27/7/17

Το ισραηλινό ΥΠΕΞ μιλάει για κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία - Οι δικοί μας σιγά σιγά το ξεχνάνε

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ - Σκληρή ανακοίνωση ισραηλινού ΥΠΕΞ, ανταπάντηση Άγκυρας
Κλιμακώνει την ένταση μεταξύ Τουρκίας και η Ισραήλ, το σημερινό σχόλιο του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, όπου γράφει ότι «η τουρκική κυβέρνηση διατηρεί το καθεστώς κατοχής στο βόρειο τμήμα της Κύπρου, καταπιέζει βάναυσα την κουρδική μειονότητα και φυλακίζει δημοσιογράφους», στον απόηχο τόσο των εμπρηστικών δηλώσεων του Τούρκου Προέδρου για τις αιματηρές συγκρούσεις των τελευταίων ημερών στην Ιερουσαλήμ όσο και των ερωτηματικών που έχουν δημιουργήσει οι συλλήψεις δημοσιογράφων και ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα. 
Η συγκεκριμένη ανάρτηση έρχεται λίγες μόνο ώρες μετά το χθεσινό κάλεσμα του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στους μουσουλμάνους από όλο τον κόσμο να «επισκεφτούν» και να «προστατέψουν» την Ιερουσαλήμ έπειτα από τις αιματηρές συγκρούσεις που ξέσπασαν τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα σε Παλαιστίνιους διαδηλωτές και τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας αλλά και μετά την απόφαση του Ισραήλ να τοποθετήσει συσκευές ανίχνευσης μετάλλων στις εισόδους της Πλατείας Τεμενών.
Στο πλαίσιο αυτό, το Ισραηλινό ΥΠΕΞ σε νέο του σχόλιο στο ίδιο μέσο δικτύωσης τόνισε ότι «είναι παράλογο να παραδίδει (η Τουρκία) μαθήματα στο Ισραήλ, τη μόνη πραγματική δημοκρατία στη περιοχή. Οι μέρες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έχουν περάσει». 
Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας καταδίκασε τη δήλωση από την πλευρά του Ισραήλ. 
Ειδικότερα, απαντώντας κυρίως στην τελευταία αναφορά του Ισραήλ στο τέλος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, υπογράμμισε ότι «κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, κοινότητες με διαφορετικό θρήσκευμα συνυπήρχαν ειρηνικά», ενώ απολάμβαναν το δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας.   
«Σε αυτό το πλαίσιο, οι Εβραίοι θα περιμέναμε να γνωρίζουν καλύτερα και να εκτιμούν την μοναδική ανοχή την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας», αναφέρει αιχμηρά η Αγκυρα και προσθέτει: «Σήμερα, στην Τουρκία η θρησκευτική ελευθερία είναι επίσης προστατευμένη από το κράτος». Παράλληλα, σημείωσε ότι η Πλατεία των Τεμενών είναι «το τρίτο πιο ιερό μέρος για όλους του μουσουλμάνους» και αποτελεί προτεραιότητα του Ισλαμικού κόσμου. 
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών οξύνει την κατάσταση, λέγοντας ότι «είναι φανερό πως οι προσπάθειες να υπομονευτεί το γεγονός ότι η Ανατολική Ιερουσαλήμ είναι υπό κατοχή, δεν θα συμβάλει στην επίτευξη ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή αλλά ούτε και στη λύση της διαμάχης μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών».  

Για αυτό, η ευθύνη από την πλευρά του Ισραήλ είναι να επαναφέρει το status quo στην Πλατεία Τεμενών και να άρει όλους τους περιορισμούς στη θρησκευτική ελευθερία, καταληγεί η Τουρκία.  
Καθημερινή

11 σχόλια:

  1. Έχει ξαναγραφεί εδώ κι αλλού από πολλούς κι από μένα. Παρακαλούμε πολύ τις μεγάλες ή μικρές το δέμας δυνάμεις αλλά σίγουρα μεγάλες στην αποφασιστικότητα και στον πατριωτισμό για την πάρτη τους, να μην μας υποστηρίζουν πολύ γιατί δεν ξέρουμε τι να την κάνουμε τόση υποστήριξη, μετά βαράει ο βεληγκέκας και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Αηδία. Μη μας υποστηρίζετε, έχει βαρύ χέρι ο Έρντο και κρδιά λαγού το Ελληνικό πολιτικό σύστημα.
    ΥΓ Προχτές απόγευμα στην Πλατεία Αριστοτέλους, Θεσαλονίκη, είχαν συγκεντρωθεί λίγα άτομα διαμαρτυρόμενα για τα τελευταία γεγονότα στην Ιερουσαλήμ. Εντύπωση μου προκάλεσε η δυσαναλογία αριθμού ατόμων και βαθμού οργάνωσης. Τεράστιες Παλαιστινιακές σημαίες, (πρώτη φορά είδα σε τέτοιου τύπου συγκεντρώσεις τέτοιες τεράστιες σημαίες, καλή δουλειά!!) ντουντούκες υπερυψωμένη εξέδρα και τα όλα γνωρίσματα μεγάλης συγκέντρωσης. Άνθρακες ο Θησαυρός, τρεις και χωρίς κούκο. Βρε ΜΙΤ, βρες τίποτε άξιους να δουλέψουν τα μισθά τους, τούτοι δω που πλερώνεις δεν μπορούν ούτε 50 άτομα να μαζέψουν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι τουλάχιστον οξύμωρο η ΕΕ, οι εταίροι μας (!) και τ' "αδέλφια" (sic) μας, οι Παλαιστίνιοι, στους οποίους τόσα έχει προσφέρει η Ελλάδα, ειδικά επί των ημερών τού αλήστου μνήμης Παπανδρέου, να τηρούν σιγήν ιχθύος για τα Κατεχόμενα και ν' αναφέρονται σ' αυτά οι ... κακοί Εβραίοι.

