28/12/16

Και εγεννήθη η Δημοκρατική Ομοσπονδία Βόρειας Συρίας - Δυτικού Κουρδιστάν

Σήμερα οι δυνάμεις των εθνικών και θρησκευτικών ομάδων που έχουν συνασπιστεί με το Κόμμα Δημοκρατικής Ενότητας (PYD), των Κούρδων της Ροζάβα, όπως ονομάζεται η γεωγραφική περιοχή του Δυτικού Κουρδιστάν, ανακοίνωσαν ότι ιδρύουν την Δημοκρατική Ομοσπονδία της Βόρειας Συρίας.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το ουσιαστικό περιεχόμενο της Δημοκρατικής Ομοσπονδίας, πάντως ο χάρτης που έδωσαν στη δημοσιότητα παρουσιάζει την περιοχή ολόκληρης της Βόρειας Συρίας, συπεριλαμβανομένης και εκείνης που κατέχει ο τουρκικός στρατός, στα πλαίσια της Επιχείρησης Ασπίδα του Ευφράτη.

Πάντως είναι γνωστό ότι έχει συγκροτηθεί η Στρατιωτική Επιτροπή αλλά και η Τοπική Πολιτική Επιτροπή της πολιορκούμενης από τους Τούρκους Αλ Μπαμπ, η οποίες λειτουργούν στα πλαίσια των αντίστοιχων Επιτροπών της Μένπετζ/Ιεράπολης, όπου αντιπροσωπεύονται όλες οι εθνικές και θρησκευτικές ομάδες που κατοικούν στην κάθε περιοχή.


44 σχόλια:

  1. Στηρίζουμε τους αδελφούς Κούρδους και τον αναρχικής εμπνεύσεως αγώνα τους για ελευθερία, ενάντια στο εθνικιστικό κράτος της Τουρκίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ''...αδελφούς Κούρδους...'' ??? Από πού κι ως πού αδελφοί ???

      Διαγραφή
    2. μιστερ μαξ
      είναι εύκολο να τα ιδεολογικοποιούμε όλα, εκ του ασφαλούς.
      Οι άνθρωποι αυτοί παλεύουν για ένα πράγμα, την ελευθερία τους.
      Την ελευθερία που αποτελεί αξία αρχαιότερη από τα κράτη, τις ιδεολογίες και τους αναρχισμούς.
      Την ελευθερία, που τους στέρησαν τα τέσσερα κράτη που περιβάλουν τη γεωγραφική περιοχή του Κουρδιστάν, ήτοι Ιράκ, Ιράν, Συρία και Ιράν.
      Οι άνθρωποι αυτοί πολεμούν από το 1978 που ιδρύθηκε το ΡΚΚ και από το 1984, που ξεκίνησε ο ένοπλος αγώνας.
      Έχουν χιλιάδες νεκρούς, δεκαετίες στα βουνά, τις σπηλιές, τα χιόνια, χωρίς φαΐ, ψωμί και νερό πολλές φορές.
      Και τώρα, τα γεωπολιτικά παιχνίδια τους ευνοούν, και, σε συνδυασμό με τον απαράμιλλο ηρωισμό τους, δημιουργούνται συνθήκες δημιουργίας κουρδικών αυτόνομων κρατιδίων, που μπορεί να οδηγήσουν στην ανεξαρτησία τους στο μέλλον.
      Η ειρωνεία της τύχης είναι ότι σ' αυτόν τον αγώνα στο Ιράκ και κυρίως στη Συρία, έχουν στρατηγικό σύμμαχο τις ΗΠΑ.
      Γι' αυτό σου λέω, μην συγχέουμε τα πράγματα.
      Οι ιδεοληψίες μας μόνο κακό μπορεί να τους κάνουν.
      Την ελευθερία τους θέλουν οι άνθρωποι, το σεβασμό και την υπερηφάνειά τους.
      Όπως μπορεί ο καθένας από μας, ας τους συμπαρασταθεί.
      Να μη μας διχάσει και αυτό το ζήτημα.
      Καλή Χρονιά.

      Διαγραφή
    3. Καλησπερα και Χρονια Πολλα με υγεια! Αν ειναι ετσι να γινει και αυτονομο Κρατος η Δυτικη Θρακη που καποια στιγμη θα ειναι πλειοψηφια οι Μουσουλμανοι οπου κατα βαση θα ειναι και Τουρκοι στην καρδια τους.

