3/7/17

Το ξεπούλημα της Κύπρου - Ένα νέο Σχέδιο Ανάν

ΜΕΡΟΣ  Α
            Εδώ και αρκετούς μήνες η Κυπριακή Κυβέρνηση του κ. Αναστασιάδη, έχει επιδοθεί σε μια ‘’διαπραγμάτευση’’ που ισοδυναμεί με άνευ όρων παράδοση της Κύπρου στην Τουρκία. Οι λεγόμενες "συνομιλίες" είναι άνισες και γίνονται με σημαδεμένη τράπουλα. Το μέλλον της Κύπρου έχει  εκ των προτέρων υπονομευτεί και η έκβασής του προαποφασιστεί.
Η Ελλάδα παρασκηνιακά πριμοδοτεί αυτή την εξέλιξη αφήνοντας να διαρρεύσει πως δήθεν αντιστέκεται στη θέση της Τουρκίας να συνεχίζει να εγγυάται το μέλλον της Κύπρου και να κρατάει κατοχικό στρατό στη Μεγαλόνησο.  Αλλά η συνέχιση ή όχι του στάτους - κβο της Τουρκίας (κατοχής και εγγυήσεων) είναι αυτή τη στιγμή ήσσονος σημασίας και παρά τα όσα λέγονται έχει καταστεί άνευ ουσίας.

            Τούτο διότι, η Τουρκία έχει κατορθώσει να κάμει αποδεκτή από πλευράς Κύπρου και Ελλάδος την μείζονος για αυτήν σημασίας, πάγια και βασική επιδίωξη της, που είναι η αναγνώριση της Τουρκοκυπριακής μειονότητας, του κατεχόμενου βορείου τμήματος, ως νόμιμης ανεξαρτήτου και Κυρίαρχης οντότητας.  Έτσι αφού η Τουρκία κατόρθωσε αυτό που πάντοτε επεδίωκε, την δημιουργία "χωριστού κρατιδίου" για τους Τουρκοκύπριους, για αυτήν όλα τα άλλα θέματα είναι δευτερεύουσας σημασίας, ανεξάρτητα του τι λέγει. Αυτό δεν σημαίνει πως η Τουρκία δεν θα προσπαθήσει να τα πάρει όλα. Αλλά, είναι πολύ λογικό, πως στο θέμα των εγγυήσεων και της κατοχής κάποια στιγμή θα υποχωρήσει. Άρα, η Ελληνική εξωτερική πολιτική "αντιστέκεται" σε λάθος χρόνο και σε λάθος θέμα.
             Με την εσφαλμένη και άκαιρη έμφαση στο θέμα κατοχής και εγγυήσεων, παραβλέπουμε τις τεράστιες μειοδοτικέ υποχωρήσεις των Κυβερνήσεων Αναστασιάδη και Τσίπρα.
            Η λύσις που στα σιωπηρά μαγειρεύεται είναι ακόμη χειρότερη και από τη διχοτόμηση . Είναι ένα καμουφλαρισμένο Σχέδιο Ανάν. Ένας Δούρειος Ίππος. Καταρχάς η Κυπριακή Δημοκρατία θα απαρτίζεται από δύο ισότιμα τμήματα (κρατίδια) διεθνώς πλέον αναγνωρισμένα : Το Τουρκοκυπριακό και το Ελληνοκυπριακό. Δηλαδή η επί εξήντα χρόνια πάγια θέση και επιδίωξη της Τουρκίας, Αγγλίας και Η.Π.Α. για διχοτόμηση της Κύπρου, θα έχει πλέον πλήρως επιτευχτεί. Έτσι ο κύριος στόχος της Τουρκίας μετατίθεται πλέον στο πως θα μετατρέψει ολόκληρη την Κύπρο σε Τούρκο-μουσουλμανική χώρα. Και αυτό θα είναι πλέον πολύ ευκολότερο να επιτευχτεί.
 Διότι τα δύο ισότιμα καντόνια, Βόρειο (Τουρκοκυπριακό)  και Νότιο (Ελληνοκυπριακό) θα έχουν ενιαία και κοινή Κυβέρνηση και Κοινοβούλιο: Συνομοσπονδία. Στην εκτελεστική εξουσία θα προωθηθεί μία λύση όπως η εκ περιτροπής Προεδρίας ανεξάρτητο Βόρειο Τουρκοκυπριακό Τμήμα, θα έχει πλέον ίσα δικαιώματα στην εκμετάλλευση ολοκλήρου της ΑΟΖ της Κύπρου, όπως και όλων των άλλων πλουτοπαραγωγικών πηγών. Ίσο λόγο και συναπόφαση στην Εξωτερική Πολιτική, Άμυνα και διανομή των πόρων. Συνοπτικά : στην Διακυβέρνηση ολοκλήρου της Κύπρου. Τίποτε πλέον δεν θα μπορεί, να αποφασίζουν  οι Ελληνοκύπριοι χωρίς την σύμφωνη γνώμη των Τουρκοκυπρίων. Αλλά επίσης, τίποτε δε σταματάει εδώ.
             Προς το παρόν οι Τουρκοκύπριοι θα έχουν μειοψηφία στη βουλή, αλλά πολύ σύντομα θα υπερσκελίσουν πληθυσμιακά τους Ελληνοκύπριους. Θα καταστούν πλειοψηφία. Όχι μόνο λόγω δημογραφικού αλλά διότι η Τουρκία θα συνεχίσει να προωθεί παρανόμως ή νομίμως εποίκους στο Τουρκοκυπριακό Τμήμα που διαδοχικά θα δύνανται να εγκαθίστανται στο Ελληνοκυπριακό. Πολύ σύντομα το Νότιο Τμήμα θα έχει πληθυσμιακά υπερσκελιστεί. Έτσι ,  σύντομα  η Τουρκία  θα διαφεντεύει ολόκληρη την Κύπρο και  εκ των έσω.
            Δυστυχώς οι χαράσσοντες την Κυπριακή και Ελληνική εξωτερική πολιτική είναι τόσο τυφλοί και μυωπικοί που δεν  δύναται να αντιληφθούν αυτό που είναι κρυσταλλίνως διαυγές.

