29/9/16

Θέμα Τσαμουριάς ανοίγουν οι Βρυξέλλες με δήλωση του Επιτρόπου Χαν


Εξηγήσεις ζητά το υπουργείο Εξωτερικών και αποκαλεί τον Αυστριακό Επίτροπο ψεύτη - Απαντώντας στη Μαρία Σπυράκη ο Γιοχάνες Χαν ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν επαφές μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας και για το τσάμικο ζήτημα - Ανιστόρητη και αναληθή χαρακτήρισε τη δήλωση Χαν, η ευρωβουλευτής της ΝΔ

Απαράδεκτη και αναληθή χαρακτηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών την απάντηση του επιτρόπου Διεύρυνσης της Ε.Ε. Γιοχάνες Χαν σε ερώτηση της ευρωβουλευτή της Ν.Δ.  Μαρίας Σπυράκη σχετικά με την Αλβανία.

«Ως γνωστόν, τσαμικό ζήτημα δεν υφίσταται και ως εκ τούτου ουδέποτε έχει γίνει αποδεκτό ως αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και Αλβανίας», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το ΥΠΕΞ, εμφανώς ενοχλημένο με τον επίτροπο, σημειώνει ότι «με την ψευδή απάντησή του δείχνει ότι δεν ασκεί το ρόλο και τα καθήκοντά του βάσει της αρχής της αμεροληψίας ώστε να προάγεται το κοινό συμφέρον της Ένωσης, όπως προβλέπεται από το άρθρο 17 της Συνθήκης της Λισαβόνας».

«Ήδη του έχει ζητηθεί και υποχρεούται βάσει του θεσμικού του ρόλου, να δώσει άμεσα πειστικές εξηγήσεις ως προς το απαράδεκτο και ψευδές περιεχόμενο της επίμαχης απάντησής του».

O Επίτροπος Χαν, απαντώντας στην ευρωβουλευτή της Ν.Δ., ανέφερε ότι η Κομισιόν επικρότησε το γεγονός πως Ελλάδα και Αλβανία εξετάζουν τη θέσπιση κοινού μηχανισμού, που θα συνέρχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα για την επίλυση των εκκρεμών διμερών ζητημάτων. Σε αυτά, πρόσθεσε, περιλαμβάνονται η οριοθέτηση της ελληνοαλβανικής υφαλοκρηπίδας και των θαλάσσιων ζωνών, τα δικαιώματα των ατόμων που ανήκουν σε μειονότητες και το τσαμικό ζήτημα. 




Μαρία Σπυράκη: Ανιστόρητη η απάντηση του επιτρόπου
Ανιστόρητη και αναληθή χαρακτηρίζει η κυρία Μαρία Σπυράκη την απάντηση που της έδωσε ο Επίτροπος για τη Διεύρυνση Γιοχάνες Χάν στην ερώτηση που έθεσε για την ανακίνηση αλυτρωτικών διεκδικήσεων εναντίον της Ελλάδας, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας στην Αλβανία.

«Κάποιος πρέπει να διδάξει στον κ. Χαν την ιστορία της περιοχής ώστε να μην καταλήγει σε τέτοιου είδους απαντήσεις, εφόσον δεν το κάνει αποτελεσματικά η πολιτική του κ. Κοτζιά», δήλωσε η ευρωβουλευτής.

Για τη συνέχεια Πρώτο Θέμα

11 σχόλια:

  1. Ποιός θα του μάθει Ιστορία του Χαν ρε Σπυράκη; Εσύ ή ο Ζαγοράκης; Αφού δεν έστειλε τον Κ. Χολέβα στην Ευρωβουλή όταν ήταν υποψήφιος το σεβαστό σώμα των ψηφοφόρων της Ν.Δ., καλά να πάθουμε. Όλοι.