      Διαγραφή
    4. Κατ' αρχάς, δεν κάνουμε εμείς το κράτος.
      Το κάνουν εκείνοι.
      Δεύτερον, οι Κούρδοι είναι αυτόχθονες, ήταν εκεί πριν τους Τούρκους και τους Άραβες.
      Οι μουσουλμάνοι στη Θράκη, με εξαίρεση τους Πομάκους, είναι επήλυδες, μας βρήκαν στη Θράκη.
      Αν θέλουν αυτονομία, να παν στην πατρίδα τους, από κει που ήλθαν δηλαδή.

      Διαγραφή
    5. Θα σε ρωτησουνε εσενα και εμενα αν τους βρηκαμε η μας βρηκαν οταν ερθει η ωρα τους που θα εχουν την ευκαιρια τους. Τα βλεπουμε σε τοσους πολεμους ποσο υπουλα ξεκινα μια φωτια σε μια περιοχη. Με τοσους προδοτες που εχει η Ελλας στον κορφο της δεν εχουμε καμια ελπιδα σε μια τετοια εξελιξη.

      Διαγραφή
    6. αδελφοι Κουρδοι;χα! αυτοι εσφαξαν στην μικρα ασια τους ελληνες και τους αρμενιους -- Οι τουρκοι τους Κουρδους και τους αλβανους εβαζαν για να μας σφαξουν Και οταν κανουν κρατος παλι εχθρικοι θα ειναι με εμας

      Διαγραφή
  2. Να υποθέσουμε δημιουργία του Κουρδιστάν; Σημαίνει μελλοντική απόσπαση εδαφών από την Τουρκία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Συρια ειναι μια και αδιεραιτη!! Κανενα Κρατος μεσα στο Κρατος της Συριακης Αραβικης Δημοκρατιας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τσάρε
      για ρίξε μια ματιά στην ιστορία της ίδρυσης της Συρίας.
      Μήπως όταν ιδρύθηκε, ως προτεκτοράτο της Γαλλίας, είχε κάποια καντόνια;
      Λέω, μήπως;

      Διαγραφή
  4. Τωρα ειναι ενα κοσμικο Κρατος με τις θρησκευτικες της Ελευθεριες απλα χωρις δημοκρατικο συστημα εξουσιας. Γιατι να κομματιαστει με κερδισμενους το Ισραηλ τους Κουρδους κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τσάρε
      οι Κούρδοι απελευθέρωσαν τα εδάφη τους, δίνοντας χιλιάδες νεκρούς, από τον ISIS.
      Αυτό τους δίνει το δικαίωμα της αυτονομίας.
      Και νομίζω ότι το συζητάει και ο Άσαντ μαζί τους.

      Διαγραφή
    2. Να πολεμουσανε με τον νομιμο Στρατο της Συριας και οχι να επιτιθενται σε διαφορες πολεις της Συριας σκοτωνοντας στρατιωτες.
      Πιστευω πως δεν θα δουνε ποτε δικο τους κρατος.

      Διαγραφή
    3. Tι εγραφε το ΜΟΑ λιγους μηνες πριν:
      http://www.moonofalabama.org/2016/08/how-the-hasakah-clashes-end-the-kurdish-nation-dreams.html

      προσθετοντας οτι στις συνομιλιες περι καταπαυσης του πυρος αναμεσα σε Ρωσια,Ιραν,Συρια και Τουρκια,δεν εχουν καλεστει οι Κουρδοι,ουτε φαινεται οτι θα ειναι μερος αυτης:

      http://www.moonofalabama.org/2016/12/syria-peace-talk-rumors-and-parameters.html

      Οσο για αυτο που λεει το αρθρο,η δημοσιογραφος Aylina Kılıç,στον λογαριασμο της στο twitter,εγραψε αυτο:
      151-member council in the city of Rmeilan decides to use new name: "Democratic Federal System of Northern Syria". No more Rojava.From "Democratic Federal System for Rojava - Northern Syria' (July 2016) to 'Democratic Federal System of Northern Syria' (Dec 2017)

      αλλαγη ονοματος λοιπον,παντα συμφωνα με κεινη.


