30/12/16

Μακιαβελική Μόσχα: Εκεχειρία, "άγγελοι" οι Τούρκοι και... οι Κούρδοι τρομοκράτες!

Τελικά ΔΕΝ έλεγαν ψέματα οι Τούρκοι αλλά στην προκειμένη περίπτωση οι Ρώσοι! Ο πρόεδρος της χώρας, Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός, για την οποία ο εκπρόσωπός του δήλωνε μέχρι πριν λίγες ώρες ότι δεν μπορούσε να σχολιάσει σχετικές αναφορές του τουρκικού πρακτορείου «Ανατολή» και των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, μια συμφωνία ανάμεσα στο συριακό καθεστώς και τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες, με παράλληλη έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα της Ρωσίας, της Τουρκίας και του Ιράν, που είναι και οι εγγυητές της συμφωνίας.

Σύμφωνα με τον Πούτιν, «υπογράφτηκαν τρία έγγραφα: το πρώτο ανάμεσα στη συριακή κυβέρνηση και την ένοπλη αντιπολίτευση για την εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός στο σύνολο του συριακού εδάφους», το δεύτερο για την εφαρμογή μέτρων επαλήθευσης της τήρησης της κατάπαυσης του πυρός και το τρίτο, «μια διακήρυξη βούλησης -των εμπολέμων- για την έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων για τη διευθέτηση της συριακής κρίσης».
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε παράλληλα μείωση της ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας στη Συρία, μετά από συνάντηση με τον υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ και τον υπουργό Άμυνας Σοϊγκού, κάτι το οποίο έχει από μόνο του μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς κοινός τόπος ήταν στους αναλυτές ότι η ανάπτυξη στη Συρία αποτελούσε μεγάλη οικονομική αιμορραγία για τη Μόσχα.
Η συμφωνία αποκλείει το Μέτωπο Αλ Νούσρα (τουρκική παραχώρηση στη Ρωσία και εξηγεί τη... χρησιμότητα των αναφορών για σχέσεις του δολοφόνου του πρέσβη Καρλόφ με την ισλαμιστική τζιχαντιστική οργάνωση) και το αυτοαποκαλούμενο ως ισλαμικό κράτος». Επιπρόσθετα, όποιος αρνηθεί να υπογράψει την εκεχειρία θα χαρακτηρίζεται αυτομάτως ως τρομοκράτης...
Εν τω μεταξύ ανοίγει ένα τεράστιο θέμα, καθώς η Ρωσία που τις τελευταίες ώρες υποστήριξε με αεροπορικές δυνάμεις τους Τούρκους στην Αλ Μπαμπ όπου οι τουρκικές δυνάμεις είχαν περιέλθει σε αδιέξοδο, φέρεται να δέχεται τουρκικές αναφορές, ότι εκεχειρία σε όλο το έδαφος της Συρίας, τις κουρδικές πολιτοφυλακές του YPG, όπως δήλωσε εκπρόσωπος των Σύρων ανταρτών, ούτε θα συμμετάσχουν στις ειρηνευτικές συνομιλίες στο Καζακστάν!
Για όποιον δεν το κατάλαβε ακόμα, πρόκειται για ένα ακόμα απόλυτο άδειασμα των Κούρδων και του αγώνα τους, μετά από συνεννόηση Μόσχας, Άγκυρας και Τεχεράνης, με τη Ρωσία να φορτώνεται το βάρος, καθώς οι άλλοι δύο έχουν συμφέρον καθώς κουρδικές μειονότητες υπάρχουν στις δυο χώρες και μάλιστα σε εδαφική συνέχεια, εγείροντας σοβαρό κίνδυνο εδαφικού ακρωτηριασμού για Τουρκία και Ιράν...
Εν ολίγοις, υπάρχει θέμα σοβαρό, με τη Μόσχα να οφείλει να ξεκαθαρίσει τη θέση της απέναντι στους Κούρδους, με τους οποίους κάποια στιγμή φλέρταρε έντονα, αντιδρώντας στον εξοπλισμό τους από την παντελώς απούσα Ουάσιγκτον, στις εξελίξεις των τελευταίων ωρών...

