28/1/17

Σάββας Καλεντερίδης: Πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί το ζήτημα του αλβανικού εθνικισμού

Οι τραγικές συνέπειες του πολιτικού αναλφαβητισμού στο χειρισμό του "Αλβανικού"
Τις μέρες αυτές είναι σε εξέλιξη η υπόθεση των αλβανικής καταγωγής Ελλήνων πολιτών νεοσυλλέκτων που έκαναν με τα χέρια τους το σήμα του δικέφαλου αετού, που σύμφωνα με μια άποψη συμβολίζει το «όραμα» της Μεγάλης Αλβανίας. Να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Όταν ως οικονομικός μετανάστης παίρνεις την υπηκοότητα μιας άλλης χώρας, δίνεις όρκο και δηλώνεις πίστη και υποταγή στο Σύνταγμα και τους νόμους της νέας πατρίδας που εσύ επέλεξες να αποκτήσεις.
Όταν δε κατατάσσεσαι στο στρατό, δίνεις και στρατιωτικό όρκο.
Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να σβήσει από την ψυχή του κάθε μετανάστη που παίρνει την υπηκοότητα μιας άλλης χώρας τις μνήμες και την εθνική συνείδηση που κουβαλά λόγω καταγωγής. Όμως όταν παίρνεις την υπηκοότητα και γίνεσαι πολίτης μιας άλλης χώρας, τότε προέχει και έχει προτεραιότητα η νέα πατρίδα, η νέα ταυτότητα.
Αν δεν είσαι έτοιμος να κάνεις έναν τέτοιο συμβιβασμό, τα πράγματα είναι απλά. Παραμένεις πολίτης της χώρας σου και μένεις σε άλλη χώρα ως μετανάστης, με άδεια παραμονής. Για να κάνουμε και παραλληλισμούς, δεν είναι λίγοι οι Έλληνες της διασποράς, πολίτες άλλων χωρών, που σηκώνουν την ελληνική σημαία, άλλοτε μεμονωμένα, τις περισσότερες όμως φορές μαζί με τη σημαία της νέας τους πατρίδας.
Το θέμα λοιπόν εδώ είναι ότι οι περί ων ο λόγος το έπραξαν σε στρατόπεδο, και ενώ εκλήθησαν να υπηρετήσουν τη νέα τους πατρίδα. Και το θέμα γίνεται μεγαλύτερο και σοβαρότερο, επιπροσθέτως για έναν ή μάλλον για άλλους δυο λόγους:
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

26 σχόλια:

  1. "Η Ελλάδα, καλώς ή κακώς, έχει υιοθετήσει μια πολιτική ήπιας προσαρμογής και πολιτισμικής, κοινωνικής και οικονομικής ενσωμάτωσης των Αλβανών στην ελληνική κοινωνία"

    Κακώς, ως αποδεικνύεται, διότι οι Αλβανοί δεν θέλουν να ενσωματωθούν και δεν τούς αφήνει και το κράτος των. Πριν λίγο καιρό στην Κακαβιά, έπιασαν κάποιους που μετέφεραν επεκτατικό (όχι αλυτρωτικό, διότι οι Αλβανοί δεν έχουν τίποτε προς λύτρωση στην Ελλάδα) υλικό, για να διανεμηθεί σε σχολεία, ή δεν ξέρω πού αλλού.

    Το άρθρο προτείνει την λύση τού "σφάξε με αγά μου, ν' αγιάσω", αυτό που κάμε δηλαδή μέχρι σήμερα.

    "Ψυχραιμία λοιπόν, σωστή ανάλυση των δεδομένων και των σχεδίων που εξυφαίνονται στην περιοχή, με αιχμή του δόρατος και τον αλβανικό εθνικισμό"

    Εμ, αυτή η "ψυχραιμία" μάς κατάντησε όπως μάς κατάντησε και οι πολλές αναλύσεις επιπλέον. Διότι από αναλύσεις έχομε πήξει πια. Όταν θα μάς έχουν βάλει εντελώς από κάτω, εμείς θα αναλυόμε ακόμη με ψυχραιμία.

    Αν η Ελλάδα ήταν κράτος των πράξεων, θα είχε προ πολλού αρχίσει την σταδιακή απέλαση όλων αυτών των κατσαπλιάδων. Δεν θα τούς είχε αφήσει καν να περάσουν τα σύνορα. Αλλά δυστυχώς δεν είναι, γι αυτό και δεν μπορεί να δώσει την πρέπουσα απάντηση. Όχι μόνο στους Αλβανούς, αλλά σε κανέναν απ' όσους την επιβουλεύονται.

