23/11/16

Ευνοεί το διεθνές περιβάλλον την επίλυση του Κυπριακού;

Στην Κύπρο, οι εμπλεκόμενοι επιχειρούν να αφομοιώσουν το αποτέλεσμα της αποτυχίας των δικοινοτικών συνομιλιών κορυφής στο Mont Pelerin της Ελβετίας, που αφήνει τη 18μηνη διαπραγματευτική προσπάθεια σε διαδικαστικό κενό. 
Στις Βρυξέλλες, οι επικεφαλής των κυριότερων πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου τάχθηκαν υπέρ του ψηφίσματος το οποίο θα τεθεί σε ψηφοφορία την Πέμπτη και θα ζητά την άμεση αναστολή των ευρωτουρκικών ενταξιακών διαπραγματεύσεων, με δεδομένη την κατάσταση των ανθρώπινων δικαιωμάτων στη γείτονα. Ωστόσο, η επικεφαλής της κοινοτικής εξωτερικής πολιτικής Federica Mogherini, μεταφέροντας την γραμμή που επικρατεί μεταξύ των 28 κυβερνήσεων, πήρε αποστάσεις από την πρωτοβουλία των ευρωβουλευτών, τονίζοντας ότι το κλείσιμο των διαύλων με την Άγκυρα αποτελεί loose-loose situation.
Στην Άγκυρα, πάλι, ο Tayyip Erdogan, παρουσιάζοντας σε συνέδριο της αστυνομικής ακαδημίας το νέο δόγμα ασφαλείας της χώρας του, επανήλθε στο προσφιλές του θέμα της κατάρρευσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και της Συνθήκης της Λωζάνης. "Προσπαθούμε για κάτι καλύτερο” είπε, εξωραΐζοντας την έννοια του επεκτατισμού – την ίδια στιγμή που τα τουρκικά στρατεύματα σφυροκοπούν την πόλη Al-Bab της βόρειας Συρίας με προοπτική, όπως τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος να προωθηθούν μέχρι την ελεγχόμενη από τους Κούρδους του PYD Μάνμπιτζ. 
Για τη συνέχεια Capital

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.