            Συμπερασματικά: η διεθνής αναγνώριση του Βορείου Τμήματος της Κύπρου σαν Τουρκοκυπριακού ισοδυναμεί όχι μόνο με διχοτόμηση, αλλά με ολοσχερή Τουρκοποίηση της Μεγαλονήσου. Όχι μόνο θα καταλυθεί η έννοια της ενιαίας οντότητας της Κύπρου, αλλά σταδιακά και σταθερά θα έχει μετατραπεί σε ένα νέο Τούρκο-μουσουλμανικό Κράτος.
           
Η Ελληνική και Κυπριακή πλευρά έπρεπε να αντισταθεί σθεναρά πρώτα και κύρια στη μη αποδοχή τετελεσμένων γεγονότων από την Τουρκία. Να διατυμπανίζουν αδιαλείπτως διεθνώς το ενιαίο και αδιαχώριστο της Κύπρου και να μην δεχτούν ποτέ ανεξάρτητο  κρατίδιο - καντόνι στο Βόρειο τμήμα της Κύπρου. Να επιμένουν στην άμεση επιστροφή όλων των ελληνοκυπρίων προσφύγων στις εστίες και στα σπίτια τους. Και βεβαίως να απαιτούν την άμεση και άνευ όρων αποχώρηση του στρατού κατοχής. Αντί οι Ελληνικές και Κυπριακές κυβερνήσεις να πιέζουν επί δεκαετίες τώρα την Ε.Ε. και τις Η.Π.Α. για να φύγουν μονομερώς και άνευ ανταλλάγματος από την Κυπριακή μεγαλόνησο οι Τούρκοι κατακτητές και να επιστρέψουν όλοι οι Ελληνοκύπριοι στις εστίες τους, σύρονται σε ενδοκοινοτικές συνομιλίες επιζητώντας την αναχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων, αφού θυσίασαν ως τη μισή σχεδόν Κύπρο και παραδίνουν σταδιακά τη διακυβέρνηση ολόκληρης της Κύπρου στη Τουρκική κυριαρχία.

