9/11/16

Συνάντηση Ιρανού διοικητή με τον ηγέτη του PKK

Το Ιράν θα αυξήσει την στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη προς το Κουρδικός Εργατικό Κόμμα- PKK, εφ’ όσον συμμετάσχουν στην επιχείρηση της Μοσούλης, αναφέρει η τουρκική «Γενί Σαφάκ».
«Ο διοικητής των δυνάμεων της ιρανικής Επαναστατικής Φρουράς, Κασέμ Σολεϊμανί, συναντήθηκε πρόσφατα με τον Τζεμίλ Μπαγίκ, ηγέτη της τρομοκρατικής  οργάνωσης του PKK στην πόλη του βόρειου Ιράκ Αλ Σουλεϊμανίγια, σύμφωνα με την κουρδική ιστοσελίδα ‘basnews’», γράφει η τουρκική εφημερίδα.
Ο Σολεϊμανί ζήτησε από τον Μπαγίκ να στείλει μαχητές του PKK στην Σιντζάρ για να  λάβουν μέρος στη συνεχιζόμενη επιχείρηση  με τελικό στόχο να πολεμήσουν στη Μοσούλη κατά της τρομοκρατικής ομάδας του Daesh.
«Σύμφωνα με την κουρδική ιστοσελίδα, που πρόσκειται στο κουρδικό δημοκρατικό κόμμα της ημιαυτόνομης περιοχής στο βόρειο Ιράκ, ο Ιράν αξιωματούχος υποσχέθηκε στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη προς το PKK από την Τεχεράνη, έκανε επίσης πρόταση για μετακίνηση των μαχητών του PKK σε περιοχές του Ιράκ που ελέγχονται από το Ιράν για την ασφάλεια τους από τις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές», γράφει η εφημερίδα.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.