30/3/17

"Το Κρεμλίνο πίσω από το δεύτερο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας"!

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Telegraph, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, περισσότερα απ' όλους θέλει να μειώσει το καθεστώς της Βρετανίας ως ηγετική δύναμη, και η έξοδος της Σκωτίας μπορεί να βοηθήσει σοβαρά σ' αυτό
 
Η Σημαία της Βρετανικής Ένωσης (Δ) και μια σημαία Saltire της Σκωτίας (Α) σχηματίζουν πάνω από το Γραφείο της Σκωτίας στο Whitehall στο Λονδίνο, με τον τροχό του London Eye από πίσω. (Φωτογραφία: Reuters / Toby Melville)
Αν η Σκωτία ψηφίζει υπέρ της ανεξαρτησίας της στο δημοψήφισμα, θα παίξει στα χέρια του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφέρει η εφημερίδα The Telegraph.  Σύμφωνα με την εφημερίδα, μέλη του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας (SNP) δεν κρατάνε μυστικό τον θαυμασμό τους για τη Ρωσία, οπότε αν η χώρα αποκτήσει την ανεξαρτησία της, δεν θα ήταν αντίθετη ο Ρώσος Πρόεδρος να  χρησιμοποιήσει τη Σκωτία ως εφαλτήριο για επιθέσεις κατά του τι θα μείνει από το έδαφος της Μεγάλης Βρετανίας.   
Όπως σημείωσε η εφημερίδα, κανείς δεν θα ήταν πιο ικανοποιημένος για την απόφαση για τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Σύμφωνα με την The Telegraph, ο Ρώσος ηγέτης αρέσκεται να μιλήσει δημόσια υποτιμητικά για τη Βρετανία, χαρακτηρίζοντάς την «ένα μικρό νησί που κανείς δεν την ακούει», αλλά εκτός του δημόσιου χώρου, οι Ρώσοι καταλάβουν απόλυτα τι είναι η Βρετανία, καθώς και ότι χρησιμεύει ως τον κύριο πύργο της δύναμης του ΝΑΤΟ και της Διατλαντικής Συμμαχίας.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι παρά το γεγονός ότι τα βρετανικά στρατεύματα που  έχουν αναπτυχθεί στην Εσθονία για την υποστήριξη της αποστολής του ΝΑΤΟ, είναι σχετικά λίγα, υπάρχει το σαφές μήνυμα ότι παρά την επιτάχυνση της προετοιμασίας της Βρετανίας για το Brexit, η έξοδος από την ΕΕ δεν θα επηρεάσει το ρόλο της χώρας ως ηγετικό μέλος του ΝΑΤΟ. Επιπλέον, η Ρωσία κατανοεί ότι η στρατηγική εταιρική σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με τις ΗΠΑ υπό τη διοίκηση του Τραμπ θα δυναμωθεί προς το ισχυρότερο. Σύμφωνα με το συντάκτη του άρθρου, για το λόγο αυτό, ο Ρώσος ηγέτης πάνω απ 'όλα θέλει να μειώσει το καθεστώς της Βρετανίας ως ηγετική δύναμη στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας, και η έξοδος της Σκωτίας μπορεί να το επηρεάσει σοβαρά.  

Κατά τη διάρκεια του σχηματισμού μιας ανεξάρτητης Σκωτίας, η πιο σοβαρή απώλεια θα είναι το δίκτυο των στρατιωτικών βάσεων που προστατεύουν το Ηνωμένο Βασίλειο κατά της ρωσικής απειλής από τη βόρεια πλευρά. Το δίκτυο αυτό περιλαμβάνει το Faslane, το επιχειρησιακό κέντρο στη δυτική ακτή της Σκωτίας, το οποίο στεγάζει ένα στόλο υποβρυχίων Vanguard, ικανών να μεταφέρουν τα συστήματα των πυρηνικών όπλων Trident. Επιπλέον, η δημιουργία μιας ανεξάρτητης Σκωτίας θα επιδεινώσει την αποσύνθεση των στρατιωτικών υποδομών του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς το Λονδίνο θα πρέπει να αναθεωρήσει τις συμφωνίες για τη μη πυρηνική άμυνα, που σχετίζονται με την αεράμυνα, την επιτήρηση του θαλάσσιου χώρου, την εμβέλεια των ραντάρ και τη διάσωση ανθρώπων στη θάλασσα με αεροσκάφη.

Σύμφωνα με τη the Telegraph, θα χρειαστεί επίσης να ληφθεί υπόψη το είδος των σχέσεων που η ανεξάρτητη Σκωτία θα μπορούσε να συνάψει με το Κρεμλίνο . Ανώτερα μέλη του SNP δεν κρύβουν το μυστικό τους για το θαυμασμό τους για τη Ρωσία, ο οποίος αντανακλάται καλά από τη φράση του πρώην ηγέτη του κόμματος, Alex Salmond. Είπε ότι ο κ Πούτιν αξίζει έπαινο για την αποκατάσταση της ρωσικής υπερηφάνειας με τη προσάρτηση του της Κριμαίας. 

