ πιθανα και οι κουρδοι να το αποτελέσουν στην περιοχη..Ειδικα σημερα με την απουσία πολιτικών ηγεσιών ...
    Εξ αλλου και ο κισσιγκερ μιλούσε μισό αιώνα πριν για τα πετρελαια της περιοχής στα οποια κυρίαρχο ρόλο πρότεινε να εχουν το Ισραήλ και η τουρκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σαββα οι ΗΠΑ δεν ειχαν ποτε σκοπο να καταλαβουν το ιρακ την γιουγκοσλαβια και το αφγανισταν με σκοπο να το κατοικησουν αν αυτο εννοεις..στο ιρακ εκαναν χρυσες δουλειες οι εταιριες τους..στην γιουγκοσλαβια σπασαν και την τελευταια ρωσικη επιρροη στην ευρωπη δημιουργωντας και βασεις...το προβλημα ειναι οτι την πατησαν παλι οι κουρδοι και απο τους αμερικανους και απο τους ρωσους..και πολυ φοβαμαι οτι θα υποστουν και αλλες σφαγες οπως και στο τουρκοκρατουμενο κουρδισταν που βομβαρδιζονται μεσα στα σπιτια τους και δεν μιλαει κανει απο τους δημοκρατες ευρωπαιους..πραγματικα αυτος ο λαος χρειαζεται και την συμπαρασταση μας και τη ν βοηθεια μας..δεν την βλεπω ομως..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://www.rt.com/news/357484-turkey-operation-syria-delay/?utm_source=browser&utm_medium=aplication_chrome&utm_campaign=chrome

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγνώμη, πως περιμένατε να διαμελισθεί η Τουρκία? Πόλεμο Τούρκων-Κούρδων δεν περιμέναμε? τον έχουμε λοιπόν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δηλαδη περιμενεις οτι οι κουρδοι θα μπορεσουν ποτε να νικησουν τους τουρκους ετσι μονοι τους??με το ανταρτικο??τους εχουν κανει πολλη ζημια δεν λεω και θα συνεχισουν να τους κανουν..αυτο ομως απεχει πολλη απο μια νικη σε πολεμο..

      Διαγραφή
  5. Και τα λεγόμενα περί ειλημμένης απόφασης Ρώσων-Αμερικανών για ίδρυση Κουρδικού κράτους και διαμελισμό της Τουρκίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το να παιζει ο Σουλτανος μετην φωτια,ειναι κατι που το ξερει.Ομως τωρα ΔΕΝ παιζει μετην φωτια.Παιζει με μια εν εξελιξει πυρκαγια.Δεν εχει καμια ελπιδα να σωθειΚαι οπως λεει μια σοφη παροιμια,οποιος ανακατευεται με τα πυτουρα,τον τρωνε οι κοτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δυστυχώς το μέτωπο καταρρέει γρήγορα...Υπάρχουν αναφορές ότι τις απογευματινές ώρες οι τουρκόσποροι πέρασαν τον ποταμό SAJUR και ήδη κατέλαβαν το πρώτο χωριό από τη νότια πλευρά του ποταμού! Υφίσταται σοβαρός κίνδυνος οι εναπομείνασες δυνάμεις των SDF/YPG να αποκοπούν από τη μόνη τους διέξοδο προς τα ανατολικά που είναι το φράγμα TISHREEN επί του Ευφράτη! Εάν συμβεί αυτό θα πρόκειται για καταστροφή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ARMEL το επιβεβαιώνω και εγώ.Όντως έχουν περάσει οι τουρκόσποροι τον ποταμό SAJUR και έχουν καταλάβει το χωριό Awn al Dadat.Το θέμα είναι τι θα κάνουν Ρώσοι-Αμερικανοί.Αν φθάσουν οι Τούρκοι τη Μενμπίτζ το YPG θα αγωνιστεί μέχρις εσχάτων ή θα πάρει εκ νέου αμερικανικές εντολές περί υποχώρησης ανατολικά του Ευφράτη?Και τι θα κάνουν οι Ρώσοι βλέποντας τους ισλαμιστές μισθοφόρους των Τούρκων να απειλούν Μενμπίτζ-Αλ Μπαμπ ίσως ακόμη και το ίδιο το Χαλέπι...Άλλωστε τρώγοντας έρχεται η όρεξη..