15 σχόλια:

  1. Οι αγανακτισμένοι συντάκτες του Defence Point, που στο ανωτέρω άρθρο τους μόνο για "προδοσία" των Κούρδων από τους Ρώσους δεν φωνάζουν, προφανώς δεν έχουν αντιληφθεί ότι οι Ρώσοι δεν βουτήχτηκαν στην αιματηρή και δαπανηρή περιπέτεια της Συρίας βάσει κάποιας συμφωνίας με τους Κούρδους ή έτσι απλώς για να τους σώσουν. Σε μια υπαρξιακής κρισιμότητας αναμέτρηση τα κράτη δεν λειτουργούν με το συναίσθημα. Οι Ρώσοι μπήκαν στον πόλεμο για να διασώσουν τη ναυτική βάση τους στην Ταρτούς, δηλαδή την παρουσία τους στη Μεσόγειο, από όπου η Δύση από αιώνων κάνει τα πάντα για να τούς αποκλείσει.
    Οι Ρώσοι συμπαθούν τους Κούρδους, ένα στιβαρό και ηρωϊκό λαό. Αλλά όταν αυτοί (από ανάγκη ή από προτίμηση) τοποθετούνται στο αντίπαλο στρατόπεδο και εκχωρούν στους Αμερικανούς αεροπορική βάση στα εδάφη που ελέγχουν, τότε οι Κούρδοι ενισχύουν την απειλή κατά της ρωσικής βάσης και της ρωσικής παρουσίας στη Μεσόγειο.
    Φίλοι μεν οι Κούρδοι, φιλτάτη δε η Πατρίς, θα έλεγε σχετικά κάποιος Ρώσος φιλόσοφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απολύτως με το σχόλιό σου, εκτός από μία φράση, επειδή δεν το γνωρίζω: "Οι Ρώσοι συμπαθούν τους Κούρδους, ένα στιβαρό και ηρωϊκό λαό".

      Διαγραφή
    2. ....ΚΑΙ ΓΩ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ,....!!!!

      Διαγραφή
  2. Ειναι απολυτως λογικό η Μοσχα να μην υπστηριξει τους Κουρδους την προκειμενη στιγμη .

    1) Μεσω της εκεχειριας ουσιαστικα στρεφονται οι αντικαθεστωτικες δυναμεις η μια εναντιον της αλλης καθ'ωτι σε πολλα μερη ειδικοτερα του Ιντλιμπ συνδιοικουνε περιοχες με την αλ νουσρα που εχει χαρακτηριστει τρομοκρατικη. Εχουν ηδη καταγραφει περιστατικα εσωτερικων συγκρουσεων.

    2)Το Συριακο Κουρδισταν εχει γινει πλατφορμα Αμερικανικων βασεων που στρεφονται αποκλειστικα ενεατιον της Ρωσσιας και ενισχυουν την 'περικυκλωση' που επιχειρουνε οι Η.Π.Α και το Νατο.

    3) το τι θεση θα λαβουνε στην μελοντικα διαφαινομενη συγκρουση μεταξυ Τουρκιας - Ασσαντ εναντιον των Κουρδων ειναι ακομα αγνωστο , αλλα τα σημαδια δεν ειναι ευνοικα για τους Κουρδους δυστηχως.

