30/1/17

Ακούστε τις θέσεις του Σάββα Καλεντερίδη για την πρόκληση στα Ίμια (ηχητικό)

Σάββας Καλεντερίδης : Είναι ξεκαθαρό το καθεστώς των Ιμίων; Γιατί δεν υπάρχει ακόμα ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ για το θέμα;
Πίσω από τη νέα Τουρκική προκλητικότητα, που είναι εμφανές ότι οφείλεται και στα εσωτερικά αδιέξοδα και ήττες του Ερντογάν  σε όλα τα πολεμικά πεδία που έχει ανοίξει στα σύνορα του, το ερώτημα για το σύνολο της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας είναι αν από το 1996 έχει υπογραφεί κάτι που δεν γνωρίζει ο ελληνικός λαός, για το καθεστώς των Ιμίων.
Αν όχι, τότε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα πρέπει να ασκηθούν ανά πάσα στιγμή, αν όμως συμβαίνει κάτι άλλο, θα πρέπει να το μάθουμε και να αποδοθούν ευθύνες σε όσους τυχόν έχουν κάνει τέτοιες σοβαρές υποχωρήσεις.
Αυτά και άλλα πολλά δηλώνει στον 9.84 ο γεωπολιτικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης, σημειώνοντας ότι μόνο ξένη δύναμη ως  «προβοκάτορας» θα ήθελε κλιμάκωση της κρίσης στο Αιγαίο.
Η Ελλάδα ποτέ δεν λειτούργησε επιθετικά,  αλλά και η Τουρκία σε αυτή τη φάση έχει σοβαρότερα ζητήματα να διαχειριστεί.


19 σχόλια:

  1. Μπράβο ρε Σάββα (ο ενικός ποιητική αδεία). Ειδικά στο τέλος για τις παρέες του Μαξίμου και την απονομή δικαιοσύνης έχει δίκιο βουνό. Πραγματικά κάτι πρέπει να γίνει πάνω σε αυτό.

    Δέλτα και πάλι δέλτα αν είναι να το διορθώσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο Σάββα! Είναι γραφτό σου τελικά να υπηρετείς την Ελλάδα απο όποια θέση και αν βρίσκεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρήστο,

      Είχες κάπου γράψει ότι η κρίση των Ιμίων ήταν αμερικανικός δάκτυλος; Αν ναι, από πού το συμπεραίνεις; Αν όχι, ξέχνα το. Μάλλον λάθος κάνω.

      Διαγραφή
    2. Ναι Nativist,αυτό πιστεύω και εννοώ, δυστυχώς όμως δεν έχω τη δυνατότητα να σου προσφέρω τις αποδείξεις που συνηθίζεις να επιθυμείς για να αποδεχθείς ένα επιχείρημα,κάτι που σέβομαι. Όπως πολύ καλά γνωρίζεις όμως,σχεδόν ποτέ τέτοιες αποδείξεις δεν είναι διαθέσιμες,δίχως αυτό να σημαίνει ότι δεν υφίσταται ένα γεγονός.

      Απο τα γεγονότα και τις διαθέσιμες πληροφορίες προσωπικά έχω καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα,και το επεκτείνω μάλιστα εκτιμώντας ότι θα επαναληφθεί.

      Διαγραφή
    3. Φυσικά, Χρήστο, δεν μπορείς να έχεις χειροπιαστές αποδείξεις, γι αυτό δεν σού τις ζήτησα κι εγώ, όπως συνηθίζω σε άλλες περιπτώσεις (σωστά το παρατήρησες :-) )

      Αυτό που διερωτώμαι είναι τι συμφέρον είχαν οι ΗΠΑ από μία κρίση μεταξύ δύο συμμάχων κρατών και μελών τού ΝΑΤΟ. Αν π.χ. η Ελλάδα είχε μία "ανυπάκουη" κυβέρνηση, θα το καταλάβαινα. Αλλά ο Σημίτης, καίτοι πιστότερος στην ΕΕ, δεν έπαυε να είναι υποτακτικός των Αμερικανών. Άλλωστε, και η ίδια η ΕΕ αυτό δεν είναι;

