29/12/16

Ο Νικηφόρος Φωκάς απαντά σε εκείνους που ανησυχούν και αντιτίθενται στην ίδρυση κουρδικού κράτους! Όπως ακριβώς και οι Τούρκοι σοβινιστές!!!

Ειναι πασιφανες σε καποιους απο τους ανωτερω σχολιαστες της ειδησεως οτι ΤΟΥΣ ΕΤΣΟΥΞΕ ΠΟΛΥ η ιδρυση της Δημοκρατικής Ομοσπονδίας Βόρειας Συρίας - Δυτικού Κουρδιστάν.... 
Ξυδακι και θα το καταπιουν θελουν δεν θελουν, επισης να ετοιμαζονται να καταπιουν και την επερχομενη διαλυση του αιμοσταγους κατακτητικου ψευτοκρατους της τουρκιας που δρομολογηθηκε πλεον ανεπιστρεπτι.
Τζαμπα τα χαρτζιλικια των 'περιπλανωμενων' αρνητων της ελευθεριας των ΕΘΝΩΝ που επαιρναν τοσο καιρο απο τα γνωστα κεντρα... απετυχε η διεισδυση τους και η χειραγωγηση της κοινης γνωμης ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ.
Τα καλυτερα ειναι μπροστα μας, και οσοι λενε οτι οι Κουρδοι ηταν εχθροι μας τους λεμε 'ε και ? '

Μηπως και οι Ιταλοι και οι Γερμανοι και Φραγκοι δεν ηταν καποτε ΜΙΣΗΤΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ?
Δεν ειδα κανενα απο αυτα τα περιπλανωμενα λαμογια στα ιστολογια να λενε κατι γιαυτο....
Δεν ειδα να λενε οτι δεν πρεπει να ειμαστε στην Ευρωπη γιατι Γερμανοι, Ιταλοι, Φραγκοι, Βουλγαροι, Αλβανοι κλπ κλπ κλπ μας εχουν κατακτησει, σκοτωσει και διαλυσει κατα καιρους πολλες φορες...
Όοοοοοοχι, μονο οι Κουρδοι ηταν 'εχθροι' μας...
Αφρους βγαζουν απο το στομα τους και χαιρομαι γιατι οσονουπω θα πνιγουν απο το μισος τους για τους Κουρδους και τους Ελληνες.
Οι τουρκογυφτοι μας τελειωσαν, το ιδιο και τα γροσια που ταιζαν διαφορα νουμερα του κερατα να γραφουν στο διαδικτυο για να τους υποστηριζουν.
Το ΚΤΗΝΟΣ (τουρκια) ΜΠΗΚΕ ΣΕ ΕΠΙΘΑΝΑΤΙΟ ΡΟΓΧΟ......
Χαιρετε και ευτυχισμενος ο καινουριος χρονος που πρεπει να βρει ΠΡΩΤΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΑΘΗ ΑΥΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ....
Αυτο δεν ειναι παρακληση, ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !


Σημείωση του Σάββα Καλεντερίδη:
Νικηφόρε Φωκά
Δεν σε ξέρω και δεν θεωρώ ότι οι σκληρές και σε ένα βαθμό άδικες εκφράσεις και χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιείς, κάνουν καλό σε αυτό που επιδιώκουμε, δηλαδή την εθνική ομοψυχία.
Από την άλλη όμως σε συγχαίρω για την ουσία της σκέψης σου, που είναι ορθή και εθνικά ωφέλιμη.
Έχεις δίκιο, στην Ελλάδα έχει επικρατήσει ο πολιτικός παραλογισμός.
Όμως πέρα απ' αυτό, πέρα από εκείνους που παραλογίζονται, ΝΑΙ, υπάρχουν άνθρωποι, ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ, που σε κάθε εκδήλωση για το Κουρδικό, βάζουν πάντα το γνωστό και ανιστόρητο θέμα "Οι Κούρδοι μας έσφαξαν", αντί του σωστού μερικές φατρίες Κούρδων συνεργάστηκαν πρώτα με τον Αβδούλ Χαμίτ και μετά με τον Κεμάλ και συμμετείχαν στον πόλεμο και σε σφαγές κυρίως εναντίον των Ασσυρίων και των Αρμενίων και λιγότερο εναντίον των Ελλήνων, λόγω γεωγραφικής ασυνέχειας.
Τους έβλεπα αυτούς στο ελληνικό κράτος, φυτεμένοι έντεχνα, να παρεμποδίζουν την ανάπτυξη της εθνικής πολιτικής σκέψης.
Τους βλέπω σε εκδηλώσεις και ιστολόγια να χύνουν το δηλητήριό τους εναντίον της Ελλάδας.
ΟΧΙ λοιπόν, σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν ένας πραγματικός Έλληνας, που έχει συνείδηση του εθνικού συμφέροντος, να συνταχθεί με τις επιδιώξεις της Τουρκίας στο Κουρδικό. 
ΌΧΙ, χίλιες φορές ΟΧΙ.
Να είσαι καλά Νικηφόρε Φωκά και να είναι καλά και υπερήφανη η μάνα που σε γέννησε.
Καλή Χρονιά...

53 σχόλια:

  1. Σωστοί (κατά την ταπεινή μου γνώμη) αμφότεροι.
    Και μακάρι το 2017 να είναι ένας καινούριος χρόνος με καλύτερες εξελήξεις σε όλα, με υγεία και προσωπική ευτυχία για όλους μας. Και μακάρι να γίνει πράξη η ευχή - προτροπή τού "Νικηφόρου Φωκά", ο νέος χρόνος να εύρει την Ελλάδα να αναγνωρίζει πρώτη "και καλύτερη" το νέο Κουρδικό Κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οποτε οποιος δεν θελει να παρουν εδαφη οι Κουρδοι απο Ιρακ Συρια,ισως και Ιραν στο μελλον,δεν ειναι Ελληνες.Ενταξει.....Θα μπορουσα να πω και γω,οτι οσοι θελουν κρατος του Κουρδισταν,ειναι της Αμερικανικης και της ισραηλινης πρεσβειας.Οταν σου ειχα πει γιατι παραθετεις τον Βουλαρινο στη ιστοσελιδα,ανθρωπο ο οποιος δηλωνει ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΗΣ,μου ειχες γραψει οτι δεν θεωρεις οτι πρεπει να διαχωριζουμε τους ανθρωπους με την εννοια πατριδα.Τωρα κανεις το ιδιο με τους Κουρδους.....

    Οπως βλεπεις Σαββα,ο Νικηφορος,μιλαει για ιδρυση,ειναι αυτο που σου ελεγα στο προηγουμενο αρθρο,οτι καποιοι καταλαβαινουν λαθος.ΥΠΗΡΧΕ με αλλο ονομα,δεν δημιουργηθηκε κατι.

    Λες:και συμμετείχαν στον πόλεμο και σε σφαγές κυρίως εναντίον των Ασσυρίων και των Αρμενίων και λιγότερο εναντίον των Ελλήνων,

    ειναι σαν να λεμε δηλαδη λιγο εγκυος η πολυ;εσφαξαν λοιπον,εχει σημασια ο αριθμος,οτι δηλαδη ηταν λιγοτεροι Ελληνες;και οι Αρμενιοι με τους Ασσυριους δεν ειναι ανθρωποι;

    Τελος,ο προεδρος του Κουρδικου κομματος,ειπε οτι ειναι μαζι με τους Τουρκους απο την εποχη του ΜΑΤΖΙΚΕΡΤ.Και ασε με μενα,δεν ξερω τι μου γινεται.Ανακοινωση για αυτο,εβγαλε και το Αρδην,που εσυ συνεργαζεσαι,οποτε γνωριζεις πολυ καλα τις σχεσεις με τους Κουρδους

    Δικαιωμα του καθενος να θελει οι Κουρδοι ν φτιαξουν κρατος,ΑΛΛΑ,να γινεται αυτο εθνικο θεμα και να λεγεται οτι δεν ειναι Ελληνας,οποιος δεν το θελει,ειναι κατι που δεν περιμενα απο σενα Σαββα....


