19/10/16

Παντελής Σαββίδης: Η Ελλάδα διαλύεται και κάποιοι παίζουν παιχνίδια για να γίνουν καθεστώς

Διαβάστε που καταντήσαμε.
Επιχειρηματίας στο χώρο της υγείας μου έλεγε το πρωί πως χρειάστηκε να προσλάβει γιατρό στην επιχείρησή του. Έστειλε το αίτημά του στα αρμόδια όργανα των γιατρών και εκδήλωσαν ενδιαφέρον γύρω στους πενήντα επιστήμονες του είδους.
Δέχθηκε, όμως, και ένα τηλεφώνημα. Από το άλλο άκρο της τηλεφωνικής γραμμής γιατρός επιστήμων τον παρακαλούσε να την προτιμήσει διότι είχε ανάγκη εργασίας.
Ο επιχειρηματίας, ευαίσθητος κοινωνικά, της είπε πως αν υπάρχει τέτοια ανάγκη, ας πάρει ταξί, να πάει στην επιχείρηση, να συνομιλήσουν και να αρχίσει από την επομένη ημέρα την εργασία.
Η μη αναμενόμενη απάντηση ήταν: δεν μπορώ να έρθω.

Ο επιχειρηματίας παρερμήνευσε την απάντηση που πήρε. Νόμισε πως η αιτούσα εργασία ενώ είχε ανάγκη να εργαστεί, δεν προέτασσε την εργασία στις προτεραιότητες της. Και άρχισε τα γνωστά ελληνικά.
Στην πορεία διαπίστωσε πως η γιατρός δεν είχε τα χρήματα να πληρώσει το ταξί για να πάει στο χώρο εργασίας. Και ο φίλος επιχειρηματίας άρχισε να ζητά  συγνώμη. Για όσους ενδιαφέρονται για το μέλλον της πρωταγωνίστριάς μας, είναι ευχάριστο. Έπιασε δουλειά.
Όλοι αυτοί, όμως, που έφεραν τη χώρα σε αυτό το χάλι και όσοι σήμερα, είτε από τη μια είτε από την άλλη πλευρά, παίζουν με τις αγωνίες μιας κοινωνίας που έφθασε  στο σημείο, ακόμη και γιατροί να μην έχουν τον επιούσιο  τι πρέπει να κάνουν; Αντιλαμβάνονται ότι η οργή αυτών των ανθρώπων, όταν εκδηλωθεί δεν θα μπορεί να συγκρατηθεί;
Χθες, επίσης, είδα, μετά από πολλούς μήνες, καθηγητή οικονομικών και τον ρώτησα που χάθηκε. Μου είπε πως τον διόρισαν σε μια θέση από την οποία παραιτήθηκε και έφυγε. Στην απορία μου γιατί, μου είπε «δεν είναι να υπογράφεις, εδώ που έφθασαν τα πράγματα, έγγραφα. Και δεν σωζόμαστε με τα μνημόνια.»
Έχουμε εγκλωβιστεί σε έναν φαύλο κύκλο και οι κυβερνητικοί  ιθύνοντες περι άλλα τυρβάζουν. Ποιος, για παράδειγμα, βγήκε πρώτος στο συνέδριο;  Και ενώ διαμορφώνεται το φάσμα μιας περαιτέρω όξυνσης της οικονομικής κατάστασης, ο κ. Παππάς, ασχολείται με τις τηλεοπτικές άδειες (προφανώς θέλει να ελέγξει το χώρο για να αναπαράγει την πολιτική του, διότι όταν έχεις χάσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας καταφεύγεις στην προσπάθεια χειραγώγησής της).  Ο κ. Φίλης, θεωρεί  πως το κύριο ζήτημα που απασχολεί την κοινωνία είναι οι σχέσεις κράτους και εκκλησίας. Ο κ. Τσακαλώτος διαμορφώνει νέες, ακραίες εκδοχές καιροσκοπισμού (οπορτουνισμού, για τους αριστερούς), συμφωνώντας και ψηφίζοντας τα μέτρα, και την ίδια στιγμή καταγγέλλοντάς τα και ο κ. Παρασκευόπουλος, η μεγάλη απογοήτευση του αριστερού απαράτ της Θεσσαλονίκης τα μεταπολιτευτικά χρόνια,  προσπαθεί να ελέγξει τη δικαιοσύνη με την δημοσιοποίηση της ιδιωτικής ζωής ανωτάτων δικαστών. Στον κ. Παρασκευόπουλο, που απολάμβανε της εκτίμησης φοιτητών, συναδέλφων του και δικαστών, ας διαμηνυθεί πως ακούγονται οι πλέον αρνητικές κριτικές. Η εξουσία παρέρχεται αλλά η εικόνα που αφήνεις μένει. Αξίζει αυτή η απαξίωση;

