27/7/17

Αυστηρό μήνυμα στην Αλβανία για την κατεδάφιση ακινήτων της ελληνικής μειονότητας στη Χειμάρρα

Για καταστρατήγηση κάθε έννοιας κράτους δικαίου καταγγέλλει τις αλβανικές αρχές το υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή τη σημερινή κατεδάφιση τουριστικών ακινήτων που ανήκουν σε μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας, στις Δρυμάδες Χειμάρρας. Υπογραμμίζει μάλιστα ότι η κατεδάφιση αυτή πραγματοποιήθηκε εν μέσω τουριστικής περιόδου και «κατά παρέκκλιση των προβλέψεων του αλβανικού νόμου και προτού εκδοθούν οι τελικές δικαστικές αποφάσεις».
Το ελληνικό ΥΠΕΞ επισημαίνει ότι η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της Αλβανίας, ωστόσο, προϋπόθεση αυτής της πορείας είναι η προσήλωση στους ευρωπαϊκούς κανόνες και στις αρχές του κράτους δικαίου. «Η παραβίαση των ως άνω αρχών από υποψήφιο κράτος σημαίνει ότι στην πραγματικότητα αυτό δεν επιθυμεί τον ευρωπαϊκό του δρόμο», τονίζεται χαρακτηριστικά.
Ακόμη, υπογραμμίζεται ότι η Ελλάδα και η ΕΕ «έχουν καταστήσει σαφή την ευρωπαϊκή απαίτηση για κατοχύρωση των δικαιωμάτων της γηγενούς Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας» ενώ «η πρόοδος στην εμπέδωση του κράτους δικαίου, καθώς και η προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων των μειονοτήτων, περιλαμβανομένου του περιουσιακού, αποτελούν σαφείς προϋποθέσεις σύμφωνα με την ΕΕ για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία».

11 σχόλια:

  1. Η αντιδραση του Υπουργειου ειναι εκτος τοπου και χρονου. Αυτα τα κτισματα ειναι σε διαδικασια απαλοτριωσης λογο του οτι το ενα απο αυτα ειναι κτισμενο πανω σε μια πηγη νερου και πρεπει να γινουν εργα. Το αλλο ειναι μερος του σχεδιου αναπλασης του χωριου. Κι αυτο σε διαδικασια απαλοτριωσης. Ο Ενας απο τους δυο απλα ηθελε περισσοτερα χρηματα και γιαυτο φωναζει. Ειλικρινα κατανταει γελοιο για το καθε κοτετσι που κατεδαφιζεται στη Αλβανια και ανηκει σε καποιον Ελληνα να φωναζει το ΥΠΕΞ. Ενα Υπουργειο εχει πιο σοβαρα πραγματα να ασχοληθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως ας πούμε την καταστολή της εισαγόμενης με αρωγό το αλβανικό Κράτος φούντας από Αλβανία, τη διασφάλιση της νομότυπης διαμονής όλων των εξ Αλβανίας (λαθρο)μεταναστών ή την απέλαση αυτών, τους τυπικούς ελέγχους στα σύνορα και τέλος την αποτροπή κατασκευής α/δ και λιμένων με στρατιωτικό χαρακτήρα από την Τουρκία στο εσωτερικό της Αλβανίας.
      http://www.dimokratianews.gr/content/76678/aerodromio-me-stratiotikes-dynatotites-ftiahnei-o-erntogan-stin-alvania

      Γνωρίζουμε ποιός έδωσε την εντολή στο σκυλάκι του για αυτές τις κατεδαφίσεις.

      Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι Αλβανοί είναι ότι ο μεγαλύτερος πνεύμονας και σύμμαχός τους στα Βαλκάνια δεν είναι η Τουρκία, αλλά η Ελλάδα, πράγμα που φαίνεται εκτός από τα ευρά που ρέουν προς τα χωριά της Αλβανίας και στη διαμάχη του αλβανικού εθνοτισμού με τους Σλάβους στα Σκόπια...

      Διαγραφή
    2. Φυσικα και καποιες εκλησσιες που εχουν γκρεμισθει εμπιπτουν στην κατηγορια των κοτετσιων για σενα.