    ΥΓ1Λες:Τους βλέπω σε εκδηλώσεις και ιστολόγια να χύνουν το δηλητήριό τους εναντίον της Ελλάδας.
    Ειχε αναρτηθει αρθρο στην ισοσελιδα,οτι 2 σοβαροι οργανισμοι ζητανε να μην εκδοθουν οι 8 ΤΟυρκοι.η μια απ αυτες ηταν η οργανωση του Σορος.Εκεινος ειναι απ τις προσωπικοτητες που ειναι υπερ της Ελλαδος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρήστο
      στο σημείωμά μου λέω ότι δεν συμφωνώ με τους χαρακτηρισμούς.
      Παρακάτω μιλώ για τους εγκάθετους, που όποτε γίνεται συζήτηση για το Κουρδικό, βάζουν μπροστά το ανιστόρητο 'οι Κούρδοι μας έσφαξαν".
      Δεν λέει κανείς ότι δεν πρέπει να εξετάζοντια όλες οι παράμετροι από μια τέτοια εξέλιξη.
      Όμως άλλο αυτό και άλλο να συντασσόμεθα απολύτως με το τουρκικό κράτος και να λέμε δεν θέλουμε οι Κούρδοι να κάνουν κράτος επειδή μας έσφαξαν ή ότι αν κάνουν κράτος, οι Τούρκοι θα ζητήσουν αντάλλαγμα στο Αιγαίο και τη Θράκη.
      Να είμαστε προσεκτικοί λοιπόν.
      Όσο για το ίδρυση, μπορεί να υπάρχει παρανόηση, αλλά πρόκειται για μια συμμαχία που τώρα "ψήνεται" εν όψει των εξελίξεων.

      Διαγραφή
    2. Δεν συμφωνεις με χαρακτηρισμους,αλλα την επικεφαλιδα εσυ την εβαλες και τα περι μη Ελληνων,τα εγραψες και συ.

      Επισης,οταν καποιος δεν θελει κρατος Κουρδικο,η να το θεσω καλυτερα,δεν το θεωρει μεγιστη Ελληνικη κατακτηση,δεν σημαινει απαραιτητα οτι συντασεται με τους Τουρκους.Ουτε το Ιρακ το θελει,ουτε η Συρια ουτε και το Ιραν και δεν ξερουμε και την αποψη των Ρωσων.

      Μιλαμε για τους Κουρδους λες και ειναι συμμαχοι μας.ΤΟ προτεκτορατο των ΗΠΑ και του Ισραηλ(να μην ξεχασουμε και την Σ.Α.) στην περιοχη θα ειναι.Διακαιωμα των Κουρδων να κανουν οτι κανουν,αλλα η ωραιοποιηση,η αγιοποιηση και οτι ειναι υπερ του Ελληνικος συμφεροντος,ειναι κατι που δεν το καταλαβαινω.Γιατι πχ δεν γινεται αναφορα στην Υεμενη η στους Παλαιστινιους;και αυτοι δεν εχουν δικαιωματα;δεν ειναι ανθρωποι;Μονο για τους Κουρδους...

      Υγ1 οταν λεμε οτι οι Κουρδοι μας εσφαξαν,δεν λεμε οτι γι αυτο δεν θελουμε να φτιαξουν κρατος,απλα το λεμε για να δειξουμε οτι δεν ειναι συμμαχοι μας.Οσο για το θεμα Αιγαιου,Θρακης και Κυπρου(που εκει υπαρχουν ΤΟυρκοκυπριοι) λογικο να υπαρχουν τετοιες σκεψεις,βαζουμε πανω απ ολα την χωρα μας.

      ΥΓ2 Οι Κουρδοι θα φτιαξουν κρατος,λογω της δημιουργιας του DAESH απο τις ΗΠΑ(γνωριζουμε τον ρολο τους στον Οτσαλαν).Εκεινοι καλα κανουν απο την πλευρα τους,αλλα καλα κανουμε και μεις(οι μη πατριωτες) να εχουμε αμφιβολιες.Δεν μας κανει ομως φιλοΤουρκους...Μπορεις να λες οτι εχουμε αδικο και ειναι συμφερον για την Ελλαδα,η δημιουργια του ΚΟυρδισταν,αλλα οχι ν αμφισβητεις τον πατριωτισμο ανθρωπων που δεν γνωριζεις.Για τ αλλα ειμαι ανοιχτος σε συζητηση για το τελευταιο οχι,κανεις δεν μπορει ν αμφισβητει τον πατριωτισμο του αλλου(εκτος αν το κανει ο ιδιος)

      Διαγραφή
    3. Χρήστο
      αν και εντοπίζω μερικές φορές κάποια σημάδια που με ανησυχούν για Αλτσχάιμερ, ακόμα ξέρω τι γράφω.
      Στον τίτλο έγραψα για εκείνους που ανησυχούν, όπως ακριβώς οι Τούρκοι σωβινιστές.
      Στο σχόλιό μου έγραψα αυτό:
      ΟΧΙ λοιπόν, σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν ένας πραγματικός Έλληνας, που έχει συνείδηση του εθνικού συμφέροντος, να συνταχθεί με τις επιδιώξεις της Τουρκίας στο Κουρδικό.

      Πες μου που και σε τι ακριβώς διαφωνείς.

      Διαγραφή
    4. Δεν αμφισβητω οτι ξερεις τι γραφεις.

      Διαφωνω,οτι το Κουρδικο ειναι εθνικο μας συμφερον και οποιος διαφωνει συντασεται με την Τουρκια.Με το ιδιο σκεπτικο,τωρα πια ο Ερντογαν ειναι εναντιον τοτυ DAESH,θα πρεπει και μεις,να ειμαστε υπερ,επειδη συντασομστε με τους ΤΟυρκους;προφανως οχι.Η διαφωνια μου με σενα,ειναι οτι ειναι (Ελληνικο) εθνικο θεμα οι Κουρδοι.Ειναι για τους ιδιους και για τους Τουρκους.Οσο για εμας,οπως πολυ σωστα λες πιο πανω,πρεπει να εξεταστουν ολες οι συνεπειες μιας τετοιας κινησης και οχι να λεμε ν αναγνωρισουμε το κρατος,το οποιο καν δεν εχει δημιουργηθει.Αν μιλαμε σαν ακτιβιστες,να φτιαξουν κρατος οι ΚΟυρδοι κλπ το καταλαβαινω,αλλα μιλαμε απο εθνικης αποψης.Καταλαβαινω οτι απο το διαδικτυο,ισως γινονται παρανοησεις στα λεγομενα μας,νομιζω ομως οτι κανω κατανοητο ποιο ειναι το προβλημα μου.Ο Πουτιν και ο Τραμπ(σε θεωρητικο επιπεδο μεχρι στιγμης),ασχετα αν τους συμπαθει καποιος η οχι,ενδιαφερονται για το καλο της χωρας του και λειτουργουν μ εναν κυνικο τροπο.Αυτο ζηταω και απο εμας στα εθνικα μας θεματα.

      Διαγραφή
    5. για να μην προσθετω και τα δικα μου σχολια, συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ σ αυτα που λες. οταν διαβασα το σχολιο του Φωκα εφριξα.

