21/12/16

Οι μετανάστες ως δούρειος ίππος

Ίρις Σταθάκου
Ίρις Σταθάκου«Όσον αφορά τους μετανάστες, να είστε λιγότερο Έλληνες και περισσότερο άνθρωποι». Προ ημερών, αντικρίζοντας αυτήν τη φράση σε ένα site, αναρωτήθηκα μετά περισκέψεως αν όντως ως Έλληνες το εθνικό μας φρόνημα γέρνει βαρύτερα στη στάθμιση της ζυγαριάς εις βάρος της ανθρωπιάς μας. Η Ελλάς γέννησε προ δεκάδων αιώνων την έννοια της φιλοξενίας, οι αρχαίοι Έλληνες καλωσόριζαν τους φιλοξενούμενους από σεβασμό στις απαραβίαστες επιταγές του Δία, που του αποδιδόταν και το προσωνύμιο «Ξένιος Ζευς», οι δε ικέτες, όσοι δηλαδή προσέτρεχαν μετά δέους και συντριβής γονυπετείς σε κάποιο ιερό για να σώσουν τη ζωή τους, απαγορευόταν να φονευθούν, ήταν έγκλημα προς τους θεούς, και ο παραβάτης των θεϊκών εντολών ερχόταν αντιμέτωπος με τη μήνι τους.
Επιπλέον, ανεξαρτήτως ηθικού διλήμματος, η ελληνική νομοθεσία έχει ενσωματώσει τη Σύμβαση της Γενεύης για το καθεστώς των προσφύγων, όπως αντίστοιχα και συναφείς Κανονισμούς και Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Άρα, η χορήγηση ασύλου δεν αποτελεί πλέον εκούσια πράξη φιλανθρωπίας, αλλά υποχρέωση της χώρας με βάση τις διεθνείς/ευρωπαϊκές συνθήκες και την κείμενη ημεδαπή νομοθεσία. Τα ερωτήματα που προκύπτουν ωστόσο, εν προκειμένω, ουδεμία σχέση έχουν με αμοραλισμό, ή ίσως κάποια ακραία σοβινιστική ιδεολογία, αλλά σχετίζονται με ζητήματα πρακτικά και υπολανθάνουσες πολιτικής φύσεως πατρονίες. Πώς έχει υποχρεωθεί η Ευρώπη και κυρίως η Ελλάδα –ως σημείο εισόδου στην ΕΕ– να υποδέχεται αυτήν την άνευ προηγουμένου αθρόα προσέλευση (ιδίως ισλαμιστών) μεταναστών στα εδάφη της; Ποιες υποβολιμαίες πολιτικές κινήσεις οδήγησαν στη μαζική προώθηση πληθυσμού στη χώρα μας;
Είναι μήπως οι μετανάστες, που από μόνοι τους ως άνθρωποι είναι κι αυτοί θύματα, ένας δούρειος ίππος σε μια απόπειρα των κυβερνήσεων των κρατών από τα οποία προέρχονται για πνευματική/φυλετική υποδούλωση ή πειθαναγκασμός ώστε να επιβάλλουν τις ιμπεριαλιστικές τους φιλοδοξίες;
Οι αριθμοί καταδεικνύουν αναντίρρητα την οξύτητα του προβλήματος: Φέτος στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι ήρθαν πάνω από 650.000 πρόσφυγες και μετανάστες, ως επί το πλείστον από Συρία και Ιράκ. Τα κύματα αυτών των πληθυσμών που παίρνουν το δρόμο της Δύσης, αλλάζοντας ουσιαστικά και την ανθρωπογεωγραφία του πλανήτη, εγκαθίστανται σε μια Ελλάδα απροετοίμαστη, βαριά καταπονημένη από την πολύχρονη κρίση και χωρίς αποτελεσματικό σχεδιασμό αντιμετώπισης των επιπτώσεων. Ιδιαζόντως ανησυχητικό προβάλλει πλέον και το ζήτημα των Αφγανών μεταναστών (περί το ένα εκατομμύριο στον αριθμό) που προς το παρόν φιλοξενούνται επί πακιστανικών εδαφών, έχουν ωστόσο προθεσμία από την πακιστανική κυβέρνηση να εγκαταλείψουν τη χώρα το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο του 2017.
Φυσικά, η πιθανότερη δίοδος διαφυγής θα είναι για αυτούς ο πεπατημένος δρόμος προς την Ευρώπη μέσω Τουρκίας, παρέχοντας στον υπέρμετρα αλαζόνα αρχηγό της γείτονος χώρας Ερντογάν έναν ακόμα άσο στο μανίκι του για να εκβιάσει την ενταξιακή του διαπραγμάτευση, και ο οποίος έχει ήδη απασφαλίσει, παρατάσσοντας έναν μεγάλο αριθμό προσφύγων στα μικρασιατικά παράλια, έτοιμους να περάσουν σε ευρωπαϊκά εδάφη με πρώτο σταθμό την Ελλάδα.
Το πιθανότερο είναι ότι εξαιτίας του κλεισίματος του βαλκανικού διαδρόμου όλοι αυτοί θα εγκλωβιστούν τελικά στη χώρα μας, επιβαρύνοντας περαιτέρω τις ήδη υπάρχουσες μεταναστευτικές ροές.
Όλως επιβαρυντικά, οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες ασφαλείας εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπάρχει ένας «κοινός εγκέφαλος» που οργανώνει τις ταραχές και τις εξεγέρσεις που κατά καιρούς ξεσπούν σε διάφορα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται διάσπαρτα ανά την Ευρώπη, καθώς οι ταραχές αυτές εμφανίζουν μια σειρά από κοινά χαρακτηριστικά όπως είναι η περιοδικότητά τους, το σχεδόν ταυτόχρονο ξέσπασμά τους σε διαφορετικές χώρες, και το κοινό εθνικό υπόβαθρο που έχει η πλειονότητα των πρωταίτιων οι οποίοι συνήθως είναι αφγανικής καταγωγής, οι οποίοι φέρονται να συνδέονται ακόμα και με τρομοκρατικές οργανώσεις.
Το φαινόμενο αυτό οδήγησε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, αλλά και η Γερμανία (η οποία αφού εξάντλησε το όριο του αριθμού των μεταναστών που είχε εξαγγείλει ότι μπορεί να απορροφήσει, διότι τους χρειαζόταν ώστε να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστής εργατικής ισχύος, φτηνά εργατικά χέρια δηλαδή, όμως τώρα ασφυκτιά) να προβούν σε ενέργειες αναχαίτισης των εισερχόμενων πληθυσμών είτε με τελεσίγραφα προς την πακιστανική κυβέρνηση ότι θα χαρακτηριστεί «χώρα που υποθάλπει την τρομοκρατία» αν αφήσει να διαρρεύσουν οι Αφγανοί μετανάστες, είτε με απελάσεις κτλ.
Γι’ αυτούς όλους τους λόγους η ταλαιπωρημένη Ελλάδα πρέπει να λάβει μέτρα, τα οποία θα εξισορροπήσουν αφενός τις νομοθετικές και ηθικές της υποχρεώσεις απέναντι στον Άνθρωπο, αφετέρου θα διασφαλίσουν την εδαφική, οικονομική και εθνοφυλετική της ακεραιότητα απέναντι σε αυτό το συλλήβδην διαβρωτικό φαινόμενο, το οποίο κυρίως έχει πολιτικές προεκτάσεις και διόλου δεν προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα – τουναντίον είναι εξισλαμιστικό τέχνασμα για φυτρώσει ο σπόρος του Κορανίου στην Ευρώπη. Οφείλει να περιχαρακώσει την εισροή πληθυσμού στα εδάφη της, να περιορίσει την μετανάστευση σε απορροφήσιμα νούμερα, να προωθήσει το πλεονάζον ποσοστό ανθρώπων σε άλλες χώρες για να μπορέσει η ίδια να ορθοποδήσει, να γλιτώσει τον κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων, εγκληματικών ενεργειών και οικονομικής αφαίμαξης.
Και όσοι σπεύδουν μετ’ επικρίσεως να ψέξουν μια τέτοια μετριοπαθή πρόταση ως σύγχρονο «Κυλώνειον άγος», σίγουρα πρέπει να αντιληφθούν τις πολιτικές αποχρώσεις που υποφαίνονται, και κυρίως να κατανοήσουν ότι «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος».
Αν δεν βοηθήσει η Ελλάδα την Ελλάδα με απόλυτη προτεραιότητα, δεν θα μπορέσει να βοηθήσει κανέναν άλλον. Αγάπα τον πλησίον σου σαν τον εαυτό σου. Δηλαδή: αγάπα τον πλησίον σου, αλλά αγάπα και τον εαυτό σου.

