28/11/16

Ο φιλότουρκος Ράμα αποσταθεροποιεί τα Βαλκάνια

Κωνσταντίνος Χολέβας
Σε πλήρη σύμπνοια και πιθανότατα σε συνεννόηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν, ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα διεκδικεί με πονηρό χαμόγελο τα πάντα για τη χώρα του.
Ακύρωσε με τουρκική υπόδειξη τη συμφωνία Κώστα Καραμανλή και Σάλι Μπερίσα για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών.
Καταπιέζει με διάφορους τρόπους την ελληνική εθνική κοινότητα στην Αλβανία με πρόσφατο παράδειγμα την κατεδάφιση ελληνικών οικιών στη Χειμάρρα.
Ενθαρρύνει την ανθελληνική προπαγάνδα των Τσάμηδων, απογόνων των εγκληματιών πολέμου του 1941-44 και μέσω του Τσάμικου ζητήματος διεκδικεί ως αλβανική τη Θεσπρωτία.
Ανακαλύπτει ανύπαρκτες μειονότητες στην Ελλάδα συγχέοντας σκοπίμως τους Αλβανούς με τους αρβανιτόφωνους Έλληνες, τους υπερήφανους Αρβανίτες.
Στέλνει υπαλλήλους του Υπουργείου Εξωτερικών με χάρτες της Μεγάλης Αλβανίας για να μοιρασθούν στα αλβανόπουλα που φοιτούν σε ελληνικά σχολεία.

Αμφισβητεί τώρα και την ελληνική δικαιοδοσία στο Ιόνιο, όπου η χώρα μας διεξάγει έρευνες για υδρογονάνθρακες.

Ενθαρρύνει τον εθνικισμό των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου, όπου έχουν υποστεί επιθέσεις και καταστροφές πολλά Ορθόδοξα σερβικά μοναστήρια.

Υποδαυλίζει τις αυτονομιστικές τάσεις των αλβανικών μειονοτήτων στα Σκόπια, στη Σερβία και στο Μαυροβούνιο.

Δηλώνει με υποκριτική ευγένεια ότι δεν επιδιώκει τη Μεγάλη ή Φυσική Αλβανία, αλλά συνεχάρη τους Αλβανούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι περιέφεραν μπαλόνι με σχετικό χάρτη μέσα στο Βελιγράδι. Ο χάρτης αυτός της Μεγάλης Αλβανίας περιλάμβανε ελληνικά εδάφη και συγκεκριμένα την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και την Κέρκυρα.

Ταυτοχρόνως έχει την απαίτηση η Ελλάς να υποστηρίξει την ένταξη της Αλβανίας ως πλήρους μέλους στην Ευρ. Ένωση.

Με όλα αυτά φέρνει  σε δύσκολη θέση τους συμπατριώτες του, οι οποίοι ζουν στη χώρα μας. Οι περισσότεροι εξ αυτών εργάζονται φιλότιμα και προσαρμόζονται στους νόμους και τα ήθη της πατρίδας μας.

Η Ελλάς πρέπει να δηλώσει ρητά και κατηγορηματικά ότι:

Α) Δεν πρόκειται να στηρίξει την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας, αν δεν παύσει η καταπίεση των Βορειοηπειρωτών και αν δεν αποσυρθεί η προσφυγή των Τσάμηδων στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.

Β) Θα καταγγείλει σε όλα τα διεθνή βήματα τις διώξεις κατά του Ελληνισμού, ο οποίος έχει πανάρχαιες ρίζες στη Βόρειο Ήπειρο.

Γ) Το θέμα των εξισλαμισμένων Τσάμηδων έχει λήξει με τις αποφάσεις του Δικαστηρίου Δωσιλόγων Ιωαννίνων το 1945. Ουδεμία περαιτέρω συζήτηση πρόκειται να γίνει από ελληνικής πλευράς.

Επίσης το Ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Αμύνης πρέπει να ενισχύσει τις στρατιωτικές μονάδες στην ελληνοαλβανική μεθόριο.

Είμαι βέβαιος ότι τα σωματεία των Ελλήνων Αρβανιτών  θα αντιμετωπίσουν με ιστορικά στοιχεία  την ανιστόρητη προπαγάνδα του Ράμα. Μπορούν να  αξιοποιήσουν και να διαδώσουν τα σχετικά μελετήματα του Βαλκανιολόγου Αχιλλέως Λαζάρου και του ιστορικού ερευνητή Κώστα Καραστάθη για την ελληνική καταγωγή των Αρβανιτών.