    ΥΓ: Πώς είναι δυνατόν να δίνομε υπηκοότητα και να στρατεύομε άτομα από μία παραδοσιακά καθαρά εχθρική χώρα, με την οποία, επισήμως, βρισκόμαστε ακόμη σε εμπόλεμη κατάσταση; Το Ω τού παραλογισμού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός ο Nativist. Μετά την απέλαση των αλβανών εθνικιστών,θα πρέπει να τεθεί το πολιτικό θέμα, της αλλαγής της νομοθεσίας που χορηγεί την ελληνική υπηκοότητα.

      Διαγραφή
  2. Συνυπογράφω.
    Θα πρόσθετα μάλιστα ότι δραστική απάντηση, με εκμετάλλευση των κρουσμάτων για αμυντική μαζική αφαίρεση υπηκοότητας και απέλαση όλων των εκείθεν μεταναστών, θα μετέφερε το πρόβλημα, καθιστώντας το εσωτερικό της συμπαθούς γείτονος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ὁ Ἀλβανὸς ΔΕΝ ἐνσωματώνεται.
    Εἶναι κακὴ πάστα ἀνθρώπων(Ἀσιᾶτες)καὶ πρέπει νὰ ἀπελαθοῦν πρὶν θρηνήσουμε.
    Ὅταν ἀκδηλώνεται πρόκλησις ἐκ μέρους τῆς κυβερνήσεώς τους,τότε εἶναι εὐκαιρία γιὰ ἀπέλασι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αρκετές αφιλοσόφητες και επιπόλαιες επιλογές στη στρατηγική μας μέχρι σήμερα. Όλοι οι λαοί των Βαλκανίων, Σέρβοι, Ελλαδίτες, Βούλγαροι, Αλβανοί, Ρουμάνοι, ήρθε η ώρα να κάνουμε το Ενωτικό σύμβολο των Παλαιολόγων με τα χεράκια μας και να ευχαριστούμε τους Αλβανούς που το τιμάνε. Όλος ο στρατός μας, όχι μόνο οι Αλβανόφωνοι, όλοι οι στρατοί των Βαλκανίων και οι πολίτες να κάνουμε και αετούς και ότι ενωτικό είναι δυνατόν, πριν έρθει η γενοκτονία και ο εμφύλιος στα Βαλκάνια. Αντί του διχασμού, ενωμένοι θα μεγαλουργήσουμε και πάλι όλοι μαζί. Και στους Σκοπιανούς και σε όλους να αναγνωρίσουμε άμεσα την Ελληνική Μακεδονική, Θρακική τους και όποια άλλη ταυτότητα διότι και οι Σλαύοι είναι Ελληνοσκυθικό φύλλο, αδελφικό προς τους προγόνους τους Έλληνες από τα προϊστορικά χρόνια, όταν έφυγαν προς τον βορά αφότου έλιωσαν οι πάγοι στην βόρεια Ευρώπη. Καιρός να μάθουμε ιστορία και στρατηγική.

    Διώξτε τον βάρβαρο εθνομηδενισμό από μέσα σας, η Ελλάδα δεν είναι μόνο αυτό το κρατίδιο που έχουμε, είναι πολύ μεγαλύτερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Ελλάδα ΔΕΝ είναι το βυζάντιο. Η Ελλάδα είναι εθνικό κράτος. Την επανάσταση του 1821 ΔΕΝ την κάναμε για την ανασύσταση του βυζαντίου (όπως ονειρεύεται η εκκλησία),αλλά για την απελευθέρωση του ΓΕΝΟΥΣ. Της ελληνικής φυλής. Ασφαλώς και η Ελλάδα είναι μεγαλύτερη από αυτό το κράτος,αλλά δεν είναι αυτό που υπονοείς. Οπως ο κομμουνιστικός κίνδυνος κάποτε,έτσι και σήμερα ο χριστιανισμός/βυζαντινισμός είναι άκρως επικίνδυνοι για το ελληνικό Έθνος. Προωθούν τον ΠΑΝΣΛΑΒΙΣΜΟ και την αλλοίωση της ελληνικής ταυτότητος.

      Κι επειδή ακριβώς πρέπει να μάθουν κάποιοι από στρατηγική σκέψη. Στόχος δεν είναι να αλλοιώσεις την ελληνική ταυτότητα,στόχος είναι να πας και να αλλοιώσεις την εθνική ταυτότητα όλων αυτών που λες και να τους προσεταιρίσεις στο ελληνικό διπλωματικό άρμα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να διεξάγεις μια πολυετή μη-στρατιωτική αλλά πολεμική επιχείριση,στα πανεπιστήμια και τα σχολεία τους. Να δημιουργήσεις δηλαδή μια φιλελληνική γενιά μεταξύ των γειτονικών λαών.

      Διαγραφή
    2. Το Βυζάντιο ήταν μια Χριστιανική Ελλάδα η οποία περιλάμβανε συγγενικούς λαούς. Οι Σλαύοι και οι Κέλτες είναι Ελληνόριζα φύλα του Βορά. Όταν ένας λαός θέλει ανασύσταση του κράτους του Μεγάλου Αλεξάνδρου ή του Βυζαντίου είναι αδελφικός. Εχθρούς παντού φτιάχνουν τα αφεντικά μας που ελέγχουν το μυαλό και το δικό μας και των Αλβανών και των Σκοπιανών και άλλων, και μας κάνουν κτήνη που τρώνε το ένα το άλλο για να μείνουμε πάντα ο καθένας μικρός και δουλικός λαός.