24 σχόλια:

  1. Μεστή και ισορροπημένη ανάλυση αλλά επειδή έχω τους ίδιους προβληματισμούς, πώς απαντώνται τα κάτωθι 2 ερωτήματα:
    α. "Οφείλει να περιχαρακώσει την εισροή πληθυσμού στα εδάφη της"-τί πρέπει λοιπόν να πράξει η ελληνική Πολιτεία όταν ένας στολίσκος από εκατοντάδες φουσκωτά έμφορτα με δεκάδες λαθρομετανάστες πλέουν προς τα ελληνικά νησιά; Σενάριο που γινόταν καθημερινά και θα ξαναγίνει σε λίγο απ'ότι δείχνουν τα πράγματα.
    β. "να προωθήσει το πλεονάζον ποσοστό ανθρώπων σε άλλες χώρες"-ποιά χώρα είναι αυτή η οποία θα δεχτεί κάτι τέτοιο (ή αλλιώς σε ποιά χώρα έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε κάτι τέτοιο);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ

      Έχουμε τόσα νησιά (ακατοίκητα) στα οποία θα μπορούσαν να σταλούν όλοι και να μένουν εκεί έως ότου ξεκαθαρίσει αν είναι πρόσφυγες ή οικονομικοί μετανάστες.
      Αν γίνονταν αυτό και ήξεραν οτι θα κολλήσουν σε ένα ξερονήσι χωρίς να έχουν καμία δυνατότητα (να φύγουν ή για ταραχές), πόσοι πιστεύεις οτι θα εξακολου- θούσαν να έρχονται;

      Διαγραφή
  2. Η φιλοξενία ήταν μεταξύ Ελλήνων. Ξένοι,ήταν οι Έλληνες μεταξύ τους. Η λέξη "ξένος",δεν σήμαινε "αλλόφυλος". Για τους αλλοφύλους υπήρχε η λέξη "βάρβαρος". Κάθε αναγωγή στο σήμερα,είναι αποτυχημένη. Δυστυχώς η αλλοίωση των εννοιών των λέξεων,εξουδετερώνει και τα ορθολογικά επιχειρήματα.