    «Σε αυτό το πλαίσιο, οι Εβραίοι θα περιμέναμε να γνωρίζουν καλύτερα και να εκτιμούν την μοναδική ανοχή την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας»

    Εκεί δεν έχουν κι απολύτως άδικο, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι ο Σουλτάνος Βαγιαζήτ Β' έστειλε πλοία στην Ισπανία για να μεταφέρουν τούς Εβραίους στην επικράτειά του, όταν τούς εξεδίωκαν απ' εκεί τέλη τού 15ου μ.Χ. αιώνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Nativist.
      Και φυσικα καποια αλλα 'αδελφια' μας και μαλιστα ομοδοξα,εσπευσαν πρωτα να αναγνωρισουν τους σκοπιανους λες και δεν ξερουν αν η Μακεδονια του Αλεξανδρου εχει σχεση με τους σκοπιανους.
      Και να πεις οτι βρισκονταν στην αλλη ακρη του Πλανητη και δεν γνωριζουν.
      Ασε που εμεις για παρτη τους πεφταμε στις ερπυστριες των τανκς οταν ξεφορτωνονταν στο λιμανι της Θεσ/νικης και πηγαιναν για να τους ισοπεδωσουν.
      Αμ οι αλλοι που θα παρουν την Κωνσταντινουπολη και θα στειλουν λιμουζινες για να παμε να την παραλαβουμε και τωρα παει το Αγιο Ορος,πανε οι απειλες για τις παραβιασεις των νυν κολλητων τους στο Αιγαιο.ψιλοπαει η εισβολη στην Κυπρο.
      Ευτυχως που διεγνωσθει οτι η σπανιοτατη 'ασθενεια' του Αι Ταγιπ ειναι η ακουσα φιλελληνικη ωφελιμοτητα.

      Διαγραφή
    2. @Nativist
      Γνωρίζω χονδρικά το γεγονός, αλλά δύσκολα θα δεχτώ ανθρωπιστικούς λόγους από την Οθωμανία. Μάλλον οφέλη έβλεπε μόνο από την μεταφορά στις περιοχές της μορφωμένων, τεχνητών, εμπόρων με άκρες παντού, πλούσιων ανθρώπων και κυρίως απέβλεπε στην απεξάρτηση από τους Έλληνες, Αρμένιους και άλλους Χριστιανικούς λαούς εντός των συνόρων της που μονοπωλούσαν την κουλτούρα την οικονομία τις Τέχνες κοκ.

      Διαγραφή
    3. >αλλά δύσκολα θα δεχτώ ανθρωπιστικούς λόγους<

      Μίλησα εγώ για ... ανθρωπιστικούς λόγους; Απλώς, επεσήμανα ένα ιστορικό γεγονός.

      Διαγραφή
    4. @nativist
      Όχι δεν μιλήσατε για ανθρωπιστικούς λόγους, εγώ μίλησα, δεν σας κάνω κάποια παρατήρηση, απλώς πήρα την σκυτάλη και συνέχισα. Μην τα παίρνετε όλα στραβά.

      Διαγραφή
    5. >Μην τα παίρνετε όλα στραβά<
      Όλα; Γιατί, πήρα και κάτι άλλο στραβά; :-)
      Μην ανησυχείς. Τίποτε δεν πήρα στραβά.

      Το γεγονός ότι τούς έφεραν και τούς εγκατέστησαν στην επικράτειά των, αρκεί. Φυσικά, σε κάτι απέβλεπε ο Βαγιαζήτ, που φέρθηκε εξυπνότερα από τούς χριστιανούς βασιλείς.

      Μού δίδεται εδώ η ευκαιρία να επισημάνω και κάτι άλλο. Η Ιστορία δεν έχει καταγράψει μόνο βίαιους εξισλαμισμούς, αλλά και βίαιους εκχριστιανισμούς, όπως αυτούς των Εβραίων τής Ισπανίας, των ονομαζομένων Marranos.

      Ο φανατισμός είναι κακός. Αλλά ο θρησκευτικός φανατισμός είναι ο χειρότερος απ' όλους!

      Διαγραφή
  3. Israel needs Turkey or even better a new Ottoman Empire. They feed on empires and they have an unparallel ability to control them. Is that understood?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γελάει ο κοσμος με τα δυο συνεταιράκια...Βερμπαλισμοί άνευ βαθείας σημασίας ενθεν κακειθεν.Ερντογαν και Νετανιάχου διασκεδάζουν τα κοινά τους.Το θεμα που δεν πρέπει να διελθη της προσοχής μας ειναι η υποχώρηση του Ισραήλ στον ντόπιο πληθυσμό.Πρωτοφανες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απαντήσεις
    1. Αυτο ειναι μια εξέλιξη σοβαρή.Αν και δύσκολα θα το κάνουν.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.