29/11/16

Ανατροπή! Ο στρατός της Συρίας, βοηθάει τους Κούρδους να απελευθερώσουν την Αλ Μπαμπ


Τις τελευταίες μέρες, ταυτόχρονα με την αεροπορική επίθεση εναντίον τμήματος του τουρκικού στρατού, μονάδες και τμήματα του στρατού της Συρίας, υποστηρίζουν την επιχείρηση προέλασης των κουρδικών δυνάμεων από το Αφρίν προς την κομβικής σημασίας πόλη Αλ Μπαμπ.
Αυτό το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, οι Κούρδοι κατέλαβαν αρκετά χωριά και προώθησαν τις θέσεις τους, προσεγγίζοντας την Αλ Μπαμπ στα 8 χιλιόμετρα.

Στο βίντεο παρακολουθούμε στοιχεία πυροβολικού του στρατού της Συρίας, να παρέχουν πυρά υποστηρίξεως σε τμήματα των Κούρδων που προελαύνουν προς την Αλ Μπαμπ. Συγκεκριμένα, το βίντεο τραβήχτηκε στο χωριό Jubah, που βρίσκεται 13km δυτικά της Αλ Μπαμπ.
Η συμμετοχή του στρατού της Συρίας, ίσως να γύρει την πλάστιγκα υπέρ των Κούρδων, στον αγώνα δρόμου που γίνεται για τον έλεγχο της Αλ Μπαμπ, κυρίως μεταξύ Κούρδων και Τούρκων.

5 σχόλια:

  1. ωραίος ο δάσκαλος, δεν του ξεφεύγει τίποτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και η ερώτηση είναι...που είναι η ισχυρή Τούρκικη αεροπορία να υποστηρίξει τα καρντάσια της ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ισχυρη να ειναι η Τουρκικη αεροπορια,ξερει οτι η Συρια(και κατ επεκταση) η Ρωσια θ απαντησει καταλληλα...

      Διαγραφή
    2. Στο Αιγαίο πάντως δεν τη βλέπω και τόσο ισχυρή.Συνέχεια "κλειδωμένοι" είναι κατά δήλωση τους.Μην ξεχνούμε ότι η Συρία έχει s-300 ! Οι Κούρδοι και οι Σύριοι συνεργάζονται.Είτε διότι έχουν συμφωνήσει συνομοσπονδία είτε διότι θεωρούν έτερον ως ευκολότερο αντίπαλο από τους Τούρκους.Και τα δύο δεν συμφέρουν τους Τούρκους.Οι δε Ρώσοι έχουν δώσει άδεια μόνο για 15 χιλιόμετρα από τα σύνορα όχι πάντως για την Αλ Μπαμπ στους Τούρκους και τους συνεργάτες τους Σύριους...Άρα θα πόνταρα ότι δεν θα πέσει στα χέρια τους η Αλ Μπαμπ.

      Διαγραφή
  3. Συμφωνώ μαζί σου, το θέμα ειναι ότι τον έβαλαν τον Τούρκο μέσα στο βάλτο και σιγά σιγά βυθίζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.