    Αγαπητή μου Ίριδα,κανένας βαλκανικός διάδρομος δεν έχει κλείσει. Αυτή είναι η προπαγάνδα της ΕΕ,προκειμένου να συμβιβαστούμε και να αποδεχτούμε την υφιστάμενη κατάσταση ως μη-ανατρέψιμη. Τα σύνορα των γειτόνων μας,τα ανοίγουμε για πλάκα αν η πολιτική ηγεσία το θέλει. Υπάρχουν οι κατάλληλες υπηρεσίες και μονάδες για αυτήν την δουλειά. Καμία ευρωπαϊκή οδηγία δεν είναι πάνω από το εθνικό ένστικτο αυτοσυντήρησης.

    Οι Έλληνες αν θέλουν να επιβιώσουν,πρέπει να διαγράψουν την διεθνιστική χριστιανική ήθική (τις τσαρλατανιές των "πονηρών" περί αγάπης κι ανθρωπιάς) και να υιοθετήσουν και πάλι το δωρικό τους ήθος. Η δυσανεξία είναι προς την σωστή κατεύθυνση.

    Όπως έλεγε και ο Μάρκος Αυρήλιος: "Ο καλύτερος τρόπος του αμύνεσθαι είναι το μη εξομοιούσθαι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. I am quoting an Israeli official answering a question about her country's policy towards the "refugees",
      "All Jews, poor or rich, are always welcomed in Israel. The rest know very well that not even in 100 yrs will get papers.We treat the sick. We feed the hangry.But that is it...."
      It is time we too distinguish the humanitarian aspect of the crisis and the pilitical one. We cannot survive a non-Greek population of 30%. Israel's stand at times seems racist, but it is very well founded.

      Διαγραφή
    2. "διεθνιστική χριστιανική ηθική"

      Από πότε έγινε ο Χριστιανισμός διεθνιστικός φορέας με την έννοια που αναφέρεις? Που διδάσκετε στον Χριστιανισμό ότι πρέπει να καταργηθεί το έθνος και κάθε εθνική ταυτότητα? Που διδάσκετε ότι πρέπει να καταργηθούν τα σύνορά και κάθε κρατικός διαχωρισμός? Έχετε καν διαβάσει κάτι σχετικό με τον Χριστιανισμό ή είναι της μόδας να κατηγορούμε για οποιοδήποτε βάσανο του πλανήτη τον Χριστιανισμό?

      Διαγραφή
    3. @ GeorgeTS Ptol

      Ο Χριστιανισμός δεν διδάσκει την κατάργηση εθνών, κρατών κλπ., διότι απλούστατα δεν ασχολείται μ' αυτά.

      Όταν ρώτησαν τον Χριστό αν πρέπει να πληρώνουν φόρους στον (κατακτητή) Καίσαρα, εκείνος είπε "απόδοτε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι...", έτσι δεν είναι; Σήμερα κάποιοι θα τον έλεγαν ... "ρωμαιοτσολιά". ¨οχι, δεν ήταν ακριβώς αυτό, αλλά δεν ήταν και πατριώτης. όπως έγραψα, ήταν πέραν και υπεράνω αυτών των εννοιών.

      Γι αυτό είναι και ανοησίες οι διάφορες πατριωτικές "προφητείες', που αποδίδονται σε Γέροντες, π.χ. "οι Τούρκοι έχουν τα κόλυβα στο ζωνάρι των" και άλλα παρόμοια. Οι Άνθρωποι (με κεφαλαίο άλφα) αυτοί ήσαν/είναι γνήσιοι Χρισιανοί και δεν ασχολούνται με τέτοια πράγματα.

      Με άλλα λόγια, αν ζούσε ο Χριστός και τον ρωτούσες, θα σού έλεγε ότι πρέπει να τον δεχτείς στο σπίτι σου, ακόμη κι αν ξέρεις ότι θα σε κλέψει ή θα σε σκοτώσει, εφ' όσον επικαλείται την φιλοξενία σου.

      Διαγραφή
    4. @ Nativist

      σωστά αναφέρεις το ρητό του Χριστού " Απόδοτε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ". Ο Χριστιανισμός διδάσκει τον σεβασμό προς την πολιτεία και τους νόμους της και διαφωνεί προς αυτήν μόνο σε θέματα που άπτονται της σωτηρίας της ψυχής του κάθε ατόμου.

      Για τις προφητείες δεν είμαι ειδικός να κρίνω. Πολλά λέγονται, γράφονται και αποδίδονται σε Αγίους χωρίς να έχουμε την δυνατότητα να γνωρίζουμε αν είναι αλήθεια ή ψέματα.

      Θα διαφωνήσω πλήρως με την τελευταία σου παράγραφο. Ο Χριστός ανέφερε, βασικά έδωσε εντολή, "Παντί τω αιτούντί σοι δίδου" και αλλού "Ο έχων δύο χιτώνας μεταδότω τω μη έχοντι, και ο έχων βρώματα ομοίως ποιείτω" και τα σχετικά. Πουθενά όμως δεν μας έδωσε εντολή να βάλουμε ανθρώπους στα σπίτια μας διακινδυνεύοντας την ασφάλειά μας, των δικών μας και των παιδιών μας.

