30/12/16

Τους "πούλησαν" οι Ρώσοι τους Κούρδους - Εκτός εκεχειρίας στην Συρία οι Κούρδοι, λέει η Άγκυρα, δια στόματος της συριακής αντιπολίτευσης

FILE PHOTO. Member of Kurdish People Defence Units (YPG) in Syria. EPA/SEDAT SUNAFILE PHOTO. Member of Kurdish People Defence Units (YPG) in Syria. EPA/SEDAT SUNA,
Η εκεχειρία σε όλο το έδαφος της Συρίας, την οποία εγγυήθηκαν η Ρωσία και η Τουρκία, δεν περιλαμβάνει το Ισλαμικό Κράτος ή τις κουρδικές πολιτοφυλακές YPG, δήλωσε εκπρόσωπος των Σύρων ανταρτών.
Μιλώντας μέσω διερμηνέα σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, ο Οσάμα Αμπού Ζάιντ, εκπρόσωπος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, μιας χαλαρής συμμαχίας οργανώσεων των ανταρτών, είπε επίσης πως το κόμμα των Κούρδων της Συρίας, PYD, δεν θα συμμετάσχει στις συνομιλίες που σχεδιάζεται να διεξαχθούν στην Αστάνα του Καζακστάν. 
Νωρίτερα ο Ζάιντ είχε δηλώσει πως η συριακή αντιπολίτευση θα τηρήσει τη συμφωνία εκεχειρίας και θα λάβει μέρος σε μελλοντικές συνομιλίες.
Ο Ζάιντ είπε πως η εκεχειρία καλύπτει ολόκληρη τη Συρία. Είπε πως η συμμαχία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού δεν συναντήθηκε με κανέναν από τη συριακή κυβέρνηση στη διάρκεια των πιο πρόσφατων συνομιλιών για εκεχειρία.
Από την πλευρά της, η εδρεύουσα στην Τουρκία πολιτική αντιπολίτευση στη Συρία καλωσόρισε σήμερα τη συμφωνία για εκεχειρία σε όλο το έδαφος της Συρίας, η οποία αναμένεται να τεθεί σε ισχύ απόψε τα μεσάνυχτα, και κάλεσε όλα τα μέρη να εργαστούν για την επιτυχία της.
Ο Συριακός Εθνικός Συνασπισμός ανέφερε σε δήλωσή του πως ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός έχει δεσμευθεί για την τήρηση της εκεχειρίας.
29/12/2016 17:25
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-Sputnik, Μ. Ιγνατίου
Άγκυρα

16 σχόλια:

  1. ωρα ειναι να δουμε τους ρωσους να βομβαρδισουν τους κουρδους !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σιγά-σιγά αντιλαμβανόμαστε εδώ στην χώρα των σανοφάγων πως η στάση των σοβαρών κρατών καθορίζεται από τα συμφέροντά τους και όχι από τις ιδεοληψίες και την πλύση εγκεφάλου που έχει υποστεί η ηγεσία τους.
    Μήπως σταματήσει η επέλαση της βλακείας των διαφόρων που ψάχνουν προστάτες εκτός της χώρας για να μας "σώσουν".
    Η εκεχειρία όμως δεν περιλαμβάνει τις ΗΠΑ οι οποίες έχουν τους Κούρδους υπό την προστασία τους και φυσικά υπό το δικό τους πλέγμα συμφερόντων. Θα δοκιμάσει η Ρωσία βομβαρδισμό των Κούρδων υπό Αμερικανική προστασία; Ούτε σε χίλια χρόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό ακριβώς που λες βιώνουμε σ αυτή τη χώρα Black Peteg, την επέλαση της βλακείας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτά παθαίνει, όποιος εκτελεί συμβόλαια γιά λογαριασμό τρίτων αντί να αγωνίζεται ΑΜΕΣΑ γιά την ανεξαρτησία της πατρίδας του.
    Το ίδιο έπαθαν και επί Κεμάλ όταν εκτελούσαν συμβόλαιο μαζί του γιά την εκκαθάριση των χριστιανικών πληθυσμών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ειπαμε: στο ελαντα οποιος πλερωνει το πρωθυπουργατο κερδιζει...

      Διαγραφή
  5. Κανεναν δεν πουλησαν , καθως κανενας δεν ηταν προς πωληση .

    Οι Ρωσσοι προβλεπω οτι δεν θα βαλουν εναντιον των Κουρδων οχι λογω των Η.Π.Α αλλα διοτι απλα δεν χρειαζεται να μπλεχτουνε.
    Ας ματωσουνε και λιγο οι Τουρκοι , μεχρι τωρα αλλοι κανανε τις μαχες γι'αυτους.