      Διαγραφή
    3. Ταϋγέτη.

      Σλάβοι εἶναι οἱ,Ρώσοι,Πολωνοὶ,Τσέχοι,Σλοβάκοι,Σλοβένοι,Κροάτες,Σέρβοι καὶ Βούλγαροι.
      Δὲν ἔχουν φυλετικὴ συγγένεια δηλ.δὲν ἀποτελοῦν σλαβικὴ ὁμοεθνία,καὶ εἶναι διαφορετικοὶ λαοὶ ποὺ ἔχουν γλωσσικὴ συγγένεια.

      Οἱ δὲ Ρουμάνοι δὲν εἶναι σλάβοι ἀλλὰ μαζὶ μὲ Μολδαβοὺς ἀνήκουν στὴν Διναρικὴ
      φυλή.
      Μόνο οἱ Βλάχοι ποὺ κατοικοῦν ἐκεῖ εἶναι μεσογειακῆς φυλῆς σὰν τὴν δική μας διότι εἶναι Ἕλληνες.

      Μὲ τοὺς Ἕλληνες,ὀςι σλάβοι δὲν ἔχουν καμμία ἀπολύτως συγγένεια διότι ἐνῷ ἐμεῖς εἴμαστε αὐτόχθωνες,ὅπως ἔλεγε ὁ Ἰσοκράτης,αὐτοὶ ἦρθαν στὴν περιοχὴ τὸν 6ο-7ο αἰῶνα.

      Ὅσο καὶ νὰ μὴν ἀρέση σὲ μερικοὺς ὁ Σαρτζετάκης εἶχε δίκιο,εἴμαστε Ἔθνος ἀνάδελφο.

      Ἡ Ἑλλάς δὲν εἶναι Βαλκάνια.
      Τὰ Βαλκάνια κεῖνται βορείως τῆς Ἑλλάδος.
      Ἐδῶ εἶναι ἡ Ἑλληνικὴ Χερσόνησος.

      Μὲ τοὺς Κέλτες,καμμία σχέσι.
      Ἦρθαν στὴν Ἑλλάδα τὸ 280 π.χ,μετὰ δὲ ἀπὸ πολλὲς ἦττες ἀπὸ τοὺς Ἕλληνες,ἐγκατεστάθησαν γιὰ 70 χρόνια μὲ τὶς οἰκογένειές τους στὴν Θράκη καὶ μετὰ ἐπειδὴ ἦταν "καλὰ παιδιά" ἐξεδιώχθησαν προς Μικρὰ Ἀσία.

      Ναί πρέπει νὰ μάθουμε ἱστορία,ψάχνοντας πολύ.


      Διαγραφή
    4. Ταϋγέτη.

      Ἀν δὲν θέλαμε συγχρόνως ΚΑΙ τὴν ἀπελευθέρωσι τῆς Βασιλεύουσας τότε γιατὶ πολεμοὺσαμε,γιὰ "τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστι τὴν Ἁγία καὶ τῆς Πατρίδος τὴν
      ἐλευθερία";

      Τὸ Βυζάντιο εἶναι Ἑλληνικὴ περιοχὴ ἀπὸ τὸν 6ο αἰῶνα π.χ καὶ δὲν ἔχω κανένα δεῖγμα ὅτι ἡ Ὀρθοδοξία προωθεῖ τὸν Πανσλαβισμό.

      Χριστιανισμοὶ ὑπάρχουν πολλοὶ ἀλλὰ Ὀρθοδοξία μία,ἄρα ὅταν μιλᾶμε γιὰ τὴν θρησκεία μας καλὸν εἶναι νὰ τὴν διαχωρίζουμε ἀπὸ τὶς ἄλλες χριστιανικές θρησκεῖες.

      Διαγραφή
  5. Ψυχραιμία αδέρφια, πριν εκφράσω γνώμη θα πρέπει να γνωρίζω τα παρακάτω:
    1. Πόσο μ@λακισμένα είναι δηλαδή πόσο ενσυνειδητα έπραξαν?
    2. Με ποιούς κύκλους συσχετόζονται?
    3. Υπάρχει κάποιος που ηγείται της "ομάδος" ? και πιό το ποιόν του?
    Όσοι υπηρετήσαμε έχουμε δει διάφορους να πράτουν μ@κακίες μεγάλου διαμετρήματος και βεληνεκούς -ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΧΟΝΔΡΟΕΙΔΕΣΤΑΤΗ ΧΟΝΡΟΜ@ΛΑΚΙΑ? ΜΗΠΩΣ? λέω εγω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βασικά απο τα καλύτερα άρθρα που έχω διαβάσει για το θέμα.

