20/10/16

Υποναύαρχος Σταύρος Μιχαηλίδης: Τι κάνει αυτό το ξένο αυτοκίνητο με κεραίες και μαύρα τζάμια στις ακτές της Χίου;

Άλλες εποχές αναμφισβήτητα πιο "ασφαλείς" η παραμικρή περίεργη δραστηριότητα, κυρίως από αλλοδαπούς, προκαλούσε τα κρατικά αντανακλαστικά ενδεχομένως κάποιες φορές υπερβολικά.
Αυτό όμως που ζούμε τα δυο τελευταία χρόνια στην μεθόριο, τα νησιά του Αιγαίου, την πρώτη γραμμή του μετώπου, ο μη γένοιτο, δεν έχει ξαναγίνει.

Παρέλαση κατασκόπων(;), ξένων υπηρεσιών ένστολων και μη και κάθε "καρυδιάς καρύδι" μπαίνει και βγαίνει στο νησί μας, αντικαθιστά τις αρχές, διευκολύνει παράνομα την είσοδο αλλοδαπών, υπονομεύει την ασφάλεια της χώρας μας και ουδείς από τους εντεταλμένους δείχνει ότι ανησυχεί!!
Σήμερα στον πρωινό περίπατο έπεσα πάνω στο περίεργο εικονιζόμενο όχημα με πλήρη λειτουργία του εξοπλισμού του ενώ την ίδια ώρα περιπολούσαν στο στενό πολεμικά, ακταιωροί κλπ.
Το πλησίασα, το φωτογράφισα, το περιεργάστηκα ουδείς από τους ερμητικά κλεισμένους εποχούμενους ενοχλήθηκε.
Επιστρέφοντας έστειλα το ακόλουθο στις τοπικές εφημερίδες για δημοσίευση:
" Το εικονιζόμενο όχημα στις φωτογραφίες που επισυνάπτω με αδιαφανή τζάμια και ξένες πινακίδες είναι σταθμευμένο (ενδεχομένως μέρες) στην περιοχή μεταξύ Καρφά και Αγίας Ερμιόνης της Χίου, στην οροφή του φέρει περιστρεφόμενες κάμερες, διόπτρες, κεραίες και ενδεχομένως διαθέτει και άλλον εξοπλισμό εντός του που δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί από έξω.
Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες στις : 20/10 07:50 τοπική ώρα.
Ρωτώ δημοσίως δια του τύπου κάθε Δημόσια και Κρατική Αρχή του τόπου:
Ι. Είναι εις γνώση κάποιου κρατικού φορέα η κυκλοφορία του εικονιζόμενου οχήματος;
ΙΙ. Σε ποιον ανήκει;
ΙΙΙ. Τι είδους όχημα είναι;
IV. Τι εξοπλισμό έχει;
V. Έχει άδεια για τον εξοπλισμό που φέρει;
VI. Τι δραστηριότητες ασκεί;
VII. Συλλέγει πληροφορίες και που αποστέλλονται;
VIII. Ποιον φορέα ελληνικό ή της αλλοδαπής υπηρετεί;
IX. Οι πληροφορίες που τυχόν συλλέγει ποια ελληνική Αρχή τις ελέγχει;
Χ. Ποιοι είναι "πλήρωμα" του οχήματος;
Με την ελπίδα ότι κάποιος φορέας θα απαντήσει
Σταύρος Γ. Μιχαηλίδης
Υποναύαρχος (ε.α) Λ.Σ.

21 σχόλια:

  1. Προφανῶς τουρίστες ἤ ψαράδες θά εἶναι, θά κουράσθηκαν ἀπό τό νυκτερινό πικ-νίκ μέ τό χιώτικο οὖζο, ἀσυνηθιστοι κιόλας στό οὖζο καθώς εἶναι ὡς ἀλλοδαποί, ὕστερα θά ἔπεσαν γιά ὕπνο ἀργά, καί νά πού ξεκουράζονται τώρα, ἐπειδἠ εἶναι πολύ πρωΐ. (Τί καχύποπτοι πού εἶναι αὐτοί οἱ πρώην λιμενικοί!)
    _Ἔ..., καί ἡ περίεργη κεραία, τί θέλει;
    _ Τί νά θέλῃ; Κεραία εἶναι, πρώτη φορά βλέπετε κεραία; Ἐπειδή ἀνήκει σέ αὐτοκίνητο μέ ἀλλοδαπές πινακίδες, σταθμευμένο σέ παραμεθόριο περιοχή, σημαίνουν αὐτά κάτι τό περίεργο ἤ ἀξιόμεμπτο;
    Ἄν ἔχετε στοιχεῖα, νά τά πᾶτε στόν Εἰσαγγελέα. Ἀλλιῶς, συκοφαντεῖτε τόν πρῶτο τυχόντα ἀλλοδαπό, καί παράλληλα, ἀσυλλόγιστα στοχοποιεῖτε ἀρμοδίους.
    Δηλαδή, ἄν εἶχε ἑλληνικές πινακίδες τό αὐτοκίνητο, καί βοηθοῦσε στήν φύλαξη τῶν Ἐλληνικῶν συνόρων;Δέν θά σᾶς πείραζε, ἔ; Αὐτό ὅμως ἀκριβῶς εἶναι το πρόβλημά σας, διότι εἴσασθε ὄχι μόνο καχύποπτοι ἀλλά καί ρατσιστές!
    Ἄλλωστε, σκεφθήκατε ὅτι τό σταθμευμένο αὐτοκίνητο στήν φωτογραφία, μπορεῖ νά εἶναι π.χ. τοῦ Πούτιν, καί ὅτι μπορεῖ νά τό ἔστειλε ἐκεῖ, γιά νά τορπιλίσῃ τήν φιλία Ἑλλάδος καί Τουρκίας, κατασκοπεύοντας τήν τυχόν συνεργασία ΕΥΠ μέ ...ΜΚΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ ναύαρχε κ Μιχαηλίδη.
    Δεν είμαι κάποιος αρμόδιος που θα σου απαντήσει.
    Είμαι κι εγώ απόστρατος του ΕΣ. Η αλήθεια είναι ότι έχω εκπλαγεί που δίνεται αυτές τις φωτογραφίες στον αέρα. Δεν νομίζω να το κάνετε για την δημοσιότητα αλλά γιατί πράγματι σας προβληματίζει η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.
    Όπως και να έχει όμως έχετε διαπράξει σημαντικότατο λάθος.
    Και εξηγούμαι. Αν αυτό το αμάξι είναι της ΕΥΠ (παράδειγμα λέω) τι θα κάνετε που με τις φωτογραφίες έχετε "κάψει" κάποια δραστηριότητα;
    Αν πάλι είναι εχθροί της Πατρίδας με την αποκάλυψη θα λάβουν τα μέτρα τους.
    Γι αυτό πάρτε τις φωτογραφίες και απευθυνθείτε στο αρμόδιο γραφείο του στρατιωτικού σχηματισμού που βρίσκεται στον τόπο σας. Κι εγώ έχω δει τον τελευταίο καιρό διάφορα και αμέσως απευθύνομαι εκεί. Στην τελική μόνο ο στρατός λειτουργεί σε αυτή τη χώρα.
    Λυπάμαι γι αυτό που σας γράφω και δεν το λέω για να μειώσω τα άλλα σώματα ασφαλείας αλλά έχω παράδειγμα που έτυχε σε εμένα.
    Δεν μπορώ να γράψω και να πω περισσότερα για λόγους ασφαλείας.
    Σας παρακαλώ επικοινωνήστε αμέσως με το αρμόδιο γραφείο του στρατιωτικού σχηματισμού είμαι σίγουρος ότι θα βρείτε εύκολα το τηλεφωνικό κέντρο και αυτό θα σας συνδέσει αμέσως.
    Η αλήθεια είναι πάντως ότι μπορεί απαντήσεις να μην πάρετε και αυτό είναι το σωστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ κύριε βλέπετε ένα "καρέ" και βγάζετε συμπέρασμα για την ταινία. Γνωρίζουν οι φύλακες των νησιών του Αιγαίου, δηλαδή οι κάτοικοί του, να τα προφυλάσσουν. Έχω και την πείρα και την γνώση να μην "καίω" υπηρεσίες και ειδικές αποστολές. Τα οχήματα τέτοιων υπηρεσιών δεν γίνονται αντιληπτά ούτε σταθμεύουν στα ξέφωτα των κατοικημένων ακτών εκθέτοντας όλο τον εξοπλισμό τους "φωνάζοντας δείτε μας είμαστε εδώ". Οι αλλοδαπές μυστικές υπηρεσίες να ασκούν τα καθήκοντά τους στις πατρίδες τους, στην Ελλάδα τον έλεγχο οφείλει να τον ασκεί το Ελληνικό κράτος δια των υπηρεσιών και των αξιωματούχων του. Δεν πρόκειται λοιπόν περί ειδικών υπηρεσιών και αποστολών κλπ. πρόκειται για ενσυνείδητη διάλυση κάθε έννοιας κρατικής οντότητας. Αυτά τα λίγα γιατί πράγματι δεν είμαστε για περισσότερα.

