24/12/16

Οι Πραγματικοί Σαμποτέρ της Εξωτερικής Πολιτικής του Τραμπ

Του Πάτρικ Μπιουκάναν
[Σαν συνέχεια του συγγενούς άρθρου του Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς, στο κατωτέρω βαρυσήμαντο άρθρο του για την συνωμοσία του «βαθέως κράτους» των ΗΠΑ εναντίον της Προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ, ο  Πάτρικ Μπιουκάναν, πρώην σύμβουλος τριών Αμερικανών προέδρων, υποψήφιος ο ίδιος για την προεδρία και πάντοτε μαχητικός υπερασπιστής των παραδοσιακών δημοκρατικών αξιών, συνιστά στον  νεοεκλεγέντα πρόεδρο Τραμπ να υποβάλει σε ένορκη ανάκριση -και με ανιχνευτή ψεύδους- την ηγεσία και τα στελέχη της CIA και τον πρόεδρο του NED, όχι μόνο για τη δράση τους στην επιχείρηση δυσφήμησης και υπονόμευσής του, αλλά και  με το ερώτημα της ανάμειξής τους σε μυστικές επιχειρήσεις ανατροπής κυβερνήσεων σε χώρες του γεωγραφικού περίγυρου της Ρωσίας. Ο κ. Μπιουκάναν επισημαίνει ότι η νέα εξωτερική πολιτική του προέδρου Τραμπ κινδυνεύει από διαρπαγή ή αυτοβύθιση από μέρους Ρεπουμπλικανών στο κογκρέσο η και μελών της κυβέρνησής του. Η ανάγνωσή του κατατοπίζει και τον ανίδεο αναγνώστη για την αθέατη πραγματικότητα στην έδρα της ατλαντικής συμμαχίας.]
Μετάφραση: Μιχαήλ Στυλιανού

Οι αντι-Τράμπηδες δεν πρόκειται ποτέ να συνθηκολογήσουν και να  εγκαταλείψουν το παραμύθι ότι ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν διέταξε την υποκλοπή της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του  επιτελάρχη της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλλαρυ Κλίντον  και της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος για να ηττηθεί η  Κλίντον και να εκλεγεί ο Τραμπ.
Η επένδυσή τους σ’ αυτό το παραμύθι είναι πάρα πολύ μεγάλη για να  το εγκαταλείψουν.
Για την Κλίντον και τους συνεργάτες της είναι ο μόνος τρόπος να εξηγήσουν πως βούλιαξαν μια προεδρική εκλογή που και ο ίδιος ο Τραμπ νόμιζε πως είχε χάσει τον Νοέμβριο. Για τα συστημικά ΜΜΕ αυτό είναι το αχνίζον όπλο της συνωμοσίας τους να απονομιμοποιήσουν την προεδρία του Τραμπ.
Ο ερχόμενος αρχηγός της μειοψηφίας στη Γερουσία Τσακ Σούμερ βλέπει τις ρωσικές υποκλοπές ως ένα μέσο για να υψώσει  ένα νέφος πάνω από την προεδρία, προτού αυτή  αρχίσει. Αλλά είναι οι υπέρ-γύπες τριγύρω που ετοιμάζονται για το μεγάλο κυνήγι.
Επιδιώκουν να δαιμονοποιήσουν τον Πούτιν ως τον σαμποτέρ της δημοκρατίας –κάποιον που νόθευσε μιαν αμερικανική προεδρική εκλογή για να προκαλέσει τη νίκη ενός «χρήσιμου ηλίθιου», τον οποίο η Κλίντον αποκαλούσε «ανδρείκελο» του Πούτιν.
Εάν το Κόμμα του Πολέμου μπορέσει να μετατρέψει αυτή την «ψευδή ιστορία» σε πραγματική ιστορία του 2016, τότε θα μπορέσουν να τορπιλίσουν κάθε προσπάθεια του Τραμπ να επιτύχει την επαναπροσέγγιση με την Ρωσία που υποσχέθηκε.
