27/10/16

Στην κοσμάρα τους ( Επιστολή των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ στους μαθητές για την 28η Οκτωβρίου )

Μια ιστορία…που δεν θα σου διδάξει το σημερινό σχολείο!
Αγαπητέ μαθητή, αγαπητή μαθήτρια,
Η 28η Οκτωβρίου δεν είναι απλώς μια επέτειος, δεν είναι μια ακόμα γιορτή, δεν είναι ένα μνημόσυνο. Έχει και σήμερα νόημα και περιεχόμενο.
Ποιο είναι αυτό; Είναι η οργανωμένη δύναμη του λαού που αντιστάθηκε και νίκησε, αποδεικνύοντας ότι κανένας κατακτητής δεν είναι παντοδύναμος, κανένας δυνάστης -είτε έξω από τη χώρα είτε στο εσωτερικό της – δεν είναι τόσο δυνατός ώστε να νικήσει τον οργανωμένο λαό.
Γιατί το ΟΧΙ το είπε στην πράξη ο λαός.
 Γνωρίζεις ότι ο δικτάτορας Μεταξάς το μόνο που ζητούσε ήταν “να πέσουν μερικές τουφεκιές για την τιμή των όπλων”; 
Όμως ο λαός οργανώθηκε στο ΕΑΜ, έφτιαξε δικό του στρατό, τον ΕΛΑΣ, οι νέοι, που ήταν τότε στην ηλικία σου, οργανώθηκαν στην ΕΠΟΝ και κατάφεραν αυτό που πολλοί τότε θεωρούσαν αδύνατο. Να τα βάλουν με έναν ισχυρότερο αντίπαλο και να τον νικήσουν.
  Γνωρίζεις ότι το ΕΑΜ έσωσε τον λαό από την πείνα; 
Χάρη στις δράσεις αλληλεγγύης (συσσίτια) του ΕΑΜ που είχε σαν ιδρυτικό στόχο να απελευθερωθεί η Ελλάδα από ντόπιους και ξένους δυνάστες και να γίνει ό λαός νοικοκύρης στον τόπο, του σώθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι από την πείνα και το θάνατο; Ότι χάρη στην αγωνιστική συμβολή του εμποδίστηκε η επιστράτευση χιλιάδων Ελλήνων εργατών στα ναζιστικά κάτεργα της Γερμανίας;
Το ΟΧΙ είναι και σήμερα καθήκον και υποχρέωσή μας. Σου ζητούν να σκύψεις το κεφάλι, “γιατί δεν μπορείς να κάνεις τίποτα”, γιατί “δεν έχουν αποτέλεσμα οι αγώνες”, γιατί “άλλοι αποφασίζουν”, γιατί “πρέπει να κοιτάς τον εαυτό σου και τα μαθήματά σου” ή γιατί “σε λίγα χρόνια όλα θα φτιάξουν και θα ζήσεις ζωή χαρισάμενη”.