      Διαγραφή
  3. Προφανως αφορα και εμενα το καρφι για τα χθεσινα σχολια αξιωτιμε φιλε Σαββα ομως εγω δεν καταφερθηκα εναντιων τους, πιστευω ομως σε μια δυνατη και αδιεραιρετη Συρια μαζι με τους Κουρδους να ζουν ειρηνικα(πραμα που δεν θελουν με τις δολοφονιες Συρων Στρατιωτων).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τσάρος,
      τον Άσαντ τον υποστήριξα κι εγώ.
      Επίσης, νομίζω ότι σε μεγάλο βαθμό οι Κούρδοι κινούνται με βάση συμφωνίες που κάνουν ΚΑΙ με τον Άσαντ.
      Να μην είμαστε απόλυτοι λοιπόν και βασιλικότεροι του βασιλέως.
      Κατά τ' άλλα, το γράφω και παραπάνω.
      Συμφωνώ με την ουσία της σκέψης του Νικηφόρου Φωκά και όχι με τους χαρακτηρισμούς.

      Διαγραφή
    2. Το καρφι σου ειναι για χθες που ειπα δεν θα δουνε ποτε Κρατος με αυτα που κανουν...
      Μεταξυ τους εχουν διχονια και δεν τα βρισκουν, μια προδοτης ο Μπαρζανι μια ο Μουσλεμ ακομη και τον Οτσαλαν μλπεξαν καποτε οτι τα βρηκε με την Τουρκια

      Διαγραφή
    3. Τσάρος
      δεν ρίχνω καρφιά, ό,τι έχω να πω, το λέω στα ίσα, προς όλες τις κατευθύνσεις.
      Δεν εννούσα ειδικά εσένα.
      Όσο για τη διχόνοια, εμείς οι Έλληνες καλό είναι να μη μιλάμε για διχόνοια άλλων και να μην ανακατευόμαστε στα εσωτερικά των Κούρδων.
      Έχουν τα δικά τους προβλήματα, γιατί οι πατρίδα τους είναι κατεχόμενη από άλλα κράτη, τα οποία τους εκβιάζουν, με πρώτη την Τουρκία.
      Εξ αυτού και τα μεταξύ τους προβλήματα, πάντως προδότες δεν είναι.
      Τα έχω γράψει αυτά πολλές φορές.

      Διαγραφή
    4. Τα γεγονοτα τρεχουν, τα παντα ανατρεπονται σε μηδεν χρονο οποτε εδω θα ειμαστε και θα εχουμε ξανα μια κουβεντα.
      Καλη συνεχεια με υγεια

      Διαγραφή
    5. Σαββα,συμφωνω και γω,οτι πρεπει να ελευθερωθει η Συρια και μετα να βρουν ολοι μια ΠΟΛΙΤΙΚΗ λυση.ΔΕν ειναι τυχαιο οτι οι Κουρδοι μιλανε για αυτονομια και οχι διαλυση της Συριας.Εδω συμφωνω,ας γινουν εκλογες και ας κυβερνησουν την Συρια οι Κουρδοι.Οχι ομως να εκμεταλλευθουν εναν πολεμο και με δοσεις προπαγανδας να διασπασου χωρες.Ηρωικα πολεμησαν και οι Συροι,γυναικες υπαρχουν και στον Συριακο Αραβικο στρατο,οχι μονο στους ΚΟυρδους.

      Αν συζητανε με τον Ασαντ,ειναι μεσα στο παιχνιδι,αν και αμφιβαλω.ΑΛΛΑ και γω και ο Τσαρος,δεν μιλαμε κατα των Κουρδων,αλλα οτι θελουμε την Συρια αδιαιρετη.Τωρα,αν γινουν πολικτικες κινησεις απο ΟΛΕΣ τις πλευρες,τοτε εχει καλως.Ειμαι εναντια στις...μονοπλευρες αποφασεις.

      Θα συμφωνησω για την διχονοια,αλλα συζηταμε σ αρθρο περι Κουρδων και δεν παιζουμε κανενα ρολο στα εσωτερικα αυτων.Οτι και να πουμε εμεις,δεν θα παιξει ρολο στις οποιες μελλοντικες αποφασεις.Και οι Κουρδοι αλλωστε μεταξυ τους,θα μιλανε γαι τα εσωτερικα μας,λογικο.

      Διαγραφή
  4. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων βλέπει στους Κούρδους τον αγώνα του 1821.Τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα μας εναντίον των ιδίων κατακτητών.Μάλιστα έχουμε πλήθος ομοιοτήτων καθώς και τότε είχαμε κι εμείς πολλές οργανώσεις διαφορών πολιτικών αποχρώσεων (το ίδιο έχουν και οι Παλαιστήνιοι και όλοι οι λαοί που κάνουν αγώνα για απαλευθέρωση) και διαφόρων στόχων.Το κουρδικό κράτος νομίζω ότι έχει κλειδώσει από τη στιγμή που έφυγε από τη μέση ο Σαντάμ.Ουσιαστικά και η σύλληψη Οτζαλάν ήταν μία παγίδα για την Τουρκία (όμοια με την επέμβαση της στη Συρία) διότι επέτρεψε στις ΗΠΑ την ενασχόληση με το Ιράκ άνευ του μπαμπούλα της τρομοκρατίας του PKK,του μεγαλύτερου αντεπιχειρήματος της Άγκυρας.Άνοιξε το δρόμο της επέμβασης του 2003...
    Ποια μορφή θα έχει ,ποια θα είναι τα σύνορα και πότε θα γίνουν όλα αυτά εξαρτώνται από το πως θα παίξουν το γεωπολιτικό παίγνιο οι διάφοροι παίκτες,για να θυμηθούμε και τη θεωρία παιγνίων του Βαρουφάκη.Πάντως η Ελλάδα δεν νομίζω ότι μπορεί να επιταχύνει ή να επιβραδύνει τις εξελίξεις.Πρόκειται για παγκόσμια εξέλιξη μεγατόνων που θα αλλάξει τη γεωγραφία της Μέσης Ανατολής,η οποία έχει ήδη ξεκλειδώσει και θα πραγματοποιηθεί.Το μόνο που μπορούν να κάνουν οι θιγόμενες χώρες είναι η καθυστέρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα για όλα
      καλά το πας, ή για την ακρίβεια σχεδόν καλά

      Διαγραφή
    2. Σίγουρα δε γνωρίζω το θέμα επιστημονικά και πρακτικά όπως εσείς.Γράφω ως απλός παρατηρηρής κάποιες απλές σκέψεις.Σωστές ή λάθος δεν ξέρω.Μάλιστα μέσω των βιβλίων σας έχω προσεγγίσει το θέμα με περισσότερη σοβαρότητα.

      Διαγραφή
    3. Όλα για όλα
      με τιμά αυτό που γράφεις, γιατί δικαιώνονται οι αγώνες και οι προσπάθειες που καταβάλω δεκαετίες τώρα.

      Διαγραφή
  5. Θα ηθελα να σας υπενθυμησω κατι που ξεχνανε οι πλειστοι πολιτικοι και στην Ελλαδα και στη Κυπρο "politics it's common interest".Μελετηστε την ιστορια.
    Ακομη και με τον διαβολο συμμαχεις αν σοθ συμφερει,π.χ δεθτερος πακοσμιος πολεμος, Σουεζ κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. https://sputniknews.com/politics/201612291049100946-syria-opposition-democratic-front/