      Διαγραφή
    2. Μάλλον πρόκειται για όχημα της Λετονικής συνοριοφυλακής τελικά στο πλαίσιο της Frontex.

      Διαγραφή
    3. Κ. Μιχαηλιδη:
      Ο 'ΑΕΚ' εχει κανει ενα απολυτα λογικο σχολιο. Δεν καταλαβαινω την ειρωνια και την προσπαθεια να πεισετε οτι τωρα 'ξερετε πολλα' οταν η δημοσιευση σας ετσι οπως την γραψατε δειχνει οτι 'αντιναυαρχοι του λιμενικου' εχουν παιδαριωδεις αντιδρασεις και θετουν παιδαριωδη ερωτηματα μεσα απο ιστοδελιδες ενω υπηρχαν τροποι να βρεθουν απαντησεις χωρις περιττες δημοσιευσεις.

      Τα γραφομενα σας ειναι αντιφατικα και αλλοπροσαλλα... Δεν ειναι σοβαρη εικονα για εναν υποτιθεμενο 'αντιναυαρχο λιμενικου' - ειναι το θεμα τοσο σοβαρο ωστε να πρεπει να το διαχειριζεστε με τροπο που καταρρακωνει την εικονα του λιμενικου;

      Διαγραφή
  3. Την περίπτωση να ανήκει στην ΕΥΠ την έχουμε εξατάσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να μη χασουμε το μυαλο μας εντελως.Εχει φυλακια και στρατοπεδα εχει χωρους διασπορας να κανει η ΕΥΠ την δουλεια της.Ειναι δυνατον να παρει ενα ημιφορτηγο να το βαλει στην ακρη της παραλιας να κανει κατασκοπεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Frontex. Εχουν στειλει κινητους σταυμους αισθητηρων με ολα οσα περιγραφει ο κ. Μιχαηλιδης.
    Γιατι ; Απλως διοτι το δικο μας συστημα επιτηρησεως συνορων ΔΕΝ υφισταται στο Αιγαιο... Αλλα και σε Ιονιο / Σαρωνικο - Ευβοικο που λειτουργουσε εστω ως VTMIS ειναι "σβηστο". Ρωτηστε για περισσοτερα τον κ.Κεφαλογιαννη και τους επομενους ΥΠΕΝ...
    Αναλογο και υπερσυγχρονο συστημα εχει μελετηθει απο το ΚΕΜΕΑ αλλα...επωαζεται ο σχετικος διαγωνισμος απο το 2013 !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα τοχουν χωμενο σε τιποτα αποθηκες...μην το παρουμε και πανω μας...

      Διαγραφή
    2. ακριβώς.

      Θα έπρεπε να ήμασταν πρωτοπόροι σε συστήματα επιτήρησης συνόρων και είμαστε ουραγοί..

      Απο το 90 είχαμε τρελό πρόβλημα με εισβολές διαφόρων φυλακόβιων ναρκεμπόρων και άλλων φρούτων (οι οποίοι με όσα κάνανε δυσχέραναν ιδιαίτερα την σωστή ένταξη οικογενειαρχών μεταναστών) αλλά οι κυβερνήσεις της "ισχυρής Ελλάδας των Αθηνών" αγρόν αγόραζαν και αγροφύλακες διόριζαν.

      Συστήματα επιτήρησης στο Αιγαίο θα έπρεπε να είχαμε και για άλλο λόγο. Έχουμε μια Τουρκία απέναντι.

      Αλλά είπαμε. Γι αυτό το πολιτικό σύστημα η Αθήνα είναι μακριά... Ή σωστότερα, τα πάντα είναι μακριά απ΄την Αθήνα..

      Διαγραφή
  6. 1) Ξεκινάμε από τα βασικά:

    Δεν είναι της ΕΥΠ (κυρίως) ή άλλης Ελληνικής κρατικής υπηρεσίας.
    Αν ήταν (ειδικά της ΕΥΠ) δεν θα έμπαινε σε αυτό το ιστολόγιο... :)
    Εμπιστευτείτε κάποιοι φίλοι, τον διαχειριστή και τον άνθρωπο που έκανε την δημόσια καταγγελία.

    2) Από ανάλυση της φωτογραφίας προκύπτουν τα εξής:

    α)Το όχημα είναι μάρκας Volkswagen...

