28/9/16

Το "δέλτα", η πρώτη πολιτική επανάσταση στην Ελλάδα

Κατερίνα Μετιτανίδου
πολιτικός επιστημών - διεθνολόγος

H χώρα μας έχει πέσει σε τέλμα και η ποιότητα ζωής των Ελλήνων πολιτών έχει υποβαθμιστεί σε μεγάλο βαθμό.
Για όλα αυτά φταίει η δομή του ίδιου του πολιτικού συστήματος, το οποίο είναι άκρως αντιδημοκρατικό, αναξιοκρατικό και εχθρικό προς την ουσιαστική και δημιουργική συμμετοχή του Έλληνα πολίτη στις πολιτικές αποφάσεις που τον αφορούν.
Κάποιοι μπορεί να αποφανθούν ότι δεν υπάρχει το τέλειο πολιτικό σύστημα, παρόλα αυτά στην Ελλάδα η παθογένεια αυτού του συστήματος είναι βαριάς μορφής.
Για αυτό το λόγο λοιπόν, είναι επιτακτική η ανάγκη, όσο ποτέ άλλοτε, για μία πραγματική αλλαγή η οποία θα προέρχεται από τους ίδιους τους πολίτες. Προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί η πολιτική εκστρατεία το "δ".
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία νέων που έχει ως στόχο την αλλαγή της πολιτικής στη χώρα μέσω 10 ιδεών κοινής λογικής που σχετίζονται με τη δημοκρατία και την αξιοκρατία.
Δεν πρόκειται για πολιτικό κόμμα, αλλά για μία υπερκομματική προσπάθεια που στηρίζεται στην υποστήριξη και την συμμετοχή των πολιτών.
Ουσιαστικά, το "δ" είναι μία πολιτική επανάσταση που θα οδηγήσει στην επίλυση των προβλημάτων στη χώρα μας.
Εξάλλου στο σημείο που έχουμε φτάσει, δεν αρκεί μόνο η συζήτηση της πολιτικής καθημερινότητας και η έκφραση παραπόνων, αλλά η δράση.
Και όταν αυτή προέρχεται από νέους ανθρώπους, οι οποίοι δεν μένουν απαθείς αλλά επιθυμούν να κάνουν τις γνώσεις και τις ιδέες τους πράξη, τότε η σημασία της εκστρατείας αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία.
Η παρουσίαση του "δ" θα γίνει την Παρασκευή. 14 Οκτωβρίου 2016. στις 19:00, στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής και είναι ευπρόσδεκτοι όλοι όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για αυτό το νέο και καινοτόμο εγχείρημα, αλλά και όσοι επιθυμούν να δουν μία πραγματική αλλαγή στη χώρα και να συμμετάσχουν ενεργά στην υλοποίηση αυτού του σκοπού.

20 σχόλια:

  1. Αν δεν ειναι πολιτικη κινηση τοτε τι ειναι;κουβεντουλα;απο αυτα χορτασαμε τωρα θελουμε λυσεισ εργα.ειμαστε πλεον απεγνοσμενοι.Δεν παει αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η πιγιοτητα...η ισχυς μετραει...η "πιγιοτητα" οπως εννοειται, φθειρει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή η προσπάθεια, από όπου και αν προέρχεται.Καλοδεχούμενη η νέα ,από τις πολλές όπως φαίνεται, προσπάθεια. Το ζητούμενο είναι, οι άφθαρτες πολιτικές κινήσεις πρέπει να το καταλάβουν πως μόνο με την ΕΝΩΣΗ θα μπορέσουν να πετύχουν το ακατόρθωτο.Ζούμε σε μια χώρα που έχει καταλυθεί το σύνταγμα και οι Θεσμοί παραπαίουν.Κύριοι κακά τα ψέματα ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ! Στην πατρίδα μας ακούμε συχνά πυκνά πως μόνο ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε κάτι ,το ζήτημα όμως για τον ασόβαρο Ελληνα ΤΟ ΠΟΙΟΣ θα ηγηθεί αυτής της ενότητας! Για να επιβεβαιωθεί η Φιλαρχία , η κατάρα του Έθνους μας. Εύχομαι να βγει ένας Ηγέτης που να μπορέσει να ενώσει όλους τους ΕΛΛΗΝΕΣ . Καλή επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατι προσπαθειτε να κανετε κατι που ειναι πολυ δυσκολο και δεν κανετε κατι πιο απλο !!! Αντι να κανετε πολλους να εχουν την ιδια αποψη βρειτε εναν και να τον ακολουθησουμε οι υπολοιποι !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εάν περιμένετε ηγέτη , θα περιμένετε για πάντα.
    Μόνον οι ίδιοι οι Έλληνες , ενωμένοι, μπορούν να το κατορθώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στις εκλογές όμως τι γίνεται ;

    Ψηφίζετε κάτι η απέχετε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντιμίτρι, συγκρατήσου.
      Άσε τους νέους να μιλήσουν, να πουν αυτά που θέλουν, να εξηγήσουν το όραμά τους και μετά κάνε την όποια κριτική.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Καλεντερίδη

      δεν διαφωνώ με τα όνειρα, εξάλλου κάποτε υπήρξα και εγώ νέος.

