3/10/16

Επισκόπηση της στρατιωτικής κατάστασης στη πόλη του Χαλεπιού στις 3 Οκτωβρίου 2016

South Front (USA)
Στρατιωτική κατάσταση στη πόλη του Χαλεπιού - 15 Σεπτεμβρίου 2015 - 14 Σεπτεμβρίου 2016 

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο συριακός στρατός και η Liwa al-Quds, με την υποστήριξη της ρωσικών και συριακών πολεμικών αεροσκαφών, έσπασαν την άμυνα της μαχητικής συμμαχίας Jaish al-Fatah στο βόρειο Χαλέπι. Σε μια σειρά από επιτυχίες, οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο του λόφου Hurmah, της στρατιωτικής βάσης Shuqayf και της Βιομηχανικής Περιοχής του Shuqayf.

Οι επιτυχημένες ενέργειες του στρατού και των συμμάχων του στην περιοχή είχαν συγχρονιστεί με την αποτυχία της Jaish al-Fatah να ξαναπάρει το νοσοκομείο Κιντή. Οι κυβερνητικές δυνάμεις απέκρουσαν όλες τις επιθέσεις των κοινών ανταρτικών μαχητικών δυνάμεων και αντεπιτέθηκαν με επιτυχία, καταλαμβάνοντας την περιοχή των λατομείων Bakarah. Εν τω μεταξύ, τοπικές πηγές αναφέρουν ότι το κουρδικό YPG πήρε τον έλεγχο της περιοχής «Youth Housing», εκμεταλλευόμενο την επιτυχία των κυβερνητικών δυνάμεων στο βόρειο Χαλέπι.

Στις 3 Οκτωβρίου, ο στρατός και οι σύμμαχοι του συνέχισαν τις επιθέσεις κατά ανταρτών μαχητών στη συνοικία Awijah, με ιδιαίτερη προσοχή στον κυκλικό κόμβο Jandoul. Συγκρούσεις αναφέρθηκαν επίσης στον άξονα λατομεία -Kindi και στη συνοικία Bustan al-Basha.

https://southfront.org/wp-content/uploads/2016/10/j4Tvt7t.jpg

Μια ξεχωριστή επίθεση ξεκίνησε από τον συριακό στρατό και την Χεζμπολάχ στο συγκρότημα πολυκατοικιών 1070 στο νοτιοδυτικό Χαλέπι. Ένα μέρος της περιοχής ήταν υπό τον έλεγχο της Jabhat Fatah al-Sham και των συμμάχων της από της ανανέωσης της πολιορκίας του Χαλεπιού. Αυτήν την ώρα, βαριές συγκρούσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή.

Αν οι κυβερνητικές δυνάμεις είναι σε θέση να καταλάβουν το συγκρότημα πολυκατοικιών 1070, θα προχωρήσουν  πιθανώς στην κατεύθυνση του λόφου Hikma, και τη σχολή Hikma. Αυτές οι περιοχές θα χρειαστούν για να εξασφαλίσουν την επιτυχία των κέρδων.

Η στρατιωτική κατάσταση στη πόλη του Χαλεπιού - 15 Σεπτεμβρίου 2015 - 14 Σεπτεμβρίου 2016:

Συνοψίζοντας τις πρόσφατες εξελίξεις στην πόλη του Χαλεπιού, μπορεί να συναχθεί το συμπέρασμα ότι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις εξακολουθούν να αναπτύσσουν δυναμική στην περιοχή. Η Jaish al-Fatah δεν διαθέτει πλέον αρκετό ανθρώπινο δυναμικό στην πόλη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ενισχύσει όλα τα αδύνατα σημεία στην πρώτη γραμμή. Αυτός είναι ο λόγος των πρόσφατων επιτυχιών των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων.

Σε γενικές γραμμές, χωρίς την ενεργό βοήθεια από ξένες δυνάμεις, οι αντάρτες μαχητές θα χάσουν το Χαλέπι αργά ή γρήγορα, διότι, στρατηγικά, βρίσκονται σε μια κατάσταση no-win situation.

Μετάφραση από Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμονα Πολιτικά, Αθήνα, 3.10.2016


Militants Withdrawing from Awijah Neighborhood of Aleppo City – Reports

Reports have appeared that Jaish al-Fatah militants are massively withdrawing from the Awijah neighborhood of Aleppo City. The Syrian army and Liwa al-Quds (a Palestinian pro-government militia) are advancing in the area. If reports are confirmed, it means that the loyalists will likely take control of the neighborhood in coming hours.

Meanwhile, unconfirmed reports have appeared that the Kurdish YPG has also launched an offensive operation from its positions in the Sheikh Maqsood neighborhood.

Click to see the full-size map
Click on map to see the full-size map

1 σχόλιο:

  1. Εύγε Κριστιάν!!!

    Λίστα (Wikipedia) των ένοπλων ομάδων στο συριακό εμφύλιο πόλεμο...

    Γίνεται... «της Πόπης»· φαντάσου - τώρα - τι θα γίνει, όταν θα εφορμά και η αόρατη/stealth «51η Ταξιαρχία Πάντσερ» του Tayyip... χαχαχα!!!

    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_armed_groups_in_the_Syrian_Civil_War

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.