Η χώρα βιώνει έναν διπλό πόλεμο. Και ως εμφύλιο, και ως εξωτερική επιδρομή. Για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τον εξωτερικό εχθρό, διότι περί εχθρού πρόκειται, θα πρέπει να σιγάσουμε το εσωτερικό μέτωπο. Αφού δεν αναδύεται πολιτική δύναμη ικανή να βγάλει τη χώρα από την κρίση, ας υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων για τη διαμόρφωση και άσκηση μιας πολιτικής την οποία θα στηρίζουν όλοι. Διαφορετικά, θα πληρώσουν ακριβά επίχειρα. Η οργή ξεχειλίζει. Οι εκρήξεις ούτε προαναγγέλλονται ούτε και διακρίνονται. Συμβαίνουν ξαφνικά. Και τότε, ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι, υποκριταί. 

9 σχόλια:

 1. και προς τους φυλακες που δεν θελουν να παρουν την πολη:
  Αυτό είναι ρατσισμός και όχι αυτό που μας «πασάρουν» τόσο εύκολα, για να καλύψουν τα βρώμικα ανθελληνικά σχέδια τους….

  1) Ρατσισμός είναι να είσαι στη σειρά του ΟΑΕΔ και να περιμένεις 360 ευρώ την ώρα που ο μπροστινός σου Πακιστανός θα πάρει 580.

  2) Ρατσισμός είναι να πληρώνεις στα νοσοκομεία για εισαγωγή και εξετάσεις, μιας και διέλυσαν τη δημόσια υγεία, ενώ ο λαθροέποικος νοσηλεύεται δωρεάν.

  3) Ρατσισμός είναι να βάζει ο λαθρομετανάστης… το παιδί του δωρεάν σε παιδικό σταθμό και το δικό σου να μην το δέχονται.

  4) Ρατσισμός είναι να βγάζει ο άλλος 50, ή και παραπάνω, ευρώ ημερησίως κάνοντας λαθρεμπόριο κι εμένα να μου κρατάει το 43% από το 20άρικο.

  5) Ρατσισμός είναι να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν οι Έλληνες στους δρόμους μετά τις 11:00 το βράδυ.

  6) Ρατσισμός είναι να έχουν γεμίσει τα σπίτια τους οι Έλληνες με κάγκελα & σιδεριές, λες κι είναι σε φυλακές υψίστης ασφαλείας.

  7) Ρατσισμός είναι να σε βιάζουν ή να σε δολοφονούν οι λαθρομετανάστες για 10 ευρώ.

  8) Ρατσισμός είναι σε μια μικρή χώρα να έχει 2.500.000 άνεργους, 600.000 παιδιά που φύγανε στην ξενητια και 4.000.000 λαθροεποίκους.

  9) Ρατσισμός είναι ο ελεύθερος επαγγελματίας να πληρώνει 12 μήνες ΤΕΒΕ για να έχει βιβλιάριο υγείας και ο λαθροέποικος με 2 μήνες ένσημα να έχει βιβλιάριο υγείας για όλη του την οικογένεια και τους υπόλοιπους 10 μήνες να δουλεύει μαύρα κλέβοντας την εφορία.

  10) Ρατσισμός είναι να πληρώνει ο Έλληνας μαγαζάτορας ενοίκιο, φως, νερό, τηλέφωνο, κοινόχρηστα, ΦΠΑ, φόρους, ΤΕΒΕ και ο λαθρομετανάστης με την κουρελού έξω από το μαγαζί του, τίποτα!