Άρθρο στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 27 Νοεμβρίου 2016

9 σχόλια:

  1. Συγκινήθηκα. Μπήκαμε στην φάση του ανταλβανικού αγώνα βλέπω.

    Θέλω ο κάθε αναγνώστης να κάνει το εξής πείραμα.

    (α) Για την επόμενη μία ώρα θα μονολογείτε "Δεν είμαι Έλληνας, είμαι Ισλανδός - Δεν είμαι Έλληνας, είμαι Ισλανδός ..."

    (β) αφού περάσει η μία ώρα και έχετε μπεί σε Ισλανδικό πετσί, απαλλαγμένοι απο συναισθηματισμούς, διαβάστε τα παρακάτω.

    ".. Μπορεί λοιπόν οι Ελλαδικές ελίτ να μην διαθέτουν ίχνος πρωτότυπης σκέψης, ψήγμα ικανότητας συμπαγούς σχεδιασμού, αλλά υπάρχει κάτι που διαθέτουν σε πληθωριστική αφθονία. Διαθέτουν υπερχειλίζοντα πατριωτισμό και πάμπολλες χρυσές κορόνες να τον στολίζουν για οτιδήποτε θυμούνται και χαίρονται.

    Έτσι, αφού μετά απο σκληρές καταδρομικές μάχες των διαδρόμων κατάφεραν να εξαφανίσουν τον κίνδυνο της παρουσία του Ελλαδικού κρατιδίου στην ανατολική Μεσόγειο, μετά από πολλές όμορφες μάχες των πεζοδρομίων κατάφεραν να αποτρέψουν το φριχτό ενδεχόμενο φυσικής επέκτασης της επιρροής του (του Ελλαδικού κρατιδίου) προς Βορρά, και μετά απο μια αποτυχία να δημιουργήσουν στον Ελλαδικό χώρο πολυπληθείς πυρήνες ξένων μουσουλμανικών θυλάκων, αντεπιτίθενται σήμερα προς ανατροπή της ατυχούς 2ης φάσης, ανασχεδιασμού της και ολοκλήρωσης του θεάρεστου έργου τους.

    Πραγματικά, κάποιοι στην άλλη πλευρά της λιμνούλας τρίβουν τα χέρια τους.. Ούτε να σας πλήρωναν κύριοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκο
      έχω υποστηρίξει δημόσια ότι Έλληνες και Αλβανοί έχουμε κοινά στρατηγικά συμφέροντα και από αυτή τη διαπίστωση θα πρέπει να καθορίζεται η εξωτερική πολιτική των δυο χωρών.
      Με συγχωρείς, αλλά ο Ράμα έγινε υποχείριο του Ερντογάν και των μαύρων κεφαλαίων της Τουρκίας.
      Για ψάξτο λίγο και σκέψου αν αυτό τιμάει τον αλβανικό λαό.

      Διαγραφή
    2. Σάββα, δεν έκανα κανένα σχόλιο για τον Ράμα. Ο Ράμα κάνει την δουλειά του, όπως την αντιλαμβάνεται ο ίδιος και το επιτελείο του και οι χορηγοί του.

      Αυτό που ΔΕΝ θέλω είναι να γίνεται πολιτική αντανακλαστικά και ανερμάτιστα, με κορόνες και με συναισθηματισμούς, διότι έτσι ακριβώς σε καθοδηγούν εκεί ακριβώς που σε θέλουν όπως ξέρεις καλά.

      Υ.Γ. Με προβληματίζει ιδιαίτερα η σπουδή/πρεμούρα των ελίτ μας ν'ασχοληθούν σήμερα με το θέμα. Αν δεν με απατάει η μνήμη μου ο αρθρογράφος είναι μέλος του κόμματος που επι εξουσίας του (α) έγινε το έγκλημα να αφεθούν όλοι οι φυλακόβιοι Αλβανοί να μπούν ελέυθερα στην χώρα και να λεηλατούν ώστε εκ των πραγμάτων να μεγαλώσει ο σπόρος ενός υποβόσκοντος μίσους κι να καθυστερήσει η ενσωμάτωση πληθυσμού που ατυχώς για κάποιους ήταν αποφασισμένος να ενσωματωθεί στην κοινωνία μας, (β) η ΥΠΕΞ του ίδιου κόμματος έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή για να μπεί η Αλβανία στο ΝΑΤΟ χωρίς να έχει λυθεί ούτε ένα απο τα διμερή ζητήματα που η χώρα μας θα ήθελε λυμένα. Δεν μπορώ παρά να είμαι καχύποπτος απέναντι στον πανηγυρικό και τα τελεσίγραφα του αρθρογράφου

      Διαγραφή
    3. Παρατηρώ ότι κατηγορείται για συναισθηματισμούς ο κ. Χολέβας.