    4)Καμια οφειλη προς κανεναν δεν εχει η Ρωσσια κυριοι , ειδικα οταν απιελουνται τα δικα της συμφεροντα. Καποιοι για αγνωστουw λογους νομιζουν οτι πρεπει να τα θυσιαζουνε.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προσθήκη στο προηγούμενο:
    Μέσα στο πρίσμα του ίδιου διλήμματος θα πρέπει να ιδωθεί και το τηλεφώνημα Πούτιν-Τσίπρα, εν όψει της επικείμενης εθνικής προδοσίας, με την παράδοση της Κύπρου ως βέρας για την στερέωση και κατοχύρωση των δεσμών της Τουρκίας με το "anglo-zionist combo",κατά την προσφιλή έκφραση του ρωσικής καταγωγής Αμερικανού Saker. Δεν ήμουν αυτήκοος του τηλεφωνήματος, αλλά ευχαρίστως στοιχηματίζω το πρωτοχρονιάτικο φάσκελό μου στον Τσίπρα (και τον Κυριάκο, φυσικά), ότι ο Πούτιν τον κατέστησε προσωπικά υπεύθυνο άν συμμετάσχει και σ' αυτή την ατιμία σε βάρος της χώρας μας αλλά και της χώρας του, εναντίον της παρουσίας της οποίας στη Μεσόγειο στρέφεται επίσης η καταστρωμένη αυτοκτονία της Κυπριακής Δημοκρατίας δια χειρός του κλόουν Αναστασιάδη,
    παραπαίοντος και τρικλίζοντος ουϊσκομανούς ανδρεικέλου της Νούλαντ και παντός ξένου με τα διαθέσιμα όπλα εκβιασμού.
    Και αυτή την προειδοποίηση καλά θα κάνει να ενωτιστεί ο κλόουν υπηρεσίας του δικού μας μακάβριου πολιτικού τσίρκου, επειδή ο συνομιλητής του έχει μια πολύ κακή φήμη αμείλικτης συνέπειας λόγων και πράξεων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εάν ο 'δικος' μας θλιβερος τυχοδιώκτης εχει παράδειγμα τους λεονταρισμούς του φιλου του σουλτανου από διπλα που απειλούμενος από τον Πουτιν του ελεγε ότι θα κανει σκονη την Ρωσια και στο τελος,συμφωνα με τα γεγονοτα,ο Πουτιν μονο βερες δεν εβαλε με τον Πατισαχ ;.
      Σκεπτεσαι να νομιζει ότι ο τσαμπουκας στον Πουτιν τον ημερωνει και στον φερνει στα ποδια σου γονατιστο ;.
      Καλη Χρονια.