    Ούτε κι εγώ μπορώ να διανοηθώ Ελληνοαμερικάνο στον στρατό των ΗΠΑ να ανεμίζει Ελληνική σημαία. Πόσο μάλλον αν η Ελλάδα πχ ήταν καλή σύμμαχος ενός εχθρού των ΗΠΑ. Γιατί εκεί βρίσκεται το πρόβλημα. Η Αλβανία δυστυχώς (ως κυβέρνηση) είναι πολύ πιο κοντά στην Τουρκία απ'ότι σε μας.

    Θα μου πει κάποιος, εδώ με τους Τούρκους χορεύουμε ζεϊμπέκικα, δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε, κάνουμε μπίζνες και διάφορα άλλα τέτοια.. Τι να πω..

    Οπότε θα το έκλεινα λέγοντας πως για όσο θέλουν τα παιδιά να μένουν να δουλεύουν εδώ η άδεια παραμονής είναι μια χαρά. Ας παραδώσουν τα Ελληνικά διαβατήρια, να αποστρατευτούν και να λήξει το το θέμα καλά κι ωραία για όλους.

    Όσον αφορά εμάς, και πολύ περισσότερο τα ΜΜΕ και τις κυβερνήσεις μας, πρέπει να κοιτάμε και λίγο την ουσία και λιγότερο τον φτηνό εντυπωσιασμό για τις μάζες. Καλό το συναίσθημα αλλά σε μεγάλες δόσεις και χωρίς φίλτρο συνήθως κακό κάνει. Και οι καιροί είναι πονηροί..

    Υπάρχει βέβαια και ένα ερώτημα. Ποιός τους έστησε για φωτό με το αλβανικό σύμβολο, ποιός τους φωτογράφησε, ποιός ανάρτησε την φωτό και ποιός ενημέρωσε τα δικά μας ΜΜΕ για την ύπαρξή της. Γιατί κάτι μου λέει πως δεν ήταν "η στιγμή" που το προκάλεσε αυτό. Ελπίζω οι υπηρεσίες μας να το ψάχνουν.

    Σάββα, ευχαριστούμε για το άρθρο, ελπίζω να αναδημοσιευτεί απ όσους περισσότερους γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταϋγέτη.

      "Οπότε θα το έκλεινα λέγοντας πως για όσο θέλουν τα παιδιά να μένουν να δουλεύουν εδώ η άδεια παραμονής είναι μια χαρά".

      Ἡ ἐλαφρότητα εἶναι,ἐνίοτε θανατηφόρα.

      Διαγραφή
  7. Eαν πραγματικα θελουμε να δουμε η να εφαρμόσουμε μια πολιτική αφομοίωσης αλλοδαπών πληθυσμών που ζουν στην χωρα μας τοτε πρεπει να αλλάξουμε πολλα πραγματα απο τις ιδεοληψίες που μας διακατέχουν
    Πχ στο παράδειγμα των Αλβανών που αναφέρεται εδω,θα πρεπει να γνωρίζουμε οτι ο μετανάστης - ειδικα της Α γενιάς- εχει έντονο το στοιχείο της πατρίδας του και η απόκτηση ιθαγειας απο τη χωρα που τον φιλοξενεί γινεται για άλλους πολλούς λογους ,που πιστεύω οτι ολοι τους καταλαβαίνουμε.Η όλη προς απάθεια της πολιτείας πρεπει να επικεντρώνεται στις επόμενες γενεές δλδη στους απογόνους τους ( και μαλιστα πιθσνα σε αλλεπάλληλους κύκλους γενεών)και εδω τεράστιο ρόλο παίζουν τα βιώματα που θα αποκομίσουν αυτα τα παιδιά απο την κοινωνία που ζουν και κατα ποςο γίνονται η οχι αποδεκτά ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας αυτης?Στο βαθμό που δεν γίνονται και ίσα ίσια βιώνουν ρατσιστικές εμπειριεις α ειναι ουτοπία να θελουμε μετα να νοιωθουν σαν εμας..Δυο συμπεριφορες μας ειναι χαρακτηριστικές.Ο πρώτος Αλβανός αριστούχος μαθητής που θέλησε να κρατήσει την σημαία μας στην παρέλαση και τι χαμός ειχε γίνει τοτε....και Επειςης μεχρι να γίνει φίρμα ο < δικος μας> Γιάννης......Ο πρώτος εισπράξε την ύβρη ενώ ο αλλος εςτω και μεςω κάποιων Ελλήνων ατομικώς δρώντες εισέπραξε μια ελληνική θερμη...
    Κατ εμε το κυριο θεμα ειναι ποιοι πληθυσμοί ειναι αφομοιώσει οι με βαςη την γενικότερη κουλτούρα τους που κουβαλουν και ποιοι οχι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ορφεας

      Πολύ ωραίες παρατηρήσεις.