      Το πολιτικό ζητούμενο όμως σήμερα είναι τα ονόματα στα ψηφοδέλτια διότι δυστυχώς η κατάληξη που ενδιαφέρει είναι οι 300 της Βουλής.

      Διαγραφή
    3. Ακριβώς αυτό είναι που δεν ενδιαφέρει τους νέους που οραματίστηκαν.
      Τους ενδιαφέρει να αλλάξει το σύστημα.
      ΣΥΝΟΛΙΚΑ.
      Έχουν σχέδιο.
      Ας τους ακούσουμε πρώτα, ας μας πούν τι θέλουν και μετά να κάνουμε κριτική.
      Επιτέλους, ας πάψουμε να τραβάμε τους άλλους στο επίπεδο που είμαστε εμείς, όποιο κι αν είναι αυτό.
      Αφήστε τους πολίτες να μιλήσουν και να εκφραστούν.
      Να πάψει ο κομματισμός και ο φανατισμός να δηλητηριάζει το διάλογο και την ελεύθερη έκφραση.

      Διαγραφή
  7. Καλότυχη και δυναμική να΄ναι η προσπάθεια αυτή! Μακάρι να πετύχει έστω και λίγο να αλλάξει κάτι στο βαρύ σκηνικό της κρίσης μας. Θα πρέπει να γίνει μία προσπάθεια ένωσης όλων των Ελλήνων, ανεξάρτητα πολιτικών πιστεύω, που αγαπούν την πατρίδα μας. Και μακάρι να περάσουμε πια από το στάδιο των διακηρύξεων στις πράξεις! Είθε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το δέλτα είναι μια πολιτική εκστρατεία - όχι κόμμα

    Αυτό σημαίνει πως θα πιέσουμε σε πρώτο χρόνο να γίνουν πράξη 10 ιδέες κοινής λογικής, οι οποίες είναι ικανές να αλλάξουν εξολοκλήρου το πολιτικό σύστημα της χώρας - μιας και αυτό είναι το πρόβλημα στην Ελλάδα. Αυτό δημιουργεί τα τείχη στις δημιουργικές ιδέες και "καίει" τις υγιείς δυνάμεις (πολιτικές, οικονομικές, αναπτυξιακές, κτλ.) και αυτό προκαλεί τη διαφθορά και την εν τέλει την εθνική αποτυχία. Η δύναμη μας για να τα καταφέρουμε, είναι οι υποστηρικτές μας. Υποστηρικτής του δέλτα γίνεται κάποιος δίνοντας απλά το όνομα και το email του.

    Οι 10 ιδέες βρίσκονται στην ιστοσελίδα του δ: todelta.gr

    Ταυτόχρονα, καθώς ενημερώνουμε τον κόσμο για τις 10 ιδέες με εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, θα καταλάβουμε επιτέλους όλοι την μεγάλη απάτη που έχει στήσει το πολιτικό σύστημα εναντίον μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ... και θα σας καταλάβουν και οι απαταιώνες και θα το βάλουν στα πόδια... Τραγωδία για πολλά γέλια, μα την αλήθεια... Σας εύχομαι, τουλάχιστον, όταν φτάσετε στο απόλυτο αδιέξοδο των διαβημάτων σας,
      να το φάς τόσο καλά στη μάππα, που να το χωνέψετε ως ΑΔΙΕΞΟΔΟ.
      Διότι κινδυνεύετε να φτάσετε στο αδιέξοδο και να το αγνοήσετε' ή να το μετονομάσετε' να το μεταμφιέσετε. και με δυο μοιρολογίες, να αλλάξετε πλευρό.
      Το απόλυτο πρόβλημά σας είναι ότι όλα αυτά τελικά παιρνούν μέσα από τους καθεστωτικούς "θεσμούς"' που υπάρχουν ακριβώς για να μην υπάρχετε' πολιτικά εννοώ' ούτε εσεις ούτε κι εγώ'
      Όταν αποτύχεις, έλα σε μένα !
      Για να μην αποτύχεις, δες εδώ:
      Ιδίως δε
      εδώ

      http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/07/blog-post_636.html
      (με βελτιώσεις)

      Δρόμος ελληνικός για την Κοινή των Ελλήνων Ανάσταση"
      Αντώνιος Σοφοκλέους

      και εδώ:

      http://agrino.org/eidos/stigma.htm
      Ε - ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΛΙΞ
      agrino.org
      ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΛΙΞ ΔΡΟΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Εν Αρχη Ην Ο ΛογοΣ


      Καλή δύναμη
      καλή μελέτη
      καλό βόλι και καλό παράδεισο.