      Η καθαρά δική μου άποψη είναι ότι για το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα φταίει αποκλειστικά και μόνο το κράτος, η κυβέρνηση με τα λόγια και τα έργα της. Είναι αυτή που έφερε, αν θέλεις γιγάντωσε, το πρόβλημα στην Ελλάδα και έδωσε και το πάτημα στην Τουρκία να το κάνει εργαλείο πίεσης όχι μόνο προς την Ελλάδα αλλά και προς την Ευρώπη. Είναι αυτή που καλείται να το αντιμετωπίσει, όχι ο Χριστιανισμός ή η Εκκλησία.

      Εμείς σαν χριστιανοί, εφόσον το κράτος τους έφερε τι πρέπει να κάνουμε? Να τους αφήσουμε να πεθάνουν από το κρύο ή την πείνα? Ή μήπως πρέπει να να τους ταΐσουμε, να τους βρούμε και ένα κατάλυμα και να κινήσουμε τις διαδικασίες να τους στείλουμε εκεί που πρέπει? Επειδή είμαστε Χριστιανοί δεν σημαίνει ότι είμαστε και ηλίθιοι. Αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν και δεν πρέπει να παραμείνουν εδώ αλλά δεν μπορούμε και να τους αφήσουμε να πεθάνουν. Αν αποτελούν απειλή για την κοινωνία, πρέπει το κράτος να μεριμνήσει να τους απομονώσει σε ειδικούς χώρους, με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και κατόπιν να προβεί σε διαπραγματεύσεις με τις κυβερνήσεις των χωρών εκκίνησης των λάθρο για να επιστρέψουν πίσω.

      Διαγραφή
    5. >Ο Χριστιανισμός διδάσκει τον σεβασμό προς την πολιτεία και τους νόμους της<

      Η πολιτεία, όμως, αυτή ήταν η πολιτεία τού κατακτητού. Δεν καταλαβαίνεις τι γράφω, ή δεν θέλεις να καταλάβεις;

      Για τις προφητείες γράφω ξανά παρακάτω.

      >Πουθενά όμως δεν μας έδωσε εντολή να βάλουμε ανθρώπους στα σπίτια μας διακινδυνεύοντας την ασφάλειά μας, των δικών μας και των παιδιών μας<

      Δηλαδή, όταν σού διδάσκει να μοιράζεσαι τα αγαθά σου με τούς συνανθρώπους σου, κάνει πουθενά διάκριση ποιοι θα είναι αυτοί;
      Όταν σε διδάσκει, αν κάποιος σε χαστουκίσει, να γυρίζεις το άλλο μάγουλο, κάνει διάκριση σε ποιον; Ή δέχεσαι την απόλυτη Αγάπη, όπως την δίδαξε Εκείνος, ή την απορρίπτεις. Χριστιανισμός αλά κάρτ δεν γίνεται. Γι αυτό επαναλάμβάνω την γνώμη μου (21 Δεκεμβρίου 2016 - 7:53 μ.μ.) ότι κακώς εμπλέκομαι τον χριστιανισμό σε τέτοια θέματα.

      >Η καθαρά δική μου άποψη είναι ότι για το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα φταίει αποκλειστικά και μόνο το κράτος, η κυβέρνηση με τα λόγια και τα έργα της. Είναι αυτή που έφερε, αν θέλεις γιγάντωσε, το πρόβλημα στην Ελλάδα και έδωσε και το πάτημα στην Τουρκία να το κάνει εργαλείο πίεσης όχι μόνο προς την Ελλάδα αλλά και προς την Ευρώπη. Είναι αυτή που καλείται να το αντιμετωπίσει, όχι ο Χριστιανισμός ή η Εκκλησία.<

      >Εμείς σαν χριστιανοί, εφόσον το κράτος τους έφερε τι πρέπει να κάνουμε? Να τους αφήσουμε να πεθάνουν από το κρύο ή την πείνα? Ή μήπως πρέπει να να τους ταΐσουμε, να τους βρούμε και ένα κατάλυμα και να κινήσουμε τις διαδικασίες να τους στείλουμε εκεί που πρέπει?<

      Συμφωνώ απολύτως.

      Διαγραφή
    6. Για να κατανοήσουμε αυτά που διδάσκει ο Χριστός πρέπει να έχουμε διάκριση. Δεν ερμηνεύονται όλα με μία απλή ματιά. Ούτε όλα μπαίνουν σε κουτάκια με τεμπέλες. Ο Χριστός δίδαξε την αγάπη αλλά δίδαξε και την διάκριση. Πουθενά ο Χριστός δεν τάχθηκε ενάντια σε έναν απελευθερωτικό αγώνα των Εβραίων. Μην ξεχνάς ότι ο Ίδιος έδωσε εντολή να εξαλειφθούν ολόκληρες φυλές από τους Εβραίους (Παλαιά Διαθήκη). Από την άλλη όμως σαν Θεός ήξερε την καρδιά και τα αληθινά όνειρά τους που απείχαν όσο ο ουρανός από την γη από αυτά που δίδασκε. Ήξερε επίσης ότι το Ρωμαϊκό κράτος ήταν ότι πιο προσοδοφόρο για την διάδοση του Χριστιανισμού. Γι' αυτό και δίδασκε σεβασμό προς την πολιτεία και τους νόμους της ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ και όχι μόνο εκείνη την χρονική στιγμή ή τον συγκεκριμένο τόπο.