      Ας δούμε τι θα έπρεπε να είχε κάνει ένα Ελληνικό κράτος όπως θα το ήθελες εσυ με τις ροές των Αλβανών.

      - θα έπρεπε να δεί τι αριθμούς χρειάζεται και να σφραγίσει τα σύνορα ρυθμίζοντας τις ροές ωστε να μπορούν όσοι έρχονται να βρούν ΝΟΜΙΜΕΣ δουλειές με σχετικά αξιοπρεπείς όρους, που τότε την "χρυσή" (μη χέσω) δεκαετία του '90 υπήρχαν πολλές που σε μας τους ψωροαριστοκράτες του ΚΛΙΚ "κακόπεφταν".
      - Να τιμάει όσους απ αυτούς προσέφεραν ή διακρίνονταν. Όπως θα έπρεπε να κάνει και με τους γηγενείς.
      - Να ευνοήσει τους μικτούς γάμους.
      - Την υπηκοότητα να την δίνει με σχετική φειδώ, τίμια και όμορφα με μια σεμνή τελετή όπως γίνεται στο ρημδοΑμέρικα..

      Ας δούμε τι έκανε το Αθηναϊκό κράτος με τις ροές των Αλβανών.

      - Άφησε τα σύνορα ξέφραγο αμπέλι ωστε να μπούν σωρηδόν, να στοιβιάζονται στην Ομόνοια μπας και τους μαζέψει κανας εργολάβος εκμεταλλευτής παράνομα και για ένα ξεροκόμματο, ωστε να μας λένε πως έχουμε "ανάπτυξη". Μαζί βέβαια με όσους ήθελαν να δουλεύψουν μπήκαν και ένα σωρό φυλακόβιοι, εγκληματίες και κατσαπλιάδες μαζί με τα καλάσνικώφ τους και να δημιουργήσουν αρνητικές προλήψεις για το σύνολο των Αλβανών. Ναι. Τα βουνά ανήκουν στις αρκούδες τους.
      Μια και ο λόγος για εκμετάλλευση των εξαθλιωμένων δεν θέλω να πω τι έγινε και με διάφορους "προοδευτικούς" γκέιδες δικούς μας γιατί θα με πουν ομοφοβικό..
      - καμία πολιτική ενσωμάτωσης. Ακόμα και στο θέμα της σημαίας τα έκανε σαν τα μούτρα του γιατί δεν όρισε ξεκάθαρους κανόνες.
      - Την υπηκοότητα την έδινε σαν προϊόν αγοραπωλησίας όπως έκανε και με διάφορους Γεωργιανούς και πρώην ΕΣΣΔ κατσαπλιάδες που είμαι βέβαιος έναντι αμοιβής βαφτίστηκαν "ομογενείς" και ήρθαν εδώ να κλέψουν να ληστέψουν και να βιάσουν. Και μετά άρχισε να την δίνει σαν γουρούνι στο σακί. Τόσα χρόνια, πάρτην.

      Δεν έχουμε κράτος φίλε. Κράτος που να σκέφτεται προληπτικά. Απλά τρέχει ασθμαίνοντας και εκ των υστέρων. Διότι δεν είναι δομημένο γι αυτή την δουλειά, είναι δομημένο να παίρνει απο τον ένα και να δίνει στον άλλο.

      Παρόλα αυτά οι Αλβανοί που ήρθαν στην Ελλάδα δείχνουν μια αρκετά μεγάλη θέληση για να ενσωματωθούν. Προφανώς τους αρέσει εδώ κι ας γκρινιάζουμε εμείς συνεχώς γι αυτή την χώρα και για τον εαυτό μας -δλδ τους άλλους Έλληνες πλην του εαυτού μας. Φαίνεται είμαστε πιο "ευρωπαίοι" (μην ξαναχέσω). Κι αυτό τέλος πάντων δεν αρέσει καθόλου σε κάποιους. Τι πιο απλό να φρενάρεις την διαδικασία ενσωμάτωσης ή αφομοίωσης με σκηνικά σαν κι αυτό με τους φαντάρους. Είμαι καχύποπτος, το ξέρω.

      Ο κόσμος.. Ο κόσμος αντιδρά συναισθηματικά και παρασύρεται. Το ερώτημα είναι αν αυτοί που τον παρασύρουν είναι απλά ηλίθιοι, πολιτικοί ψιλικατζήδες που σκέφτονται μόνο το πρόσκαιρο όφελος ή τ'αρπάζουν από κάπου.

      Αυτά :)

      Διαγραφή
    2. Ταϋγέτη.

      Καμμία γενεά δὲν ἀφομοιώνεται.
      Τρίτη γενεά "Ἄγγλων" πολέμησε μὲ τὸ ISIS.

