27/9/16

Το ναυάγιο της επένδυσης 450 εκατ. ευρώ της OMNIX στην Αλβανία II

Οικογενειακή φωτογραφία του επενδυτή

Η εταιρεία OMNIX του λιβανο-αμερικανού Faad Mitri είχε κλείσει συμφωνία με την αλβανική κυβέρνηση για επενδύσεις στον τουρισμό συνολικής αξίας 450 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι επενδύσεις θα δημιουργούσαν 1.200 νέες θέσεις εργασίας εντός του 2018.
Το όλο deal της κυβέρνησης Ράμα με τους επενδυτές επιμελήθηκε προσωπικά η υπουργός Οικονομικών Μίλβα Ικόνομι η οποία βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία μαζί τους.
Μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια ήταν αυτή που ανέτρεψε τα σχέδια και τίναξε την επένδυση στον αέρα, μια λεπτομέρεια που η αλβανική κυβέρνηση γνώρισε αλλά ο επενδυτής ενδεχομένως όχι. Η γη που παραχωρήθηκε στην εταιρεία OMNIX είχε ιδιοκτήτες, είχε δηλαδή καταπατηθεί από την Αλβανική κυβέρνηση και θα θυσιαζόταν στον βωμό του κέρδους δίχως να λογαριάσει κανείς την αντίδραση των νόμιμων ιδιοκτητών.
Μέχρι εδώ η υπόθεση μοιάζει με αρκετές άλλες στην Αλβανία όπου το κράτος αποφασίζει και διατάζει υφαρπάζοντας περιουσίες πολιτών και φυσικά πάντα οι ζημιωθέντες δεν βρίσκουν το δίκιο τους ακολουθώντας την δικαστική οδό.
Όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση οι κάτοικοι αποφάσισαν να ακολουθήσουν άλλη στρατηγική. Σύμφωνα με πληροφορίες από τα αλβανικά μέσα, προσέλαβαν μπράβους οι οποίοι έστησαν ενέδρα στον μεγαλομέτοχο της OMNIX Faad Mitri και τον ξυλοκόπησαν άγρια μαζί με τον οδηγό του και στην συνέχεια τον απείλησαν πως αν δεν εγκαταλείψει την χώρα θα τον σκοτώσουν.




Για τη συνέχεια Himara

4 σχόλια:

  1. Ηταν και ειναι γνωστο, ειναι η γλωσσα που ομιληται στη γειτονικη μαντρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα αυτη ειναι η ομιλουμενη γλωσσα στους γειτονες !ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Αλβανοι δυστυχως μας δινουν μαθηματα υπερασπισεως των συμφεροντων τους. Φαινεται αυτοι γνωριζουν οτι ΠΑΤΗΡ ΠΑΝΤΩΝ ΠΟΛΕΜΟΣ. Οι νεοελληνες οχι! Ετσι δεν ειναι???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.