      τελος,υπαρχει και αυτο,τ οποιο το παραθετω,με πασα επιφυλαξη,επειδη το βρηκα στο twitter,απο σοβαρο λογαριασμο,αλλα δεν θυμαμαι απο ποιον:


      https://gm1.ggpht.com/p4J0QfNM608I2qIYUo3ZGmYNPXVgYEV3WsGflEeR5ghwR18TqGoTUq9JCvVV0Bnc0sAioc2KNcl97AnzIimB3DqAoUVanb0pht9be31FAml-feutY0ARlnAIBhIoMebs8O4ZgOezooAeurXp-D2kV3GVABuqWNaeeQEg7tT2WUMV8pZY4FM8VS3jaFy_TpDHD8oqrIvlUkhGpeM2r6VlFYMCEUaPLwkCeilMiwY-OMMA1gWuXA6yJlkLaYSotCGqKx3FqubPrFUGMQLuCQSZoPF2myezspQVC9-r7JzWUckMmpQUpGRfarmmWVfNqx6gSW2YaZLyg7HnPAjnfwLF9_bI4V7UqRdidjfZqK3Gh9oOFYdNSpBc7clBLvO0slkcYEgB5NQHrIcMZC-_1WIvR8colhYcI3fwCmOEBp_TbNIMYW8ws7G7U-scdwF5qtkLOfH3I4NmUHWycDUkSscWcH1sjVW1d7IBh-_N5AEpSxcI7NehkkX1AcacILevb5te5aP1K1zXxC1Ofz_ibY_rTyer3nkhYXqh-Mwmu8PYiaQxT2Aaz1GXz8njt-XRjQ8zWIXrCu-BKqROlu0btVn00lOBhhofmL0YtIDvsfWDofmh9uQ8Bn7ywAeQ_SAnYI2xfWDP5lBzbTy00Z4Pjskji5JK17OlULGpUyCvNkpGBFXbGs6jmdN-X9AAJN7l1VTFJOtE-Av9cLB_qqs=w734-h1122-l75-ft

      Διαγραφή
    4. Ξεχασα να πω χρονια πολλα σε ολους

      Διαγραφή
  5. ΚΥΡΙΕ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΧΑΡΤΗ . ΝΟΜΙΖΩ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ.
    https://1.bp.blogspot.com/-rmHyeFe7lE0/VuLzy-SzEFI/AAAAAAAAJoE/ecJz1aZ0eO49eagVCusEQ-TkJa9zoyFpQ/s640/%25CE%25A7%25CE%25AC%25CF%2581%25CF%2584%25CE%25B7%25CF%2582%2B%25CE%25A3%25CF%2585%25CF%2581%25CE%25AF%25CE%25B1%25CF%2582%2B%25CE%25A1%25CF%2589%25CF%2583%25CE%25AF%25CE%25B1.JPG

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ over

      Είναι καθαρά θέμα «διέλευσης των ενεργειακών αγωγών» της ευρύτερης περιοχής. Αυτά - συνήθως - τα κυκλοφορεί μέσω αγορασμένου χρόνου (ΤΠ) σε μικρά τηλεοπτικά κανάλια, ο (και) τηλεβιβλιοπώλης Κύριος Κυριάκος Arthropone™ aka Πουτινόπληκτος... χαχαχα!

      You can see that with a Federal Syria like the one at the above map, the Arab-Turkish pipelines are blocked in Jordan, which is a Saudi ally. From Iraq the construction of a pipeline would have to go through the Iraqi and Syrian deserts.

      Στον παραπάνω χάρτη, μπορείτε να δείτε ότι με μια Ομοσπονδιακή Συρία, οι αραβο-τουρκικοί αγωγοί θα μπλοκαριστούν στην Ιορδανία, που είναι σύμμαχος της Σαουδικής Αραβίας. Από το Ιράκ, η κατασκευή ενός αγωγού θα πρέπει να περάσει από τις ερήμους του Ιράκ και της Συρίας.

      https://iakal.wordpress.com/2016/03/12/russia-wants-a-federal-syria/

      Διαγραφή
    2. ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΗΓΗ .

      Διαγραφή
    3. Ενδιαφέρων ο χάρτης.
      Θα δούμε.
      Η υπόθεση έχει παλιές και βαθιές δυναμικές.