    Για την ταμπακιέρα, όταν φτάνει ένας Επίτροπος να πάρει θέση κατά των συμφερόντων ενός Κράτους-μέλους και να μεροληπτίσει υπέρ ενός Κράτους-ταραξία που βαρύνεται με Διεθνή Εγκλήματα και αναθεωρητική πολιτική, κάποιοι ΠΟΛΥ ΑΝΙΚΑΝΟΙ βρίσκονται από μεριάς Ελλάδος μέσα στα όργανα της Ε.Ε.
    Γιατί αν υπάρχει έστω και ψήγμα αλήθειας ότι συγκροτίθηκε ελληνο-αλβανική επιτροπή που θα συζητήσει και για τους Τσάμηδες, πρέπει να πάμε κάποιους άλλους για κρεμάλες επί εσχάτη προδοσία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύεις οτι είναι πρόβλημα γνώσης ιστορίας?
      Μήπως είναι το αντίθετο?
      Κάποιοι θέλουν στην περιοχή (πρώην χώρος της Ρωμαϊκής επικράτειας - ούτε βυζαντινής ούτε "ανατολικής", με πολλά κοινά πολιτιστικά στοιχεία) να υπάρχει ασταθή ισορροπία της συμφοράς. Αρα πρέπει να έχουμε συνεχώς προβλήματα, εμείς με τα Σκόπια (που γεωπολιτικά και πολιτισμικά και οικονομικά θα έπρεπε να ήμασταν κώλος και βρακί) τα Σκόπια να έχουν προβλήματα με την Αλβανία, η Αλβανία με την Σερβία, η Σερβία με την Ουγγαρία ...
      Κι εμείς τους κάνουμε την χάρη και τρώμε και το ξύλο της υπανάπτυξης, της εξάρτησης, τελικά της υποτέλειας. Εμείς με την ρωμαϊκή έννοια.

      Απλά τροφή για σκέψη.

      Διαγραφή
  2. τι ακριβώς ρώτησε η σπυράκι από τον χανς?
    Τι ήθελε να μάθεο ο Χανς?
    Εκεί στας βρυξέλλας δεν είναι και ο υιός ζαγορίτης αυτός που έβαζε χέρι στην αλεξανδράτου ενώ υπηρετούσε τη θητεία του στο πολεμικό μουσείο ?
    Ας κάνει και κάτι χρήσιμο ας βάλει χέρι στον ανιστόρητο τον χανς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά ρε σεις ... τους αφήνουμε να βλέπουν την Τσαμουριά και να κάνουν πως δεν ξέρουν τίποτα για το σύμφωνο της Κέκυρας που σημειωτέον έχει υπογράψει και η Αλβανική κυβέρνηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. >Αφού δεν έστειλε τον Κ. Χολέβα στην Ευρωβουλή όταν ήταν υποψήφιος το σεβαστό σώμα των ψηφοφόρων της Ν.Δ<
    Πώς να τον στείλει, αφού ο Σαμαράς τον έβαλε 42ο (τελευταία θέση);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν είναι αλήθεια ότι υπάρχουν ελληνοαλβανικές συνομιλίες γι' αυτό το ανύπαρκτο θέμα, υπάρχει πρόβλημα και πολύ σοβαρό μάλιστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα αφού η Ελλάδα έχει φάει τα λυσσακά της στην κυριολεξία να στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική τής Αλβανίας, χωρίς καμμία επιφύλαξη για Β. Ήπειρο, πολιτισμική γενοκτονία των Ελλήνων κατοίκων της, αρπαγή των περιουσιών των και όχι μόνο, αλβανικές επεκτατικές βλέψεις εις βάρος μας κλπ., γιατί να μην υποθέσει ο Αυστριακός ότι όλα συζητώνται και όλα είναι υπό έλεγχο; Άσε που μπορεί να τα έχει "πάρει" κιόλας από τούς Αλβανούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευριπίδης Μπίλλης ecbgr123@gmail.com
    δεν ξέρω πώς λέγεται το μπαξισι Αυστριακά.
    Νομίζω Bestechung

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλώς τα παιδιά ! Επίθεση φιλίας από Ανατολή και από Δύση στη χώρα μας.
    Το τελευταίο στάδιο του μνημονίου αρχίζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μόνιμα οι Αυστριακοί μας δημιουργούν προβλήματα. Χωρίς να θέλω να δημιουργήσω εντυπώσεις σχετικές με φυλετικά μάλλον δεν μπορούν να μας συγχωρήσουν ότι είμαστε νησιώτες ενώ αυτοί τσοπάνηδες. Μόνιμα κάποιος Αυστριακός από την εποχή του Ρήγα Φερραίου και του Φαλμεράιαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.