      Ωστόσο αναρωτιέμαι ποια μπορεί να είναι τα κοινά στρατηγικά συμφέροντα που έχουν η επίσημη Αλβανία με την Ελλάδα που σε κάποιο σχόλιο αναφέρονται ότι υπάρχουν.

      Μήπως είναι η σταθερότητα που οι Αλβανοί επιδεικνύουν κατά τόπους στα Βαλκάνια; Ή μήπως η θέληση τους για ένταξη στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ; (άλλωστε σε αυτούς τους δυο και η Ελλάδα είναι ενταγμένη αλλά δεν ξέρουμε κατά πόσο μας εξυπηρετούν

      Ή μήπως είναι η σταθερή τους αντίθεση απέναντι σε έναν "κοινό" βασικό αντίπαλο που είναι η Τουρκία;

      Αντιθέτως αυτό που από την ιστορία παρατηρείται είναι το γεγονός ότι οι Αλβανοί τάχθηκαν πάντοτε με τη πλευρά των Τούρκων. Και βεβαίως δεν εννοώ πως στο παρελθόν δεν υπήρξαν ηγέτες Αλβανοί που έκαναν βήματα ώστε να υλοποιηθεί μία ελληνοαλβανική προσέγγιση, αλλά που ωστόσο τελικά στην οποιαδήποτε σποραδική καλή -εκ μέρους μεμονωμένων Αλβανών- θέληση πάντοτε επικρατούσαν οι ανθελληνικοί κύκλοι.

      Απόδειξη είναι η νεώτερη και νεώτατη ιστορία που διδάσκει πως ο ανθελληνισμός των αλβανικών ελιτ κατά κανόνα χρησιμοποιηθηκε εναντίον της χώρας μας (Αυστρία-Ιταλία κτλ).

      Και όχι μόνο αφού στη σημερινή εποχή στο τέλος του 20ου αι. χρησιμοποιήθηκε και εναντίον των Σέρβων. Και εν πάσει περιπτώσει είναι ένα από τα δύο κράτη στα βαλκάνια που επικρατεί ο μεγαλοιδεατισμός στιλ π.χ. Μεγάλης Αλβανίας. Το άλλο είναι το γνωστό το της μεγάλης τουρκίας.

      Όσον αφορά τους Αλβανούς εν Ελλάδι οικονομικούς μετανάστες, που αναγκαστήκαμε να τους φιλοξενούμε επί δεκαετίες, ώστε τελικά να πληρώνουμε εμείς το "μαρμαρο" του συγκεκριμένου κόστους της επιβίωσης τους και όχι οι μεγαλόσχημες δυνάμεις ΗΠΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ κτλ, που θα έπρεπε να σηκώνουν το βάρος. Διότι κακά τα ψέματα αλλά αυτό εγινε όπου εμείς κυρίως αναλάβαμε να σηκώσουμε το βάρος πολλών βαλκανιων λαών που βγήκαν μετά το 1989 από τον ανατολικό κόσμο. Αλλά οι αλβανοί σε αντίθεση με τους άλλους Βαλκανιους δυστυχώς δεν το έχουν σε τίποτε -μάλλον με χαρά- να χρησιμοποιούνται με αλυτρωτικές διαθέσεις εναντίον μας.