      Διαγραφή
  6. Καλό ξεκίνημα και μακάρι να δούν την ανεξαρτησία τους εδραιωμένη σε Κράτος ανεξάρτητο και περήφανο , όπως αγωνίζονται, θυσιάζονται και τούς αξίζει.
    Περιμένουμε και παρακολουθούμε , ευχόμενοι για το καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νομίζω ότι ένα επόμενο σοβαρό βήμα ανεξαρτησίας για τους Κούρδους είναι να καταλάβουν και τα εδάφη της Β. Κύπρου, όπου μπορούν μέσα στον οίστρο της ελευθερίας που τους διακρίνει να εκδιώξουν τους κακούς Τούρκους και να ελευθερώσουν τους κατοίκους που στενάζουν από τα κατοχικά στρατεύματα.

    Γιατί να μην επαναλάβουν την άκρως επιτυχημένη (μέχρι στιγμής βέβαια) συνταγή, όπως για παράδειγμα κάνουν στην Β. Συρία ;

    Πάνω από όλα η ελευθερία, όπως θα έλεγε στην περίπτωση και το State Department.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. το Ελληνικό κράτος εν αρχή οφείλει να αποκαταστήσει διπλωματικές σχέσεις με την επίσημη Συριακή αρχή ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εξαιρετική η απάντηση του κ. Καλεντερίδη στο πρώτο σχόλιο. Γ. Βλαβιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι Κούρδοι είναι αυτόχθονες της Βόρειας Συρίας όσο και οι Τούρκοι αυτόχθονες της Θράκης... Οι εισβολές των Τούρκων τον Μεσαίωνα άνοιξαν τον δρόμο και στους Κούρδους να επεκταθούν εις βάρος των γειτονικών κοινοτήτων (Αράβων, Ασσυροχαλδαίων, Αρμενίων). Τώρα πια έχει παγιωθεί μία δημογραφική κατάσταση, η οποία ολοκληρώνεται με συμπληρωματικές εκκαθαρίσεις των μη κουρδικών εθνοφυλετικών ομάδων από την περιοχή, οπότε μέχρι να τελειώσει ο Συριακός εμφύλιος θα υπάρχει κουρδική πληθυσμιακή ομοιογένεια στην Βόρεια Συρία. Έτσι όπως έχουν τα πράγματα τώρα η αυτονόμησή τους είναι μία καλή λύση, αλλά σίγουρα δεν υπήρξε ποτέ αυτονόητο δικαίωμά τους στην Βόρεια Συρία μέχρι το ξέσπασμα του Συριακού Εμφυλίου, ούτε έφθασαν σε αυτήν την δημογραφική διαμόρφωση με διαφορετικό τρόπο από εκείνον των Τούρκων ή των Αράβων στις ίδιες περιοχές. Σε όλη την περίοδο από την πρώτη εμφάνιση των Τούρκων και των Μογγόλων αργότερα στην Μεσοποταμία (Βόρειο Ιράκ) και αυτό που σήμερα εμφανίζεται ως Κουρδιστάν, εκκαθαρίζουν με τον αιματηρότερο και βαρβαρότερο τρόπο όλες τις άλλες εθνότητες γύρω τους και βέβαια οι Άραβες και οι Τούρκοι που είναι εξ ίσου ισχυροί στην περιοχή τους το ανταποδίδουν κατά καιρούς, ενώ οι υπόλοιποι μη μουσουλμάνοι ή μέλη μικρότερων εθνοτήτων απλώς εξολοθρεύονται (ιδίως οι Αραμαίοι και οι Αρμένιοι και μιλώ πάντα για την περίοδο από το 1000 μ. Χ. και δώθε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. eisai armenios oi assirios ? ypirxan pola kourdika pringipata se oli tin epikratia ti arxeas midias oi kourdoi exoun allaksi malon tous exoun dothi arketa diaforetika onomata me epikratestero to kardouxi opou kai proerxetai oi leksi kourdos apo tin voria evropi eos tin india epikratouse anekathen oi indoevropaeikoi glossa ara oxi oi simitiki diladi assiriaki stin istoria ton armenioin lene pos o laos apenanti apo tin limni VAN einai ta paidia tou aram o laos pou zouse apenant tous itane oi kourdoi ,oi soumerioi pou episeis aftothonos laos stis epigrafes tou milage gia tus kur/ti pou simenoi vounisios laos/ oi assirioi pious laous kataktisan efoson den ypirxan alloi laoi stin perioxi kata ta legomena sou ? oi assirioi istorika milao panta itane to idio varvari me tous simmerinous apokefalistes stin siria diavase tin istoria tous den tha sinexiso poli apla tha sou po pos i kourdoi den eixane ethniki sinisi dioti anekathen palevan gia tin yparksi tous potes den epapsan na palevoun opote ksefevgan apo enan kattaktiti panta rxotan kapios allos kai edo kai kapies dekaeties enonontai i exthri apenanti tous eimai kourdos yperifanos gia tin katagogi mou min prospathis na me miosis na miosis ton lao mou den to petixes kaneis eos simera kai den tha to petixis outai esei oute kanenas na mou parei tin YPERIFANIA ....kirie savva xronia polla kai xilia signomi gia ta greeklish ..