      Διαγραφή
  8. Πολλα λεγονται για τους Ρωσους,για να δουμε λοιπον την αποψη τους,η ιστοσελιδα αυτη απηχει τις αποψεις της Ρωσσικης κυβερνησης:
    http://theduran.com/turkeys-illegal-invasion-syria-proves-erdogan-no-friend-russia/

    http://theduran.com/russias-role-north-east-syria-aftermath-turkish-incursion/

    http://theduran.com/erdogan-calls-putin-russia-seethes-turkeys-syrian-incursion/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πριν από λίγους μήνες είχε δοθεί εντολή για αποχώρηση τουρκικών στρατευμάτων απ΄ την Κύπρο. Τι εχει γίνει ακριβώς ΄με αυτό το θέμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όλη αυτήν την παρωδία επιχείρησης, που η Τουρκία την παρουσιάζει στη διεθνή κοινότητα ως έμπρακτη μεταμέλεια και συμμετοχή πλέον στον αγώνα εναντίον των τζιχαντιστών του ΙΚ, την υποστήριξαν από αέρος οι ΗΠΑ με αεροσκάφη F-16 και Α-10... βομβαρδίζουν αποκλειστικά κουρδικούς στόχους

    Οι Αμερικανοί, που μέχρι χθες πολεμούσαν με τους Κούρδους το ISIS, σήμερα στράφηκαν εναντίον τους; Μάλλον όχι. Η Τουρκία εισέβαλε στο κομμάτι της Συρίας που κατείχε το ISIS και γι' αυτό τους βοήθησε η Αμερική.

    Οι Αμερικανοί ενδιαφέρονται πρωτίστως για τη διάλυση του ISIS και δευτερευόντως για την επόμενη μέρα στη Συρία, χωρίς να είναι εντελώς αδιάφοροι για το πως θα γίνει η "μοιρασιά".

    Το βασικό νόημα του άρθρου είναι ότι Τούρκοι και Τζιχαντιστές είναι το ίδιο πράγμα, ότι οι Τούρκοι με την υποστήριξη των Αμερικανών χτυπούν τους Κούρδους από το οποίο τεκμαίνεται ότι Τούρκοι, Τζιχαντιστές και Αμερικανοί είναι στην ίδια βάρκα και όλοι μαζί πολεμούν τους Κούρδους.