      Πήγαινε νὰ δῆς ἄν ἔχουν ἀφομοιωθῆ οἱ Ἕλληνες στὸ U.Κ,παρ᾿ὅλο ποὺ εἶναι χριστιανικὸ κράτος(ἀκόμη) καὶ οἱ ξένοι εἶναι καλοδεχούμενοι.

      Ἀμφιβάλλω ἄν ὑπῆρξαν ἀριστοῦχοι λαθρομετανάστες,ἤ ἦταν στημένο γιὰ νὰ πέση τὸ ἠθικὸ τῶν Ἑλλήνων,ποὺ ἕνας ἀλλοδαπὸς θὰ κρατοῦσε τὴν σημαία.
      Δὲν εἶμαι σίγουρη ἄν δὲν ἦταν στημένο καὶ τὸ συμβαν μὲ τὸν Νηγιριανὸ "Ἐλληνα".

      Ἀπὸ κομμουνιστικὲς διεθνιστικὲς κυβερνήσεις πολλὰ μπορεῖς νὰ περιμένης.

      Ἔθνος ἀποτελεῖ, τὸ ὅμαιιμον,ὁμόγλωσσον,ὁμότροπον,ὁμόθρησκον.
      Τὰ ἄλλα εἶναι ἀχταρμᾶς ποὺ γρήγορα διαλύεται στὰ ἐξ ὧν συνετέθη.

      Διαγραφή
    3. Ταϋγέτη.

      Ἀντὶ νά κυττᾶς τὶ ἔκανε τὸ σημερινὸ Ἑλλαδικὸ κρατίδιο,διαβἀσε καὶ λίγο τὶ ἔκαναν οἱ πρόγονοι καὶ ἔφθασε ὁ πολιτισμὸς σὲ τέτοιο σημεῖο ποὺ λάμπει καὶ θὰ λάμπη ἐσαεί;
      Θὰ δῆς καὶ πῶς ἀντιμετώπιζαν τοὺς ἀλλοδαπούς.

      Ἀντί νὰ κυττᾶς νὰ μιμηθῆς στὸ πῶς δίδεται ἡ ὑπηκοότητα σὲ ἕνα κράτος,ποὺ δὲν εἶναι Ἔθνος ἀλλὰ συνοθύλευμα πληθυσμῶν (πόρνες καὶ κατάδικοι ἀπὸ τὴν Εὐρώπη ἔφιαξαν τὶς ἨΠΑ),κῦττα πῶς θὰ διατηρήσουμε τὴν φυλή μας,ὄχι μὲ ἀλλοδαποὺς ποὺ μᾶς μισοῦν καί ποὺ εἶναι ἀσιατικῆς προελεύσεως,ἀλλὰ κάνοντας παιδιὰ καὶ κυρίως ἐλέγχοντας αὐστηρὰ τὰ σύνορα.

      Διαγραφή
    4. ... πως ἀντιμετώπιζαν δλδ τοὺς αλλοδαπούς? Απ όσο ξέρω ο Βρασίδας τους θαρραλέους είλωτες τους έκανε Λακεδαιμόνιους, ο Αλέξανδρος ενθάρρυνε τους μικτούς γάμους, οι Ρωμαίοι δίναν υπηκοότητα σε όλους, ο Διγενής ήταν μπάσταρδος κλπ κλπ.
      Όποιοι ήταν έξυπνοι και ανοιχτοί στους ξένους (με το απαραίτητο μέτρο βεβαίως) επιβίωσαν και ενίοτε γίναν και υπερδυνάμεις. Όποιοι εφάρμοσαν αυτά που λες εσύ περί αίματος και απόλυτης καθαρότητας εξαφανίστηκαν.

      Συγνώμη, αλλά προσωπικά δεν θέλω να εξαφανιστεί ο Ελληνισμός.

      Διαγραφή
    5. και επειδή έχω ζήσει στο UK, Έλληνες είναι μόνο όσοι έχουν γενηθεί Ελλάδα και άρε έχουν πάει πρόσφατα. Απο παλιούς δεν υπάρχει κολυμπηθρόξυλο.

      Διαγραφή
    6. Αυτό που κάνεις Νίκο,λέγεται ιστορικός αναχρονισμός. Μάθε λοιπόν.ότι οι Ρωμαίοι έκαναν δεκάδες εμφυλίους πολέμους το 50πχ με τους πολέμιους και τους υπονομευτές της Ρώμης να απαιτούν να δοθεί το δικαίωμα του Ρωμαίου πολίτου και στους κατοίκους τις Ιταλικής χερσονήσου. Αργότερα,όταν η αυτοκρατορία είχε ήδη αλωθεί εκ των έσω,με το διάταγμα του Καρακάλλα το 200+ μχ, το δικαίωμα του Ρωμαίου πολίτου δόθηκε σε όλες τις φυλές τις αυτοκρατορίας. Η συνέχεια είναι γνωστή. Πλήρης κατάρρευση. Ισοπέδωση. Μεσαίωνας.