      Διαγραφή
    3. Καλα ειστε τελειως ασχετοι. Μην πω καποια αλλη λεξη γιατι ειλικρινα θιγεται την νοημοσυνη καθε νορμαλ ανθρωπου! Που το ειδες το στρατιωτικο αεροδρομιο ρε ασχετε!!! ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ!!! και θα ειναι κυριως για τουριστικους σκοπους καθως ο τουρισμος στην νοτια Αλβανια εχει μεγαλη αναπτυξη. Το ΠΟΛΙΤΙΚΟ αεροδρομιο θα γινει στην αυλωνα αλλα υπαρχει και σχεδιο για ενα δευτερο μικροτερο στους Αγιους Σαραντα!!! Επισης θα γινει και μια καθαρως Αλβανικη Αεροπορικη Εταιρεια με την χρηματοδοτηση της Τουρκιας! Ειλικρινα ειστε σαν τα μικρα παιδια που οτι και να διαβασετε στο διαδυκτιο θα το πιστεψετε χωρις καν να μπειτε στον κοπο να κανετε μια στοιχειωδη αναζητηση!

      Ειναι οπως εκεινη η δηθεν στρατιωτικη βαση στο Δυρραχιο (Η στο πασαλιμανι καθως ακομα δεν ξερει η Ελλαδα που βρισκεται χαχαχαχα) που ΔΗΘΕΝ εχουν οι Τουρκοι αλλα που στην ουσια προκειται περι καθαρης προπαγανδας, οπως και αυτο το πολιτικο αεροδρομιο που ξαφνικα προεκυψε Στρατιωτικο για την ανυπαρκτη Αεροπορια της ΑΛβανιας. Σας προτεινω να ειστε πιο εξυπνοι και οχι τοσο ευκολοπιστοι στην καθε παπαρια που διαβαζετε! Γιαιτ μετα θα αναγκαστειτε να ζητησετε συγγνωμη οπως οι συντακτες του σαιτ Militaire.gr μετα απο την δυσφημιση που εκαναν στην Υπουργο Αμυνας της Αλβανιας χωρις καμια αποδειξη!

      ΕΛΕΟΣ

      Διαγραφή
    4. Αυτη η μια εκκλησια οπως λες, δεν ηταν καν εκκλησια αλλα ενα κτισμα αποτελουμενο απο τενεκεδες και οτι αλλο προχειρο χωρις καμια αδεια! Εγω ειμαι ο ιδιος Ορθοδοξος και μπορω να σε διαβεβαιωσω πως εκκλησιες χτιζονται καθε μερα στην Αλβανια και δεν γκρεμιζονται οπως λανθασμενα πιστευει ο καθε ευκολοπιστος Ελληνας!

      Διαγραφή
    5. Και εγω ειμαι επικυριαρχος του δευτερου διαγαλαξιακου συστηματος στον αστερισμο του Ωριωνος.

      Διαγραφή
    6. Αφου δεν εχεις παει ποτε σου Αλβανια τι μιλας?

      Διαγραφή
    7. Για να τελειωνουμε,αφου εισαστε παραδεισος γιατι ηλθατε εδω και δεν καθοσαστε στον παραδεισο σας ?.

      Διαγραφή
    8. Ποιος είπε ότι ήμαστε Παράδεισος? Το σίγουρο πάντως είναι ότι όπως μας παρουσιάζετε δεν Είμαστε. Ούτε εκκλησίες γκρεμιζονται χωρίς λόγο και ούτε περιουσίες Ελλήνων επειδή τους μισούμε. Όσο για το ότι ήρθαμε εδώ, έτυχε όπως εσείς κάποτε να ήμαστε φτωχοί. Δεν έχει να κάνει καθόλου με σας.

      Διαγραφή
  2. We are playing again the EU card like we did with Turkey. A country of thieves, Albania, that thrives on anything illegal, should not be treated as a normal one.
    Now, leaving politics aside, the true reason of demolishing houses and taking over Greek own propertities is not for the view, but for what lies underneath. The bank of the Molossoi containg even Alexander's gold.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. My friend you are daydreaming, Alexanders gold? WTF is this new propaganda now? Damn you guys have lots of imagination hahaha

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.