    Αυτό αδικεί τους Αμερικανούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο εξοπλισμός του ΙΣΙΣ ειναι αδύνατον να πέρασε χωρις την βοήθεια των Αμερικσνων ! Επίσης μέχρι και παιδι δημοτικού ξέρει οτι ο Ερντογαν έκανε μπίζνες με τους τζιχαντιστες.Η Ρωσία παρουσίασε και δορυφορικές εικόνες.Δεν μπορεί να μην το ήξεραν οι Αμερικανοί.Αν δεχτούμε οτι δεν το οργάνωσαν τότε έκαναν τα στραβά μάτια.Αρα τι πόλεμο κάνουν στους τζιχαντιστες ; Για να μη παω παρακάτω και σκεφτώ οτι αυτοί τους άνδρωσαν ώστε να χρησιμοποιηθούν ως καταλύτης της γεωπολιτικής μηχανικής των επόμενων ετών ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Διαβάζοντας τα άρθρα του κυρίου Καλεντεριδη αλλά και σχόλια σε διάφορα άλλα ξενόγλωσσα φορα έχω σχηματίσει μία άποψη που δεν ξέρω αν συμφωνεί ο κύριος καλεντεριδης και οι άλλοι συνομιλητές στον ινφογνωμονα αλλά θα την καταθεσω. Πέρα από αυτό που φαίνεται ως αιτία της εισβολής στη Συρία και που μοιάζει να είναι γεωπολιτική εγώ θα έλεγα πως πιο πολύ τον Ερντογαν τον απειλεί η πολιτική παρά η γεωπολιτική και το στρατιωτικό σκέλος. Δηλαδή ακόμα και αν ενώνονταν τα καντονια ο τουρκικός στρατός θα ήταν υπέρ αρκετός για να κερδίσει το πκκ εντος Τουρκίας. Επίσης, ειναι λάθος τα επικεντρωνομαστε στο YPG γιατί αυτοί δηλώνουν πως έχουν αποσυρθεί ακόμα και αν ουσιαστικά δεν έχουν αποσυρθεί αυτό θα έπρεπε να ικανοποιεί τον Ερντογαν γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις το τυπικό υπερισχύει του ουσιαστικού ή εντέλει δεν έπρεπε να υπάρχει τέτοιο μενος από τον Σουλτάνο για να καταλάβει τα πάντα με Τζιχαντιστες. Άλλωστε μόνο και μονο ο τρόπος που αναφέρουν οι στρατιώτες του Ερντογάν το κομπανι υποδηλώνει και το τι είναι στην πραγματικότητα. Νομίζω πως εκείνο που τρελαινει τον Ερντογαν είναι ότι αυτοί που πολεμάει δεν είναι Κούρδοι. Αυτό που έγινε στο συριακό κουρδισταν ειναι ένα εναλλακτικό μοντέλο στην οθωμανική ισλαμοφασιστικη αυτοκρατορια του σουλτάνου και αθτο είναι μία πραγματική απειλή για την μακροημέρευση του. Ο Σουλτάνος είχε προτείνει την οθωμανική αυτοκρατορία σαν το μακρύ χέρι της Αμερικής στην μέση ανατολή λέγοντας ότι είναι ανθεκτική πολυπολιτισμική και άλλες τέτοιες μπούρδες για να προωθήσει την ισλαμοφασιστικη ατζέντα του. Οι Κούρδοι με τους Άραβες και τους Ασσυριους ακόμα και μερικούς τουρκμενους πέτυχαν στη Συρία να παρουσιάσουν ένα πραγματικό πολυπολιτισμικο μοντέλο και αυτό είναι θανατηφόρο για την οθωμανική αυτοκρατορία. Αυτό το μοντέλο διακυβέρνησης είναι η κόκκινη γραμμή του Ερντογάν αυτό το μοντέλο δημιουργεί πρόβλημα και στην Ρωσία για άλλους λόγους και για την μακροημέρευση του Ασσαντ ωστόσο οι Αμερικάνοι σφάλλουν να υποστηρίζουν την Τουρκια έναντι των Κουρδων. Οι Αμερικάνοι έχουν όφελος ένα πολυπολιτισμικό δημοκρατικό μοντέλο μακριά από τον ισλαμικό νόμο όπου μουσουλμάνοι και χριστιανοί και αλλόθρησκοι ζουν υπό κοινό νομικό καθεστώς. Αυτό το μοντέλο είναι αυτό που πρέπει οι Αμερικάνοι να στηρίξουν. Πιστεύω ότι εντελει θα το δούν αλλιώς θα έχουν διαπράξει σφάλμα με αρνητικές συνέπειες στα δικά τους γεωπολιτικά συμφέροντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτοί που διαμορφώνουν την περιοχή είναι ολοένα και περισσότερο το Ιράν. Οι Αμερικάνοι πολύ θέλανε να το αποσταθεροποιήσουν, δεκαετίες τώρα, αλλά απέτυχαν. Στην Αίγυπτο πέτυχαν να ελέγξουν το καθεστώς, τουλάχιστον προς το παρόν. Στο όμως Ιράν απέτυχαν. Και στην Τουρκία έχουν χάσει σε σημαντικό βαθμό τον μεγάλο έλεγχο που είχαν.

      Το λέω γιατί βλέπω μια νοοτροπία πως οι Αμερικάνοι (ή οι Ρώσοι ή οποιοσδήποτε ισχυρός) έχουν μαγικό ραβδάκι και κάνουν 100% ό,τι θέλουν. Νοοτροπία ραγιά δλδ..

      Διαγραφή
  13. Οι Κουρδικές δυνάμεις των Πεσμεργκά (ελεγχόμενες απο το KDP-Κουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα του Ιράκ του Προέδρου Μασούντ Μπαρζανί) τεχνηέντως αποχώρησαν απο περιοχές γύρω απο όρος Σιντζάρ αφήνοντας τους Γεζιντί έρμαιο των διαθέσεων του Ισλαμικού κράτους.Η συνέχεια γνωστή, η Γενοκτονία των Γεζιντί απο τους Ισλαμιστές τζιχαντιστές του Ισλαμικού κράτους.Επικοινωνιακά το καθεστώς Μπαρζανί προσπάθησε να ενοχοποιήσει το PKK.Η προσπάθεια κατέρρευσε τόσο υποτο βάρος των αποκαλύψεων όσο και απο το γεγονός πως το PPK αναδιατάσσοντας τις δυνάμεις πρωτοστάσησε στην άρση της πολιορκίας των Γεζιντί στο όρος Σιντζάρ.Τα όσα επακολούθησαν για τον έλεγχο της περιοχής αυτής στα Σύνορα Συρίας-Ιράκ ενδεικτικά το του τι πρεσβεύει και βουλεύται το καθεστώς Μπαρζανί και για το Κουρδικό ζήτημα.

