11/3/17

Το «ΣΥΡΙΖΑ effect» και οι μειώσεις στις συντάξεις

Αν δεν είχε μεσολαβήσει o ΣΥΡΙΖΑ που ανέκοψε την ανάκαμψη και βύθισε πάλι σε ύφεση την οικονομία, το ΑΕΠ θα ήταν αρκετά υψηλότερο και η... επάρατη για τους δανειστές συνταξιοδοτική δαπάνη θα έδειχνε χαμηλότερη. Και για αυτά ευθύνονται συγκεκριμένοι πολιτικοί, με ονοματεπώνυμο...

Παρατηρήστε το διάγραμμα Ι. Ας υποθέσουμε πως οι γκρι μπάρες είναι ένα μέτρο της εμπιστοσύνης, με την οποία η διεθνής επενδυτική κοινότητα περιβάλλει την ελληνική οικονομία.
Οπως βλέπετε, από το 4o τρίμηνο του 2009 οι μπάρες χαμηλώνουν. Το 2012 σχεδόν εξαφανίζονται. Αλλά το 1o τρίμηνο του 2013 αρχίζουν πάλι ανοδική πορεία που διακόπτεται απότομα το 2015.
Ο,τι συνέβη μεταξύ 2010-2012 έχει αναλυθεί, η πτώση έχει επαρκώς εξηγηθεί: το ΑΕΠ της χώρας υποχώρησε κατά 25%, βγήκαμε εκτός αγορών, χρεοκόπησαν οι τράπεζες, μπήκαμε σε Μνημόνια κ.λπ. Μετά όμως, τι συνέβη το 1o τρίμηνο του 2015 εξίσου φοβερό και τρομερό; Συνέβη το «Syriza effect».
«Syriza effect» ονομάζω τη συστηματική και δραματική επιδείνωση όλων των δεικτών της οικονομίας το 2015. Επιδείνωση που προκάλεσε η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, που γύρισε το χρόνο πίσω, παρέτεινε την κρίση, ακύρωσε τις θυσίες και πρόσθεσε νέα βάρη στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της χώρας.

Για τη συνέχεια Protagon

1 σχόλιο:

  1. ΟΙ ΤΣΙΠΡΑΙΟΙ ΑΠΛΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΨΕ Ο ΓΚΑΒΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΖΑΒΟ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ.
    ΟΙ ΒΑΘΥΣΤΟΧΑΣΤΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.