      "Δηλαδή, όταν σού διδάσκει να μοιράζεσαι τα αγαθά σου με τούς συνανθρώπους σου, κάνει πουθενά διάκριση ποιοι θα είναι αυτοί;" Είδες κάπου να κάνω διάκριση? Απλά σου είπα ότι σαν Χριστιανοί δεν είμαστε υποχρεωμένοι, δεν έχουμε τέτοια εντολή, να τους βάλουμε και στα σπίτια μας. Άλλο το να βοηθήσω έστω και από το υστέρημά μου και άλλο να να βάλω σε κίνδυνο την οικογένειά μου.

      "Όταν σε διδάσκει, αν κάποιος σε χαστουκίσει, να γυρίζεις το άλλο μάγουλο, κάνει διάκριση σε ποιον;" Φυσικά και κάνει διάκριση. Όπως είπα οι Χριστιανοί δεν είναι ούτε θύματα ούτε ηλίθιοι.


      Διαγραφή
    7. >Ο Χριστός δίδαξε την αγάπη αλλά δίδαξε και την διάκριση<

      Ποια διάκριση;

      >Πουθενά ο Χριστός δεν τάχθηκε ενάντια σε έναν απελευθερωτικό αγώνα των Εβραίων<

      Όταν συμφωνεί με την πληρωμή φόρων στον κατακτητή, τι ακριβώς κάνει; Διδάσκει απελευθερωτικό αγώνα; Μα δε μού λες, δεν καταλαβαίνεις, ή με δουλεύεις;

      >Μην ξεχνάς ότι ο Ίδιος έδωσε εντολή να εξαλειφθούν ολόκληρες φυλές από τους Εβραίους (Παλαιά Διαθήκη)<

      Ο Χριστός στην ΠΔ; (!!) Τι δουλειά έχει το πνεύμα τής ΠΔ μ' αυτό τής Καινής; Μήπως γράφεις ανοησίες;

      >Από την άλλη όμως σαν Θεός ήξερε την καρδιά και τα αληθινά όνειρά τους που απείχαν όσο ο ουρανός από την γη από αυτά που δίδασκε. Ήξερε επίσης ότι το Ρωμαϊκό κράτος ήταν ότι πιο προσοδοφόρο για την διάδοση του Χριστιανισμού. Γι' αυτό και δίδασκε σεβασμό προς την πολιτεία και τους νόμους της ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ και όχι μόνο εκείνη την χρονική στιγμή ή τον συγκεκριμένο τόπο. <

      Μάλιστα, τώρα ανέλαβες και ... συνήγορος τού Χριστού κι ερμηνευτής τής Διδασκαλίας Του!! Ποιος τις χάρες σου!

      >σαν Χριστιανοί δεν είμαστε υποχρεωμένοι, δεν έχουμε τέτοια εντολή, να τους βάλουμε και στα σπίτια μας<

      Δεν έχεις καταλάβει τότε τίποτε από την Διδασκαλία που διδάσκει την απόλυτη Αγάπη.

      >"Όταν σε διδάσκει, αν κάποιος σε χαστουκίσει, να γυρίζεις το άλλο μάγουλο, κάνει διάκριση σε ποιον;" Φυσικά και κάνει διάκριση<

      Πού την κάνει;

      Διαγραφή
    8. Για όλα σου τα ερωτήματα θα βρεις απαντήσεις στο Ευαγγέλιο. Να το διαβάσεις κάποια στιγμή με προσοχή, γιατί αυτά που γράφεις υποδεικνύουν ότι δεν το έχεις καν ξεφυλλίσει πόσο μάλλον να κατανοήσεις και το νόημα των γραφόμμενων. Αναμασάς φράσεις χωρίς να κατανοείς το πνεύμα και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες λέχθηκαν. Δεν έχεις ιδέα περί διάκρισης κι όμως βιάζεσαι να χαρακτηρίσεις αυτά που γράφω ανοησίες. Δεν γνωρίζεις περί τριαδικότητας και ρωτάς τι δουλεία έχει ο Χριστός στην ΠΔ. Ξανασκέψου ποιος γράφει ανοησίες.

      Διαγραφή
    9. Απορία ψάλτου, βηξ. Προφανώς, γράφεις πράγματα, που δεν μπορείς να στηρίξεις. Εκτός αυτού έχεις το απίστευτο θράσος να μού επιρίπτεις άγνοια. Ποιος, εσύ που γράφεις >Μην ξεχνάς ότι ο Ίδιος έδωσε εντολή να εξαλειφθούν ολόκληρες φυλές από τους Εβραίους (Παλαιά Διαθήκη)<, μιλώντας για τον Χριστό!!!

      Διαγραφή
    10. "Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσὶ μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν καὶ στραφέντες ρήξωσιν ὑμᾶς." Μέχρις εδώ φτάνω. Δεν έχει νόημα η συζήτηση με ανθρώπους που δεν γνωρίζουν ούτε τα βασικά του Χριστιανισμού και πάνω απ'όλα δεν θέλουν και να μάθουν. Άνθρωπέ μου δεν γνωρίζεις σε τι πιστεύεις, ούτε και γιατί το πιστεύεις. Αυτό φανερώνουν τα γραφόμενά σου. Θα σου απαντούσα καλοπροαίρετα σε κάθε σου ερώτηση αλλά είσαι αναιδής.