Εάν μπορέσουν να στιγματίσουν τον Τραμπ ως «πρόεδρο του Πούτιν» και τον Πούτιν ως αμείλικτο εχθρό των ΗΠΑ, τότε οι Ρωσοφάγοι  θα έχουν ξαναπιάσει δουλειά.
Το Κόμμα του Πολέμου δεν επιχειρεί καν να συγκαλύψει τον στόχο του.
Το Σαββατοκύριακο, ο γερουσιαστής Τζων Μακέϊν ζήτησε τη σύσταση ειδικής επιτροπής του Κογκρέσου για την διερεύνηση των ρωσικών υποκλοπών στην προεκλογική εκστρατεία της Κλίντον. Σκοπός των ερευνών, δήλωσε ο γερουσιαστής Λίντσεϋ Γκράχαμ, «είναι να βάλουμε στο γραφείο του Προέδρου Τραμπ εξουθενωτικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας»
«Θα πρέπει να πληρώσουν το τίμημα», έγραψε ο Γκράχαμ στο Τουίτερ.
«Εξουθενωτικές κυρώσεις» θα ματαίωναν κάθε τρόπο συμβίωσης, κάθε συμφωνία με τη Ρωσία, προτού ακόμη μπορέσει ο Τραμπ να την διαπραγματευτεί. Ο Τραμπ θα ήταν αναγκασμένος να αρνηθεί να τις επιβάλει  -και να αντιμετωπίσει τους κεραυνούς που θα ακολουθούσαν. Το Κόμμα του Πολέμου είναι έτοιμο να δυναμιτίσει κάθε ύφεση με τη Ρωσία, πριν ακόμη αρχίσει.
Ανάμεσα στους λόγους της νίκης του Τραμπ είναι ότι υποσχέθηκε πως θα θέσει τέρμα στην αμερικανική εμπλοκή στους δαπανηρούς, αιματηρούς και ατέρμονες πολέμους στη Μέση Ανατολή στους οποίους μας έμπλεξαν οι Μπους και ο Μπάρακ Ομπάμα  -προς αγαλλίασιν των νεοσυντηρητικών- και  πως θα επιτύχει μια νέα συνεννόηση με τον Πούτιν.
Αλλά για ορισμένους στην Ουάσιγκτων το γρονθοκόπημα της Ρωσίας είναι ένα αθεράπευτο σύνδρομο που απόκτησαν στον Ψυχρό πόλεμο. Για άλλους στα ΜΜΕ και στις μασκαρεμένες ομάδες με την επωνυμία «δεξαμενή σκέψης», η Ρωσοφαγία είναι στο αίμα τους.
Μολονότι ο Τζούλιαν ΄Ασσανζ βεβαιώνει ότι η Γουίκιληκς δεν πήραν τα e-mails από τη Ρωσία, αυτό θα πρέπει να ερευνηθεί. Η Ρωσία  ήταν πράγματι που υπεισήλθε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών και στη ταχυδρομική διεύθυνση του Τζων Ποντέστα (επιτελάρχη της Χίλλαρυ); Ο Πούτιν διέταξε πράγματι να παραδοθούν τα e-mails στη Γουίκιληκς για να διαταραχθεί η δημοκρατική λειτουργία ή να ηττηθεί η Κλίντον;
Η Κλίντον λέει ότι ο Πούτιν της το χρωστούσε  επειδή πιστεύει πως αυτή υποκίνησε τις διαδηλώσεις  στη Μόσχα εναντίον του το 2011.
Αλλά αν πρόκειται να γίνει μια υπεύθυνη έρευνα στις μυστικές επεμβάσεις στη πολιτική και στις εκλογές ξένων εθνών, ας τα βάλουμε όλα πάνω στο τραπέζι.
