1/8/16

Στο λιμάνι Λεμεσού το πλωτό εργοστάσιο υποθαλάσσιων αγωγών CASTORO SEI


Μάριος Αδάμου
Στο λιμάνι της Λεμεσού ναυλοχεί από σήμερα το πλωτό εργοστάσιο κατασκευής υποθαλάσσιων αγωγών της εταιρείας SAIPEM, για εκτέλεση εργασιών για την ανάπτυξη του κοιτάσματος Ζορ, στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Αιγύπτου. Αναμένεται να παραμείνει στη Λεμεσό για διάστημα έξι μηνών.
Ενεργειακοί κολοσσοί επέλεξαν τη Λεμεσό, ως τη βάση τους για τις δραστηριότητες τους στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Στο πλαίσιο αυτό, η πλωτή πλατφόρμα κατασκευής υποθαλάσσιων αγωγών «Castoro Sei» της εταιρείας SAIPEM, αγκυροβόλησε το πρωί στο λιμάνι της πόλης.

Το 152 μέτρων πλωτό εργοστάσιο κατασκευής υποθαλάσσιων αγωγών, θα δραστηριοποιηθεί τους επόμενους έξι μήνες, στο λιμάνι της Λεμεσού, εκτελώντας εργασίες για λογαριασμό της ιταλικής ΕΝΙ η οποία θα αναλάβει το έργο της εκμετάλλευσης του κοιτάσματος μαμούθ Ζορ, που βρίσκεται εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Αιγύπτου.

Η εταιρεία, σύμφωνα με τον λιμενάρχη Γιώργο Πούρο, επέλεξε το λιμάνι της Λεμεσού, λόγω των υποδομών και των υψηλού επιπέδου υπηρεσιών που προσφέρει.

Γίνεται, παράλληλα, λόγος για σημαντικά οικονομικά οφέλη από την παρουσία της πλατφόρμας στο λιμάνι της Λεμεσό.

Τέλος Σεπτεμβρίου στο λιμάνι Λεμεσού αναμένεται και δεύτερη πλατφόρμα της ίδιας εταιρείας, η οποία επίσης θα συμμετέχει στις εργασίες στο Ζορ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.