      Επίσης οι Είλωτες της Σπάρτης ήταν Μεσσήνιοι,δηλαδή Έλληνες. Και ΔΕΝ τους έκαναν πολίτες στον βαθμό που φαντάζεσαι. Ήταν μετρημένες στα δάχτυλα αυτές οι περιπτώσεις. Απεναντίας κατά την διάρκεια του πελοποννησιακού πολέμου για να αναπληρώσουν τις απώλειές τους σε άνδρες,θεσμοθέτησαν την κοινοκτημοσύνη των γυναικών. Κάθε γυναίκα της Σπάρτης έπρεπε να φέρει στον κόσμο τουλάχιστον 5 παιδιά. Υπάρχει καλύτερη απόδειξη για ένα έθνος που θέλει να επιβιώσει?

      Όσον αφορά τον Μ.Αλέξανδρο προφανώς και αναφερόταν στους στρατηγούς του και όχι στον λαό του. Δηλαδή χρησιμοποίησε επιλεκτικά γάμους διοικητών,ως μέτρο κατευνασμού των κατακτημένων περιοχών. Έσφαλε και αυτός (αν υποθέσουμε ότι τα κίνητρά του ήταν αυτά που υπονοείς). Η συνέχεια είναι επίσης γνωστή. Κατάρρευση.

      Όπως βλέπεις αγαπητέ,ο πιο σίγουρος τρόπος για να καταστραφείς σαν Έθνος είναι να είσαι "ανοιχτός" στους αλλοφύλους. Η ιστορία είναι αμείλικτη. Καταπέλτης. Σε τέτοιο βαθμό που η καταστροφή επαληθεύεται αιτιοκρατικά ανά τους αιώνες. Η πιο έξυπνη αντιμετώπιση για ένα Έθνος που θέλει να επιβιώσει είναι το να είναι δυσανεκτικό. Το έθνος που θέλει να διατηρήσει την διαφορετικότητα και την φυλετική συνοχή του.

      Διαγραφή
    7. @ Στέφανος Καρ

      ???
      Έχεις κάνει τις φαντασιώσεις σου ιστορία...

      Τέλος πάντων. Εσύ κάνε χαρτογράφηση DNA στην γυναίκα σου μπας κι έχει τίποτα ξένα γονίδια. Παντρέψου και την ξαδέλφη σου αν θες. Ελεύθερη χώρα είμαστε. Ευτυχώς.

      Διαγραφή
    8. Νίκο είναι γνωστή η τακτική που ακολουθείς. Από την στιγμή που δεν μπορείς να αντιμετωπισεις τα ιστορικά γεγονότα που διαψεύδουν τις διεθνιστκές σου ιδεοληψίες, επιλέγεις να κάνεις προσωπική επίθεση στο πρόσωπό μου αφήνοντας σεξουαλικά υπονοούμενα.

      Μην υποτιμάς την νοημοσύνη των υπολοίπων συνομιλητών. Αν έχεις να πεις κάτι ως προς τα ιστορικά γεγονότα που παρέθεσα,πες το.

      Διαγραφή
    9. @ Στέφανος Καρ
      Η δική σου τακτική είναι το πρόβλημα.
      Πετάς δυο σωστά και δέκα μπούρδες για να φάμε και τις μπούρδες.

      Ο Αλέξανδρος προώθησε μικτούς γάμους για τους στρατιώτες του. Οι επίγονοι (πλην Βακτηριανης) δεν συνέχισαν αυτή την πολιτική. Τα Ελληνιστικά βασίλεια εξαφανίστηκαν.

      Οσον αφορά τους Σπαρτιάτες, οι είλωτες ήταν Μεσσήνιοι δλδ Έλληνες, δεν ήταν Σπαρτιάτες όμως. Δεν ξέρω τι ΔΕΝ καταλαβαίνεις. Αλλά εγώ μίλησα για τον Βρασίδα. Δεν συνεχίστηκε η τακτική του. Αντίθετα όσους ξεθάρρευαν τους καθάριζε η κρυπτεία. Η Σπάρτη παρά τους νόμους περι κακογαμίας (καμία σχέση με κοινοκτημοσύνη των γυναικών) δημογραφικά κατέρρευσε κι εξαφανίστηκε.

      Οι Ρωμαίοι είχαν απο νωρίς, με την νίκη τους επι των Λατίνων τα Latin Rights, κατ'εξοχής εργαλείο Ρωμανοποίησης. κράτησαν κάτι αιώνες δυτικά και καμιά χιλιετηρίδα ανατολικά.

      Σιγά μη σε πείσω βέβαια.