      Διαγραφή
  3. Αν δεν βρουμε την δυναμη να ξεκουμπιστουμε απο την εγκληματικη μαντρα των παπικων-σιωνιστων, η μοιρα μας ειναι προδιαγεγαρμμανη. Γενοκτονια και εξαφανιση της Ελλαδας. Οι κινησεις τους το δειχνουν ολοκαθαρα. ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ. Ο χρονος ειναι σε βαρος τους, διοτι καθε ημερα ενισχυεται η Ρωσια και οι συμμαχοι της. Εχουν βαλει αυτον τον ηλιθιο φρανκεσταϊν να μας αποτελειωσει.
    Η λυση ειναι μια και μονη.
    ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ.
    ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΜΕ ΧΡΕΟΣ.
    ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΕΝΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ.
    ΤΥΠΩΣΗ ΔΡΑΧΜΩΝ.
    Φυσικα και θα υπαρξουν θυματα, αλλα τωρα μας πανε με τη μεθοδο του σαλαμιου στην κολαση.
    Ειναι το ιδιο σα να μας λενε:
    Αν θες να φας προχωρα προς τον τοιχο (της εκτελεσης)
    Οχι ρε που ..δες δεν τρωγω το γαμ.. το φαγητο σας. Σταματω εδω. Δεν προχωρω αλλο. Θα πεσω κατω απο την πεινα αλλα θα ξανασηκωθω.
    Ειναι ντροπη ενας ολοκληρος λαος να σερνεται απο αλητες που παριστανουν τους πολιτικους ενω ειναι πληρωμενα γερμανικα τσολια, τα οποια εκτελουν συμβολαιο θανατου για εναν ολοκληρο λαο.
    Ντροπη
    Ντροπη
    Ντροπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kε Καλεντερίδη έχω την εξής απορία.

      Ας υποθέσουμε οτι υπάρχει πράγματι ενα έγγραφο όπου η τότε κυβέρνηση αποποιείται των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στα Ιμια.

      Σίγουρα η τουρκική κυβέρνηση, όχι απλώς θα γνωρίζει την ύπαρξή του, αλλά θα έχει και αντίγραφό του. Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται ειναι το εξής.

      Πώς και γιατί τόσα χρόνια η τουρκικες κυβερνήσεις κράτησαν μυστικό το υποτιθέμενο έγγραφο; Για να μην εκθέσουν τον Σημίτη; Δεν φημίζονται οι Τούρκοι για τέτοιες λεπτότητες. Μήπως το έγγραφο περιέχει παράγραφο εχεμυθίας για τους Τούρκους και έχει υπογραφεί και απο αυτούς; Και πάλι οι Τούρκοι δεν φημίζονται οτι τιμούν τις υπογραφές τους.

      Πέραν τούτου, επι μιαν 20ετία είναι δυνατόν να μη χρησιμοποιήσει αυτο το έγγραφο το οποιοδήποτε αντιπολιτευόμενο κόμμα για ψηφοθηρικούς λόγους;

      Και τέλος συμφέρει μακροπρόθεσμα τους Αμερικανούς να εμφανίζονται εγγράφως οτι συνετέλεσαν στο να αποποιειθεί ενας σύμμαχος τους κυριαρχικών δικαιωμάτων του που προκύπτουν ακόμη και απο χάρτες του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού;

      Βεβαίως και πρέπει να διαβάσουμε την συμφωνία απεμπλοκής που έγινε δεκτή και απο τις δύο πλευρές τη μοιραία εκείνη νύκτα, αλλά πολύ φοβάμαι οτι το πρόβλημα της ελληνικής πλευράς έκτοτε είναι η ηττοπάθεια και η απώλεια της ψυχής μας παρά μια υπογραφή.