Και από τότε, η αγάπη του SNP για το Κρεμλίνο έχει ενταθεί. Σύμφωνα με τον συγγραφέα του άρθρου, όλα αυτά υποθέτουν ότι αν η Σκοτία κερδίζει την ανεξαρτησία της, το SNP δεν θα αντιταχθεί το γεγονός ότι η χώρα του θα χρησιμοποιηθεί ως «ενδιάμεσο σταθμό για περαιτέρω επιθέσεις σε ό, τι θα έχει απομείνει από το Ηνωμένο Βασίλειο.»

 «Η κ Sturgeon και τους υποστηρικτές της στο SNP θα ήθελαν να πιστεύουμε ότι η εκστρατεία τους για ανεξαρτησία της Σκωτίας έχει ως στόχο την εξασφάλιση των δημοκρατικών τους δικαιωμάτων. Αλλά πίσω από αυτή την πρόσοψη, βρίσκεται μια πιο σκοτεινή ημερήσια διάταξη, ήτοι την καταστροφή της Βρετανίας ως παγκόσμια δύναμη» υποστηρίζει η  εφημερίδα.

Όπως συμπεράνει η Telegraph, η αντι-βρετανική ατζέντα του SNP είναι ένας από τους παράγοντες που η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι και οι υπουργοί της θα πρέπει να λάβουν υπόψη, όταν θα εισέλθουν σε μια άλλη μάχη για το θέμα του δημοψηφίσματος της. 

Σε αντίθετη περίπτωση, ο Πούτιν θα είναι πραγματικά σε θέση «να καυχηθεί ότι η Βρετανία έχει πράγματι μειωθεί στο μέγεθος ενός χαμένου μικρού νησιού.»  

Μετάφραση Κριστιάν Ακκυριά

10 σχόλια:

  1. Βρεθηκε ο νεος μπαμπουλας..καιρος ηταν ...σχεδον 30 χρονια απο την καταρρευση της Σοβιετικής Ενωσης....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία! Να δεχθούμε ότι ο Πούτιν χάρηκε. Έκανε κάποια ενέργεια υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας; Και σε μια τελική τι είναι η Βρεττανία; έχει πάψει να είναι αυτοκρατορία. Το να συντηρεί τον μύθο της ισχύος είναι χρήσιμο αλλά μπορεί να γίνει και επικίνδυνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. It is upsetting to read again and again in western newspapers, how bad and dangerous Russians are, or can be, or ...could be!
    Nobody should judge the others, according to what he would do in their place.
    Russians do not attack the others when they can, just in order to take an advantage on them, like barbarians usually do, ruling English personel for instance.
    Russians are orthodox chistians, not "saved" protestants who "save" others by bombarding them.
    Russians are orhodox christians and not savage like those who steal the riches of other people.
    Russians are to be so, as long as they have not been influenced by the 'West" so that they become " West" - just like what happened, during the communist revolution and afterwards.
    The non orthodox (and largely not trully christian) countries of western Europe and North America, by non respecting Orhodox Christianity and insisting to make Russia an impotent part of their imperium, only succeed in creating a strong Russia at their own image, i.e. the biggest and strongest enemy they deserve.
    Still, Russians do not behave as enemies because they stick to their Orthodox Christian tradition and faith.
    It is remarkable and inexplainable, how strogly Russians are pushed by the " West", to become its destructive enemies.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Do you really believe that now Russia occcupies Georgian territory? Not at all.
      Wasn't it a silly war against Russia, started by a US lawyer (- agent) who became president of Georgia and later became an Ukrainian government member?
      Russia defended itself only, reooccupying its territory, plus I think a small proportion of what Russia could easily have kept under its occupation (exactly for what reasons, I ignore).
      P.S. Some think that " Orthodox Christian" means mild in the sense of retreating when challenged. Wrong. In modern english, even the word mildness has lost its spiritual christian meaning, and means resilience, leniency etc. Mildness (πραότης) means calmness even in undertakng very courageous acts for the shake of God, like defending one's own orthodox country and its citizens against agression - exactly what Russia did in 2008, against those Americans who tried its capacity to defend its vital interests in its backyard.

      Διαγραφή
    2. I see your point.However Georgia is a separate country and not russian teritorry.Indeed they invaded when Georgian government approached the West and NATO and Russia could not accept that NATO would come so close to its borders.
      Russia provoke the georgian army and started the war because of its interest.
      And in this case we had a war of an orthodox country against another orthodox country.I hope it makes sense what I mean.Have a good one.

      Διαγραφή
  5. Ἕνα ἀκόμη μεγαλύτερο μυστικό:
    Σύμφωνα μέ ὅλες τίς ἐνδείξεις, τό Κρεμλίνο εἶναι πίσω ἀπό τήν διάδοση, ὅτι δέν ὑπάρχει πιά αὐτοκρατορία τῆς Μεγάλης Βρετανίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αρλούμπες στο τετράγωνο. Σκέφτηκε κάποιος ένα σενάριο(ή καλύτερα τον έβαλαν άλλοι να το γράψει) και το έγραψε. Και τί έγινε;Όχι τι έγινε. Τι πάει να γίνει. Δημιουργία ψυχροπολεμικού κλίματος για να ωφεληθούν κάποιοι. Δεν έκλεισε το θέμα της λεγόμενης ανάμηξης της Ρωσίας στις Αμερικάνικες εκλογές και σερβήρουν κι άλλο φρούτο. Αν υπάρχουν αφελείς ας τους πιστέψουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.