19/10/16

Η Ελλάδα σε μαρασμό - Ο Οικουμενικός Ελληνισμός σε εγκατάλειψη

Το κτίριο της Ελληνικής Πρεσβείας στη Ρώμη
Ioanna Karagkiouloglou
14 ώρες
Αγαπητοί συγγενείς, φίλοι & συνεργάτες,
Ως Ελληνίδα της Διασποράς, γέννημα θρέμμα Κωνσταντινουπολίτισσα, θλίβομαι βαθύτατα, καθώς αισθάνομαι πως ο απανταχού -ζων- Ελληνισμός δέχεται αλλεπάλληλα πλήγματα.
Μετά το Γενικό Προξενείο της Μασσαλίας, δύο ακόμη ιστορικής σημασίας Προξενεία μας, εκείνα της Βενετίας και του Μιλάνο, πρόκειται να αναστείλουν τη λειτουργία τους εντός των επομένων ημερών, σύμφωνα με την λακωνική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ (βλ. παρακάτω).
Οι συντεταγμένες και στοχευμένες αυτές κινήσεις και ενέργειες συρρίκνωσης του Ελληνικού Στοιχείου της Διασποράς ενέχουν υψηλότατο Συμβολισμό και πολιτική βαρύτητα.
Ως εκ τούτου, σας καλώ & σας παρακαλώ θερμά να αναδείξουμε & να διερεύνησουμε το εν λόγω θέμα όπως ο κάθε ένας από εμάς ξεχωριστά αλλά και όλοι μαζί κρίνουμε, επιθυμούμε και μπορούμε.
Ισχύς εν τη Ενώσει. Έτσι μόνον μπορούμε να διατηρήσουμε τα κύτταρα του Πολιτισμού μας, τα κύτταρά μας, ζωντανά & ενεργά. Έτσι μόνον μπορούμε να βάλουμε φρένο όπου χρειάζεται και όταν χρειάζεται, -άμεσα και αποτελεσματικά, προκειμένου να αποτρέψουμε τα χειρότερα.
Από καρδιάς σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την άμεση ανταπόκρισή σας.
Με Αγάπη & Σεβασμό,
Ιωάννα Γ. Καραγκιούλογλου
18 Οκτωβρίου 2016
ΥΓ. Παρακαλώ πολύ όπως επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ όπου και ανακοινώθηκε η αναστολή των προξενείων μας σε Βενετία και Μιλάνο.

Από τη σελίδα της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Ρώμη
Αναστολή λειτουργίας Προξενείων της Ελλάδας σε Βενετία και Μιλάνο
Πρεσβεία της Ελλάδος στη Ρώμη - Νέα της Πρεσβείας
Δευτέρα, 19 Σεπτέμβριος 2016
Ανακοινώνουμε ότι, στο πλαίσιο της υπαγορευόμενης  από την τρέχουσα συγκυρία αναδιάρθρωσης των εξωτερικών δομών  του Υπουργείου Εξωτερικών, τα Προξενεία της Ελλάδας στη Βενετία και στο Μιλάνο πρόκειται να αναστείλουν τη λειτουργία τους, την 31η  Οκτωβρίου 2016 και την 11η Νοεμβρίου αντίστοιχα.
Ως τελευταία ημέρα υποδοχής κοινού και για τα δύο Προξενεία ορίζεται η 30η Σεπτεμβρίου 2016. Μετά την ημερομηνία αυτή, τα Προξενεία δεν θα είναι ανοικτά στο κοινό, παρά μόνο για λόγους έκτακτης ανάγκης (περιπτώσεις επείγοντος και ανθρωπιστικού χαρακτήρα, θάνατοι και έκδοση προσωρινών ταξιδιωτικών εγγράφων λόγω απώλειας/κλοπής).  
Από 1ης Οκτωβρίου 2016 και μετά, η εξυπηρέτηση των πολιτών θα πραγματοποιείται είτε από το Προξενικό Γραφείο της Ελληνικής Πρεσβείας στη Ρώμη, για τις περιπτώσεις έκδοσης διαβατηρίων και θεωρήσεων, είτε από τα εκάστοτε εγγύτερα Άμισθα Προξενεία για τις υπόλοιπες περιπτώσεις (έκδοση πιστοποιητικών, κλπ.).

3 σχόλια:

  1. εχουν γνωση οι φυλακες του αλλου κοσμου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατά βάση έχει κλείσει το ελληνικό κράτος οπότε λογικό είναι να κλείνουν και τα ελληνικά προξενεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα πρέπει κάποιος να συνυπολογίσει και το κόστος ύπαρξης των προξενείων άλλα και τη σχέση κόστους/απόδοσης για να εξάγει ένα συμπέρασμα για το εάν αξίζει ένα προξενείο να κλείσει ή όχι. Μήπως θα έπρεπε ΄τέτοιες αποφάσεις να συνοδεύονται και από τη δημοσίευση στοιχείων για το οικονομικό όφελος που συνεπάγεται; Ο φορολογούμενος πρέπει να γνωρίζει π.χ. πόσα χρήματα δαπανούνται για κάθε υπάλληλό, κατοικίες προξένων, λειτουργικά, ενοίκια κτιριακών εγκαταστάσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.