      Απλά να συνοψίσω την θέση μου. Χρειάζεται μια ισορροπία. Αν είσαι υπέρμετρα κλειστός μαραζώνεις κι εξαφανίζεσαι, αν είσαι υπέρμετρα ανοικτός χάνεις την συνοχή σου και διαλύεσαι ===

      Διαγραφή
  8. Το πρόβλημα ΔΕΝ είναι ο αλβανικός εθνικισμός. Το πρόβλημα είναι η αποεθνοποίηση και διεθνοποίηση της ελληνικής ταυτότητας.

    Ήδη έχουμε μετατρέψει τον όρο Έλλην σε διεθνιστικό όρο, αφαιρώντας την εθνολογική, φυλετική, θρησκευτική, και πολιτιστική του διάσταση. Δηλαδή έχουμε απεθνοποιήσει τον όρο Έλλην προκειμένου να πολιτογραφηθούν οι αλλοεθνείς.

    Η αποδοχή του Δικαίου του εδάφους (Jus soli), ότι δηλαδή ο αλλόφυλος γεννηθείς επί ελληνικού εδάφους είναι εξ ορισμού Έλλην, είναι εξίσου αποδοχή μη αναγνώρισης και διαγραφής της ελληνικής Ομογένειας του εξωτερικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μπλα-μπλα-μπλα ωραια φωτια και μπουρμπερι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητε Νίκο Νίκο

    Ξεκινάω απο το .....οπως θα ήθελες εσυ με τις ορδές των Αλβανών....κλπ κλπ
    Ιςως να έδωσα αυτη την λαθος εντυπωση οτι συντάσσομαι με τις ( οποίες λέω εγω ) ορδές που πρώτοι ήρθαν στα μερη μας αυτην την συνχρονη εποχη .
    Αν θελουμε να φέρουμε στην μνήμη μας την αφερτηρια αυτων των γεγονότων θα εμπλακούμε και με πολιτικους της τοτε εποχης και Προσωπικα τους απεχθάνομαι τοσο ώστε να ,η θέλω να τους θυμαμαι ουτε το ονομα τους...
    Ομως περα απο τις οποίες πρακτικές εγω ξεκινάω απο το, ???
    Η αποψη μου εινςι οτι να τους αφομοιώσουμε στις επόμενες γενεές τους απο την στιγμη που πλεον ειναι μια πραγματικότητα .Και τουλαχιςτον οι προηγούμενες μεταναστεύσεις κουβαλάνε μια συγγενή προς εμας κουλτούρα και θα ειναι λαθος να τους βάλουμε σε ενα μελοοντικο κοινωνικό περιθώριο..Ας θυμηθούμε την πορεία εξελληνισμού των προγόνων τους Αρβανιτων του ελλαδικού χώρου.
    Ομως αυτα τα στυφή που μας κατακλύζουν τελευταια εκ Τουρκίας ειναι αλλο πραγμα που καμια σχεςη δεν εχει με τα προηγουμενα και για να το αναλύσουμε θελει πολλες σελίδες
    Συμφωνώ οτι τα σοβαρα κράτη λειτουργούν αλλοιώςαοο οτι το δικο μας...@@@@@δελο....... αλλα και εμεις ατομικά δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών ως προς τις επιλογές μας η την κοινωνική συνειδητοποίηση μας...Εξ αλλου απο την πολιτική σαπιλα. μονον κοινωνικά σκουλήκια φύτρωνουν...τα οποια παίρνουν την μορφή της χρυσομυγας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα δεν διαφωνώ.
      Ακόμα κι αν θες μετανάστες εκτός απο το οτι κοιτάς να μην τους φέρεις όλους με την μία, κοιτάς να είναι αφομοιώσιμοι και κοιτάς να μην είναι όλοι απο την ίδια χώρα. Αλλιώς είναι σαν να πας γυρεύοντας να φτιάξεις μειονότητα.

      Το Ελλαδικό κράτος των εργολάβων έπαιξε την χώρα στα ζάρια φίλε. Ευτυχώς οι Αλβανοί απεδείχθησαν να έχουν τα ίδια μυαλά με μας και όπου πάνε θέλουν να ενσωματωθούν. Την γλιτώσαμε στο τσάκ φίλε. Το ίδιο και οι Γεωργιανοί. Το ίδιο και κάποιοι Αφρικανοί ειδικά αν είναι χριστιανοί. Δεν συμβαίνει το ίδιο πχ με τους Πακιστανούς.

      Αν η ερώτηση είναι "υπάρχει κίνδυνος Λιβανοποίησης" εγώ λέω ότι υπάρχει. Προς το παρόν την γλιτώνουμε δεύτερη φορά στο τσάκ γιατί λόγω οικονομικής κρίσης και ανύπαρκτου κοινωνικού κράτους κανείς απο αυτούς τους Μουσουλμάνους δεν θέλει να μείνει εδώ. Στο τσάκ επαναλαμβάνω - για δεύτερη φορά, και καλό θα είναι να το λάβουμε σοβαρά υπ όψη για την επόμενη κυβέρνηση που θα εκλέξουμε.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.