      Υ.Γ
      Για να μην αφήσω στο σκοτάδι της άγνοιας τους υπόλοιπους που τυχόν διαβάσουν τον διάλογο και δεν γνωρίζουν, ο Χριστιανισμός έχει ΕΝΑ Θεό, όχι τρεις. ΕΝΑ Θεό τρισυπόστατο. Ένα Θεό με τρία πρόσωπα. Ο ίδιος Θεός στην Παλαιά Διαθήκη ο ίδιος και στην Καινή Διαθήκη.
      "Λέγει αὐτῷ Φίλιππος· Κύριε, δεῖξον ἡμῖν τὸν πατέρα καὶ ἀρκεῖ ἡμῖν.
      9 λέγει αὐτῷ ὁ ᾿Ιησοῦς· τοσοῦτον χρόνον μεθ' ὑμῶν εἰμι, καὶ οὐκ ἔγνωκάς με, Φίλιππε; ὁ ἑωρακὼς ἐμὲ ἑώρακε τὸν πατέρα· καὶ πῶς σὺ λέγεις, δεῖξον ἡμῖν τὸν πατέρα;
      10 οὐ πιστεύεις ὅτι ἐγὼ ἐν τῷ πατρὶ καὶ ὁ πατὴρ ἐν ἐμοί ἐστι; τὰ ρήματα ἃ ἐγὼ λαλῶ ὑμῖν, ἀπ' ἐμαυτοῦ οὐ λαλῶ· ὁ δὲ πατὴρ ὁ ἐν ἐμοὶ μένων αὐτὸς ποιεῖ τὰ ἔργα." κατά Ιωάννη 14.8-10 .
      Γιατί ότι λέμε πρέπει να είναι τεκμηριωμένο στην Αγ. Γραφή.


      Υ.Γ 2

      Ζητώ συγνώμη από την συγγραφέα του άρθρου γι' αυτήν την εκτός θέματος παρένθεση.

      Διαγραφή
    11. Το θέμα δεν είναι το τι πιστεύω εγώ, αλλά η αδυναμία σου να απαντήσεις στα ερωτήματα που σού θέτω. Σε θυμούμαι κι από παλαιότερα, τα ίδια έκανες. Όταν βρισκόσουν σε αδυναμία να απαντήσεις, το έριχνες σε αφορισμούς, φληναφήματα και αοριστολογίες. Όσο για το ποιος και γιατί είναι αναιδής, ας το κρίνουν αυτοί που μάς διαβάζουν. Εσέ σπεύδεις να βγάλεις συμπεράσματα για την "άγνοια" τού συνομιλητή σου, που δεν γνωρίζεις πού παν τα τέσσερα σχετικά με την Παλαιά και Καινή Διαθήκης και "φωτίζεις" (sic) τούς άλλους γράφοντας:

      >Ο ίδιος Θεός στην Παλαιά Διαθήκη ο ίδιος και στην Καινή Διαθήκη<

      α) Ο Θεός τής ΠΔ σαφώς δεν ήταν τρισυπόστατος. Το τρισυπόστατον τού Θεού (τής Αγίας Τρίαδος), κατά τα πρότυπα τού Ινδουισμού, Βράχμα-Σίβα-Βισνού-,εισήχθη από την χριστιανική διδασκαλία.

      β) Το πνεύμα τής ΠΔ, ουδεμίαν σχέση έχει μ' αυτό τής Καινής, στην οποία δεν υπάρχουν περιούσιοι λαοί, ούτε διδάσκει ο Θεός γενοκτονίες και πολέμους. Ξεστραβώσου επί τέλους!

      γ) Ο Χριστιανισμός, εν αντιθέσει προς τον Ιουδαϊσμό, όπως κατά κόρον έγραψα, δεν έχει σχέση με κράτη, έθνη, πατρίδες, σύνορα κλπ. Ο Ιουδαϊσμός είναι ο αντίποδάς του, γι αυτό είναι κοντύτερά του το Ισλάμ. Είναι ένα ολοκληρωτικό, θρηκσευτικοπολιτικό σύστημα, όπου ο Θεός παρεμβαίνει στα πάντα. Αυτός ορίζει μέσω των προφητών του την εξουσία, ο δε λαός οφείλει τυφλή υπακοή, όπως την ορίζει ο Αλλάχ και εκτελείται από τούς επί γης εκπροσώπου του. Αυτή την τεράστια διαφορά, που βγάζει μάτια, δεν μπόρεσες να καταλάβεις; Βρε πού πέσαμε.

      >Γιατί ότι λέμε πρέπει να είναι τεκμηριωμένο στην Αγ. Γραφή<

      Όχι απαραιτήτως, αλλά μ' αυτά που γράφεις δεν τεκμηριώνεις απολύτως τίποτε.

      Αν δεν μπορείς να αντέξεις διαλόγους, παραθέτοντας επιχειρήματα και απαντώντας σαν άνθρωπος, αντί να βγάζεις αυθαίρετα, φορουμοφτηνιάρικα και όντως αναιδή "συμπεράσματα" για τον συνομιλητή σου ("γιατί αυτά που γράφεις υποδεικνύουν(*) ότι δεν το έχεις καν ξεφυλλίσει"), τότε άπεχε.

      (*) Και μάθε ελληνικά. Αυτά που γράφω δεν υπο- αλλά αποδεικνύουν κλπ...

      Άντε, πήγαινε από δω τώρα. Αρκετό χρόνο μού έφαγες.

      Διαγραφή
    12. Επειδή εκτός από αναιδής είσαι και αιρετικός και ανόητος θα σου παραθέσω τις αποδείξεις για να γίνεις εντελώς ρεζίλι.

