16/10/16

Σοβαρό ναυτικό επεισόδιο Ρωσίας – Βόρειας Κορέας με έναν νεκρό και εννέα τραυματίες

Σοβαρό ναυτικό επεισόδιο μεταξύ Ρωσίας και Βόρειας Κορέας με έναν νεκρό σημειώθηκε στη ρωσική Άπω Ανατολή. Φωτογραφία Vitaliy Ankov / SputnikΣοβαρό ναυτικό επεισόδιο μεταξύ Ρωσίας και Βόρειας Κορέας με έναν νεκρό σημειώθηκε στη ρωσική Άπω Ανατολή. Φωτογραφία Vitaliy Ankov / Sputnik

Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ Ρωσίας και Βόρειας Κορέας σημειώθηκε εντός της ρωσικής ΑΟΖ στη ρωσική Άπω Ανατολή και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός Βορειοκορεάτη και τον τραυματισμό ενός Ρώσου και οκτώ ακόμα Βορειοκορεατών.
Το επεισόδιο σημειώθηκε όταν ρωσικό περιπολικό σκάφος υποχρεώθηκε να ανοίξει πυρ κατά βορειοκορεατικού αλιευτικού όταν το πλήρωμα αυτού αρνήθηκε τον έλεγχο και προσπάθησε να κινήσει το σκάφος παρά το γεγονός ότι σε αυτό είχαν επιβιβαστεί Ρώσοι άνδρες της ρωσικής υπηρεσίας ασφαλείας FSB.

Στο σκάφος επέβαιναν 48 Βορειοκορετάτες οι οποίοι και κινήθηκαν επιθετικά κατά των Ρώσων όταν αυτοί επιχείρησαν έλεγχο στο αλιευτικό σκάφος. Το ρωσικό περιπολικό έβαλλε προειδοποιητικά πυρά κατά του βορειοκορεατικού αλλά το τελευταίο άρχισε να κινείται αφού είχε αρχικά σταματήσει και είχαν επιβιβαστεί επ’ αυτού Ρώσοι. Οι Βορειοκορεάτες επιτέθηκαν μάλιστα στους άνδρες της FSB, τραυματίζοντας έναν από αυτούς.

Οι Ρώσοι απάντησαν άμεσα με πυρά τραυματίζοντας εννέα Βορειοκορετάτες ο ένας εκ των οποίων εξέπνευσε αργότερα. Το πλήρωμα του αλιευτικού τελικά συνελήφθη και το σκάφος ρυμουλκήθηκε από το ρωσικό περιπολικό.

Η FSB ενημέρωσε άμεσα το βορειοκορεατικό προξενείο του Βλαδιβοστόκ για το συμβάν.

https://www.rt.com/news/362896-russian-border-patrol-north-korea/
 http://mignatiou.com/2016/10/sovaro-naftiko-episodio-rosias-vorias-koreas-me-enan-nekro-ke-ennea-travmaties/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.