    Οι μεχρι στιγμη πληροφοριες λενε οτι εξαιρουνται οι SFD απο την καταπαυση του πυρος(δεν πηραν μερος στην τριημερη και ουτε ειχαν καποιο αντιπροσωπο,ισως περασε τυο Ερντογαν).μενει να δουμε αν οντως ισχυει αυτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εφόσον οι Κούρδοι έχουν διαφορετική εθνική συνείδηση και ως εκ τούτου επιζητούν τον δικό τους εθνικό και γεωγραφικό χώρο, εγώ προσωπικά δεν αντιλαμβάνομαι για ποιο λόγο να μην συντάσσομαι με τις δίκαιες επιδιώξεις που έχουν. Εδώ, δικαιες παρουσιάσθηκαν οι επιδιώξεις των αλβανών στο Κοσσυφοπέδιο που είναι γνωστό άλλωστε πως ήταν μία μάλλον σέρβικη πολιτιστική κοιτίδα, ενώ και εδώ παρουσιάζεται -από λίγους εγκάθετους ευτυχώς- κάπως σαν δικαίωμα των διεθνώς αναγνωρισμένων ως μουσουλμάνων της Ελληνικής Θράκης να αυτο ανακηρήσονται σαν τουρκική μειονότητα, και θα "κολλήσουμε" στο ελεύθερο Κουρδιστάν το οποίο στο κάτω- κάτω της γραφής αναφέρεται ως ξεχωριστή εθνική οντότητα από την εποχή του Ξενοφώντα, και συνεπώς οι Κούρδοι δεν βρέθηκαν εκεί που και σήμερα βρίσκονται είτε περιπλανόμενοι είτε σαν προσφατοι κατακτητές όπως συνέβη στις άλλες γνωστές περιπτώσεις στα Βαλκάνια;

    Για όλα τα υπόλοιπα τα οποία διαβάζω σε ορισμένα σχόλια, για το αν μας συμφέρει η ανακήρυξη ενός ανεξάρτητου Κουρδιστάν. Από την στιγμή που η ανεξαρτησία των Κούρδων αδυνατίζει την οιανδήποτε δύναμη έχει η εχθρικά διακείμενη προς εμάς Τουρκία τότε πρέπει να είναι τεχνηέντως αόματος όστις διατείνεται περί του αντιθέτου. Διαίρει και Βασίλευε δεν λένε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδω τεχνηεντως αομματος:

      Το τι εγινε στο Κοσσοβο,η στην Θρακη η στην Αλβανια,σημαινει οτι εμεις πρεπει να ειμαστε υπερ του Κουρδισταν;Γιατι;λες μονος σου για δυο Ελληνικες περιοχες(ξεχνας την Κυπρο) που υπαρχει κινδυνος διαμελισμου της χωρας και συ θεωρεις φυσιολογικο να πουμε σαν Ελληνες,ναι Κουρδοι συνεχιστε επειδη ο αγωνας ειναι δικαιος;οταν θα παει να γινει εδω,γαιτι θα γινει,τι θα λεμε;Δεν ειναι θεμα δικαιου η οχι,δεν ειμαστε διεθνες διακαστηριο ουτε ακτιβιστες,ειναι θεμα που μπορει να οδηγησει ολο αυτο.Αν αναγνωρισουμε το Κουρδισταν,θ αλλαξει κατι στις περιοχες που λες;

      Οσο για το διαιρει και βασιλευε,το βλεπεις απλοικα.Περα απ αυτο που εγραψα πιο πανω,αν οι Κουρδοι φτιαξουν κρατος θα ειναι προτεκτορατο(οσο και αν δεν αρεσει σε καποιους, σε ΗΠΑ και Ισραηλ και κατ επεκταση Σ.Α).Η Τουρκια αργα η γρηγορα θα το καταπιει,δεν θα μπορει να επιφερει αλλαγες στ Ανατολικα της συνορα και φυσικα θα κοιταξει ΔΥΤΙΚΑ.Τωρα αν καποιοι απο σας,πιστευετε οτι οι Κουρδοι θα πολεμησουν για εμας,ειστε βαθεια νυχτωμενοι.

      Αλλα οταν ερθει η σειρα μας,να λεμε για το δικιο των Κουρδων.Και στην Κυπρο βεβαια,υπαρχουν ΤΟυρκοκυπριοι,θελουν να ενωθουν με την Τουρκια,γιατι διαμαρτυρομαστε;η μηπως καποιοι ηταν με το σχεδιο Αναν;υποθετω για να μπαινουν εδω,ειναι κατα του σχεδιου.

      Καταλαβετε το,αλλαγες συνορων(ειδικα οταν γινονται με πολεμο) στην περιοχη,αδικες η μη δεν μας βολευουν.

      Διαγραφή
    2. Σαν οι Κούρδοι μπορούν να ελευθερωθούν, θα ελευθερωθούν. Ως προς τους Μουσουλμάνους, κατά πρώτο δεν αναφέρονται σε κανέναν Ξενοφώντα, είναι δηλαδή ασαφές τι καταγωγή έχουν και κατά δεύτερον δεν είναι με κανένα τρόπο εθνότητα.

      Συνεπώς με το να συγχέουμε τους Καρδούχους με το Ντάες και τους ισλαμιστές (μουσουλμάνους στα Βαλκάνια δηλαδη), μπορεί να το προσπάθησαν οι Τούρκοι αν και με αποτυχία στην Συρία και το Βόρειο Ιρακ, αλλά με το να τους συγχέουμε εμείς είναι πραγματικά ¨"τεχνηέντως αόματο".

      Διαγραφή
  9. ΑΝΤΕ να γίνει αυτό το Κουρδικό κράτος ,πάνω στα κόκαλα των Αρμενίων και Ελλήνων που κατέσφαξαν,(μια μικρή φατρία,και όχι αμέτρητες όχλος ,ληστεύοντας και βιάζοντας οτι είχε δυο πόδια. Όσο για την μικρή,και καταχρεωμένη ΕΛΛΑΔΑ,όση μείνη μετά τις νέες ανακατατάξεις συνόρων,θα εξακολουθεί,να κάνει τρισάγιο για χαμένες πατρίδες,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρίχνεις σκοπίμως λάσπη και διαστρεβλώνεις την ιστορία.
      Επάνω στα κόκκαλα Ελλήνων και Αρμενίων, στήθηκε και η Οθωμανική Τουρκία και το νεώτερο Τουρκικό κράτος. Το Τουρκικό κράτος ήταν διαχρονικά ένας συρφετός απολίτιστων, ληστών, βιαστών, αιμοσταγών δολοφόνων.
      Όσο για την ειρωνία σου περί μικρής Ελλάδας και περί ανακατατάξεων συνόρων, σου παραθέτω τους στίχους του Ρίτσου, που αντικατροπτίζουν ως ένα βαθμό και την ιστορία αυτού του τόπου.
      "Τη Ρωμιοσύνη μην την κλαις, — εκεί που πάει να σκύψει
      με το σουγιά στο κόκαλο, με το λουρί στο σβέρκο,
      Νά τη, πετιέται αποξαρχής κι αντρειεύει και θεριεύει
      και καμακώνει το θεριό με το καμάκι του ήλιου."

      Διαγραφή
    2. νομίζω ότι κρίνουμε το μέλλον με όρους παρελθόντος.Οι Κούρδοι του τότε δεν ήταν συνειδητοποιημένοι Κούρδοι αλλά περισσότεροι εξισλαμισμένοι Τούρκοι.Σήμερα όμως οι Κούρδοι βλέπουν περισσότερο φιλικά τους Έλληνες από τους Τούρκους.Συγγενικό μου πρόσωπο σπουδάζει σε μεγάλη ευρωπαική πρωτεύουσα μαζί με Κούρδους και μου έχει πει ότι μας αντιμετωπίζουν ως εν δυνάμει αδερφούς τους και ως ιστορικό πρότυπο ! Μη ξεχνάμε ότι είναι ένα έθνος ανάδερφο ! Δεν έχουν άλλον φίλο εκτός της Ελλάδος.Όλοι τους καταδιώκουν !Μικροί μεγάλοι ! Τότε μπορεί να μας έσφαζαν υπό την αιγίδα του Κεμάλ και παραπλανημένοι και αυτό θέλει ανάλυση.Να βλέπουμε το μέλλον.Εδώ οι Ρώσοι τους κατέσφαξαν οι Τούρκοι προ μηνών και εβδομάδων και τώρα πολεμούν μαζί τους.Εθνολογικά όντως δεν έχουμε σχέση αλλά ηθικά ,ιστορικά και γεωπολιτικά έχουμε.Κατά την απόψη μου προφανώς.Δεν δαιμονοποιώ τους Έλληνες αριστερούς και δεξιούς που είναι υπέρ της ακεραιότητας της Τουρκίας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς αλλά νομίζω ότι έχει ήδη αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ...