      Διαγραφή
  4. Ἠθικόν δίδαγμα: Ὄχι μόνα νά μήν κάνεις στούς ἄλλους αὐτό πού δέν θά ἤθελες νά σοῦ κάνουν [Ἀρχαῖο ἑλληνικό ρητό πού ἀγνόησαν στίς ἀναλύσεις καί στίς συμβουλές τους, ὁλοένα καί περισσότερο, ὅλοι οἱ ἀναλυτές-κόλακες σύμβουλοι Ἀμερικανῶν Προέδρων, μεταξύ τὼν ὁποίων εἶναι καί ὁ κ.Κίσσινγκερ (πρῶτος διδιδάξας τέτοια προσωπική τακτική ἄλλωστε, μετά τό ἴνδαλμά του, τόν Μέττερνιχ)],
    ἀλλά καί νά κάνῃς στούς ἄλλους, εί δυνατόν, αὐτό πού θά ἤθελες νά κάνουν οἱ ἄλλοι σέ σένα ἤ γιά σένα [εντολή-προτροπή τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ, πού κάποιοι δέν θέλουν κάν νά γνωρίζουν, λόγῳ ἀντίστροφων θρησκευτικῶν πεποιθήσεών τους, ἀλλά πού εἶναι ἡ βάση τῆς δημιουργίας διαπροσωπικῆς ἐμπιστοσύνης ἀκόμη καί στίς διεθνεῖς σχέσεις πολλές φορές - ὄχι πάντα, διότι δέν ἀναιρεῖται ἡ ἐλευθερία τοῦ ἀνθρώπου νά ἀποδεικνύεται ἀκόμη καί ἀχάριστος - πράγματα πού γνωρίζουν ὅμως καί ἐφαρμόζουν μέ τόν ἀπαραίτητο ρεαλισμό οἱ Ρῶσοι].
    Γιά τά δικά μας: Δέν ἐπιτρέπεται ἀχάριστη συμπεριφορά, δηλαδή καί ἀντιχριστιανική ἀλλά καί δόλια μέ βάση τόν νόμο τῆς συνειδήσεως, δηλαδή ἐρασιτεχνική, στόν χῶρο τῶν διεθνῶν σχέσεων, οὔτε ἔναντι τῶν Ρώσων καί τῶν Ἀμερικάνων, οἱ Κοῦρδοι, ἤ ἐμεῖς, οὔτε μεταξύ τους οἱ Ρῶσοι καί οἱ Ἀμερικάνοι.
    Διότι ἔξω ἀπό τά προαναφερθέντα δύο πλαίσια συμπεριφορᾶς, τό πρῶτο ἁπλῶς ἠθικό, τό δέ δεύτερο ὑπερβατικό (ὑπέρ λόγον), κάθε ἄλλη συμπεριφορά, μένει χωρίς θεμέλιο, καί ὅσο καί ἄν ἐπικαλῆται κάποια μορφή ρεαλισμοῦ, δηλαδή τρόπους ἐνισχύσεως τῆς ἰσχύος, μένει πνευματικῶς καί πολιτικῶς πολύ βραχυπρόθεσμη ("κοντόφθαλμη") καί ἠθικῶς ἀδιέξοδη. Μέ τήν ἔννοια, ὅτι ὁδηγεῖ στήν αὔξηση τῶν ἐγκλημάτων, τῶν ἐγκληματικῶν πολιτικῶν καί ἐν τέλει σέ γενικά καταστροφικό πόλεμο. Σέ πρώτη φάση πάντως, ἀπό τήν θιγεῖσα πλευρά, ἥτις οὐκ ἤρξατο χειρῶν ἀδίκων, καί ἐφ'ὅσον διαπνέεται ἀπό τίς ἀνωτέρω ἀρχές, σέ εὔλογα ἀντίποινα..., μέτρα "παιδαγωγικά εἰς μετάνοιαν".
    ΥΓ. Κρίμα πού ἐνῶ ἔχουμε τέτοιον πολιτισμό, μᾶς ἐπιβάλλονται μέ τήν βοήθεια τῶν ξένων, ὡς πολιτικοί ἡγέτες μας, ἰδιοτελεῖς μετριότητες, ἄνθρωποι βαθείας ἀνικανότητος στήν πολιτική ἀντίληψη, θρασεῖς δοκησίσοφοι, Ναιναίκοι ἀνεπιγνώστου ἠθικῆς ἀνεπάρκειας. Πού δίδουν τά πολιτικά διαπιστευτήριά τους, ἀναισχύντως, σέ ἰσχυρούς βαρβάρους.... τελοῦντες δέ ἐν συγχύσει, κεκραιπαληκότες ἐξ οἴστρου ἐξουσιάσεως, νομίζουν ὅτι μποροῦν νά χειραγωγοῦν καί νά κυβερνοῦν ὡς κατωτέρους τους καί "ἀφελεῖς", τούς πράγματι ἀνωτέρους τους πολίτες ἀλλά καί ἁρμοδίους, πού τούς ἀνέχονται. Λίγη ταπείνωση θά τούς ἄνοιγε τά μάτια. Ἀλλά, αὐτοί ἐπαίρονται ὅτι τούς μίλησε ὁ Ὀμπάμα, ὅτι τούς ὑποδέχθηκε ἡ Μέρκελ, καί ὅτι τούς τηλεφώνησε ὁ Πούτιν! Καί στρώνουν ψευδῆ "λύση" στό Κυπριακό....- σήμερα! Τί νά περιμένῃ κανείς ἀπό τέτοιες πνευματικές καί πολιτικές ἀνωριμότητες, πού ποζάρουν ὡς πολιτικοί μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μίλα απλά, μήν καταχράσε τις όποιες σου γνώσεις...γράφεις για θεούς και δαίμωνες, όμως γράψε Ελληνικά...πχ τί εννοείς με το κεκραιπαληκότες? Ομολογώ οτι θα ψάρωνα, άν δεν είχες γράψει στην προηγούμενη σειρά το Νενέκο με αι δις...τι εννοείς, οτι είπε δυο ναι στον ιμπραήμ, για να τον πιστέψει? Το άλλο με τον Πούτιν και τον Αλέξη? Θές να πείς οτι ο Βλαντιμίρ απαίτησε απο τον Αλέξη, να μήν πουλήσει την Κύπρο? Τόσο πολύ αγαπά τους κουμπάρους η Ρωσία? Εγώ αυτό δέν το συμπεραίνω απο τα γεγωνότα. Την αγάπη των Ρώσων εννοώ. Οτι εμείς πουλάμε την Κύπρο και οτι νίψαμε τας χείρας μας το βλέπω...Τρέμουν τον Ερντογάν και μπορεί να προσφέρουν και καμιά μονάδα μείωσης του χρέους μέχρι το 60, ναί το πιστεύω, πρέπει να μας πείσει και ο Αλέξης οτι η Κύπρος πέφτει μακριά. Υπάρχει και η κάνουλα των προσφύγων, σύν την κρίση και στις δυο μεριές του Αιγαίου, καζάν καζάν μοιράζουμε το αέριο (συνεκμεταλευόμαστε εννοώ) και βρίζουμε μετά τον ανίκανο Αναστασιάδη...Είδες που είναι ικανός ο Αλέξης με τον Κοτζιά, με λίγο σπρώξιμο απο τα διεθνή μέσα, μέχρι και να λύσουν κοτζάμ Κυπριακό?