Για περισσότερες μπαρούφες εδώ

22 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την 19-10-2016 αναδημοσιευσατε αρθρο της αριστερης φυλλαδας "AV", το οποιο μεταξυ των αλλων αναφεροταν και τα εξης: "Η ΔΕΗ ορίζει αργία την 13η Οκτωβρίου γιατί πριν 72 χρόνια έγινε η ηρωική μάχη της Ηλεκτρικής, η οποία ήταν η εταιρεία πριν τη ΔΕΗ, οπότε τι πιο ταιριαστό από το να γιορτάσουν τώρα οι επίγονοι τον ηρωικό αυτό αγώνα του λαού μας;" (http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2016/10/blog-post_393.html)
    Σε σχολιο μου ανεφερα, την κατα την αποψη μου, ευλογη απορια: "Οι Γερμανοι εφυγαν απο την Αθηνα στις 12-10-1944. Επομενως εναντιον ποίων εγινε η "ενδοξη" "Μαχη της Ηλεκτρικης", την 13-12-1944, που απεφασισαν να γιορτασουν, δι΄ αργιας, οι "συντροφοι" της ΔΕΗ (και του Πανου Καμμενου);;;;;"
    Ελαβα την "εμπεριστατωμενη" και "απολυτα τεκμηριωμενη" απαντηση:
    "Μάχη της Ηλεκτρικής: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%AC%CF%87%CE%B7_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%97%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82"
    με την προσθηκη των "ευγενικων χαρακτηρισμων": "Πατριώτη, πριν να κατακρίνεις, και να φτύσεις το δηλητήριο σου, μάθε ιστορία και τα γεγονότα!"
    Γιατι επομενως, τωρα σας ενοχλει η επιστολη των μπολσεβικων εκπαιδευτικων προς τα Ελληνοπουλα (και τα Αλβανοπουλα, Πακιστανοπουλα κ.λ.π., κ.λ.π). Ακριβως για την "εθνικια αντισταση" (οπως της "Ηλεκτρικης") διδασκουν. "Αντισταση", που συμφωνα με τα Αρχεια της Βερμαχτ, "στοιχισε" στους Γερμανους 350 περιπου νεκρους σ΄ολο το διαστημα της Κατοχης και στους Ελληνες αρκετες δεκαδες χιλαδες δολοφονημενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάπου διάβασα την ανακοίνωση του Φίλη σήμερα. Το μόνο που δεν έγραψε είναι ότι οι Γερμανοί ήρθαν να μαζέψουν κάστανα και τους εμπόδισε η εργατιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και η αγροτια! ΥΠοτιμούν την νοημασύνη μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αναρωτιέμαι που διακρίνεται την μπαρουφολογία.Σίγουρα δεν συμφωνείς με την αφήγηση των κουκουέδων και είναι φυσιολογικό ,αλλά να την χαρακτηρίζεις μπαρούφα σημαίνει ο,τι δεν εχεις την δυνατότητα να κάνεις μια διαφορετική ανάγνωση των ιστορικών δεδομένων ,άρα δεν διαφέρεις και πολύ από τους αντιπάλους σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή η προπαγάνδα σε μαθητές να μην χαρακτηριστεί μπαρούφα...;
      Έλεος.. δεν προορίζονται όλα τα παιδιά για στρατιωτάκια των ΚΝΑΤ.

      Διαγραφή
    2. τα κνατ ειναι του ΚΚΕ. (τους θυμαμαι στο χημειο). Οι μελανοχιτωνες ωχριουν μπροστα τους.

      Διαγραφή
  6. "Μπαρούφες" ο αγώνας του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ... Μάλιστα, φοβερή "επιχειρηματολογία" και υψηλού επιπέδου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εδιωξε τους γερμανους απο ποιες περιοχες;

      Διαγραφή
    2. Λέει κάπου η επιστολή/ανακοίνωση ότι έδιωξαν τους Γερμανούς και δεν το βλέπω;

      Διαγραφή
    3. αρα ο σκοπος του ποιος παρακαλω; σκοτωνε μερικους γερμανους ετσι για βιτρινα. Αριστα .

      Διαγραφή
    4. Άλλο ο σκοπός άλλο το αποτέλεσμα (που δε θα μπορούσε φυσικά από μόνος του να τους διώξει). Τώρα αν για σένα η αντίσταση στον κατακτητή είναι "σκότωμα για βιτρίνα" δικό σου πρόβλημα.

      Διαγραφή
    5. σκοτωνουμε οταν εχει οφελος ο αγωνας και οχι σκοτωνω για να σκοτωνω. σκοτωναν μετα Ελληνες. Και οι Ελληνες κατακτητες;

      Διαγραφή
    6. Αν εννοείς Έλληνες τους ταγματασφαλίτες και τους Γερμανοτσολιάδες, ναι ήταν συνεργάτες των κατακτητών.