      Διαγραφή
    3. Οπως ακριβως μας εσφαξαν,επειδη τους το ειπε ο Κεμαλ,το ιδιο θα κανουν,αν τους το πουν οι ΗΠΑ και το ΙΣραηλ(και Σ.Α.).Δεν ειναι θεμα αγαπης(η μισους) αλλα εθνικου συμφεροντος,χαρη σαυτους φτιαχνουν κρατος,αυτους θ ακουσουν στο μελλον.

      Οπως λες για τους Ρωσους,οι ΤΟυρκοι τους κατεσφαξαν,αλλα τωρα υπαρχει προσωρινη συμμαχια.αλλωστε ουτε το Ιραν τους θελει,αλλα για την Συρια,συνεργαζονται.Ολα ειναι λοιπον θεμα ΕΘΝΙΚΟΥ συμφεροντος.

      Ετσι λοιπον και οι Κουρδοι θα κανουν αυτο που βολευει το κρατος τους(οταν δημιουργηθει).

      ΤΟ θεμα μας δεν ειναι μονο η ΤΟυρκια,αλλα και τ αλλα κρατη της περιοχης...

      Διαγραφή
    4. Δεν αντιλέγω αγαπητέ Χριστο.Αλλωστε προσωπικώς πέρα απο τα εθνικά συναισθήματα εχω πολιτικά και ανθρώπινα για όλους τους λαούς αλλά πιστεύω οτι η ίδρυση κουρδικού κράτους συμφέρει τους λαούς της περιοχής έστω κι αν οι Κούρδοι ακολουθήσουν το δρόμο της υποτέλειας στην αρχή στις μεγάλες δυνάμεις.Για αυτο έγραψα για ομοιότητες ελληνικής επαναστατικής και κουρδικής επαναστατικής ιστορίας.Ενα υποτελές στις μεγάλες δυνάμεις νέο κουρδικό κράτος ειναι συμεφερουσα λύση για την ελευθερία όλων των λαών της περιοχής.Η ταύτιση μας με τα πάλαια δημιουργηθέντα κράτη της περιοχής ειναι ενάντια στα συμφέροντα μας εθνικά,πολιτικά,ιστορικά.Αλλωστε και αυτά τα κράτη οι μεγάλες δυνάμεις τα δημιούργησαν.Ολοι οι θεωρητικοί άλλωστε λένε οτι ο δρόμος προς την ελευθερία εχει πολλα κεφάλαιο υποτέλειας.Το ελληνικό κράτος το βιώνει ακομα!

      Διαγραφή
    5. Στο τι συμφερει τους λαους της περιοχης η ιδρυση Κουρδισταν; ττι γνωμη εχουν στο Ιρακ για τους Κουρδους;μιαλω για τον απλο λαο;

      Στ αλλα θα συμφωνησω απολυτα που λες και ειναι πολυ σωστα

      Διαγραφή
    6. Διότι κάθε χώρα που είναι πολυεθνική σε κρίσιμες περιοχές αργά ή γρήγορα χρειάζεται έναν δικτάτορα να εγγυάται την ομοιογενεία της και καταπιέζει τους μέσα και τους γύρω της.Είμαι υπέρ δημοκρατικών ομοιογενών μονεθνικών χωρών.Μόνο έτσι μπορούν οι λαοί να οδηγηθούν προς την ελευθερία.Αυτό το λάθος έκαναν και οι Σοβιετικοί.Για αυτό και είμαι κατά της οργανωμένης από πολυεθνικούς οργανισμούς λαθρομετανάστευσης και της αλλαγής πληθυσμών.Κάθε πολυεθνική χώρα είναι εν δυνάμει υποτελής και επικίνδυνη και θα γίνει πιόνι των παγκοσμίων εξουσιαστών αργά ή γρήγορα.Πολυεθνική χώρα ισοδυναμεί αργά ή γρήγορα με δικτατορία,με φασισμό και καταπίεση που διασπείρεται ως ιος σε όλη την περιοχή μέσω αμυντικών μηχανισμών.

      Διαγραφή
  10. το θεμα κουρδισταν,χρησιμοποιειται απο εμας(βλεπε Ανδρεα Παπανδρεου)ως εργαλειο αποσταθεροποιησης του τουρκισταν απο το ΄81.Και ειναι καθολα καλοδεχουμενο...
    Αναρωτιεται ομως κανεις μεσα στο χαος που διεπει την ζωη ενγενη κιοχι μονο αυτο το θεμα:
    Γιατι διακατεχομαστε τοσο πολυ απο αυτο το ασβεστο μισος μονο για τους αποκαλουμενους τουρκους;
    Αφου μας σφαξαν αυτοι κιαλλοι τοσοι...γιατι δεν εχουμε το ιδιο μισος για τους γερμανους ή για τους φραγκους ή τους ιταλους;
    Και νομιζω οτι η απαντηση ειναι οτι παρολο που αποδεχθηκαμε το ΄22 την Μικρασιατικη καταστροφη ως παγια ηττα μας και παρολο που αποδεχθηκαμε τα τοτε συμφωνηθεντα συνορα με την συνθηκη της Λωζανης παλι ως μονιμα,οι τουρκοι συνεχισαν τις αμφισβητησεις και τους αναθεωρητισμους.Εκαναν τα δεκεμβριανα για να αποψιλωσουν οτι ειχε απομεινει,συνεχως δημιουργουσαν προβλημα στην διοικηση της κυπρου μετα την συνθηκη Λονδινου(πενταμερης κιαυτη),απαιτησαν την μιση κυπρο το 1974 απο τους δυτικους για να συναινεσουν στα σχεδια τους κατα την διαρκεια του ψυχρου πολεμου,διεκδικησαν στην συνεχεια ακαθεκτοι τα Ιμια,εθεσαν θεματα γκριζων ζωνων στο Αιγαιο,ψηφισαν νομους περι casus belli,εχουν επιδωθει σε αγωνα τουρκοποιησης της θρακης μεσω του προξενειου Κομοτηνης,δεν αποδεχονται την αποσυρση στρατευματων απο την κυπρο παρολο που εμεις διαλυσαμε το κρατος μας με τα μνημονια,την "ενσωματωση" των αλβανων,τα ευρω και παρολο που υποστηριξαμε αυτο το μορφωμα που λεγεται "τουρκια" απο το'99 και μετα, παση δυναμη...
    Αν λοιπον οντως διαλυθει αυτο το μορφωμα με την δημιουργια ενος εχθρικου γιαυτο κουρδισταν,θαναι ευχης εργο...
    Η ανησυχια ισως αφορα οχι την διαλυση του, αλλα την αποτυχια δημιουργιας ενος κουρδισταν και κατα συνεπεια την αποτυχια διαλυσης της αποκαλουμενης τουρκιας...
    Περαν τουτου ανησυχιας αξιο ειναι το να παραμεινει ανεπαφος ο φανατισμος "τουρκων" εθνικιστων,ισλαμιστων,ισλαμοφασιστων ή οποιων αλλων τουρκοφανατικων που πιθανον να διοχετευθει προς την διαλυμενη Ελλαδα ή επισης πολυ ανησυχητικο ειναι να σταματησει η προσπαθεια δημιουργιας κουρδισταν απο τους δυτικους(;) ή οποιους αλλους ,απλα και μονο γιατι θα αντικατασταθει το τρεχον καθεστως του "ισλαμοφασιστα" ερδο με ενα πιο "σεκουλαρ" τυπου κεμαλισμου
    ή γιατι καποιοι (υποθετουμε οι δυτικοι) συμφωνησουν οτι δεν ειναι προς συμφερον τους η διαλυση του τουρκισταν,οποτε αν καποιος κοιτα ταυτογχρονα και την συντελουμενη διαλυση της ελληνικης κοινωνιας,την αντιστροφη που συντελειται σε καθε επιπεδο της λογικης,την προπαγανδιζομενη αποεθνοποιηση,την παντελη ελλειψη πατριωτισμου,την ευλαβικη προσηλωση μας στην ειρηνη,την νεα διασπορα των ελληνων, την σταδιακη αντικατασταση του πληθυσμου,το συστηματικο ξεριζωμα της ελληνικης πατριωτικης συνειδησης ως ολοσχερως επαρατης,δημιουργιας νεας μη πατριωτικης αλλα ευρωπαϊκης(;?) μνημονιων αρχομενων, τι αλλο θα μπορουσε να εκφρασει κανεις απο την απολυτη ανησυχια του;
    και αυτο, γιατι τοχουμε ξαναδει το εργο(ισως οχι σε τοσο "κατακλυσμιαια" διασταση)...
    τοχουμε δει το 1897 , το 1922 και το 1974...
    Γιατι λοιπον εξανιστασθε;
    Νομιζω ,ο κοινους νους θα ανησυχουσε το διχως αλλο...
    Οχι μονο θα ανησυχουσε,αλλα θα θεωρουσε σχεδον σιγουρο, οτι οι τουρκοι μπορει να νικησουν παλι στο τραπεζι της μυστικης διπλωματιας και να ματαιωσουν π.χ. την επαπειλουμενη αποσυρση τους απο το ΝΑΤΟ σε ανταλλαγμα με μια νεα επελαση στην νοτια κυπρο...
    Στο μονο που εγω τουλαχιστον ελπιζω, ειναι οτι τα φαινομενα πολλες φορες απατουν...
    Και σαυτες τις ιστοριες παντα...
    Οπως και στο οτι ειμαι εγω και πολλοι αλλοι απολυτα ηλιθιοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδη αν γινει Κουρδισταν,θα διαλυθει η ΤΟυρκια;απο που βγαινει αυτο;αλλο διαμελισμος,αλλα διαλυση.