      Διαγραφή
  5. >με τη Μόσχα να οφείλει να ξεκαθαρίσει τη θέση της απέναντι στους Κούρδους<

    Οφείλει; Από πού κι ως πού και σε ποιον; Τίποτε δεν οφείλει και σε κανέναν.
    Δεν είναι πράγματα σοβαρά (=>ρεαλιστικά) αυτά.
    Εκτός κι αν είναι ακόμη κανείς τόσον αφελής, που να πιστεύει σε ηθικολογίες στην εξωτερική πολιτική.

    Τότε, αντί Μακιαβέλλι, που διαβάζουν όλοι οι πολιτικοί, πρέπει να διαβάζει ... ARISTOGEITONA :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τά πες με δυό λόγια, εγώ διάβαζα και ξαναδιάβαζα και άκρη δέν έβγαλα...Ας μου εξηγήσει κάποιος τί σημαίνει το:" ...νά κάνῃς στούς ἄλλους, εί δυνατόν, αὐτό πού θά ἤθελες νά κάνουν οἱ ἄλλοι σέ σένα ἤ γιά σένα [εντολή-προτροπή τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ, πού κάποιοι δέν θέλουν κάν νά γνωρίζουν, λόγῳ ἀντίστροφων θρησκευτικῶν πεποιθήσεών τους, ἀλλά πού εἶναι ἡ βάση τῆς δημιουργίας διαπροσωπικῆς ἐμπιστοσύνης ἀκόμη καί στίς διεθνεῖς σχέσεις πολλές φορές"... Πάντα μιλώντας για εξωτερική πολιτική, όταν είχαν αναφερθεί οι Μήλιοι στους Αθηναίους, για θείους νόμους, οι Αθηναίοι απάντησαν οτι πάντα επικρατεί ο ισχυρότερος και όχι αυτός που παραδίδει τη μοίρα των οικείων του και της πατρίδας του, στα θεία...και όπως είπαν αυτό το νόμο βρήκαν και αυτόν θα παραδώσουν και θα ισχύει εσαεί...

      Διαγραφή
    2. Το σχόλιό μου δεν είναι απάντηση στον ARISTOS GEITON 30 Δεκεμβρίου 2016 - 3:27 μ.μ. Δεν ασχολούμαι με τέτοιες μωρολογίες.

      Διαγραφή
  6. when u sleep around, don't be surprised if they treat u like a whore...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το στήσιμο του Κουρδικού κράτους, όταν και εφόσον, γίνεται με την αμέριστη υποστήριξη των νεοταξιτών της Ουάσιγκτον. Η γνωστή Αμερικάνικη πολιτική του στήνω τα δικά μου μαγαζιά και γκρεμίζω όσα δεν μου κάθονται.

    Κακώς κατά την άποψη μου οι Κούρδοι μπλέξανε με τον βόθρο της Ουάσιγκτον, όμως κάθε επιλογή έχει και το κόστος της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. O σκοπός αγιάζει τα μέσα...και το ιδιο ισχυει για τους Κουρδους ως προς την Ρωσια κατα τα αλλα και οι κουρδοι αγαπανε τους Ρωσους αλλα σιγουροτατα ο ο σκοπός αγιάζει τα μέσα για ολους τους ενδιαφερομενους με τα συμφεροντα τους παιχτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.