24/12/16

Κυπριακό - Εγγυήσεις στη μεταβατική περίοδο από το ΣΑ προκρίνει η Μόσχα

Το σύστημα των εγγυήσεων αποτελεί αναχρονισμό, είπε ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας Σεργκέϊ Λαβρόφ στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, στη διάρκεια της σημερινής τηλεφωνικής τους επικοινωνίας. Η Μόσχα θεωρεί ότι στη μεταβατική περίοδο η πιο αποτελεσματική εγγύηση θα μπορούσε να προέρχεται από το Συμβούλιο Ασφαλείας.
Σε ανακοινωθέν που εξέδωσε το ρωσικό ΥΠΕΞ αναφέρεται ότι η τηλεφωνική συνομιλία έγινε κατόπιν αιτήματος του Κυπρίου Προέδρου ο οποίος ενημέρωσε τον κ. Λαβρόφ για την παρούσα κατάσταση πραγμάτων αναφορικά με τις συνομιλίες για το Κυπριακό.
Στο ανακοινωθέν αναφέρεται ότι η Μόσχα δια του κ. Λαβρόφ επαναβεβαίωσε για τη συνεχή της υποστήριξη στις συνομιλίες με στόχο την εξεύρεση βιώσιμης  και λειτουργικής λύσης προς το συμφέρον και των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο. Η Ρωσία, προστίθεται, θα στηρίξει λύση την οποία οι ίδιοι οι Κύπριοι θα επιλέξουν.
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ είπε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι το υπάρχον σύστημα των εγγυήσεων αποτελεί ένα αναχρονισμό και ότι η Μόσχα πιστεύει πως ένα μοντέρνο, ανεξάρτητο κράτος δεν έχει ανάγκη από έξωθεν εγγυητές. Κατά την άποψη της Μόσχας, σημειώνεται, η πιο αποτελεσματική εγγύηση  στη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου, μπορεί να παρέχεται από το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ.
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.