29/10/16

Καταδίκασε ο ΟΗΕ το πλήγμα σε σχολείο στο Χαλέπι - Η Μόσχα μιλά για ψεύτικες οι φωτογραφίες με βομβαρδισμένο σχολείο

REUTERS/AMMAR ABDULLAH
Τουλάχιστον τρία παιδιά σκοτώθηκαν και 14 τραυματίστηκαν την Πέμπτη στη Συρία κατά τη ρίψη οβίδων εναντίον ενός σχολείου στη συνοικία Σαχμπά, στο δυτικό Χαλέπι, μετέδωσαν συριακά ΜΜΕ (φωτ. αρχείου).
Καταδίκασε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι Μουν την επίθεση σε σχολείο στο δυτικό Χαλέπι στη Συρία, το οποίο βρίσκεται υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων.
Αυτή η επίθεση, στην οποία σκοτώθηκαν παιδιά, «μπορεί να θεωρηθεί έγκλημα πολέμου εφόσον ήταν εσκεμμένη» υπογράμμισε ο κ. Μπαν, τονίζοντας πως «οι υπεύθυνοι τέτοιων ενεργειών πρέπει να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης». 
Ο Μπαν ζήτησε εκ νέου το Συμβούλιο Ασφαλείας να προσφύγει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση στη Συρία.
Τις προσπάθειες για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο προς το παρόν εμποδίζει η Ρωσία, που έχει το δικαίωμα βέτο στο Συμβούλιο.
Τουλάχιστον τρία παιδιά σκοτώθηκαν και 14 τραυματίστηκαν την Πέμπτη στη Συρία κατά τη ρίψη οβίδων εναντίον ενός σχολείου στη συνοικία Σαχμπά, στο δυτικό Χαλέπι, μετέδωσαν συριακά ΜΜΕ.
Την Τετάρτη, οι αεροπορικές επιδρομές εναντίον σχολείου στην επαρχία Ιντλίμπ, που τελεί υπό το έλεγχο των ανταρτών, προκάλεσαν τον θάνατο 22 παιδιών και 6 εκπαιδευτικών σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η Unicef.

Μόσχα: Ψεύτικες οι φωτογραφίες με βομβαρδισμένο σχολείο στη Συρία

Ψεύτικες θεωρεί η ρωσική κυβέρνηση τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και απεικονίζουν ένα βομβαρδισμένο σχολείο στη βορειοδυτική Συρία.
«Σήμερα, έπειτα από την εμπεριστατωμένη εξέταση των φωτογραφιών ενός χωριού στη Συρία, στην Χας (επαρχία Ιντλίμπ που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών), διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρξαν πλήγματα εναντίον του σχολείου κι επιπλέον δεν υπήρξαν θύματα» έγραψε στο Facebook η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.
«Οι φωτογραφίες αποτελούν προϊόν σύνθεσης» πρόσθεσε, χωρίς να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.
Η Unicef είχε ανακοινώσεις πως αεροπορικός βομβαρδισμός σχολείου στο χωριό Χας προκάλεσε την Τετάρτη τον θάνατο 22 παιδιών και 6 εκπαιδευτικών.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ είχε από την πλευρά του απαντήσει την Πέμπτη ότι φωτογραφίες και βίντεο από ένα ρωσικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος έδειχναν ότι η στέγη του σχολείου δεν εμφάνιζε ζημιές και δεν υπήρχαν κρατήρες που να αποδίδονται στις βόμβες που είχε ρίξει κάποιο αεροσκάφος περιμετρικά του σχολείου.
Είχε αντιθέτως διαβεβαιώσει ότι «κανένα ρωσικό αεροσκάφος δεν επιχειρούσε σε αυτήν την περιοχή την Τετάρτη 26η Οκτωβρίου» κι ότι αυτό ήταν «ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός».

2 σχόλια:

  1. Καλά προφανής ο στόχος της γελοίας αντιρωσικής προπαγάνδας των δυτικών, τώρα πια έχουν αφήσει κατά μέρος τα προσχήματα και κατασκευάζουν όπως-όπως ψευτολέ καταστάσεις, τους έχει τσούξει η επάνοδος δυναμικά της Ρωσίας στην παγκόσμια σκηνή και όσο θα βλέπουν τα σχέδια τους στην Συρία να ναυαγούν τόσο θα αποθρασύνεται η προπαγάνδα τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο «πόλεμος της προπαγάνδας» και από τις δύο πλευρές... καλά κρατεί! Ο ΟΗΕ - ως συνήθως - καταδικάζει και ο εκάστοτε «θιγόμενος» πάει και βάνει βέτο... τσ τσ τσ!!!

    Προφανώς (για την άλλη πλευρά π.χ. των αντι-καθεστωτικών) την... «εμπεριστατωμένη εξέταση των φωτογραφιών» θα την έκανε η... «εξπέρ του είδους» (*) Ηγουμένη Αγνή Μαριάμ ελ-Σαλίμπ (Ντελακρουά) της Μονής του «Αγίου Ιακώβου του ακρωτηριασμένου» (**) στην πόλη Qarah (επισκοπή Χομς) στη Συρία. Η εν λόγω καθολική μοναχή και λίαν δραστήρια - καθεστωτική - ακτιβίστρια, είχε πάει πρόσφατα στη Ρωσία (στη Μόσχα) και μάλιστα είχε συνάντηση (161025) με την εκπρόσωπο τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova. Μετά το πέρας της συνάντησης, η Μητέρα Αγνή έσπευσε να δηλώσει (πρακτορείο Sputnik) ότι οι Σύριοι Επίσκοποι Χαλεπίου (***) που απήχθησαν το 2013, είναι ζωντανοί και σήμερα βρίσκονται στην πόλη της Raqqa (που κατέχει η τζιχαντιστική οργάνωση Daesh).

    «Νέες ελπίδες για τους δύο ιεράρχες»
    http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2016/10/sputnik-2013.html

    οΟο

    (*) συνέντευξη της Μητέρας Αγνής στο "Russia Today" (RT), «Το βίντεο της Συριακής επίθεσης με χημικά είναι ψεύτικο· απλά ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά» (130907) - http://en.alalam.ir/news/1514430

    (**) καθολικό Μελχίτικο (Ελληνικό;) μοναστήρι / a Melkite (Greek) Catholic monastery (Wikipedia)

    (***) Τον Απρίλη του 2013, τρομοκράτες απήγαγαν τον ελληνορθόδοξο επίσκοπο Χαλεπίου Παύλο Γιαζίτζι (Boulos Yazidzhi) και τον συρορθόδοξο επίσκοπο Χαλεπίου Ιωάννη (Yuhanna Ibrahim).

    «Νεκροί οι δύο απαχθέντες (από τους Τσετσένους) Μητροπολίτες στη Συρία» θεωρεί η Μόσχα (130701), με δήλωση του αναπληρωτή προέδρου της Ρωσικής Δούμας Σεργκέϊ Ζελέζνιακ, που υποστηρίζει ότι οι δύο Μητροπολίτες εκτελέστηκαν από τους υπάνθρωπους της Συρίας. (defencenet.gr)

    Πριν 3 χρόνια σαν σήμερα (131030), ο ΥπΕξ της Ρωσίας Σεργκέϊ Λαβρόφ είχε επισκεφθεί την Αθήνα. Στη συνάντηση που είχε με τον (τότε) αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, φέρεται να υποστήριξε ότι - σύμφωνα με τις πληροφορίες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών - οι δύο επίσκοποι είναι ζωντανοί. (amen.gr)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.