                                                                        ΜΕΡΟΣ Β

Η μειοδοτική λύση που Έλληνες διαπραγματεύονται στα σκοτεινά δεν συνίσταται μόνο
στην αναγνώριση του Κατεχόμενου Τμήματος σαν ανεξάρτητο της Κύπρου, αλλά στην θυσία ολόκληρου του Ελληνισμού της Κύπρου.
            Μετά το 1922 αυτή θα είναι η πρώτη φορά της Τουρκικής ιμπεριαλιστικής επέκτασης  εις βάρος του Ελληνικού Έθνους. Έπεται η διχοτόμηση του Αιγαίου, η άλλη πάγια επιδίωξη της Τουρκίας και η Κοσσοβοποίηση της Δυτικής Θράκης. Αργά αλλά σταθερά, με μελετημένα βήματα η Τουρκία με την υποστήριξη και του Δυτικού ιμπεριαλισμού, και την πλήρη ανικανότητα της Ελληνικής και Κυπριακής Κυβέρνησης, ολοκληρώνει τα επεκτατικά της σχέδια, δυστυχώς  με την σύμφωνη γνώμη της Ελληνικής και Κυπριακής Κυβέρνησης.
            Η Ελληνική και Κυπριακή ηγεσία έχει εντελώς τυφλωθεί, ακολουθεί μια μυωπική εξωτερική πολιτική και καταστεί συνειδητά ή ασυνείδητα "άβουλο όργανο" ενός καλά μελετημένου και οργανωμένου ακάθεκτου Τουρκικού επεκτατισμού.
Αντί η Κύπρος και η Ελλάδα να καταγγέλλει καθημερινά διεθνώς το τρομερό, αντιδημοκρατικό, δυναστικό καθεστώς της Τουρκίας, με την ανοχή και συνεργασία τους παρέχουν στην Τουρκία την ευκαιρία πως δήθεν θα εξανθρωπίσει το αποτρόπαιο πρόσωπο των "λευκών κελιών" και γκρίζων λύκων. Των εκατοντάδων δολοφονιών δημοσιογράφων και χιλιάδων Κύπριων αγνοουμένων. Της παράνομης εισβολής, εκτόπισης του Ελληνοκυπριακού στοιχείου και κατοχής του μισού σχεδόν Κυπριακού εδάφους. Της δολοφονίας των είκοσι  χιλιάδων προσφύγων στο Αιγαίο με την επίσημη συνεργασία του κράτους του Ερντογάν με τους δουλεμπόρους, για να εκβιάσει την Ευρώπη. Παρέχομαι την ευκαιρία στο στυγνό Τουρκικό καθεστώς να αποτινάξει από πάνω του το στιγμα και την εικόνα του κράτους - παρία - τρομοκράτη, και να φορέσει το προσωπείο του σεβασμού της Διεθνούς νομιμότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και αυτή την ευκαιρία την παρέχει η τυφλή πολιτική των υποχωρήσεων του Αναστασιάδη και της Ελληνικής κυβέρνησης. 
Η Τουρκία με την ιμπεριαλιστική πολιτική της και την παντελή ανικανότητα και αδιαφορία των ανδρεικέλων όλων των μέχρι πρότινος Ελληνικών και Κυπριακών Κυβερνήσεων - εκτός  του Ανδρέα Παπανδρέου του Κώστα Καραμανλή και του Τάσου Παπαδόπουλου, να δράσουν πατριωτικά και αποτελεσματικά, κατόρθωσε να μετατρέψει ένα διεθνές πρόβλημα εισβολής και κατοχής τμήματος ενός ανεξάρτητου κράτους, ως ενδοκοινοτική διαφορά(!!!) Για να πατήσει σήμερα και να το αποδεκτεί μια μειοδοτική κυβέρνηση του Αναστασιάδη και η μηδίζουσα  κυβέρνηση Τσίπρα.
  