      Διαγραφή
    2. κοιτα χρηστο,εσυ εγινες καρδουχος τωρα;...γιατι εμενα μενδιαφερει η διαλυση του τουρκισταν,πρωτευοντως δε η μη διαλυση του ελλαδισταν...οσο για το κουρδισταν πολυ δευτερευοντως κυριως για την διαλυση του πρωτου...
      Εκτος αν εχουμε γινει ολοι καρδουχοι,οποτε μου το λετε ναρχισω να μαθαινω κουρδικα...

      Διαγραφή
    3. ΔΕν ξερω τι ειναι το ελλαδισταν που λες,δεν γνωριζω τετοια χωρα

      Ειμαι Ελληνας.

      Τ αν το Κουρδισταν θα διαλυσει την Τουρκια,ειναι κατι που ρωτησα πιο πανω,δεν θα το κανω και δω,αν θες απαντας.Αν ειναι εφικτο,οχι μ ενα ναι,δωσε και καποια εξηγηση

      Διαγραφή
  11. Η σύγκριση με τους Παλαιστίνιους είναι εντελώς αδόκιμη. Οι Παλαιστίνιοι (τι σημαίνει ο όρος ελάχιστοι γνωρίζουν) δεν διεκδικούν κάποιο ιστορικό κεκτημένο αλλά κατακτημένα Εβραικά εδάφη των ορδών του Ισλάμ. Οι Εβραίοι (οι οποίοι επίσης είναι Παλαιστίνιοι) κατοικούν εκεί χιλιάδες χρόνια δεν πήραν το έδαφος κανενός κράτους, λαού ή έθνους. Είναι σαν να είχε η Ελλάδα την Πόλη και να την διεκδικούσαν σήμερα οι Τούρκοι επειδή κάποτε την κατέκτησαν και έχτισαν 35 τζαμιά... Οι Κούρδοι έχουν κάθε ιστορικό δικαίωμα να ζητούν την δημιουργία μιας κρατικής οντότητας καθώς βρίσκονται εκεί πολύ πριν την δημιουργία της τεχνιτής εθνικής και κρατικής οντότητας που λέγεται Τουρκία. Με τον ίδιο τρόπο που έκαναν και οι Έλληνες, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την γεωπολιτική συγκυρία προς όφελός τους. Ακόμη κι αν το κράτος που κάποτε θα δημιουργηθεί είναι προτεκτοράτο των ΗΠ και του Ισραήλ γι αυτούς δεν έχει σημασία. Όπως δείχνουν τα πράγματα η δημιουργία της Κουρδικής κρατικής οντότητας είναι πλέον ο μοναδικός τρόπος να εξασφαλίσει τα νώτα του το Ισραήλ και να βάλει ξανά το πόδι της η Αμερική στην περιοχή καθώς αυτή τη στιγμή οι Ρώσοι σε συνεργασία με το Ιράν και την Τουρκία τους έχουν κυριολεκτικά εκδιώξει. Είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας τόσο η δημιουργία αυτής της κρατικής οντότητας όσο και η εκ των πραγμάτων πλέον απομάκρυνση της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ. Μια χώρα του ΝΑΤΟ (η Τουρκία) κάνει συμφωνίες σε μια απολύτως νευραλγική περιοχή με τον Νο1 εχθρό της Αμερικής. Αυτό είναι το πιο θετικό αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης για την Ελλάδα καθώς η σταδιακή απομάκρυνση της Τουρκίας από τη συμμαχία θα εκτοξεύσει την γεωπολιτική αξία της Ελλάδος, με τον όποιο αντίκτυπο σε θέματα οριοθέτησης ΑΟΖ, Κυπριακό κλπ. Δεν είναι τόσο απλό το θέμα όσο φαίνεται. Οι Αμερικανοί δεν χαρίζουν κάστανα σε τέτοιες περιπτώσεις. Προ μερικών ετών επί Καραμανλή του νεότερου, μια διαφαινόμενη συμφωνία για αγωγό με τους Ρώσους και η άρνησή μας να μπει ένα κρατίδιο στο ΝΑΤΟ ήταν ο λόγος που κάηκε η Αθήνα και υπήρχαν σενάρια δολοφονίας του. Ο υπερφίαλος Ερντογάν νιώθει πλέον ασφάλεια στην αγκαλιά ενός άλλου υπερφίαλου, του Πούτιν. Και όλα αυτά ενώ στις ΗΠ θα κυβερνά σκληρή δεξιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟυς παλαιστινιους τους ανεφερα,γιατι και αυτους τους σφαζουν οι Ισραηλινοι αλλα κανεις δεν μιλαει.Δεν ειναι ανθρωποι;μονο οι Κουρδοι;Μιαλω απο ανθρωπιστικης αποψης,οπως κανουν καποιοι για τους Κουρδους.

      Ναι δεν κοιτανε οτι θα ειναι προτεκτορατο και καλα κανουν.Εγω το σχολιαζω απο της δικη μας πλευρα και αν θα μας βολεψει εθνικα καποια τετοια κινηση.Βολευει λοιπον ΗΠΑ και Ισραηλ,εμας γιατι;

      Οσο για την Τουρκια,δεν ειναι τοσο απλο,συνεργαζεται με τους κακους Ρωσους,την διωχνουμε απο ΝΑΤΟ.αλλο οι οποιες μικρες συνεργασιες και αλλο οι μεγαλες γεωπολιτικες αλλαγες.Αλλωστε για τον Τραμπ,νο1 εχθρος δεν ειναι Ρωσια.