      Διαγραφή
    2. Μπρος γκρεμος και πισω ρεμα...η ρωσια δεν θα σε εμποδισει απτο να γινεις κολυμπηθροξυλα οπως κιη Συρια...
      Ο καθε ενας απο εμας,πρεπει να καταλαβει οτι εχει ιστορικες ευθυνες απεναντι στον εαυτο του και στους συνελληνες...
      Αν νομιζει ομως οτι ειναι πιο πολυ αλβανος ή αφρικανος ή εγγλεζος,γαλλος,γερμανος,εβραιος ή τραμποπουτινικος,το παιγνιδι τοχουμε χασει πριν παιχτει καν...αυτο λεω εγω απλα...

      Διαγραφή
  4. " αν από το 1996 έχει υπογραφεί κάτι που δεν γνωρίζει ο ελληνικός λαός, για το καθεστώς των Ιμίων"

    Και να έχει υπογραφεί, δεν ισχύει εφ' όσον δεν ψηφίστηκε από την Βουλή και δεν έγινε νόμος τού κράτους. Όπως έχω και παλαιότερα επισημάνει, η μεταβολή των ορίων τής επικρατείας, διότι περί αυτού πρόκειται, δεν μπορεί να γίνει χωρίς ειδικό νόμο:

    __________________________________________________________________


    Σύνταγμα του Κράτους


    MEPOΣ TPITO - Oργάνωση και λειτουργίες της Πολιτείας
    TMHMA A΄ - Σύνταξη της Πολιτείας
    'Αρθρο 27 - (Μεταβολή στα όρια της Επικράτειας)


    1. Kαμία μεταβολή στα όρια της Eπικράτειας δεν μπορεί να γίνει χωρίς νόμο, που ψηφίζεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.

    _______________________________________________________________

    Κατά τούτο, η υποστολή τής Σημαίας από την κυβέρνηση Σημίτη αποτελεί, κατά την άποψή μου, πράξη εσχάτης εθνικής προδοσίας, για την οποίαν οι υπεύθυνοι έπρεπε να είχαν λογοδοτήσει. Εισαγγελείς δεν υπήρχαν τότε;

    Να θυμίσω ακόμη ότι, 8 μήνες μετά, τον Σεπτέμβριο τού 1996, ο κυρίαρχος (τρομάρα του!) ελληνικός λαός, επιβράβευσε την "σώφρονα" πολιτική τού Σημίτη και τον ψήφισε πρωθυπουργό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χείμαρρος... Μπράβο στον Κ. Καλλεντερίδη!
    Σας ευχαριστούμε πολύ!
    Και για ενημέρωση όλων: σήμερα, στη Σχολή Γονέων Κατερίνης έχει μία καταπληκτική ομιλία για την αμυντική θωράκιση της Χώρας, απο τον Επίτιμο Αρχηγό Στόλου, Ναύαρχο Κων/νο Μαζαράκη Αινιάν με συμμετοχή και του Επίτιμου Α/ΓΕΣ Στρατηγού Χρίστου Μανωλά. Θα ειπωθούν ενδιαφέροντα πράγματα φανταζομαι και σε λίγες μέρες θα μπορούμε να την παρακολουθήσουμε στο site της Σχολής.
    http://www.sxoligoneon.gr/index.php/2010-08-05-11-37-04/2014-10-27-09-36-58/programma-2016-2017

