1/8/17

Βενεζουέλα: Η σύζυγος του συλληφθέντος Λεντέσμα απευθύνει έκκληση για βοήθεια στον κόσμο

Ζητά την επιβολή οικονομικών κυρώσεων εναντίον της χώρας της


Ο Αντόνιο Λεντέσμα είναι ένας από τους δύο ηγέτες της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας που συνελήφθησαν σήμερα τα ξημερώματα με εντολή ΜαδούροΗ σύζυγος του δημάρχου του Καράκας, Αντόνιο Λεντέσμα, ενός από τους δύο ηγέτες της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας που συνελήφθησαν σήμερα τα ξημερώματα, απηύθυνε έκκληση για βοήθεια προς τη διεθνή κοινότητα, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στη Μαδρίτη, ενώ ζήτησε την επιβολή οικονομικών κυρώσεων εναντίον της χώρας της.

«Μάθαμε ότι ο Αντόνιο θα οδηγηθεί στη στρατιωτική φυλακή Ράμο Βέρντε (σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από το Καράκας) ακόμα κι αν επίσημα κανείς δεν έχει ενημερώσει την οικογένεια» δήλωσε η σύζυγος του στελέχους της αντιπολίτευσης, Μίτσι Καπρίλες, που βρίσκεται την Ισπανία.

«Νιώθουμε πολύ μεγάλη αγωνία» έπειτα από αυτή την «απαγωγή», επισήμανε η Καπρίλες που καθόταν δίπλα στη μικρότερη κόρη του ζευγαριού, την Αντονιέτα.

Η στιγμή της σύλληψης του Λεντέσμα


Ο δήμαρχος του Καράκας, ο 62χρονος Αντόνιο Λεντέσμα, και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Λεοπόλντο Λόπες συνελήφθησαν εκ νέου σήμερα τα ξημερώματα στις οικίες τους όπου τελούσαν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Η Μίτσι Καπρίλες, η οποία σχεδιάζει να επιστρέψει στη Βενεζουέλα τις επόμενες ημέρες, ευχήθηκε η Ισπανία και άλλες χώρες να στηρίξουν περισσότερο την αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα.

«Αδέλφια σε ολόκληρο τον κόσμο, σας παρακαλώ, στρέψτε το βλέμμα σας στην χώρα μας, αυτό έχουμε ανάγκη αυτή τη στιγμή (…) να πάρετε αποφασιστικά θέση κατά της δικτατορίας» στη Βενεζουέλα, τόνισε η ίδια.

Επιπλέον, διατύπωσε την ελπίδα η Ισπανία να επιβάλει οικονομικές κυρώσεις διότι είναι «σημαντικό να κλείσουμε τις πόρτες σε ό,τι αφορά τον εμπορικό τομέα».

Να αποφυλακισθούν οι συλληφθέντες, δηλώνει ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Ο ύπατος αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ζέιντ Ράαντ αλ Χουσέιν εξέφρασε σήμερα τη «βαθιά ανησυχία» του για τη νέα σύλληψη στη Βενεζουέλα των δύο ηγετών της αντιπολίτευσης. «Εκφράζω τη βαθιά μου ανησυχία για το γεγονός ότι οι ηγέτες της αντιπολίτευσης Λεοπόλντο Λόπες και Αντόνιο Λεντέσμα συνελήφθησαν εκ νέου από τις αρχές της Βενεζουέλας» επισήμανε σε ένα δελτίο Τύπου ο αξιωματούχος.

Ο ίδιος ζήτησε από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας «να αποφυλακίσει αμέσως όλους όσοι κρατούνται διότι άσκησαν το δικαίωμα του συνέρχεσθαι με ειρηνικό τρόπο, του συνεταιρίζεσθαι και του εκφράζεσθαι». «Προτρέπω τις αρχές να μην κάνουν μια ήδη εξαιρετικά εκρηκτική κατάσταση ακόμα χειρότερη μέσω της χρήσης υπέρμετρης βίας, μεταξύ άλλων μέσω βίαιων εφόδων σε σπίτια από τις δυνάμεις ασφαλείας όπως έχει συμβεί σε διάφορες περιοχές της χώρας», πρόσθεσε.

protothema.gr

4 σχόλια:

  1. Την αμερικάνικη καραμέλα καλά τη μασούν όλοι. Η λατινική αμερική δεν έχει το δικαίωμα να εκλέγει, μη αρεστούς στα γεράκια, κυβερνήτες. Δε συμβαίνει αυτό μόνο στην Αμερική. Θυμάστε τον Σαντάμ Χουσεϊν; Τον Καντάφι; και σήμερα τον Άσαντ; Τα γεράκια δεν αλλάζουν συνήθειες. Θεωρούν τον πλανήτη κτήμα τους, αλλά φαίνεται πως τα βρήκαν σκούρα με έναν άλλο τρελό. τον Βορεοκορεάτη. Ας φάνε μόμοι τους το κεφάλι τους. Σε μας να μην έχει επίδραση η σχιζοφρένειά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι αποδεκτό από μια χώρα στο μέγεθος τής Βενεζουέλας να εκμεταλλεύεται τούς φυσικούς της πόρους και να αποφασίζει αυτόνομα. Αυτή είναι η δημοκρατία και ο πολιτισμός του 21 αιώνα. Αυτό που με λυπεί πραγματικά είναι η στάση των εν Ελλάδι ΜΜΕ που αναπαράγουν την προπαγάνδα της panx Americana . Πληρώνονται ξεχωριστά για αυτό ή απλά δηλώνουν υποταγή στο κατεστημένο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Josie Broz.
      Αποδεκτο και θεμιτο και πατριωτικο ειναι να εκμεταλλευεται μια χωρα τους καθε εθνικους της πορους αρκει τα εσοδα να πηγαινουν στον λαο της και την ευμαρεια του.
      Η διακυβερνηση Τσαβες 'εξαφανισε' 90 δις απο εσοδα πετρελαιου,που πηγαν ?.
      Η Βενεζουελα βγαζει πετρελαιο πολλες δεκαετιες αλλα το επιπεδο ζωης του λαου της ειναι θλιβερο για τετοια χωρα.
      Αυτη ειναι η ουσια του πραγματος και οχι μονον οι προπαγαντες ενθεν και ενθεν.

      Διαγραφή
  3. Οι ανοιχτες φλεβες της Λατινικης Αμερικης -Εντουαρντο Γκαλεάνο . Ποσες ακομα μαναδες και συζυγοι θα κραυγαζουν για το δικιο .. ποιος είναι το θυμα ποιος ο θυτης , θα μας το πει ο πρωτοσαλτε ο ραβασακιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.