27/10/16

Πώς βλέπει η Κίνα την Ρωσία

Το Πεκίνο και η Μόσχα είναι κοντά, αλλά όχι σύμμαχοι
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους θα μπορούσαν να ερμηνεύσουν τους στενότερους δεσμούς μεταξύ της Κίνας και της Ρωσίας ως απόδειξη μιας πρώιμης συμμαχίας που προτίθεται να διακόψει ή να αμφισβητήσει την υπό την ηγεσία των ΗΠΑ παγκόσμια τάξη. Αλλά από την προοπτική της Κίνας, η τριμερής σχέση δεν θα πρέπει να θεωρείται ένα παιχνίδι στο οποίο δύο παίκτες συμμαχούν εναντίον ενός τρίτου.

Ο FU YING είναι επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων στο Λαϊκό Εθνικό Κογκρέσο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και ειδικά προσκεκλημένος αντιπρόεδρος στο Κινεζικό Κέντρο για Διεθνείς Οικονομικές Ανταλλαγές.
Σε μια εποχή που οι ρωσικές σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες και με χώρες της Δυτικής Ευρώπης γίνονται όλο και πιο παγωμένες [1], οι σχετικά θερμοί δεσμοί μεταξύ της Κίνας και της Ρωσίας έχουν προσελκύσει ανανεωμένο ενδιαφέρον. Μελετητές και δημοσιογράφοι στην Δύση συζητούν την φύση της κινεζο-ρωσικής συνεργασίας [2] και αναρωτιούνται αν θα εξελιχθεί σε μια συμμαχία.
Από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, δύο κύριες απόψεις έχουν την τάση να καθορίζουν τις Δυτικές εκτιμήσεις [3] επί των κινεζο-ρωσικών σχέσεων και των προβλέψεων για το μέλλον τους. Η πρώτη άποψη υποστηρίζει ότι η σχέση μεταξύ του Πεκίνου και της Μόσχας είναι ευάλωτη, ευμετάβλητη, και χαρακτηριζόμενη από αβεβαιότητες -ένας «γάμος ευκολίας», για να χρησιμοποιήσω την αγαπημένη φράση πολλών υποστηρικτών αυτού του επιχειρήματος, οι οποίοι το βλέπουν ως απίθανο ότι οι δύο χώρες θα έρθουν πολύ πιο κοντά και πολύ πιθανό ότι θα αρχίσουν να απομακρύνονται η μια από την άλλη. Η άλλη άποψη υποθέτει ότι στρατηγικοί και ακόμη και ιδεολογικοί παράγοντες θέτουν την βάση των κινεζο-ρωσικών δεσμών και προβλέπει ότι οι δύο χώρες -οι οποίες αμφότερες βλέπουν τις Ηνωμένες Πολιτείες ως πιθανό εμπόδιο για τους στόχους τους- θα αποτελέσουν τελικά μια αντι-αμερικανική, αντι-Δυτική συμμαχία.

Για τη συνέχεια FA

2 σχόλια:

  1. Αυτό, το άν είναι σύμμαχοι ή όχι, το Foreign Affairs και ο εκδότης του, (το Foreign Afairs Council, αντίγραφο του Βρεταννικού Chatam House), επιτελείο του αμερικανικού βαθέως κράτους ( Κήσσιντζερ, Βρζενζίσκυ, Ρώτσιλντ, Ροκφέλλερ και επιτελείς τους), θα το δουν και θα τό δούμε, μόλις η Χίλαρυ δώσει την εντολή να βομβαρδίσουνε τον ΄Ασαντ ή να κάνουν ντού στην Κριμαία.
    Μέχρι τότε το Foreign Affairs δεν είναι πηγή πληροφόρησης αλλά πομπός προπαγάνδας και ψυχολογικών επιχειρήσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σωστοτερο σχολιο που θα μπορουσε να γραψει κανεις..

      https://www.rt.com/usa/364561-russian-us-jets-syria/

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.