      Διαγραφή
    2. κανεις δεν θελει να σε μειωσει,απλα ειναι δικαιωμα μας να εχουμε διαφορετικη αποψη απο αυτη που εσυ θες.Αυτο ειναι δημοκρατια,οταν καποιος διαφωνει μαζι σου,δεν θελει να σου παρει την περηφανια,οπως λες,απλα εκφραζει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ την αποψη του...

      Διαγραφή
    3. Βγάλαμε τα μάτια μας ρε φίλε για να διαβάσουμε τι μπορεί να γράφεις!!! χρόνια πολλά

      Διαγραφή
    4. O unknow katalavenoi para ma para poli kala ti enoo. Veveos kai oi dimokratia einai na leei o kathe enas tin gnomi tou kai einai kai sevasti apo merous mou. Alla kai oi propaganda allou tin exoume xortasi KATALAVENOI poli kala ti leo

      Διαγραφή
    5. Απ οτι δειχνεις δεν δεχεσαι ευκολα την αντιθετη αποψη.....

      Διαγραφή
    6. Στα παρακατω αρθρα γινεται αναφορα στους Κουρδους,του Ιρακ βεβαια,ειναι και αυτα ποροπαγανδα:

      https://www.rt.com/uk/359597-iraq-christians-isis-asylum/

      http://www.strategic-culture.org/news/2016/10/24/13-years-war-mosul-frightening-uncertain-future.html

      http://edition.cnn.com/2016/11/13/world/hrw-kurds-iraq/index.html

      Διαγραφή
  11. Ειναι πασιφανες σε καποιους απο τους ανωτερω σχολιαστες της ειδησεως οτι ΤΟΥΣ ΕΤΣΟΥΞΕ ΠΟΛΥ η ιδρυση της Δημοκρατικής Ομοσπονδίας Βόρειας Συρίας - Δυτικού Κουρδιστάν.... Ξυδακι και θα το καταπιουν θελουν δεν θελουν, επισης να ετοιμαζονται να καταπιουν και την επερχομενη διαλυση του αιμοσταγους κατακτητικου ψευτοκρατους της τουρκιας που δρομολογηθηκε πλεον ανεπιστρεπτι.
    Τζαμπα τα χαρτζιλικια των 'περιπλανωμενων' αρνητων της ελευθεριας των ΕΘΝΩΝ που επαιρναν τοσο καιρο απο τα γνωστα κεντρα..απετυχε η διεισδυση τους και η χειραγωγηση της κοινης γνωμης ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ.
    Τα καλυτερα ειναι μπροστα μας , και οσοι λενε οτι οι Κουρδοι ηταν εχθροι μας τους λεμε 'ε και ? ' Μηπως και οι Ιταλοι και οι Γερμανοι και Φραγκοι δεν ηταν καποτε ΜΙΣΗΤΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ? Δεν ειδα κανενα απο αυτα τα περιπλανωμενα λαμογια στα ιστολογια να λενε κατι γιαυτο....δεν ειδα να λενε οτι δεν πρεπει να ειμαστε στην Ευρωπη γιατι Γερμανοι, Ιταλοι, Φραγκοι, Βουλγαροι, Αλβανοι κλπ κλπ κλπ μας εχουν κατακτησει , σκοτωσει και διαλυσει κατα καιρους πολλες φορες...οοοοοοοχι μονο οι Κουρδοι ηταν 'εχθροι' μας...αφρους βγαζουν απο το στομα τους και χαιρομαι γιατι οσονουπω θα πνιγουν απο το μισος τους για τους Κουρδους και τους Ελληνες, οι τουρκογυφτοι μας τελειωσαν , το ιδιο και τα γροσια που ταιζαν διαφορα νουμερα του κερατα να γραφουν στο διαδικτυο για να τους υποστηριζουν. Το ΚΤΗΝΟΣ (τουρκια) ΜΠΗΚΕ ΣΕ ΕΠΙΘΑΝΑΤΙΟ ΡΟΓΧΟ......
    Χαιρετε και ευτυχισμενος ο καινουριος χρονος που πρεπει να βρει ΠΡΩΤΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΑΘΗ ΑΥΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ....αυτο δεν ειναι παρακληση, ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν εγινε καμια ιδρυση,απλα αλλαγη ονοματος.

