16/1/17

Ο τουρκικός στρατός εξευτελίζεται έξω από την Αλ Μπαμπ και ο Ερντογάν ονειρεύεται… σουλτανάτο

Η Αμερικανίδα υφυπουργός Άμυνας Ελίσα Σλότκιν έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στους Τούρκους δηλώνοντας ότι στόχος του Διεθνούς Συνασπισμού είναι μόνο το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).
Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν πολλές φορές δηλώσει ότι αφού καταλάβουν την Αλ Μπαμπ, εάν την καταλάβουν ποτέ, θα στραφούν ενάντια στην πόλη Μανμπίτζ.
Εδώ όμως υπάρχει ένα θέμα. Η πόλη Μανμπίτζ κατέχεται από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) που είναι σύμμαχοι του Διεθνούς Συνασπισμού και εκείνες που απελευθέρωσαν τη Μανμπίτζ από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) το καλοκαίρι του 2016.

Οι Τούρκοι δηλαδή θέλουν να επιτεθούν σε μια απελευθερωμένη πόλη από τις SDF και τους δυτικούς.
«Στόχος μας είναι να χτυπάμε το Ισλαμικό Κράτος. Εάν δεν υπάρχει Ισλαμικό Κράτος, δεν έχουμε εντολή», είπε η Σλότκιν σε δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον το Σάββατο.
«Λοιπόν αυτή είναι μια σημαντική διάκριση, που την έχουμε κάνει πάντα σε κάθε είδους συζήτηση είχαμε με κάθε σύμμαχό μας στη Συρία», πρόσθεσε η ίδια.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 8.000 Τούρκοι στρατιώτες σε συριακό έδαφος, η συντριπτική τους πλειονότητα συμμετέχει στην πολιορκία της κατεχόμενης από το Ισλαμικό Κράτος Αλ Μπαμπ, όπου οι Τούρκοι και οι σύμμαχοί τους, κατσαπλιάδες μισθοφόροι του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), αδυνατούν να καταλάβουν.
Το Ισλαμικό Κράτος έχει εξευτελίσει τον τουρκικό στρατό, ο οποίος υποστηρίζεται όχι μόνο από τουρκικά αεροπλάνα αλλά και από ρωσικά στη μάχη του στην Αλ Μπαμπ.
Η Σλότκιν πρόσθεσε ότι ο Διεθνής Συνασπισμός έχει παράσχει βοήθεια στις τουρκικές δυνάμεις που μάχονται το Ισλαμικό Κράτος στην Αλ Μπαμπ, παρέχοντας τους πληροφορίες.
Αναφερόμενη στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), μια συμμαχία Κούρδων, Αράβων και Ασσύριων δημοκρατικών, αποκάλυψε ότι ο αριθμός τους έχει φτάσει τους 50.000 άνδρες και γυναίκες, «ένα μεγάλο νούμερο που δεν υπήρχε πριν ένα χρόνο».
Η ίδια τόνισε ότι οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις απελευθερώνουν περιοχές που κατέχονται από το Ισλαμικό Κράτος ενώ οι ντόπιοι εθελοντικά εντάσσονται στις γραμμές τους.
«Έχουμε δει έναν σημαντικά μεγαλύτερο αριθμό Αράβων να μπαίνουν στη μάχη [εντασσόμενοι στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF)]».

Γιατί θέλουν οι Τούρκοι να επιτεθούν στη Μανμπίτζ

Μπορεί οι Τούρκοι προς το παρόν να έχουν καθηλωθεί έξω από την Αλ Μπαμπ και να μετράνε απώλειες, απόδειξη της ανικανότητας του στρατού τους, ωστόσο αυτό δεν τους εμποδίζει να «ονειρεύονται» κατακτήσεις.
Οι Τούρκοι λοιπόν, σε ένα φανταστικό κόσμο, σχεδιάζουν αφού πάρουν την Αλ Μπαμπ στη συνέχεια να επιτεθούν στη Μανμπίτζ και στο τέλος να καταλάβουν τη Ράκα, τη ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Επειδή όμως οι Τούρκοι ανακάλυψαν έξω από την Αλ Μπαμπ ότι είναι στρατός μόνο για παρελάσεις, άρχισαν να ζητούν αεροπορική βοήθεια από Αμερικανούς και Ρώσους, σαν να μην έχουν σχεδόν 250 F-16 για να πολεμήσουν μόνοι τους.
Πέρα όμως από το γεγονός ότι οι Τούρκοι πιλότοι είναι ικανοί μόνο για να βομβαρδίζουν αμμόλοφους, λόγω του εξαιρετικά χαμηλού επιπέδου τους, στην τουρκική πολεμική αεροπορία λείπουν πιλότοι λόγω των εκκαθαρίσεων Ερντογάν μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

3 σχόλια:

  1. ομολογω πως με μπερδευει η ρωσσικη σταση ,να υποστηριξει με αεροπορια τουρκικες δυναμεις ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άραγε αξιολογούν με στοιχεία και άτομα στο έδαφος τις τουρκικές δυνάμεις οι υπηρεσιες μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.