  11) Ρατσισμός είναι να κάνεις συγκέντρωση για τον πεθαμένο πακιστανό λόγω ιδεολογίας…. την ώρα που οι συμπολίτες σου αυτοκτονούν.

  12) Ρατσισμός είναι να μην πρέπει να διαμαρτύρεσαι για την ανεξέλεγκτη εισβολή χιλιάδων λαθρομεταναστών καθημερινά στη χώρα σου, οι οποίοι νομιμοποιούνται, τους παρέχεται στέγη και τροφή, σου παίρνουν τις δουλειές την ώρα που εσύ είσαι πεινασμένος, άνεργος στο δρόμο χωρίς καμία βοήθεια από πουθενά.

  13) Ρατσισμός είναι να αποκαλείς τον άλλο ρατσιστή και φασίστα, επειδή δεν μπόρεσες ποτέ να βρεις μια λέξη που να περιγράφει την αγάπη για τη πατρίδα σου που ποτέ δεν ένιωσες εσύ…

  14) Ρατσισμός είναι από τους 153.000 δικαιούχους επιδόματος ανεργίας του ΟΑΕΔ, μόνο 20.000 είναι Έλληνες… ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ;

  15) Ρατσισμός είναι να σε συλλαμβάνουν γιατί δεν πλήρωσες εισιτήριο στα μέσα μεταφοράς, ενώ ο Πακιστανός είναι δωρεάν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να αγιάσει το στόμα σου !!!

   Διαγραφή
  2. Και βλακεία είναι μια κοινωνία που δεν αντιδρά ενώ την ισοπεδώνουν.

   Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα.
   Δεν ήμουν τσιγγάνος.
   Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα.
   Δεν ήμουν κομμουνιστής.
   Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα.
   Δεν ήμουν Εβραίος.
   Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα,
   δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει…

   Για σένα που νομίζεις..
   ότι η δική σου σειρά δε θα φτάσει ποτέ..
   ότι επειδή ακόμη δε χρειάστηκε να πας στο νοσοκομείο
   και να σε διώξουν
   γιατί δεν έχεις χρήματα..
   Ότι επειδή ακόμη έχεις ένα πιάτο φαί, δε θα στο πάρουν
   Ότι ακόμη δε σου πήραν το σπίτι του πατέρα σου
   για χρέη στο Δημόσιο, θα τη γλυτώσεις
   Ότι επειδή το παιδί σου ακόμη είναι στο σχολείο, θα συνεχίσει..
   Ότι η ζωή σου δεν επηρεάζεται από εκείνη του διπλανού σου..

   Αυτά για την βλακεία μιας κοινωνίας.


   Και ανθρωπιά είναι Έλληνας ταγματάρχης στον Έβρο που ξέρει και δίνει πραγματικά σημασία στα οικονομικά προβλήματα σου και δίνει εντολή να μην φύγεις(πολίτης πλέον) αν δεν φας το φαγητό του (τον δίσκο του και μάλιστα στο γραφείο του!). Και αφού ρωτάει αν έφαγες, σε κοιτάει στα μάτια, τον κοιτάς στα μάτια και σου κάνει θερμή χειραψία και μιλάτε λίγο πριν φύγεις. Και όλα αυτά για να μην χρειαστεί να ξοδέψεις για φαγητό...

   Αυτό το τελευταίο με τον ταγματάρχη, αφιερωμένο στα στρατιωτικά παχύδερμα που κανονίζουν τις μεταθέσεις των δικών τους.