      Διαγραφή
  7. Έκανε αγώνα ο ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ.Ποθεν προκύπτει; Μάλλον με προβοκάτσιες ασχολούνταν.Σκοτωναν επικεφαλής αξιωματικούς και αυτοί με τη σειρά τους εκτελούσαν ολόκληρα χωριά.Για πάτε λιγο από το Δοστομο και τα Καλάβρυτα να δείτε τα ποσοστά της ΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάποιοι διαμαρτύρονται γιατί λέμε αφελληνίζεται η παιδεία. Σε ένα βίντεο στο πρώτο θέμα ο δημοσιογράφος πάει να ρωτήσει δυο κοριτσάκια που παρελάζουν το ένα είναι από ελληνική οικογένεια το άλλο είναι από Αφγανική. Με χαρά ο δημοσιογράφος πάει να μας δείξει πως όλοι αισθάνονται Έλληνες, το πρώτο κοριτσάκι αν και δεν ξέρει πολλά πράγματα κάτι λέει για τους προγόνους της τους Έλληνες και το πόσο περήφανη αισθάνεται. Το δεύτερο αν και μιλάει άπταιστα ελληνικά προφανώς δεν αισθάνεται καμία παρηφάνια και ούτε ξέρει γιατί βρίσκεται εκεί δεν ξέρει ούτε τα βασικά ούτε μπορεί να πει μια κουβέντα. Δε φταίει φυσικα΄το κοριτσάκι φταίνε όμως αυτοί οι ανθέλληνες διεθνιστές που αφελληνίζουν την παιδεία ώστε να παράξουν ανθρώπους χωρίς ρίζες εκπαιδευμένα κατοικίδια δηλαδή. Αυτό το κοριτσάκι όχι απλώς δεν αισθάνεται Ελληνίδα αλλά δεν αισθάνεται ούτε καν και Ελληνίδα, δεν αισθανεται κοινωνός δυο πολιτισμών αισθανεται Αφγανή και αυτό θα το βρούμε μπροστά μας είναι ο πιο βέβαιος τρόπος ακρωτησριασμού της πατρίδας μας, περαιτέρω ακρωτηριασμού δηλαδή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το σημερινό μηνυμα του ΣΥΡΙΖΑ βάλτε, είναι ανώτερο του ΠΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. φυσικα εκανε αγωνα. Να μαθει να πολεμαει ωστε να μπορει μετα ν αναλαβει δια της βιας την εξουσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Ζέρβας το πρωϊ πολεμούσε την Ταξιαρχία Αλπιστών Εντελβαϊς και μόλις πήγαινε να ξεκουραστεί με τους άντρες του τον βάραγε ο ΕΛΑΣ.
    Ο Βαφειάδης έκανε συμφωνίες με τη Γκεστάπο και ο Ζαχαριάδης με την ηγεσία των ΝΑΖΙ

    https://www.youtube.com/watch?v=pBSyPgBdHJI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν ξερω αν ισχυουν αυτα που λες. και δεν με νοιαζει. Με ενδιαφερει μην μου λενε οι αριστερη για το τι προσφερε στην αντισταση. Ρωτω στον πολεμο τι προσφερε. Ο πολεμος ειχε αρχισει 28 Οκτωβριου. Που ηταν τοτε ο ΕΛΑΣ; Ειδατε ποτε ΕΛΑΣ στα χιονια να παθαινουν οι αριστεροι γαγγραινες η να σκοτωνουν ιταλους η στην λυσαλεα μαχη των οχυρων; χαχαχα . Οταν δεν εχουν καποιο πολιτικο συμφερον απουσιαζουν , Οπως στο Πολυτεχνειο. αναγκαστηκαν -ειναι γνωστο αυτο - να συμμετασχουν. Οποτε μην μας τα πριζουν αλλο.

      Διαγραφή
  12. Αξιότιμοι κύριοι!!!!! Γιαν να μαθετε σωστα την ιστορία! Το ΟΧΙ το δεν το είπε ο Μεταξάς!!! Ο Νίκος Ζαχαριάδης ηγέτης του ΚΚΕ το είπε, σ' αυτόν πηγε ο Γκράτσι και εδωσε το τελεσίγραφο και το απερριψε χωρίς να ρωτήσει το Πολιτικό Γραφείο και την Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ. Το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ ιδρυθηκαν και ειχαν ως στοχο, μολις τελειωσει ο πολεμος να παρει στα χερια του την εξουσία. Πως πολέμησε αλήθεια; Στηνανε καρτέρι στους ταχυδρόμους της Βέρμαχτ και στη μεταφορά τραυματιών ους, επιτίθεντο σκοτωναν μερικούς και μετά οι Γερμανοί ξεσπουσαν πάνω στον αθώο λαό. Για δειτε οι μεγάλες σφαγές αμάχων από τι έγιναν. Και κατι άλλο, ο Τσολάκογλου όταν έγινε πρωθυπουγ΄ςο πήγαν και τον επισκέφθηκαν όλοι οι πολιτικοί... Και αμέσως μετά συνέλαβε όλους τους υπουργούς του Μταξά και οι Γερμανοί τους αξιωματικούς και τοςυ στρατηγούς για να μην οργανώσουν αντίσταση , όπως ξεκινησε να κάνει ο Παπαγος , τον οποίο με άλους 4 στρατηγούς τους εστειλαν στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως της Γερμανίας .... Τωρα ποιοι ηταν συνεργάτες και προδότες κ.λ.π. Μην ανοιξουμε το στομα μας... Μέσα εκεί ήταν από όλες τις πλευρες... Κι κατι άλλο, οι ταγματασφαλίτες οι περισσότεροι ήταν βενιζελικοί αξιωματκοί τους οποίους μάζεψε ο στρατηγός Μπακος για να τους εξασφαλίσει έναν μισθό γιατί πεινούσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.