    Καλη 'τυχη' στην Τουρκια εναντιον των Κουρδων, θα χρειαστουνε παρα, παρα πολλη για να τα βγαλουνε περα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πιστεύω πως είναι νωρίς ακομα να βγάζουμε συμπεράσματα, διότι επρόκειτο για Μέση ανατολή (όπου όλα και όλοι ανατρέπονται), με πολλους παίχτες με τα συμφέροντά τους..............Ότι αφορά τους Κουρδους και τον αγώνα τους, έχουν τους υποστηρικτές τους, την μαχητικοτητά τους και την διεθνή συγκυρία που τους ευνοεί. Ο Πουτιν απο την άλλη είναι ξύπνιος παίχτης, και καταλαβαίνει πως κάποιες "εξελίξεις" που επρόκειτο να γίνουν - θα γίνουν, και καλό θα ήταν αν όχι να συμβάλλει σε αυτό, τουλάχιστον να συνταχθεί με τους κερδισμένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι φανερή η διάθεση πολλών να μην "κακιώσουν" με τον Πούτιν. Δηλαδή τι περιμένουμε άλλο να δούμε για να καταλάβουμε ότι τα πωλητήρια δίνουν και παίρνουν; Η αλήθεια είναι ότι δύσκολα μπορείς να δεχτείς ότι δεν υπάρχουν χιλιάρμενα, γέροντες κλπ. Ε τι να κάνουμε, οι Κούρδοι δεν παραγγέλνουν ατομικά εργοστάσια ούτε turkish stream. Κάπου διάβασα ότι τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μεγάλα κράτη γίνονται αντιληπτά στην παγκόσμια συνείδηση όχι μόνο επειδή έχουν μεγάλη στρατιωτική και άλλη ισχύ αλλά και ότι πρεσβεύουν και ηθικές αρχές που δεν τις απεμπολούν εύκολα κι ας χάσουν κάποιες οικονομικές ευκαιρίες. Και δυστυχώς η Ρωσία δεν επιβεβαιώνει αυτήν την πλευρά του Μεγάλου. Θα μου πεις και τόσοι άλλοι τα ίδια και χειρότερα κάνουν. Ναι. Αλλά τη Ρωσία την βλέπαμε πάντα αλλοιώς και τώρα τρανταζόμαστε με αυτά που κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μερικοι ειστε δυτικοδουλοι μεχρι αηδιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εμενα παντως μου φαινεται πολυ λογικο να μην περιλαμβανονται οι κουρδοι στην συμφωνια εκεχειριας μεταξυ ρωσιας-τουρκιας...δεν βλεπω που ειναι το παραξενο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα πλαίσια της πολύ καθαρά οριοθετημένης συμφωνίας (αφορά μόνο συγκεκριμένες ομάδες που περιγράφονται λεπτομερώς), δεν βλέπω -όπως το λες- γιατί να συζητήσουμε για τις YPG/SDF.

      Αν μιλάμε όμως για καθολική εκεχειρία σε όλη την συριακή επικράτεια, όπως ήταν στη Γενεύη 1-2-3, δεν είναι λογικό να αποκλειστούν οι κουρδικές δυνάμεις. Και στις 3 προσπάθειες είχαν αποκλειστεί αυτές οι ομάδες από τους Τούρκους –που συνεργάζονταν τότε με τις ΗΠΑ- παρότι οι Ρώσοι πρότειναν να είναι παρόντες σε κάθε συνεδρίαση. Η κουρδική συμμετοχή στις συμφωνίες της Γενεύης περιοριζόταν συνεπώς στους Κούρδους που μάχονται με τις κυβερνητικές δυνάμεις και τους Κούρδους βουλευτές του συριακού κοινοβουλίου.
      Είναι αδιανόητο, ίσως και παράλογο, να μη συμπεριληφθούν οι Κούρδοι των YPG/SDF σε μια συμφωνία ειρήνης στη Συρία.
      Όμως, δεν αποτελεί προτεραιότητα ούτε για τις ΗΠΑ –τότε- , ούτε για τη Ρωσία –τώρα- δεδομένου ότι η Τουρκία ουσιαστικά βάζει βέτο.
      Η ηγεσία τον Κούρδων της Ροζάβας έκανε συνειδητά την επιλογή της, διπλωματικά και έμπρακτα (μάχες στη Χασακέ, αμερικανικές βάσεις και αεροδρόμια στη Ροζάβα), μένει να ζούμε πως θα κινηθεί από τούδε και στο εξής, και το αποτέλεσμα.

      Διαγραφή
    2. Απο οσα καταθετεις Κριστιαν,δυο μπορω να συμπερανω:1)οι τουρκοι ως εξουσια ή ο ερδο αν θες,οντως αξιζουν πολυ περισσοτερα απο οτι οι δικοι μας διοτι αλλαζουν μετωπα και συμμαχιες εξαιρετικα επιδεξια οπως κιο κεμαλ. 2) Οι κουρδοι ειναι λογικο να μεινουν εξω απο την εκεχειρια οπως και ναχει.Δεν μπορω να φανταστω οτι θα μπορουσαν να ενταχθουν ποτε σε ενα τετοιο σχεδιο.Δεν ταιριαζει...Εξαλλου απο τα λιγα που καταλαβαινω απο τις σκακιστικες-διπλωματικες κινησεις, ειναι σιγουρο οτι Ρωσοι και Ιρανοι θα τους κρατουν στην ακρη ως εφεδρεια...Δεν νομιζω οι Ιρανοι να αγκαλαστιουν κιολας γεματοι αγαπη με τους τουρκους απο την πρωτη συμφωνια εκεχειριας...

      Διαγραφή
  10. εμενα μ¨αρεσει η συνενοηση τουρκιας και ρωσιας, πολυ θα θελα να συνπορευτουν στο συμφωνο της σαγκαης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. και καποια στιγμη θα βρεθει ξαφνικα στο συμφωνο της Ρωμης. Ρουα-Ματ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.