Ο διευθυντής της CIA και οι υποδιευθυντές της θα πρέπει να υποχρεωθούν να καταθέσουν ενόρκως, όχι μόνο για ό, τι ξέρουν για το ρόλο της Ρωσίας στις αποκαλύψεις της Γουίκιληκς , αλλά επίσης για το ποιος  από μέσα στην υπηρεσία τους είναι ο δράστης των διαρροών στην Ουάσιγκτων Ποστ που προορίζονταν να δημιουργήσουν νέφος δυσπιστίας πάνω από την προεδρία Τραμπ προ της έναρξής της.
Πράκτορες και όργανα της CIA θα πρέπει να υποβληθούν σε εξέταση από ανιχνευτή ψεύδους για να αποκαλυφθεί ποιος τροφοδοτεί τον Τύπο εναντίον του Τραμπ.
Πριν οποιαδήποτε έρευνα του κογκρέσου, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Τραμπ θα πρέπει να καλέσει το νέο διευθυντή της CIA, βουλευτή Μάϊκ Πομπέο και να του πει να ελέγξει και να απομακρύνει, για εγκληματική συμπεριφορά, όποιους πράκτορες ή όργανα της CIA διαρρέουν μυστικά για να δυσφημήσουν την εκλογή του.
Ο Πούτιν, σε τελευταία ανάλυση, δεν είναι Αμερικανός. Οι σαμποτέρ του Τραμπ μέσα στην CIA είναι Αμερικανοί. Τα ΜΜΕ δεν πρόκειται να ερευνήσουν για τους υπεύθυνους των διαρροών, επειδή αυτά είναι οι επικαρπωτές και συνένοχοι των συνωμοτών.
Οι κορυφαίοι αξιωματούχοι της CIA και ο Καρλ Γκέρσμαν, πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος για τη Δημοκρατία ( National Εndowment for Democracy, το διαβόητο NED) θα πρέπει να κληθούν να καταθέσουν ενόρκως. ΄Ηταν αυτοί οι υποκινητές των διαδηλώσεων εναντίον του Πούτιν κατά τις ρωσικές εκλογές του 2011;
Είχαν ανάμειξη η CIA και το NED στις «έγχρωμες επαναστάσεις» για την ανατροπή φιλορωσικών κυβερνήσεων σε χώρες γειτνιάζουσες στη Ρωσία;
 Εάν η Ρωσία πράγματι  παρείσδυσε στις εκλογές μας, μήπως ήταν σε αντίποινα για τις δικές μας παρεισδύσεις για την πρόκληση καθεστωτικών αλλαγών στον γεωγραφικό της περίγυρο;
Ποιο ρόλο έπαιξαν η CIA, το NED και ο Τζων Μακέϊν στην ανατροπή της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης της Ουκρανίας το 2014; Ο Μακέϊν είχε θεαθεί να παρωθεί τα πλήθη στην Πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου.
 Ο Τραμπ υποσχέθηκε μιαν πιο ελπιδοφόρα πολιτική από αυτή των ρεπουμπλικανών που κατήγγειλε και που διαδέχεται. Όχι πια πολέμους εκεί που δεν απειλούνται ζωτικά συμφέροντα. Όχι πια αμερικανικά στρατεύματα να καταφθάνουν στο πρώτο κάλεσμα τζαμπατζήδων συμμάχων.
Οι πραγματικοί σαμποτέρ της νέας εξωτερικής πολιτικής του μπορεί να μη βρίσκονται στο κέντρο της Μόσχας, αλλά μάλλον στη ζώνη γύρω από το διοικητικό κέντρο της Ουάσιγκτων.

 Ο πραγματικός κίνδυνος μπορεί να συνίσταται στο ενδεχόμενο η νέα εξωτερική πολιτική του Τραμπ να πέσει θύμα απαγωγής ή υπονόμευσης από ρεπουμπλικανούς εχθρούς του Τραμπ, όχι μόνο στο Κογκρέσο αλλά μέσα στην ίδια τη κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.