    β) Έχει πινακίδες χώρας της ΕΕ με στοιχεία:

    EP 7841 ή FP 7841. Υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις ότι ισχύει το τελευταίο.

    γ) Στην αριστερή άκρη της πινακίδας, στο μπλε, υπάρχει το γράμμα που δηλώνει την χώρα.
    Δεν φαίνεται καθαρά αλλά το γράμμα είναι μόνο ένα. Αυτό το δεδομένο σε συνδυασμό με το χρώμα της πινακίδας και το χρώμα του πλαισίου της αποκλείουν έναν αριθμό χωρών της Ευρώπης.

    Μένουν 9 πιθανότητες από τον κατάλογο:

    B, D, E, F, I, L, A, P, S

    Το B και το D για μια σειρά από λόγους συγκεντρώνουν μεγαλύτερες πιθανότητες.


    3) Κάμερα υψηλής ευκρίνειας που πιθανότατα έχει τη δυνατότητα και για νυχτερινές λήψεις.

    4) Ουσιαστικά με την παρουσία του εκεί το όχημα δεν κάνει συνοριακό έλεγχο αλλά...ελέγχει με την κάμερα και τις κεραίες του το Λιμενικό Σώμα στα καθήκοντα του. Τώρα γιατί όχι και των μονάδων του ΠΝ, ΣΞ και κινητών τηλeφώνων στην περιοχή? Η υποκλοπή από τα ρακαλ του ΣΞ δεν είναι και τίποτα δύσκολο ακόμα και για ερασιτέχνες.

    5) Πιθανότατα θα πει κάποιος είναι επίσημο(τότε γιατί να μην έχει διακριτικά?) ευρωπαϊκό όχημα συνοριακού ελέγχου.

    6) Κάποια ΜΚΟ ήρθε για να “βοηθήσει” με το έτσι θέλω και οι αρμόδιοι έδωσαν το οκ για να μην τους πουν “κακούς” και “μη συνεργάσιμους”. Μάλλον “ΜΚΟ” με “εθελοντές” μέσα.

    Κανένας δεν αγγίζει τις ΜΚΟ. Το CNN θα “επέμβει”.Όλοι έρχονται να μας ελέγξουν και να μας πουν τι καλά παιδιά είμαστε.
    Στα σύνορα με το ΗΠΑ - Μεξικό βέβαια ΜΚΟ δεν έχει. Δεν υπάρχει “ανάγκη” αλλά και αν πηγαίνανε θα τους τους σηκώνανε “καροτσάκι” κοντοκουρεμένοι νεαροί...αν δεν έπεφτε και κανένας πυροβολισμός από Μ4.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μη χολοσκατε! αμερικανοεβραίοι(αρχηγοι του hollywood και pornollywood) γυρίζουν γερμανική τσόντα με θέα στο αιγαίο. σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;
    πηγε ο λασκας να τους πιασει, του ειπαν το μουστακι θα στο κοψουμε παλιοπανο να το κάνουμε στης τασίας το σασί. Πηγε ο πανος να τους μπανισει, του είπαν τα μαγουλά σου είναι χοντρά και δεν χωρούν σε γκρο πλαν στα 4 που αγανακτείς, πηγε να φτάσει και ο αλεξάκος άλλα η γυναικα του κομμουνιστρια (η μεγαλοκαθηγητρια) που κατι αναμασαει και θυμαται για του 1989 τα δυτικά πουλιά που γκρεμίσανε το δεντρο του σοσιαλισμου τον προλαβε και του ειπε: φυγε μακρυα, δεν μας παίρνει από κοντά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αλλα πως σχολιαζεται αυτη η ειδηση αραγε;
    https://youtu.be/5I_N_sd7ZxA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα, το van της Frontex στον Εβρο το 2012

    http://i.imgur.com/sy2fpFG.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λυπάμαι που κάποιος "γνώστης" πραγμάτων μέσω του "τύπου" κάνει ερωτήσεις σε κρατικές αρχές αντί να κάνει μια απλή αναφορά εκεί που όφειλε να ξέρει..... Πολύ αξία δίνουμε στα ΜΜΕ που δεν την αξίζουν.... Δυστυχώς εκεί μας έφτασαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ωστε εσεις ειστε ο υποναυαρχος Μιχαηλιδης; Και δεν μου λετε τι γυρευατε σε τετοιες απομερες ακρογιαλιες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγω εκανα το εξης απλο.... πηρα και το "FP 7841 VW" μιας και ειναι ΒολκςΒαγγεν και το googlαρα! Και πρωτο πρωτο που μου βγαζει ενα κειμενο σε μορφη word το οποιο ειναι στα Λετονικα! Πηρα την πρωτη σελιδα και την μεταφρασα απο τα Λετονικα στα Ελληνικα. Μου εβγαλε αυτο ----------->>>>>>