      Διαγραφή
    2. Dear Stavro,

      I congratulate you on the initiavive, but you (we) have to go all the way. We cannot influence politicians so corructed as ours. Delta should be a political party with aspirations to rule and serve.

      Διαγραφή
    3. Αψογα...βαλτε και το Αρδην...μπορει να φαινεται πρωτογονο ή αγγραμματο ή και χαμηλου επιπεδου,ομως μονο με ντουφεκια αλλαζει το ολο θεμα.Ο Καποδιστριας εθεσε τις βασεις:"Αρχη ενος ανδρος,καταργωντας συνταγματα και ψευδοδημοκρατιες".Απλα θα προσθεσω,αρχη πολλων Εναρετων ανδρων που ξερουν τι ζητουν και ξερουν οτι με τους βλακες,με τους χαοτικους και με τους απληστους δεν παιζεις,ουτε συζητας...Μονο με ντουφεκια και πολυ καλη πληροφορηση απο την οποα απορρει η αδρανοποιηση των εχθρων του "καθεστωτος" μπορει να ανασυσταθει αυτο το κρατος...Τελος το πολιτικο συστημα διακυβερνησης δεν εχει τοσο μεγαλη σημασια,οσο τεραστια σημασια εχει αντιθετως το ηθος και η οξυνοια των ασκουντων την εξουσια οιασδηποτε μορφης...η αντιθεση δε,στις πολυεθνικες, οσο στην αγγλοσαξωνικη λογικη της απομακρυνσης της ευρωπης απο την ρωσια, ειναι τρομερα δυσκολο αλλα οχι ισως ακατορθωτο,απαραιτητο ομως να μπει στην εξισωση...φτανει να μην υπαρχουν στην εξουσια μικροι,υποτελεις και ετεροφωτοι εστω και φεροντες ηθος...

      Διαγραφή
  9. σωστη κινηση,αλλα τα δικαστηρια πως και ποτε θα γινουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στην ιδέα 8 σχετικά με τις περιφέρειες χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Καλή επιτυχία στην προσπάθεια. Παρακολουθούμε προσεκτικά τι έχει να μας προτείνει το "δέλτα" και αναλύουμε. Τόσα χρόνια είχαμε το "κάπα"(κατεδάφιση) και το "μηδέν"(μέσα το οποίο χορεύει ολόκληρη η χώρα επί 6 χρόνια). Για να ασκηθεί κριτική από ορισμένους είναι νωρίς και δεν υπάρχει λόγος.Ακόμα δεν τους ακούσαμε. Πρώτα ακούς τον άλλο τι έχει να σου πει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παλαιά και Νέα Δημοκρατία. https://gregoriusworld.wordpress.com/2016/05/22/%cf%80%ce%b1%ce%bb%ce%b1%ce%b9%ce%ac-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%ce%ba%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%af%ce%b1/ μέσω του χρήστη @5Grigorius

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν αναφέρεται κάπου η συγκεκριμένη πολιτική κίνηση ποια είναι η θέση σας για την βουλευτική αποζημίωση; Πόσο προτεινετε;Όχι γενικά και αόριστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σ'ένα θολο πολιτικο ουρανό που σκέπασε τη πατρίδα μας με maura σύννεφα - ένα χρυσοκέντητο φεγγάρι ανοίγει το παρα
    θyρi του μέσα στα maura σύννεφα να σκορπίσει φως.


    Είναι καιρός για μια τέτοια δυναμική εστρατεία-τη στιγμη
    που πρόδωσαν τη Μακεδονία μας το τρίδυμο Τσίπρας-Καμμένος-Kοτζιάς. Η ποινικοποίηση σε κάθε μορφή της -όπως προτεινέτai- πρέπει να καθηλώσει όσο το δυνατό γίνεται πιο συντομά τους υπαιτιους, γιατί κάθε μέρα που περνάει ανόιγουν πιο πολύ το τάφο της πατρίδας μας.


    ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΑΣ ΟΜΑΔΑ - για το συνεχή αγώνα
    να σώσουμε τη Μακεδονία μας.

    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.