27/3/17

Μηχανικός που εργάζεται στο φράγμα της Τάμπκα λέει ότι το φράγμα δεν έχει άμεση μεγάλη ζημιά, αλλά χρειάζονται επείγουσες επισκευές

Μπράβο στους Αμερικανούς πιλότους, τα κατάφεραν! 
Η Τουρκία, που έχει τον απόλυτο έλεγχο της ροής των υδάτων του Ευφράτη, κρατά στα χέρια της, για μερικές ημέρες, τη τύχη του φράγματος της Τάμπκα.
Η κατάσταση στο πύργο ελέγχου του φράγματος
Παύλος Αντωνόπουλος
Βηρυτός, Λίβανος (12.34 μ.μ.) – Το πρακτορείο Amaq που συνδέεται με το Νταές έχει δημοσιεύσει μια φωτογραφία της αίθουσας ελέγχου του φράγματος της Τάμπκα σε πλήρη διάλυση (φωτογραφία). Αυτό έχει οδηγήσει σε φόβους ότι το μεγαλύτερο φράγμα της Συρίας μπορεί να καταρρεύσει.
Η ζημιά έγινε από τις βομβιστικές αεροπορικές επιδρομές του Συνασπισμού υπό αμερικανική ηγεσία. 
Ωστόσο, ένας μηχανικός του φράγματος είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να πανικοβαλλόμαστε ακόμα, αλλά απαιτούνται επισκευές ζωτικής σημασίας το συντομότερο δυνατόν.
 «Εάν η ροή του νερού από την Τουρκία παραμένει αμετάβλητη, έχουμε περίπου 30 ημέρες χρόνο πριν τη κατάρρευση», δήλωσε ο μηχανικός.
Ουσιαστικά, η Τουρκία με τον έλεγχο της ροής του νερού έχει τη δύναμη να καθορίσει αν το φράγμα μπορεί να διασωθεί ή όχι.


Eng Haytham Bakkour, 10 years at , confirms to @MousaAlomar /@CJTFOIR images, says situation critical,'total loss of cntrl room' pic.twitter.com/vxzdhGHSES

10-year Engineer at  tells @MousaAlomar: "If water flow from  remains unchanged, we have about 30 days to time of collapse" pic.twitter.com/b7qchcCtEW
ΟΙ δυνάμεις υπό την κουρδική ηγεσία έχουν βάλει τεράστια πίεση στο Νταές σε αυτό το μέρος της Συρίας και αναμένεται να καταλάβουν το φράγμα στην ερχόμενη ημέρα.

Μετάφραση Κριστιάν Ακκυριά
AMN


Σύρος βουλευτής: ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ ΘΑ ΠΝΙΞΕΙ 1.000.000 ΚΌΣΜΟ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ….


Ο Fares Shehabi, ένα μέλος του εθνικού κοινοβουλίου από το Χαλέπι προειδοποιεί ότι η καταστροφή του φράγματος θα προκαλέσει πλημμύρα σε πολυάριθμες συριακές πόλεις και θα θανατωθούν πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωπού! Το ΝΑΤΟ προκαλεί μια καταστροφή βομβαρδίζοντας και καταστρέφοντας το μηχανισμό του φράγματος του Ευφράτη που θα στοιχίσει την καταστροφή του, προσθέτει.

 

Πρόκειται για μια ασύμμετρη απειλή προερχόμενη από το ΝΑΤΟ που απειλεί 1.000.000 Σύρους με αποκαλυπτικό κατακλυσμό. 

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ
Aucun texte alternatif disponible.
Δορυφορική εικόνα που δείχνει την καταστροφή των κτιρίων ελέγχου του φράγματος του Ευφράτη. Tα αεροπλάνα του αμερικανικού Συνασπισμού επιτέθηκαν στον Ευφράτη και έθεσαν εκτός υπηρεσίας το σταθμό ελέγχου. Το φράγμα περιέχει πάνω από 12 δις κ.μ νερό και αν καταρρεύσει περισσότερο και αυτό διαχυθεί, θα δημιουργεί ένα κύμα 9 μ ύψους που θα διέλθει την επιφάνεια με ταχύτητα 7.5 μ το δευτερόλεπτο σε μια έκταση 119 τ. χλμ με τεράστια καταστροφική δύναμη και δύναται να σαρώσει κατοικημένες περιοχές.

Το Νταές, δια του πρακτορείου του, Αmaq, προειδοποίησε νωρίτερα « ότι το φράγμα κινδυνεύει να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή λόγω αμερικανικών επιδρομών και το νερό είναι σε υψηλά επίπεδα ».

 L’image contient peut-être : plein air

O Διευθυντής της Δημόσιας Επιχείρησης του φράγματος του Ευφράτη προειδοποιεί ότι το  φράγμα στον Ευφράτη, απειλείται με δραματική κατάρρευση  μετά τους βομβαρδισμούς αεροσκαφών του Συνασπισμού και η καταστροφή εισήλθε στην πρώτη φάση της. 
Προσθέτει πως οι ΗΠΑ πρέπει να σταματήσουν να βομβαρδίζουν αμέσως την περιοχή και ότι πρέπει να γίνει μια συμφωνία για την ενεργοποίηση  ομάδας ειδικών έκτακτης ανάγκης για να επιχειρήσει να αποτρέψει την καταστροφή. Αναφέρει ότι η αίθουσα ελέγχου στο φράγμα έχει καταστραφεί σημαντικά και ότι όλα όσα λέγονται για επικείμενη καταστροφή αληθεύουν. Είναι πολύ επικίνδυνη η κατάσταση και απαιτείται δράση στο υψηλότερο επίπεδο, ισχυρίζεται.

 L’image contient peut-être : plein air


L’image contient peut-être : plein air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.