      Οτι κανεις συγκριση Ερντογαν με τον Πουτιν(χαρακτηριζοντας τον υπερφυαλο),δειχνεις οτι δεν γνωριζεις τα γεγονοτα.Τ οτι στην ΑΜερικη θα κυβερνα σκληρη δεξια,που το εχεις δει;επειδη στο λενε τα συστημικα μεσα;ο Ομπαμνα τι ηταν;αριστερος;Ποια η διαφορα Ομπαμα απο τον Μπους;εντυπωση μου κανει οτι δεν γνωριζεις οτι ο Τραμπ θελει να συνεργαστει με Ρωσια και ηδη εχουν μιλησει ακρκετες φορες οι 2 πλευρες(και στην Αμερικη το λενε και στην Ρωσια).Συγγνωμη αλλα η αναλυση σου βασιζεται σε καποιοα στοιχεια που δεν ισχυουν.Απομακρυνεται οπως λες η ΤΟυρκια απο την δυση και οι Αμερικανοι πανε να της δωσουν την Κυπρο...

      Λες οτι η Αμερικη θελει να βαλει χερι στην Μεση Ανατολη.ξεχνας οτι στηριζοντας τζιχαντιστες κλπ μια χαρα βρισκεται στην περιοχη.Μονο που ο Τραμπ εχει πει οτι θελει να ασχοληθει με τα του οικου του και οχι τι γινεται σε αλλες περιοχες.Πιο πολυ τον απασχολει η Κινα παρα η Μεση Ανατολη,για την οποια εχει πει οτι θελει να συνεργαστει με Ρωσια για να ξεπαστρεψει(to bomb the hell out,οπως εχει πει χαρακτηριστικα) τους τζιχαντιστες...

      ΥΓ1 καλη η ιστορια και το δικιο των αλλων(ειδικα οπου μας βολευει) αλλα ας μιλησουμε ρεαλιστικα

      Διαγραφή
  12. Ως Ελληνες βλεπουμε τα πραγματα συναισθηματικα...ενω στην στις σχεσεις μεταξυ κρατων τα συμφεροντα εχουν τον πρωτο λογο !Ο Πουτιν ειχε πει στην Μογκερινι με κυνισμο οτι η Ρωσσια δεν εχει φιλους η αντιπαλους...σιγουρα υπονουσε οτι εχει συμφεροντα...μακαρι να διδασκομαστε απο τετοια παραδειγματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α μπραβο,αυτο θελω να πω και γω.....

      Διαγραφή
    2. Και ειναι προς το συμφέρον της Ελλαδος να μεγαλώσει η Τουρκία;

      Διαγραφή
    3. Γιατί θέτεις το λαθος ερώτημα αν θα γίνει κουρδισταν η όχι ενω ο Ερντογαν θέτει ξεκάθαρα το θέμα η Τουρκία θα μεγαλώσει η θα μικρύνει;

      Διαγραφή
    4. Δεν καταλαβαινω γιατι θετεις ερωτηματα αι δεν λες που θες να καταληξεις;Η ΤΟυρκια λεει οτι θα μεγαλωσει,αλλα και γω λεω οτι θα πεταξω.Τ οτι το λεει,δενσημαινει οτι θα γινει,ρωτησε Συρια Ιραν Ρωσια;ΕΔω αρκετοι εβγαλαν το συμπερασμα οτι θα παρει μερος της Συριας,υποθετω και σ αυτο εννοεις με το θα μεγαλωσει;

      Διαγραφή
  13. Ενα μικρο Κουρδικο κρατος στα εδαφη της Συριας.Οχι ευχαριστω.Γιατι; Για να ξεφορτωθει εκει το πκκ και ν αποκτησει η Τουρκια ομοιογενεια που θα την κανει απροσβλητη;Αν ηταν να γινει ενα μεγαλο κρατος με εδαφη της Τουρκιας ναι.Αλλα κανουμε πως δε βλεπουμε οτι οι Κουρδοι καναν πολεμο στην Τουρκια και εχασαν.Και εχασαν γιατι οι μισοι τουλαχιστον μια χαρα νιωθουν με το να ειναι Τουρκοι πολιτες.Το χαντεπε πηρε ενα 10% μ ολους τους ψηφους της αριστερας των αναρχικων των ομοφυλοφιλων,κοσμικων, αλεβιτων κλπ Που ηταν τα 25 εκατομυρια Κουρδων;Απο μικρα κρατη δορυφορους της Τουρκιας προτιμω μια εννια και εχθρικη σ αυτην Συρια που θα στηριζει συνεχως το πκκ.Οσο για τους Παλαιστινιους ειναι επιτελους καιρος να μιλησουμε για τα ''καλα'' που καναν στους χριστιανους του Λιβανου οπου ειχαν καταφυγει ως προσφυγες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι μία σκέψη την οποία έχουν γράψει πολλοί ειδικοί επί των διεθνών σχέσεων ότι συμφέρει να υπάρχει ο βουβός πόλεμος στο τουρκοκρατούμενο κουρδιστάν για να διατηρείτε απασχολημένη η Τουρκία και να μη μας ενοχλεί.Μέχρι τώρα δεν το έχω δει να γίνεται.Καθώς και τις περιοδόυς που η Τουρκία αντιμετωπίζε κρίσεις με τους Κούρδους δεν μειώσε την απειλή της προς εμάς.Αντίθετα όσο μένεται ο πόλεμος προχωρά σε πλήθος εξοπλισμών που αυξάνουν τις πολεμοχαρείς δυναμείς εντός της και φυσικά εξ αντιδράσεως μας αναγκάζει να ακολουθήσουμε.Επίσης το βαθύ της κράτος ζει και βασιλεύει εξαιτίας του βουβού αυτού πολέμου.Βαθύ κράτος που καταπιέζει και του Τούρκους δημοκράτες εντός της.
      Οι Παλαιστήνιοι είναι χριστιανοί σε μεγάλο ποσοστό.Και αρκετοί ορθόδοξοι χριστιανοί.Οι χριστιανοί του Λιβάνου αν μιλάτε για τους Φαλαγγίτες ήταν σύμμαχοι των Ισραηλινών.Δεν ξέρω σε ποια περίπτωση αναφέρεστε.Ας μην ανοίξουμε το Παλαιστηνιακό και ειδικώς το λιβανικό εμφυλίο διότι θέλουμε βιβλιοθήκες να δούμε τι έγινε.

      Διαγραφή
    2. Οι χριστιαννοι ηταν πλειοψηφια στο Λιβανο μεχρι που αρχισαν να πηγαινουν οι προσφυγες Παλαιστινιοι.Δεν καταλαβαβαινω τι θες να πεις.Θα υπαγορευσεις εσυ η εγω σ εναν λαο με ποιον θα κανει συμμαχια;Αλλο παλι και τουτο.Το ποσοστο των χριστιαννων Παλαιστινιων δε μας το ειπες βεβαια.To wiki μου λεει οτι συνολικα μιλαμε για 50-60 χιλιαδες .Στη δυτικη οχθη ειναι απο 1 -2.5 και στη Γαζα λιγοτερο απο 1% και ανηκουν σ ενα σωρο ομολογιες και δογματα.Θελετε μηπως να μιλησουμε για τον φιλοτουρκισμο των Παλαιστινιων και τις πορειες με τουρκικες σημαιες και ποστερ του Ερντογαν;Οι Παλαιστινιοι αν εχουν καταφερει καποια πραγματα διεθνως ειναι επειδη τους υποστηριζουν ολοι οι μουσουλμανοι του κοσμου ως μουσουλμανους κι οχι επειδη αδικηθηκαν περισσοτερο απ οτι πχ οι Ελληνες της Κυπρου η το Τιμορ.
      Στο θεμα μας παλι.Δημοκρατια και μαλιστα ουσιαστικοτερη απ αυτην που εχουμε διεκδικω για τον λαο μου βασικα.Για την Τουρκια λιγο με νοιαζει και φυσικα οποιος νομιζει οτι οι δημοκρατιες δεν κανουν πολεμους ειναι αφελης κι ας ξαναπαει σχολειο για να ξαναδιδαχτει τον Θουκιδιδη.Εσυ τι λες αν ξεφορτωθει τους Κουρδους στο νεο κρατιδιακι η Τουρκια θα γινει φιλησυχη και ειρηνικη απεναντι στην Ελλαδα;Ακου δυο πραγματα απο εναν μη ειδικο και κρατα τα φυλαχτο η Τουρκικη συλλογικη ψυχη ειναι η αντεστραμμενη Ελληνικη ειναι η ψυχη του ανθρωπου που αλλαξοπιστησε και προδωσε τη φυλη του υπο την απειλη βιας η απο αμαρτωλο παθος για δυναμη κι εξουσια.Ξερουν οτι σε μεγαλο ποσοστο ειναι βγαλμενοι απο δικα μας κι αλλων χριστιανων αρχιδια και δεν μπορουν να βρουν ησυχια αν δεν μας εξαφανισουν μεχρις ενος.Κι ενα ακομα ,ο ελληνικος χωρος απ τις δυο πλευρες του Αιγαιου εχει μια βαθυτερη ενοτητα.Ισως να ειμαστε η τελευταια φουρνια Ελληνων -οποια ντροπη.Αλλα αν ο Θεος μας λυπηθει και μας συγχωρεσει θα ρθει μια στιγμη παλι που τα πλοια μας θα ξεκινησουν για την Πολη -Τροια.Τουρκια delenta est