      Επισης,μην μπερδευεις τα δικα σου θελω,με αυτα του Ελληνικου λαου(εκτος αν εχεις μιλησει με ολους,μ εμενα παντως οχι).Δεν ειναι καμια διαταγη,εχουμε δικα μας προβληματα για να ασχολουαμστε με αλλους,που μπορει να μας γυρισει και μπουμερανγκ.Ισως ειναι διαταγη των ΗΠΑ του Ισαρηλ και της Σ.Α.Σιγουρα ομως οχι στην σκεψη ΟΛΟΥ του Ελληνικου λαου

      Οσο για τους υπολοιπους μισητους εχθρους μας,δεν καταλαβαινω τι θες να πεις.Το αρθρο μιλαει για τους Κουρδους και αυτους σχολιαζουμε...

      Διαγραφή
    2. kirie nikifore sas yper efxaristo
      DOXA TON THEO POU YPARXOUN ANTHROPI SAN ESAS KAI SAN TON KIRIO SAVVA POU DEN MASAN KOUTOXORTA

      Διαγραφή
    3. κυριοι κανεις Ελληνικα να καταλαβενουμε και εμεις οι ασχετοι σε ξενες γλωσσες και νομιζω καπου διαβασα οτι οχι greeglish και να το Ελληνικο στοιχειο ολα επιτρεπονται και ολα απαγορευονται αλλα για ορισμενους μαλλον!!!!!!λυπαμαι πολυ κυριε διαχειριστα για το δηθεν τυπικο ....το σχολιο θα εγκριθει για να αναρτηθη καλες γιορτες χωρις απαγορευσεις οταν δεν τηρουνται για ολους!!!!!!

      Διαγραφή
    4. Επειδη απ οτι καταλαβαινω για τις ξενες γλωσσες,αναφερεσαι σε μενα,να σ ενημερωσω οτι το αρθρο αυτο,παραπληροφορει τον κοσμο.Εδωσα λοιπον λινκ,για ν αποδειξω οτι δεν εγινε καμια ιδρυση,αλλα αλλαγη ονοματος(προς το χειροτερο μαλιστα για τους Κουρδους) σε κατι που ηδη υπαρχει.Η παραπληροφορηση ειναι υψηλου επιπεδου,γιατι στον χαρτη(και στο κειμενο) αναγραφεται η λεξη,Ροχαβα.Οι Κουρδοι ομως,απεσυραν τ ονομα αυτο(προσωρινα ισως),δεν αναφερουν καν κΟυρδισταν,αλλα μιλανε για Δημοκρατικη Ομοσπονδια ΒΟρειας Συριας(εδω εχει δικιο το αρθρο).ΑΝ ελεγα οτι δεν ισχυει,θα μου λεγατε ολοι οτι λεω ψεμματα,ηδη και τωρα καποιοι μου το λενε,παραθεσα πηγες απο μεση ανατολη(2 Κουρδικες) οι οποιες γνωριζουν τι γινεται.Συγγνωμη που σε φερνω σε δυσκολη θεση,αλλα δεν ειχα αλλο τροπο για να δειξω την παραπληροφορηση,σου ζητω συγγνωμη και σου υποσχομαι οτι δεν θα ξαναγινει(ουτε θα ξαναπαραθεσω ψευτικες πληροφοριες,ουτε ασχετες,αυτο θα τα αφησω σε αλλους).