Γ. ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Η αποτροπή αυτού του διαπραττόμενου στυγερού εθνικού εγκλήματος στο Κυπριακό, επαφίεται πλέον στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον ελληνικό λαό, για να ανατρέψει αυτή την Ελληνική κυβέρνηση της υποτέλειας και της εθνικής μειοδοσίας. Ο απανταχού Ελληνισμός πρέπει να αφυπνιστεί. Οι πνευματικοί ηγέτες του τόπου, να ορθώσουν το ανάστημά τους και να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας. Η εκκλησία να αφήσει την στάση του Πιλάτου και να κατακεραυνώσει αυτήν την Κυβέρνηση της υποτέλειας. 
Ο πατριώτης Πρόεδρος της Δημοκρατίας,  Προκόπης Παυλόπουλος, να βάλει φρένο στην Εθνική Προδοσία. Εάν η Ελληνική Κυβέρνηση δεν σταθεί άμεσα ενάντια σ’αυτή τη μειοδοτική “διαπραγμάτευση”, ώστε να συμπαρασύρει και την Κύπρο μαζί της, να υποβάλλει πάραυτα την παραίτησή του, ώστε να ανατραπεί  η Κυβέρνηση αυτή.  Το ίδιο πρέπει να πράξει ο κ. Καμένος, σταματώντας τον κατήφορο προς την Εθνική Προδοσία. 
Ο Κώστας Καραμανλής πρέπει να υψώσει απερίφραστα την πατριωτική φωνή του, και να προτρέψει τον Πρόεδρο προς το Ιερό καθήκον του για την πατρίδα, όπως είχε πράξει και ο πατριώτης ηγέτης Παπαδόπουλος της Κύπρου.  
Το πατριωτικό και μαχητικό ΚΚΕ επίσης πρέπει να δραστηριοποιηθεί σε αυτό το κάλεσμα, όπως και ο κ. Καρατζαφέρης και οι υπόλοιποι εθνικοί αγωνιστές, Μίκης Θεοδωράκης, Γλέζος, Καζάκης, κ.λ.π., για Εθνική πανστρατιά, ώστε  ν΄αποτραπεί αυτή η φαιδρά και εθνικά άκρως επικίνδυνη Τσιπρέικη κυβέρνησης της εθνικής συμφοράς. 
Όλοι οι πατριώτες, όλων των ιδεολογιών, πρέπει να συσπειρωθούν στον Εθνικό αυτό υπέρτατο αγώνα για να αποτραπεί ο δρόμος προς την επιτελούμενη Εθνική καταστροφή. Εάν και αυτοί αδιαφορήσουν η ανατροπή του Τσίπρα και του Αναστασιάδη  επαφίεται πλέον στον πατριωτισμό του Ελληνικού και Κυπριακού λαού. 

Αλέξανδρος Καψοκαβάδης
ιστορικός της Παγκόσμιας Ιστορίας
Εξειδίκευση Αμερικάνικη Εξωτερική Πολιτική 
του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας



1 σχόλιο:

  1. 1)"Salami tactics, also known as the salami-slice strategy, is a divide and conquer process of threats and alliances used to overcome opposition. With it, an aggressor can influence and eventually dominate a landscape, typically political, piece by piece. In this fashion, the opposition is eliminated "slice by slice" until one realizes (too late) that it is gone in its entirety".

    2)Το "Κυπριακό" είναι θέμα εισβολής, κατοχής και εποικισμού.
    Η Τουρκία με την τακτική του σαλαμιού, πρώτα με τον "Αττίλα 1" και σε συνέχεια με την δεύτερη εισβολή "Αττίλας 2", έχει παράνομα καταλάβει το 36.2% της Κύπρου. Η πρόφαση της Τουρκικής εισβολής ήταν η προστασία της Τουρκοκυπριακής μειονότητας που αποτελούσε το 18% του πληθυσμού. Το καταληφθέν τμήμα το έχουν μαζικά εποικίσει Τούρκοι, αλλοιώνοντας πληθυσμιακά την Κύπρο.

    3)Η Τουρκία μέσω του σχεδίου Ανάν, όπως και τώρα, προσπαθεί να κυριαρχήσει σε ολόκληρη την Κύπρο. Εάν τα καταφέρει θα συνεχίσει με παρόμοια τακτική στην Θράκη, δήθεν δια την προστασία της εκεί μουσουλμανικής μειονότητας, αλλά και στα αμιγώς Ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, που τα τελευταία χρόνια έχουν πλημμυρίσει με μουσουλμάνους "πρόσφυγες", σταλμένους από την Τουρκία, με σκοπό την δημιουργία ισχυρής μουσουλμανικής μειονότητος.
    Είναι γνωστά από το 2003 τα Τουρκικά σχέδια εισβολής, στον βόρειο Έβρο, "Βαριοπούλα" (Balyoz Harekâtı) και στο Ανατολικό Αιγαίο, "Suga".
    Ένα πρόβλημα που είχαν οι Τούρκοι, ήταν ότι στα νησιά μας δεν υπήρχαν μουσουλμάνοι. Τώρα πλέον το έχουν "τακτοποιήσει" αυτό το θέμα.

    4)Το καθεστώς του τμήματος της Κύπρου που είναι υπό κατοχή είναι παράνομο και δεν αναγνωρίζεται από κανέναν.
    Από μία κακή συμφωνία που θα έχει βέβαια και πολύ σοβαρές συνέπειες, καλύτερα καμμία συμφωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.