    Πάμε λίγο πιο πίσω χρονικά στην προέλαση του Ισλαμικού κράτους προς την Ερμπίλ.Η κατάρρευση των Πεσμεργκά (KDP),λόγω φαινομένων σήψης-διαφθοράς- καθιστούσε την πολιορκία της δεδομένη.Την κατάσταση ανέτρεψαν οι Κουρδικές δυνάμεις του PKK σε συνεργασία με την αμερικανική αεροπορική δύναμη.

    Και ξαναρχόμαστε στο σήμερα.Φυσικά και ουδείς λογικός άνθρωπος δύναται να περιμένει στήριξη του PKK απο το καθεστώς Μπαρζανί.Οι Κούρδοι (PYD-ΡΚΚ) αντιμετωπίζουν μόνοι τους την Τουρκική προέλαση.Πληρώνουν την ηλιθιότητα τςη Αμερικανικής διπλωματίας και τις ενδοκουρδική διαχρονική αντιπαλότητα και θα την πληρώσει αδρά γιατί φέρθηκε και συμπεριφέρθηκε τίμια στην μάχη κατά πάντων (καθεστώτος Ασαντ, ISIS, άλλων ισλαμιστικών τζιχαντιστικών οργανώσεων.

    Δέν άμαθε απο τις πρακτικές Τούρκων-Καθεστώτος Μπαρζανί,αν είχε διδαχθεί ,αν τις είχε υιοθετήσει θα ήταν πολιτικά κυρίαρχο στην περιοχή με οτι αυτό επάγεται-συνεπάγεται.PYD-PKK να θυμίσουμε πως συνιστούν τους ΜΟΝΟΥΣ υπερασπιστές του Πολιτισμού κατά του σκοταδισμού,της βαρβαρότητας.Στην δεύτερη κατηγορία εντάσεται πέραν του ISIS (Eμβρυουλκού των ΗΠΑ),το καθεστώς Ασαντ,η Τουρκία,το Ιράν και το καθεστώς Βαγδάτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν οι Κουρδοι νιωθουν προδωμενοι απο τους Αμερικανους μπορουν να τα βρουν με τον Ασαντ και να δηλωσουν οτι τα εδαφη που προσωρινα ελεγχουν ειναι αναποστατο μερος της Συριας.Νιωθουν ομως η ειναι οι ιδιοι φιδια στον κορφο της Συριας;Φαινεται πως προτιμαν ενα μικρο κρατιδιακι στα εδαφη της Συριας που τους εσωζε παντα απ το τουρκικο μαχαιρι.Αν δεχτουν να βαδισουν αυτον τον δρομο της αναξιοπρεπειας η Τουρκια συντομα θα τους στελνει στο κρατιδιακι τους πεσκεσι τα αδερφια τους και οι αμερικανοι θα τους εξαναγκασουν να πολεμησουν και το Ιραν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Με αφορμη ενα γεγονος γραφω αυτες τις γραμμες ασχετες με την αναρτηση αλλα σημαντικοτερες μακραν... Σε ενα φαναρι ενας μαυριδερος, βλεποντας το σταυρουδακι που κρεμοταν απο το καθρεπτακι του, τον κοιταξε με μισος τον οδηγο και του εκανε με τον αντιχειρα την κινηση αποκεφαλισμου....