      Διαγραφή
  14. Ρε παλληκαριά ασχέτως με τους Κούρδους ο Ερντογαν και ο Νταβούτογλου λενε η Τουρκία θα μεγαλώσει ή θα μικρύνει; ποιος Έλληνας με σώας της φρένας θέλει η Τουρκία να μεγαλώσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητέ κύριε Καλεντεριδη,

    Σας ευχαριστώ πολύ για την ανάρτηση του σχολίου μου και για τα καλά σας λόγια που για μένα είναι ιδιαιτέρως τιμητικά επειδή προέρχονται απο κάποιον καταξιωμένο άνθρωπο όπως εσείς.
    Σχετικώς περί των σκληρών εκφράσεων και χαρακτηρισμών που χρησιμοποίησα θα μου επιτρέψεις να επιμείνω σε αυτούς διότι όταν κινδυνεύει το έθνος μου τόσο απο εξωτερικούς όσο και απο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ εχθρούς δεν μου επιτρέπει η συνείδησή μου ψευτο-καθωσπρεπισμους και προσποιητές ευγένειες. Όποιος διαβάσει τα ανωτέρω σχόλια επί του σχολίου μου θα διακρίνει ίσως κάποιους που επιμένουν (υπόπτως θα έλεγα) να ενοχλούνται επειδή κινδυνεύει το αιμοσταγές και κατακτητικό ψευτο-κρατος των τουρκόγυφτων. Ας το πάρουν χαμπάρι οτι το ποτάμι της Ελληνικής οργής φούσκωσε επικίνδυνα για αυτούς και οτι δεν θα μπορούν για πολύ να βυσσοδομούν ατιμώρητα επί της πατρίδος μας...
    Ζήτω η ίδρυση της Δημοκρατικής Ομοσπονδίας Βόρειας Συρίας - Δυτικού Κουρδιστάν , Ζήτω η απαρχή του ξηλώματος της εγκληματικής πολυεθνικής κουρελούς με το όνομα 'Τουρκία'..
    Για μια ακόμη φορά ευτυχισμένος για όλους σας ο καινούριος χρόνος που πρέπει να βρει ΠΡΩΤΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΑΘΗ ΑΥΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ....και αυτό δεν είναι παράκληση αλλά ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !
    Με φιλικούς χαιρετισμούς,
    Νικηφόρος Φωκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνεχιζεις να λες κατι που δεν ισχυει,δεν δημιουργηθηκε ουτε ΙΔΡΥΘΗΚΕ τιποτα,απλα αλλαξε ονομα απο "Democratic Federal System for Rojava - Northern Syria' σε Democratic Federal System of Northern Syria.Αφου εισαι τοσο φανατικα μαζι τους,σεβασου την επιθυμια τους και πες τους με το ονομα που διαλεξαν εκεινοι.

      Απο http://en.hawarnews.com/

      It has been reported that the 163-member council have voted to put in use a new name for the federal system which will be: “Democratic Federal System of Northern Syria”. From its declaration in July 2016, the system had been previously named “Democratic Federal System for Rojava – Northern Syria”.

      Για τα υπολοιπα που λες δεν θα σχολιασω,μονο οτι βλεπεις φαντασματα.

      Διαγραφή
    2. Βλεπεις οτι απαξιω να σου απαντησω..και εχω τους λογους μου γιαυτο. Μπορεις να συνεχισεις να παραληρεις μονος σου, δεν θα μπω καν στην διαδικασια διαλογου μαζι σου , ειναι χαμενος κοπος.

      Διαγραφή
    3. Σεβαστη αποψη,θες να συζητας, μονο με αυτους που σου δινουν δικιο.Απ οτι καταλαβαινω θα μιλας και στον καθρεφτη σου.Συγγνωμη που σου σπαταλησα τον πολυτιμο χρονο σου σ αφηνω στον μικροκοσμο σου οπου μπορεις να βλεπεις φαντασματα.....

      Υγ1 Κακο πραμα να συγκρουεσαι με την πραγματικοτητα,οσο και να χτυπιεσαι,εκεινη θα εχει δικιο και οχι εσυ.Συνεχιζε να γραφεις περι ιδρυσης κρατος και αναγνωρισης αυτυ απο την χωρα μας,τι θ αναγνωρισει βεβαια,δεν μας εχει πει,αλλα δεν βαριεσαι.....

      Διαγραφή
  16. Επειδη μιλαμε για πατριωτισμο,σημερα παλι δημΟσιευθηκε στην παρουσα ιστοσελιδα,σχολιο του Βουλαρινου,χωρις ομως να μπορουμε να πουμε την αποψη μας σε αυτο.Ειναι αστειο,ν αμφισβειται ο πατριωτισμος μας επειδη δεν θελουμε Κουρδικο κρατος,αλλα να υπαρχουν αρθρα του συγκεκριμενου τυπου.με λιγα λογια,ο πατριωτισμος για τον Ινφογνομων ειναι ν αγαπαμε τυος Κουρδους και να τα χωνουμε στην αριστερα.Περιεργο,αλλα σεβαστο.Κατηγορειται τους ανθρωπους που εχουν αλλες αποψεις γαι τα εθνικα,αλλα δημοσιεονται αρθρα,ανθρωπων που δηλωνουν ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και επειδη εχει καταντησει κουραστικο θεμα η αναδειξη του Κουρδικου σε Ελληνικο εθνικο θεμα,ας ψαξετε ολοι εσεις οι Κουρδολαγνοι,τι αποψη ειχαν οι Κουρδοι και οι εδω υποστηρικτες τους,στο θεμα Αναν,ναι τοτε που οι Κουρδοι τα ειχαν καλα με τον Ερντογαν......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανεξαρτήτως των επιχειρημάτων που υπάρχουν για υπέρ ή κατά της ιδρύσεως Κουρδικού κράτους, Κουρδικό κράτος με τους ισχύοντες όρους (κυρίαρχο, ανεξάρτητο κ.τ.τ.) δεν πρόκειται να υπάρξει, τουλάχιστον στο ορατό μέλλον. Και αυτό γιατί οι Κούρδοι είναι Ινδοευρωπαϊκή φυλή και υπάρχουν ισχυρά κέντρα και παράκεντρα εξουσίας τα οποία δεν θέλουν ένα -ακόμη- ινδοευρωπαϊκό κράτος στην (σημιτική) Μέση Ανατολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.