27/9/16

«Ο ΠΟΥΤΙΝ ΜΕ ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;» Τι λέει ξένο δημοσίευμα και το CNN.gr για την είσοδο Σαββίδη στον διαγωνισμό

Άρχισαν τα όργανα στην ΕΕ
Καταγραφή1
Ερωτηματιά άρχισαν  ήδη να διατυπώνονται στην Ευρώπη αμέσως μετά την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ως πρώτος επιλαχών μετά την αποχώρηση Καλογρίτσα.

«Βρίσκεται ο Πούτιν κοντά σε μια μιντιακή βάση στην Ελλαδα;», ερωτά ο συντάκτης άρθρου του ιστότοπου neweurope.eu ο οποίος σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «Η ελληνική κυβέρνηση δείχνει να είναι κοντά στη Ρωσία. Το ελληνικό πρακτορείο ειδήσεων «αδελφοποιήθηκε» με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, ενώ η Ρωσία υπήρξε τιμώμενη χώρα στην 81η ΔΕΘ».

«Μέχρι το ξέσπασμα της κρίσης πριν από επτά χρόνια, οι περισσότεροι από τους τηλεοπτικούς σταθμούς ήταν επικερδείς. Επιπρόσθετα, πλήρωναν σειρά φόρων», υπογραμμίζεται στο άρθρο.
«Η κυβέρνηση του Α. Τσίπρα ανέβηκε στην εξουσία με την υπόσχεση να ρυθμίσει το «διεφθαρμένο τηλεοπτικό τοπίο». Ο υπουργός Επικρατείας δεν προχώρησε αμέσως σε μια τέτοια κίνηση. Το σχέδιο ήταν εκεί, και πράγματι τα κέρδη από την από τη διαδικασία χορήγησης αδειών είχαν υπολογιστεί στον προϋπολογισμό του 2016.

«Με έναν ανορθόδοξο τρόπο, αποφάσισε να χορηγήσει τέσσερις άδειες. Ο αριθμητικός περιορισμός των αδειών ήταν ενάντια στον πλουραλισμό που διακηρύσσουν στο συγκεκριμένο πεδίο τόσο οι ευρωπαϊκές συνθήκες όσο και το ελληνικό σύνταγμα. Περιορισμός στον αριθμό των αδειών δεν υπάρχει σε κανένα κράτος-μέλος της ΕΕ, σύμφωνα με την έκθεση της ευρωπαϊκής Επιτροπής», σημειώνει μεταξύ άλλων ο συντάκτης στο άρθρο, ενώ αναφερόμενος στον στον Ιβάν Σαββίδη και υπό τον μεσότιτλο «ρώσικο σύνδεσμο» υπογραμμίζει:

«Ρώσικος σύνδεσμος»
Από τους παλαιούς τηλεοπτικούς σταθμούς, ο ΣΚΑΙ και ο ΑΝΤ1 κατάφεραν να εξασφαλίσουν άδεια, ενώ στους υπερθεματιστές συμπεριλαμβάνεται ένας εφοπλιστής που επίσης ελέγχει ένα από τα τρία μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά σωματεία της χώρας και ένας εργολάβος που όπως λένε οι φήμες διαπραγματεύεται να πουλήσει την άδεια σε έναν ελληνορώσο, ιδιοκτήτη μιας άλλης ποδοσφαιρικής ομάδας από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος με τη σειρά του διατηρεί -σύμφωνα με πληροφορίες- σχέσεις με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η ελληνική κυβέρνηση δείχνει να είναι κοντά στη Ρωσία. Το ελληνικό πρακτορείο ειδήσεων «αδελφοποιήθηκε» με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, ενώ η Ρωσία υπήρξε τιμώμενη χώρα στην 81η ΔΕΘ.

Ακόμη, οι ρώσοι έχουν μεγάλη πρόσβαση στην Ελλάδα, διατηρώντας σχέσεις και με το Μοναστήρι του Αγίου Όρος, το οποίο επισκέπτεται συχνά ο Β. Πούτιν.

Προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει επίσης να απαντήσει σε ζητήματα που αφορούν το ψηφιακό φάσμα και τα οποία έθεσε σε επιστολή του στις 16 Ιουνίου ο αρμόδιος Επίτροπος Γ. Έτινγκερ.
Σύμφωνα με πηγές της Κομισιόν, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει επαρκώς σε ανησυχίες που αφορούν το ότι το ΕΣΡ παρακάμφθηκε από τη διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, υπάρχει αυτή τη στιγμή μια προσφυγή από την Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) την οποία η Κομισιόν επιμένει ότι εξετάζει. Προς το παρόν η Κομισιόν αναμένει την απόφαση του ΣτΕ και ελπίζει ότι δεν θα χρειαστεί να παρέμβει, σημειώνει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα του new europe.

http://www.crashonline.gr/%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BD-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B1-%CF%84%CE%B9-%CE%BB%CE%AD%CE%B5%CE%B9/ 

Για «κανάλι Πούτιν στην Ελλάδα» κάνουν λόγο δημοσιεύματα στην Ευρώπη
Για «κανάλι Πούτιν στην Ελλάδα» κάνουν λόγο δημοσιεύματα στην Ευρώπη
Πηγή: ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ - Eurokinissi
Η απομάκρυνση του Γιάννη Καλογρίτσα από την διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες έφερε τον Ιβάν Σαββίδη στην πρώτη γραμμή για την αντικατάσταση του, αλλά και ανησυχίες στην Ε.Ε. για τον Ελληνορώσο μεγιστάνα.