    Το σχολιο μου λοιπον ειναι το παρακατω..
    Ο ελληνισμος και οι φεροντες αυτην την ιδιοτητα, βρισκονται σε ενα διαχρονικο διωγμο που περιλαμβανει διωγμους, σφαγες, υποταγη. Αυτο δεν εχει σταματησει ποτε απο τοτε που αρχισε. Η μεθοδος ιδια και απαραλλαχτη. Αποκοιμηση, ληθη, αλλοιωση των ιστορικων γεγονοτων. Μας μεταχειριζονται σαν αγελη. Οταν οι συνθηκες ωριμασουν απλα σφαζουν.. Δειτε την Μεσογειο παντου ελληνικα κουφαρια. Τωρα ανησυχω για μια νεα σφαγη χειροτερη ολων των τελευταιων. Αυτη η μετακινηση προσφυγων ειναι η νεα επιχειρηση. Μεσα εκει ειναι οι νεοι μας σφαγεις. Μαλλον θελουν να τελειωνουν μαζι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κε Γρέγο αν δεν κανω λαθος ,και παρακαλώ ας με διορθώσετε ,οι γεζιντι στην ουσία ειναι κουρδοι που πιστεύουν σε μια άλλη θρησκεία ( που θεωρείται ομως η παραδοσιακή κουρδική )
    Αρα το τεχνηέντως που λέτε οτι αποσύρθηκαν οι κουρδοι σηκωνει πολυ κουβέντα....δεδομενου οτι η διαφορα τους αφορούσε το θρήσκευμα ,που ως γνωστόν οι κουρδοι που αναφέρεστε ειναι σουνιτες μουσουλμάνοι..
    Και τωρα που το σκέφτομαι ως προ το παραπανω γεννάται στ εξής ?
    Γιατι το Ίσις - ερντογαν κλπ κλπ φανατικοί,έδειξαν τέτοιας μορφής σκληρότητα ,μεχρις αφανισμού,προς του Κούρδους γεζιντι και οχι προς τους Κούρδους μουσουλμάνους?
    Η μονη απαντηση που θεωρω πιθανη ειναι οτι μπορει ο ερντογαν στους σουνιτες μουσουλμάνους Κούρδους με όπλο τη θρησκεία να εχει μια κάποιας μορφής πρόσβαση η επίδραση στο μελλον ενώ με τους γεζιντι καμια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και κατι επιπρόσθετο που μπορει να μας βοηθήσει στην κατςνοηςη της διαφορετικής συμπεριφορας των κουρδικών τμημάτων.
    . Μηπως θα επρεπε να διαφοροποιήσουμε αυτο που εκφράζουμε ως μια έννοια Κούρδους?
    Δλδη αυτοι να αποτελούνται απο διαφορες φυλές με πολλες διαφοροποιήσεις μεταξυ τους,οπως συμβαινει σε πολλους άλλους λαούς ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η καχεκτικότητα των Κούρδων απορρέει απο τα τα ίδια στοιχεία με αυτής των Ελλήνων.(&)Για αυτό Κούρδοι και Ελληνες έχουν κοινή μοίρα ως Εθνη. Οσοι αποφασίσουν μεθοδικά-συστηματικά να αναγνώσουν (&) το Βιβλίο του Μουράτ Καραγιλάν σε μετάφραση Σ.Καλεντερίδη "Ανατομία πολέμου σε Κουρδιστάν" θα το διαπιστώσουν εύκολα

    Απο την άλλη έχει ανοίξει ένα πολύ μεγάλο παίγνιο, στο οποίο κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει την δυναμική των Κούρδων αλλά και κανείς δεν επιτρέπεται να αγνοήσει τον προβήματισμό που δύναται να παράγει ένα Κουρδικό Ντόμινο,ως και το δημοκρατικό πείραμα της Ροζιάβα για τα αυταρχικά καθεστώτα της περιοχής.

    Στα πλαίσια αυτά η Κουρδική αντιπαλότητα και υφίσταται και έχει δυναμική.Είναι δε προς τιμήν του PKK-PYD πως δεν επηρεάζει διόλου την στρατηγική τους θεώρηση παρά τις προκλήσεις που δέχονται.Αντιθέτως οι μισθοδοτούμενοι Πεσμεργκά και το καθεστώς Μπαρζανί δεν μπορούν -παρά τα επικοινωνιακά τους τεχνάσματα- να οριστούν ως θεματοφύλακες του Κουρδικού Εθνους.Είναι βέβαιο πως η μελλοντικοί ιστοριογράφοι των Κούρδων ως ο Καραγιλάν θα το καταγράψουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πάντως ακόμη και τώρα που τούρκοι μισθοφόροι-ΙΚ-τουρκικός στρατός απειλούν τα εδάφη δυτικά του Ευφράτη -γύρω από τη Μενμπιτζ που με πολύ αίμα και κόπο κέρδισαν οι Κούρδοι με τους συμμάχους τους-εξακολουθώ να εμπιστεύομαι τον κύριο Καλεντερίδη.Ότι δηλαδή θα δημιουργηθεί διάδρομος κουρδικός μέχρι το Αφρίν,απλά μένει να δούμε τον τρόπο και το χρόνο αυτού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.