      Όσον αφορά το ποιος σέβεται τον συνομιλητή του μάθε από τα γραφόμενά σου ότι είσαι εσύ. "Ο Χριστός στην ΠΔ; (!!) Τι δουλειά έχει το πνεύμα τής ΠΔ μ' αυτό τής Καινής; Μήπως γράφεις ανοησίες;" "Εκτός αυτού έχεις το απίστευτο θράσος να μού επιρίπτεις άγνοια. Ποιος, εσύ που γράφεις >Μην ξεχνάς ότι ο Ίδιος έδωσε εντολή να εξαλειφθούν ολόκληρες φυλές από τους Εβραίους (Παλαιά Διαθήκη)<, μιλώντας για τον Χριστό!!!" Ούτε τι γράφεις δεν ξέρεις.

      Όσον αφορά το δόγμα του Χριστιανισμού έχεις μαύρα μεσάνυχτα.

      "α) Ο Θεός τής ΠΔ σαφώς δεν ήταν τρισυπόστατος. Το τρισυπόστατον τού Θεού (τής Αγίας Τρίαδος), κατά τα πρότυπα τού Ινδουισμού, Βράχμα-Σίβα-Βισνού-,εισήχθη από την χριστιανική διδασκαλία."

      Ο Θεός ήταν ανέκαθεν τρισυπόστατος. Αυτό φαίνεται στην φιλοξενία του Αβραάμ. Δεν γνωρίζεις ούτε καν το σύμβολο της πίστεως. " Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων˙"

      Ο Χριστός είναι και ο Πατέρας και ο Αγ. Πνεύμα σαν μία Θεότητα. Ούτε Βουδισμός ούτε και οι άλλες βλακείες που αναφέρεις.

      "Λέγει αὐτῷ Φίλιππος· Κύριε, δεῖξον ἡμῖν τὸν πατέρα καὶ ἀρκεῖ ἡμῖν.
      9 λέγει αὐτῷ ὁ ᾿Ιησοῦς· τοσοῦτον χρόνον μεθ' ὑμῶν εἰμι, καὶ οὐκ ἔγνωκάς με, Φίλιππε; ὁ ἑωρακὼς ἐμὲ ἑώρακε τὸν πατέρα· καὶ πῶς σὺ λέγεις, δεῖξον ἡμῖν τὸν πατέρα;
      10 οὐ πιστεύεις ὅτι ἐγὼ ἐν τῷ πατρὶ καὶ ὁ πατὴρ ἐν ἐμοί ἐστι; τὰ ρήματα ἃ ἐγὼ λαλῶ ὑμῖν, ἀπ' ἐμαυτοῦ οὐ λαλῶ· ὁ δὲ πατὴρ ὁ ἐν ἐμοὶ μένων αὐτὸς ποιεῖ τὰ ἔργα." κατά Ιωάννη 14.8-10 .

      Ανέφερες ανόητε αν ο Χριστός κάνει διακρίσεις. Φυσικά και κάνει. Επειδή κάνει, την μία αρπάζει το φραγγέλιο και πλακώνει τους πωλητές στο ναό και όταν σε άλλη περίπτωση πάνε να τον λιντσάρουν δεν αντιδρά. Όταν τον συλλαμβάνουν και τον χτυπούν βάναυσα δεν μιλά και όταν τον χαστουκίζει ο δούλος μπροστά στον Αχρισυνάγωγο λέει
      "εἰ κακῶς ἐλάλησα, μαρτύρησον περὶ τοῦ κακοῦ· εἰ δὲ καλῶς, τί με δέρεις; " Ιωάννη 18.23
      Ομοίως και ο Απ. Παύλος.

      Που είναι οι δικές σου αποδείξεις????? Ποιος δεν ξέρει να κάνει διάλογο? Ποιος καταφεύγει σε αφορισμούς? Μάθε να διαβάζεις αυτά που γράφεις.

      Με έκανες και γέλασα και σήμερα με αυτά που γράφεις. Τόσο άσχετο άτομο είχα χρόνια να συναντήσω. Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  3. Συμφωνώ με GeorgeTS Ptol/NikoApelles. Ο Στέφανος Καρ αν και μιλάει σωστά στο

    τέλος πετάει και μια μπαρούφα για ''χριστιανική'' ηθική.

    Ο Χριστός δεν ήταν ''αγαπούλης'' , μπήκε στο Ναό του Σολομώντα και τους

    έσπασε στο ξύλο . Φώναζε ότι '' τα του Καίσαρος τω Καίσαρι'' και όταν τον

    χαστούκισαν ρώτησε αμέσως τον λόγο. Ο νόμος του κράτους οφείλει να

    είναι σεβαστός από όλους. Η ψευτοηθική έρχεται από τους δυτικούς , αφού αιματοκύλισαν τον πλανήτη πολλές φορές κατηγορούν εμάς τους ορθοδόξους για αναλγησία

    ''ουαί υμίν φαρισαίοι, υποκριτές''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ πας να βγάλεις τον Χριστό ... τσαμπουκά! :)))

      Στο Ναό τού Σολομώντος τούς έδιωξε με το φραγγέλιο, διότι ασεβούσαν στον "οίκο τού Πατρός" Του.

      Όταν τον χαστούκισαν, δεν ενναντιώθηκε, απλώς ρώτησε το γιατί.

      Δεν έχουν όλα αυτά σχέση με έθνη, κράτη, σύνορα, πατρίδες και τα ρέστα. Για τον Χριστό, είμαστε όλοι παιδιά τού ιδίου Πατρός, άρα ΑΔΕΛΦΙΑ. Τελεία και παύλα.