«Βρίσκεται ο Πούτιν κοντά σε μια μιντιακή βάση στην Ελλάδα;», αναρωτιέται η ιστοσελίδα neweurope.eu εκφράζοντας ακριβώς αυτή την ανησυχία για τον «ρωσικό δάκτυλο» στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Η ιστοσελίδα κάνει μια αναλυτική αναφορά στο καθεστώς κάτω από το οποίο δρούσαν μέχρι σήμερα τα κανάλια, τονίζοντας ότι λειτουργούσαν με επεκτάσεις προσωρινών αδειών από το 1980, πλήρωναν τους φόρους τους, και βρίσκονταν υπό συνεχή «πολιτική ομηρία».


Η κυβέρνηση του «αντισυμβατικού» και άνευ γραβάτας Τσίπρα υποσχέθηκε να ρυθμίσει το «διεφθαρμένο τηλεοπτικό τοπίο», άργησε αρκετά να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του και τελικά επέλεξε μια διάτρητη διαδικασία που άφησε πίσω της πολλά ερωτήματα και ένα χτύπημα στον πλουραλισμό της χώρας.
Ο αριθμητικός περιορισμός στα κανάλια που επιβλήθηκε είναι πρωτοφανής για την Ευρώπη, σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το μέσο κάνει αναφορά στον ελληνορώσο Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος διατηρεί ποδοσφαιρική ομάδα στην Θεσσαλονίκη (ΠΑΟΚ), αλλά και σχέσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.
Η άδεια στον κ. Σαββίδη θα είναι ακόμη μια απόδειξη για την στενή σχέση Ελλάδας – Ρωσίας, καθώς μετά την «αδελφοποίηση» του ελληνικού Πρακτορείου Ειδήσεων με το ρώσικο Sputnik και την τιμητική μνεία στη Ρωσία στην 81η ΔΕΘ, θα έρθει ακόμη ένα σύμβολο της σχέσης των δύο χωρών.

Η κυβέρνηση Τσίπρα έχει να αντιμετωπίσει ακόμη μια σειρά προκλήσεων μέχρι να κλείσει οριστικά το θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Ο επίτροπος της Κομισιόν Γ. Έτινγκερ δηλώνει ανικανοποίητος από την απάντηση που έλαβε από την Αθήνα επί της διαδικασίας, ενώ η Κομισιόν επιμένει να εξετάζει την προσφυγή από την Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλεια (ΕΙΤΗΣΕΕ).

Επί του παρόντος η Ε.Ε. περιμένει την απόφαση του ΣτΕ και αναμένει τις εξελίξεις.

http://www.cnn.gr/news/ellada/story/47976/gia-kanali-poytin-stin-ellada-kanoyn-logo-dimosieymata-stin-eyropi

5 σχόλια:

  1. Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι κολλημένη στη Γερμανία και στις ΗΠΑ σαν στρειδι. Το "στενή σχέση Ελλάδας – Ρωσίας" που το 'δαν ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχουν κόμπλεξ μέ τούς Ρώσους, τήν Ρωσία καί τήν Ὀρθοδοξία της, στην Δυτική Εὐρώπη. Κόμπλεξ κατωτερότητας.(Ἀπό πάσης ἀπόψεως).
    Στίς ΗΠΑ ἔχουν ψύχωση πού ὑποτροπίασε. Ξέρεις τί εἶναι, νά εἶσαι ἄνθωπος τοῦ Μαμωνᾶ, νά ἔχῃς στό πιάτο σου ὅλο τόν πλοῦτο τῆς Ρωσίας ἐπί ἐποχῆς Γιέλτσιν, καί νά εἶσαι ἕτοιμος νά κυριαρχήσῃς παγκόσμια ξεκοκκαλίζοντας τήν Ρωσία, ἀλλά τελευταία στιγμή, στό παρά πέντε, νά μήν σέ ἀφίσῃ ὁ Πούτιν καί ἡ Ὀρθοδοξία στήν Ρωσία; Τρελαίνεσαι! Καί νομίζεις ὅτι δέν σοῦ φταίει ὁ Μαμωνάς, ἀλλά ὁ Πούτιν! Καί πάνω στήν κρίση τοῦ παραλογισμοῦ σου, σοῦ φταίει καί ἡ Ὀρθοδοξία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ειδες να κατηγορουν το αδερφι μας τον ρωσο τον συνεταιρακι του Σουλτανου; Αντε με τις ρωσικες τσιμπλες στα ματια

      Διαγραφή
  3. Αυτο ηταν το πρελουδιο του τελους των ΙΒΑΝΟονειρων για αποκτηση τηλεοπτικου σταθμου, και οσοι καταλαβαν, καταλαβαν...αλλωστε ο Ελληνορωσσος τσιγαρας δεν τα καταφερε στον ΠΑΟΚ θα τα καταφερνε στο περιεργο και ακρως σκληρο παιχνιδι των ΜΜΕ εν Ελλαδι ? Χλωμο...πολυ χλωμο και ξεπερνα το μποι του Ιβαν που δεν ειναι και αξιολογο...καθε αλλο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαιρομαι που δημιουργουμε αντιπαλο δεος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.