   Διαγραφή
 2. Και την ίδια ώρα η κυβέρνηση διορίζει σε Δ.Σ. των Δημοσίων Νοσοκομίων συνταξιούχους των 1800 ευρώ, με προσόν ότι είναι κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ή των ΑΝΕΛ. Συνεχίζοντας ακάθεκτη το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων στους διορισμούς των ημετέρων, χωρίς κανένα ηθικό φραγμό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η κοινωνική έκρηξη είναι προ των πυλών έχει δίκιο ο Σαββίδης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. δυστυχως τιποτα δεν θα γινει και μετα την εθνικη καταστροφη που πλησιαζει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. και επι του θεματος: δυστυχως ομως,οι ολιγαρχικοι στον εγκεφαλο, θεωρουν οτι δεν κινδυνευουν απο το "ποπολο" γιατι αυτο απλα ακολουθει τους αρχηγους.
  Φαινεται λοιπον οτι εχουν πιαστει απτα κερατα ολοι οι αρχηγοι.
  Και μενουν καποιοι τραγοι δευτερης κατηγοριας που αναμετρωνται ταχα μου ενω στην ουσια εμπαιζουν το κοπαδι...Νομιζω οτι το ιντερνετ βριθει απο τετοιες αναφορες...Ρωτηστε και τον Σορος...
  Ετσι δεν μενει παρα να αποδειχθει αλλιως...
  Θα γινει αυτο αραγε;
  Ή απλα θα πρεπει οι τραγοι καποτε να ωριμασουν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. κυρίες και κύριοι μη παιδεύεστε άδικα ο Έλληνας δεν επαναστατεί. έχει τραβήξει τόσα έξι χρόνια (απολύσεις, ανεργία, ξενιτιά, μειώσεις, ανατιμήσεις, φόρους, μετανάστες, έλλειψη περίθαλψης, έλεγχος αναλήψεων, τρία μνημόνια, προσβολές, κοροϊδίες κ.λ.π.) είδατε να επαναστατεί κανείς ; ; ; Ο έλληνας είναι "βολεμένος" ή τουλάχιστον έτσι νομίζει. Έχει μια οικογένεια να τον στηρίξει ακόμη και αν έχει κάνει ανοησίες, έχει ένα σπίτι να μείνει (δικό του ή των γονέων του), έχει ένα χωραφάκι ή λίγη γη ή κάποιο ζωντανό (δικά του ή κάποιου συγγενή του, στην πόλη ή το χωριό) για να φάει ένα λαχανικό, μια ντομάτα, ένα μαρούλι, θα μάσει το λάδι του, ένα αυγό, μια κότα, ένα πρόβατο, ένα ψάρι (που θα ψαρέψει ο ίδιος) κ.λ.π. άρα δεν θα πεινάσει. Θα κάνει κανένα μεροκάματο "μαύρο" στα χωράφια, στον τουρισμό, σε καμιά καφετέρια, κανένα μερεμέτι κ.λ.π. ή θα πάρει και λίγο ταμείο εργασίας, και λίγο παραοικονομία (θα πουλήσει το λάδι σε φίλους χωρίς τιμολόγια, το ίδιο τα φρούτα, αφού δεν έχουν τιμή στον έμπορα κ.λ.π.) και θα περάσει τη χρονιά. θα κατηγορεί όπου βρεθεί όλα τα κώματα αλλά θα προσπαθεί να τα εκμεταλλευτεί για κανένα πρόγραμμα εργασίας (βάζοντας μέσον). δεν επαναστατεί περιμένει από τους άλλους να αλλάξουν τα πράγματα χωρίς να πειράξουν αυτόν. Στους Τούρκους ήμασταν 500 χρόνια "βολεμένοι" όχι σκλαβωμένοι. ξέρετε εσείς κανένα άλλο ευρωπαϊκό λαό να ήταν 500 χρόνια «βολεμένος» ; ; ;
  Οι ευρωπαίοι πολίτες όπως είναι σήμερα εάν χάσουν απλά τη δουλειά και τελειώσει το ταμείο ανεργίας τους δεν μπορούν να ζήσουν, ούτε φαί, ούτε σπίτι, θα βρεθούν στο δρόμο, ούτε χωράφι, ούτε μαύρη εργασία ούτε όλα όσα σας είπα παραπάνω για τον έλληνα. Έτσι επαναστατεί και τα αλλάζει όλα ..........
  Γι αυτό να παρακαλάτε η οικονομική κρίση-ανεργία να μεταφερθεί γρήγορα στην υπόλοιπη Ευρώπη για να αλλάξει κάτι. ή να "ξυπνήσουν" οι γερμανοί (δούλοι-εργαζόμενοι) να δουν που οδηγείται η Ευρώπη και κατά συνέπεια και η Γερμανία και ας ψηφίσουν "αλλαγή πολιτικής" στις εκλογές τους και όχι την παρέα που καταστρέφει τις ζωές των πολιτών για χάρη των εταιρειών....
  Αν έχω λάθος να μου το πείτε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.