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με προβλημάτισε και το χθεσινό άρθρο και η συνέντευξη του κυρίου Καλλεντερίδη.Μία ερώτηση για όσους γνωρίζετε.Έχει πατήσει κάποιος στα Ίμια από το 1996 και μετά ? Προσωπικά δε θυμάμαι όχι μόνο στρατιωτικό αλλά ούτε και πολίτη να πάτησε τα Ίμια.Ως μαθητής θυμάμαι ότι η λιάννα Κανέλλη η νυν βουλευτής ήθελε να κάνει πάρτυ για το περιοδικό της ένα καλοκαίρι στα Ίμια και τελικώς της απαγορεύθηκε ενώ τώρα στον ΑΝΤ1 ένας ψαράς είπε προ ολίγου ότι πήγε να ψαρέψει και του έριξε ένα τουρκικό σκάφος νερό με πίεση όταν πλησιάσε.Αν δείτε το δελτίο στο οποίο μίλησαν πολλοί ψαράδες ουσιαστικώς αντιμετωπίζουν την περιοχή ως αποφευκτέα.
    ΥΓ : Αν και πιστεύω ότι η χθεσινή κρίση είναι για εσωτερική κατανάλωση και για υποβάθμιση των εσωτερικών αντιπάλων του Ερντογάν κυρίως στο Στρατό της γείτονος δεν βλάπτει η εγρήγορση.Ανοίγει η χθεσινή κρίση όμως πολλά ερωτήματα σχετικά με πλήθος θεμάτων της τότε διαχείρισης και της πιθανής νέας ή μελλοντικής.
    Να θέσω επί τη ευκαιρία και ένα θέμα για τον Υπουργό Οικονομικών που αντιμετωπίζει τις προκλήσεις των Ευρωπαίων εταίρων.Ας πάρει το βίντεο των Τούρκων να το πάει στο Ευρωγκρούπ και να τους δείξει γιατί πρέπει οι αμυντικές δαπάνες της Ελλάδος να εξαιρεθούν από τη διαχείρηση του χρέους διότι καλό είναι να είσαι Λουξεμβούργιος ή Γερμανός και να κουνάς το δάκτυλο στους Έλληνες για τις μεγάλες κρατικές δαπάνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τα Ίμια είναι όπως τα γράφεις. Όσο για τον ΥΠΟΙΚ, δεν είναι ανάγκη να δείξει τίποτε. Λες να μην ξέρουν στο Eurogroup και γενικότερα στην ΕΕ το πρόβλημα Ελλάδος-Τουρκίας; Αλλά απλώς δεν τούς ενδιαφέρει.

      Διαγραφή
  7. Η κακοδαιμονια της χωρας ειναι η μεγαλη ασφαλεια που μας δινει το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε δυστυχως...
    Οσον αφορα τα γεγονοτα στα Ιμια το 1996,μπορει ναταν ενα τυχαιο γεγονος απόρροια του φανατισμου καποιων τουρκων,μπορει και ναταν στημενο απο την Τσιλερ και την CIA για να υποστηριχθει η πρωτη στις επερχομενες εκλογες.
    Οσον αφορα το τρεχον επεισοδιο,αυτο ειναι απλα μια κινηση εντυπωσιασμου των πασαδων προς τροφοδοτηση της υποστηριξης του Ερδο στο επερχομενο δημοψηφισμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. περαν αυτου οι πασαδες φαινεται οτι θελουν να ενισχυσουν και το προφιλ διαφορων διεθνολογων εδω στο ελαντα...

      Διαγραφή
  8. Δυστυχώς ο λαός καθοδηγείται από την εκάστοτε εξουσία που υφαρπάζει με τερτίπια την ψήφο του. Μην ξεχνάτε ότι ο Σημίτης κέρδισε τις εκλογές του 96 που ακολούθησαν την κρίση των Ιμίων, άρα μπορεί να καυχάται ότι επιδοκιμάστηκε στις ενέργειές του. Τώρα, όμως, τί κάνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κανουμε γονυπετεις δεησεις στον νεο αυτοκραστορα: Τραμπ!!!

      Διαγραφή
    2. Το υφος σου δειχνει οτι δεν εχεις ιδεα τι "παιζει".. Εισαι μακρυα νυχτωμενος..

      Διαγραφή
    3. Αν εννοεις εμενα,σιγουρα δεν δινω δεκαρα στην φοβικη νευρωση που διακατεχει τον νεο ελληνικο κρατιδιο...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.