    παράρτημα 4
    ανοικτό διαγωνισμό
    "Συγκρότημα Mobile CCTV
     Συντήρηση και επισκευή "
    (Αριθμός αναγνώρισης: ΠΕΣ / 2016/9 / GP)
    κανονισμοί


    ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

    [Τεχνική Πρόταση Παρασκευής Τόπος] [Τεχνική προσφορά ημερομηνία σύνταξης]


    1. Κινητό CCTV συγκρότημα λίστα

    Ο αιτών για τη διεξαγωγή των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με:

    1.1. κρατική διοίκηση Συνοριακής Φύλαξης Viļaka πραγματοποίησε τρεις (3) εγκαταστάσεις επιτήρηση κινητό βίντεο, τα οποία είναι τοποθετημένα στα ακόλουθα οχήματα:
    1.1.1. VW Transporter - ν / ν GS 4346?
    1.1.2. VW Transporter - ν / ν GS 4349?
    1.1.3. VW Transporter - ν / ν GS 4342?
    1.2. κρατική διοίκηση Συνοριακής Φύλαξης Ludza πραγματοποίησε τρεις (3) εγκαταστάσεις επιτήρηση κινητό βίντεο, τα οποία είναι τοποθετημένα στα ακόλουθα οχήματα:
    1.2.1. VW Transporter - ν / ν GS 4358?
    1.2.2. VW Transporter - ν / ν GS 4336?
    1.2.3. VW Transporter - ν / ν GS 4353?
    1.3. Κρατική Συνοριακή Φρουρά Διοίκησης Daugavpils που πραγματοποιήθηκε 4 (τέσσερις) κινητών εγκαταστάσεων παρακολούθησης βίντεο, τα οποία είναι τοποθετημένα στα ακόλουθα οχήματα:
    1.3.1. VW Transporter - ν / ν GS 4578?
    1.3.2. VW Transporter - ν / ν GS 4360?
    1.3.3. VW Transporter - ν / ν GS 4365?
    1.3.4. VW Transporter - ν / ν GS 4582?
    1.4. κρατική διοίκηση Συνοριακής Φύλαξης Βέντσπιλς πραγματοποίησε τρεις (3) εγκαταστάσεις επιτήρηση κινητό βίντεο, τα οποία είναι τοποθετημένα στα ακόλουθα οχήματα:
    1.4.1. VW Transporter - ν / ν FP 7831?
    1.4.2. VW Transporter - ν / ν FP 7833?
    1.4.3. VW Transporter - ν / ν FP 7841?
    1.5. Κρατική Συνοριακή Φρουρά College στην κατοχή του ένα (1) συγκρότημα κινητό CCTV, το οποίο είναι εγκατεστημένο σε ένα όχημα VW Transporter - ν / ν GS 4351α

    Σημείωση: Κάθε μια από την τεχνική πρόταση της παραγράφου 1 του εν λόγω οχήματος χωρίζεται σε δύο μέρη - το διαμέρισμα του οδηγού και σε επιχειρησιακό χώρο. Τα διαμερίσματα χωρίζονται από ένα τοίχωμα. Επιχειρησιακή διαμέρισμα διαιρείται από ένα συνεχές διαχωριστικό, δημιουργώντας λειτουργικές εγκαταστάσεις και εξοπλισμός δωματίου, που βρίσκεται στο πίσω μέρος του οχήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ unknown petropoulos patra
      Παρακαλούμε όπως ολοκληρώσατε τη καταχώρηση του ονόματος σας

      Διαγραφή
    2. Είσαι τυχερός! Παίξε κάνα τζόκερ.
      Όταν το ψάξαμε (5 φίλοι) εξετάσαμε και τις 2 πιθανότητες EP 7841 VW FP 7841 VW και τις πιθανές παραλλαγές τους(6 πιθανότητες) δεν μας έβγαλε αυτό που βρήκες.

      Αυτό που καταφέραμε προσωρινά ήταν να περιορίσουμε τις πιθανότητες στις 9 (B, D, E, F, I, L, A, P, S) και όντως το πετύχαμε (αυτό τουλάχιστον):

      L (Latvia)

      Σκοπεύαμε να το ψάξουμε σήμερα Σάββατο παραπάνω αλλά μας πρόλαβες! Εύγε!

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.