      Διότι τι ήταν το πρόσφατο προπαγανδιστικό υλικό που προσπαθούν να περάσουν στο μυαλό των εν ελλάδι αλβανών. Μήπως είναι αγάπη για την Ελλάδα που ακομα και τώρα, παρά την κρίση τους συντηρεί;

      Και που είναι εν τοιαύτη περιπτώσει μία υγιής αντίδραση από τους εδώ οργανωμένους αλβανούς μετανάστες (που είναι πάμπολλοι) για να δείξουν την αντιθεση τους στον αλβανικό αλυτρωτισμό και υπέρ της χώρας που τους φιλοξενεί και τους δίνει τη δυνατοτητα να επιβιώνουν;

      Για παράδειγμα: Ίσως αμυδρά να θυμούνται κάποιοι απο εμάς έναν Αλβανό ονόματι Νίκο Αγκο -που ενώ τον συντηρούσμε θαυμάσια- ωστόσο αυτός προ ετών ηγείτο σε μία κίνηση που εν συντομία είχε τον τίτλο: "Ούτε ένα ευρώ σε Έλληνες από Αλβανούς μετανάστες" [*] ή "24 ώρες χωρίς εμάς. Χωρίς τους μετανάστες", όπου ο κύριος αυτός -όταν εμείς σαν τον σκύλο που ταϊζουμε και αυτός μας δαγκώνει το χέρι- έτσι και εμείς ενώ τον αναδεικνύαμε αυτός μας έκανε και οικονομικό μποϋκοτάζ.

      Που είναι αυτός ο κύριος τώρα που αφου επι χρόνια τον καλοταϊσαμε και ας υποθέσουμε οτι επειδή ήταν ικανός και δεν υπήρχε κανένας εξίσου ικανός ή ικανότερος έλληνας, εμείς για αυτό τον χρίσαμε και δημοσιογράφο(αρθρογραφούσε τότε στην "Αυγή" και στην ΔΟΛ κτλ) να βγεί τώρα και να στηλιστεύσει αυτή την αλβανική αλυτρωτική στάση;

      Συνεπώς κατά την γνώμη μου, κ α ι π ο λ ύ λ ί γ α σχετικά με το θέμα γ ρ ά φ ε ι ο αξιότιμος κ. Χ ο λ έ β α ς.

      (*) Προς όλους τους μετανάστες, κανείς μας δεν πρέπει να ξοδέψει ούτε ένα ευρώ μέσα στην Ελλάδα

      Διαγραφή
    4. Άσπερ
      οι Αλβανοί των Σκοπίων, τουλάχιστον δυο φορές, σε κρίσμη φάση, βοήθησαν την Ελλάδα και μάλιστα πολύ.
      Μπορώ να σου απαριθμήσω πολλά, αλλά σ' αφήνω να τα βρεις εσύ.

      Διαγραφή
  2. Υπαρχουν και καποια αλλα οπλα (ακρως αποτελεσματικα) που δεν χρειαζεται να γραφτουν (ειρηνικα εννοω) αλλα ειναι ευκολο να εφαρμοσθουν και να τελειωνουμε με τον καθε γελοιο Ραμα και τον καθε αυτοκτονικο σωβινισμο που εχουν τα αλβανοειδη.
    Στο τελος-τελος (που ελεγε και μια ψυχη) υπρχει και Η ΛΥΣΗ.. για οσους δε ξερουν κατι περισσοτερο ας ανατρεξουν να βρουν τι ΑΠΕΦΕΧΘΕΙ λιγο πριν την συνοδο της Λισσαβωνος το 1992 και τι (και ποιους) εψαχνε τοτε ο Υπουργος Εθνικης Αμυνης (Βαρβιτσιωτης) στις 3 μετα τα μεσανυχτα με ελικοπτερο στα συνορα..
    Μπορει ο καθε κατσικοκλεφτης Ραμα η ο οποιοσδηποτε τουρκογυφτος Ερντογαν να ξυνεται στην γκλιτσα του τσομπανη (ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΛΕΙΠΕΙ) αλλα μην σκιαζεσθε αδελφια..ο τσομπανης οσονουπω επιστρεφει , ισως ειναι πια και στην πορτα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλβανοι και Βουλγαροι ιστορικα , Παντα βρισκονται σε λαθος μερια επιλεγουν να ειναι με τους χαμενους . Ετσι και ο ραμα αντιλαμβανομενος το ιστορικο του χρεος πραττει τα δεοντα.
    Θα τον συνθλιψει και αυτον η ιστορια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ENAΣ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ ΛΟΧΟΣ ΠΕΖΙΚΟΥ με υποστήριξη από δυο ζευγάρια ΑΗ64 είναι αυτοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και για τον Ασαντ ίσως στην αρχή κάπως έτσι θα ήταν ή απειλή των ανταρτών.Καπου εκεί ξέφυγε ομως.Ας μάθουμε να μην υποτιμούσε τους γύρω μας οποίοι και αν είναι αυτοί.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.