      Καλες γιορτες και καλη Πρωτοχρονια,σε σενα και σε ολους τους Ελληνες.

      Διαγραφή
  12. Για οποιον πιστευει οτι ειναι ιδρυση και οχι απλα αλλαγη ονοματος,ας διαβασει και εδω:
    http://en.hawarnews.com/second-northern-syria-constituent-assembly-conference-starts/

    http://en.hawarnews.com/second-day-of-northern-syria-constituent-assembly-conference-takes-place/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρήστο
      τι θα πει απλά αλλαγή ονόματος;
      Τα καντόνια έχουν ιδρυθεί από το 2011.
      Τώρα οι Κούρδοι, για να αντιμετωπίσουν τις εξελίξεις και την ρωσοτουρκική προσέγγιση, προσπαθούν να πάρουν με το μέρος τους τους Άραβες της Συρίας και συγκεκριμένα της Ιεράπολης και της Αλ Μπαμπ.
      Έκαναν Πολιτικές και Στρατιωιτκές Επιτροοπές, τις οποίες με την ονομασία αυτή, Δημοκρατική Ομοσπονδία της Βόρειας Συρίας, τις ενσωματώνουν, για να νομιμοποιήσουν κατά κάποιο τρόπο τον αντιστασιακό αγώνα που θα ακολουθήσει.
      Τι περίμενες δηλαδή, να κόψουν κορδέλες, για να το πούμε ίδρυση;

      Διαγραφή
    2. Δεν το λεω εγω,το λεει η Aylina Kılıç(οπως και τα σχολια Κουρδων στον λογαριασμο της) και η Hawarnews.

      Δεν ειπα οτι επρεπε να κοψουν κορδελες,αλλα οτι δεν εγινε καμια γεννηση καμια ιδρυση οπως λεει το αρθρο(και συ λες τωρα για ιδρυση 2011),απλα αλλαγη ονοματος για τους λογους που λες στο σχολιο,τους οποιους ομως δεν αναφερεις στο αρθρο.Διαβαζοντα το καποιος,θεωρει οτι εγνε κατι καινουριο,κατι γεννηθηκε....Ο χαρτης που παραθετεις αναφερει τ ονομα Ροχαβα,οι Κουρδοι απεσυραν αυτο το ονομα.

      ΥΓ1 Οταν γραφεις κατι,καλο ειναι να εχεις στα υποψη,οτι ο αλλος δεν γνωριζει και μπορει αυτο που εσυ ξερεις ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ να το καταλαβαινει λαθος(η οπως τον βολευει).Ηδη εδω μιλανε για δημιουργια κρατους,αλλα οπως λες εσυ πολυ σωστα,τα καντονια εχουν ιδρυθει απο το 2011.Συμφωνω απολυτα λοιπον με το σχολιο σου,περα απο την τελευταια προταση και οτι μιλας για ρωσοτουρκικη προσεγγιση,αφηνοντας απ εξω το Ιραν...

      Διαγραφή
  13. Ανεξάρτητα του κυρίου θεματος που αφορά την αυτοδιάθεση τους μέσα απο αγώνες ,δε μπορω να καταλάβω μερικούς εδω μέσα να τραβάνε ζόρι σε μια εξελιξη που οπως και να την εξετάσεις μονο θετικά στοιχειαθα εχει για εμας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως ακριβως θα ειναι θετικη για εμας,οπως και να την εξετασουμε;

      Διαγραφή
  14. Μακάρι να αποκτήσουν επιτέλους οι Κούρδοι και το κράτος τους και την ελευθερία τους. Έχουν χύσει ποταμούς αίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η Ρωσία άραγε συμφωνεί με την αυτονομία;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μηπως η ερωτηση θα ηταν αν το Ιραν,συμφωνει με κατι τετοιο;

      Διαγραφή
  16. Αναπόφευκτη η δημιουργία του Κουρδιστάν . Πιστεύω οτι σύντομα θα έχουμε εξελίξεις . Προφανώς και θα έχει επιπτώσεις για την Τουρκία με διαμελισμό της . Καλή χρονιά ευχομαι σε όλους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.