      Γνώμη μου, ότι κακώς ανακατεύουν την χριστιανική ηθική με όλα αυτά, προσπαθώντας να την κόψουν και ράψουν στα επιθυμητά μέτρα.

      Διαγραφή
  4. Ρε nativist μας δουλεύεις ;

    Πώς ακριβώς καταλήγεις ότι '' οι προφητείες είναι βλακείες '' ;

    Είσαι και παντογνώστης ; Η θεολογία και η πίστη του καθένα δεν μας αφορούν .

    Λες : ''Με άλλα λόγια, αν ζούσε ο Χριστός και τον ρωτούσες, θα σού έλεγε ότι πρέπει να τον δεχτείς στο σπίτι σου, ακόμη κι αν ξέρεις ότι θα σε κλέψει ή θα σε σκοτώσει, εφ' όσον επικαλείται την φιλοξενία σου''

    Πλανάσαι πλάνην οικτράν , φίλε

    Ο χριστιανισμός δεν αρνείται την βία, ούτε είναι θρησκεία θυμάτων . Έδειρε

    μόνος του όλους τους εμπόρους του Ναού με φραγέλιο (μαστίγιο). Το δικαίωμα

    στην άμυνα είναι ιερό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν δεν συνάδουν με το χριστιανικό πνεύμα. Το εξηγώ νομίζω παραπάνω. Τι δεν καταλαβαίνεις;
      Όσον αφορά στα υπόλοιπα, το ζήτημα είναι πόσο και πώς καταλαβαίνει κανείς τον χριστιανισμό.-

      Διαγραφή
  5. "Είναι ανθρωποι" αυτο θα μας φαει...
    Ας κοιταξουμε τα δικα μας και ο Αλλαχ ειναι μεγαλος για τους μουσαφιρηδες, ας πανε στο καλο και να μας γραφουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριοι, αυτό που λέω με το άρθρο μου στην ουσία είναι το εξής: ως Έλληνες γαλουχηθήκαμε με δυο κατευθύνσεις: από την μία να αγαπάμε τον συνάνθρωπο (χριστιανισμός), πόσο μάλλον τον πιο αδύναμο που προστρέχει στο σπίτι μας για βοήθεια (αρχαία ελληνική παράδοση), αλλά και απ την άλλη να διαφυλάττουμε αυτό που λέγεται "έθνος" με το αίμα μας όταν κινδυνεύει. Ειδικότερα, την παρούσα στιγμή, η Ελλάδα ευρίσκεται σε δεινή κατάσταση, ήδη ο γηγενής πληθυσμός υποφέρει από πείνα. Μιλάω λοιπόν για ισορροπία ανάμεσα στις αξίες, για στάθμιση. Το να είσαι στην θέση να βοηθάς είναι προνόμιο του δυνατού, για να μπορείς να κουβαλήσεις κάποιον στην πλάτη σου πρέπει να μπορείς και να περπατάς! Η Ελλάδα είναι αυτή η δυνατή χώρα, απλά περνάει μια φάση αδυναμίας. Επιπλέον, καταδεικνύω για μια ακόμα φορά την απάνθρωπη πολιτική ορισμένων κρατών που προκειμένου να επιτύχουν επεκτατικές φιλοδοξίες, επιταγές του Κορανίου ή γενικότερα να ασκήσουν πίεση, χρησιμοποιούν δύστυχους ανθρώπους. Ορισμένοι δε από αυτούς τους ανθρώπους, ίσως λόγω ταλαιπωρίας, ίσως λόγω ιδιοσυγκρασίας είναι φυσιογνωμίες εγληματικές κι επικίνδυνες(όπως τα γεγονότα αποδεικνύουν). Θέτω όλα αυτά τα γεγονότα υπόψιν και ζητώ να βρεθεί μια ισορροπημένη και δίκαιη λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το να αγαπούμε τον συνάνθρωπο δεν το διδαχτήκαμε μόνον από τον Χριστιανισμό. Όπως σωστά γράφετε στην συνέχεια, ήταν κι αυτό μέσα στην αρχαία μας παράδοση.
      Το μπέρδεμα έγινε με το να ανακατέψετε τον Χριστιανισμό σε όλα αυτά, διότι στην χριστιανική διδασκαλία δεν υπάρχουν έθνη, κράτη, πατρίδες κλπ.
      Κατά τα άλλα, ασφαλώς έχετε δίκιο. Δεν είναι χριστιανικό π.χ. να κλείνεις τούς λαθρομετανάστες σε κέντρα "φιλοξενίας" και μάλιστα αυτά να είναι σε απομακρυσμένα νησιά, όπως γίνεται στην Αυστραλία, αλλά δεν γίνεται κι αλλιώς. Δεν είναι χριστιανικό να κάνεις πολέμους και να σκοτώνεις ανθρώπους, αλλά πώς να γίνει αν πρέπει να προστατεύσεις την χώρα σου;

      Διαγραφή
  7. Προσφέρουν δωρεάν σπίτια για τους πρόσφυγες εδώ

    Ερώτημα: Αυτοί οι μεγαλόκαρδοι και μικρόνοες χρήσιμοι ηλίθιοι, διότι περί τέτοιων πρόκειται, γιατί δεν έκαναν το ίδιο για Έλληνες, που δεν έχουν σπίτια να μείνουν;

    Ένας ρατσισμός υπάρχει στην Ελλάδα. Αυτός που στρέφεται κατά των Ελλήνων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.