1/4/17

Στο εδώλιο για τα Leopard Λιακουνάκος και Τραυλός

Νίκος Ελευθερόγλου

Στο εδώλιο για τα Leopard Λιακουνάκος και Τραυλός

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γραφείο Τύπου / STR)
Tο δρόμο για το εδώλιο, για μια ακόμα δικογραφία με βασικό εμπλεκόμενο τον Γιάννο Παπαντωνίου, θα πάρει ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, ο πρώην γ.γ. εξοπλισμών Σπύρος Τραυλός και εννέα ακόμα άτομα –αξιωματούχοι του ΥΠΕΘΑ– σχετικά με τη λεόντειο σύμβαση των Leopard και ειδικά των αντισταθμιστικών ωφελημάτων που υπογράφηκαν, αλλά ουσιαστικά δεν εκτελέστηκαν.
Η έρευνα διενεργήθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς και με το βούλευμα απαλλάσσεται ένας από τους αρχικούς κατηγορούμενους, ενώ για έναν ακόμη παύει η ποινική δίωξη λόγω θανάτου.
Σύμφωνα με το βούλευμα το οποίο αποφάνθηκε την παραπομπή τους σε δίκη, ο Λιακουνάκος φέρεται να ωφελήθηκε με 25 εκατ. ευρώ από τα αντισταθμιστικά για τα Leopard.
Τα χρήματα αυτά έπρεπε να διατεθούν για την υποβοήθηση της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας μας και την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, ώστε να αντισταθμιστεί το κόστος προμήθειας του κύριου υλικού με το οποίο επιβαρύνθηκε η χώρα, δηλαδή των αρμάτων μάχης. Όμως, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, διότι, όπως προέκυψε από την εισαγγελική έρευνα, μέρος της υλοποίησης των αντισταθμιστικών ωφελημάτων και συγκεκριμένα ποσό ύψους 25 εκατ. ευρώ φέρεται να χρησιμοποιήθηκε μέσω τεχνάσματος από τον Θωμά Λιακουνάκο για τη συμμετοχή σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου εταιρειών συμφερόντων του ομίλου του.
http://www.pontos-news.gr/article/162200/sto-edolio-gia-ta-leopard-liakoynakos-kai-traylos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.