3/8/17

Οι δικαστές απαντούν στην ΕΕ για την παρέμβασή της στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ)
Παναγιώτης Τσιμπούκης
«Οι ελληνικές δικαστικές αρχές και οι ελληνικοί νόμοι οφείλουν να αντιμετωπίζουν ισότιμα όλους τους πολίτες χωρίς να έχει καμία σημασία η ειδική σχέση που μπορούν αυτοί να έχουν με υπηρεσίες υπαγόμενες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή» υπογραμμίζει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων 
«Η ορθή ερμηνεία και εφαρμογή των νόμων ανατίθεται από το Σύνταγμα στους δικαστικούς λειτουργούς, η κρίση των οποίων δεν επιτρέπεται να επηρεάζεται από πολιτικές σταθμίσεις, πιέσεις ή προτροπές» απαντά σήμερα η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) στην  Ευρωπαϊκή  Επιτροπή για τις θέσεις που εξέφρασε μετά την καταδίκη του πρώην  επικεφαλής της  ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου.
Ειδικότερα, η ΕΔΕ αναφέρει ότι «στις 30-8-2016 είχε εκδώσει   δελτίο Τύπου σχετικά με τις ανεπίτρεπτες και εξωθεσμικές παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ανοιχτή τότε υπόθεση του πρώην επικεφαλής της  ΕΛΣΤΑΤ ενώπιον των Ελληνικών δικαστηρίων».
Τώρα, συνεχίζει η ΕΔΕ, «μετά την πρόσφατη έκδοση δικαστικής απόφασης η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι «παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις»».
«Οι ελληνικές δικαστικές αρχές και οι ελληνικοί νόμοι οφείλουν να αντιμετωπίζουν ισότιμα όλους τους πολίτες χωρίς να έχει καμία σημασία η ειδική σχέση που μπορούν αυτοί να έχουν με υπηρεσίες υπαγόμενες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή» υπογραμμίζει η Ένωση  και προσθέτει:
«Η ορθή ερμηνεία και εφαρμογή των νόμων ανατίθεται από το Σύνταγμα στους δικαστικούς λειτουργούς, η κρίση των οποίων δεν επιτρέπεται να επηρεάζεται από πολιτικές σταθμίσεις, πιέσεις ή προτροπές».
Τέλος, η ΕΔΕ υπογραμμίζει ότι «η   ανεξαρτησία των γραφείων στατιστικής στα κράτη μέλη μπορεί να «αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομικής και νομισματικής Ένωσης» σύμφωνα με την Κομισιόν, η ανεξαρτησία και το ανεπηρέαστο ωστόσο των δικαστών και των εισαγγελέων μιας χώρας αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο του Δημοκρατικού πολιτεύματος».
Πρώτο Θέμα

33 σχόλια:

  1. Τώρα που οι δικαστές εξέδωσαν αυτήν την ανακοίνωση δεν βλέπω κανέναν λεπτεπίλεπτο να τους δίνει εύσημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγγνώμη... Εύσημα επειδή κάποια φορά κάνουν την δουλειά για την οποία έχουν ορκιστεί και για την οποία αμοίβονται;
      Αυτά μόνο στην Βόρεια Κορέα γίνονται όπου οι στρατιωτικοί έχουν κολλημένα από πάνω μέχρι κάτω και έως πίσω ...την πλάτη, παράσημα κάθε σχήματος και χρώματος χωρίς να έχουν ποτέ ρίξει ούτε μια τουφεκιά σε πόλεμο.
      Ούτε όταν απολύθηκα μετά από 2,5 χρόνια στρατιωτικής θητείας κάνοντας ευσυνείδητα το καθήκον μου, μου έδωσαν αλλά ούτε και ζήτησα παράσημο διότι έπραξα το αυτονόητο.

      Διαγραφή
    2. Πριν από καιρό οι περισσότεροι υβρίζατε τους δικαστές, επειδή δε σας άρεσαν οι αποφάσεις τους.
      Τώρα που σας αρέσουν δε βλέπω να πραττετε αναλόγως.

      Διαγραφή
    3. Οταν λένε ότι η μη καταβολή μισθού δεν είναι λόγος για να ...στενοχωρηθεί ο εργαζόμενος, να τους δώσουμε παράσημο;
      Ή όταν κατεβαίνουν οι επιβάτες στην στάση τους, να ...χειροκροτούν τον οδηγό του λεωφορείου που κατάφερε να το οδηγήσει ανάμεσα σε τόσα άλλα αυτοκίνητα που υπάρχουν στους δρόμους. Και που πήρε τις στροφές σωστά...
      Η εύφημος μνεία και τα παράσημα δίνονται όταν κάποιος κάνει υπέρβαση και όχι επειδή απλώς κάνει την δουλειά του. Νομίζω;
      Βέβαια υπάρχουν και τα καρναβαλικά που αγοράζεις μαζί με την στολή στο τζάμπο.

      Διαγραφή
    4. Και πάντα υπάρχει το λούκι.
      Καλή τύχη εκεί μέσα.

      Διαγραφή
  2. τα εύσημα δεν παίζουν ρόλο. Το θέμα είναι να πιάσει τόπο η απόφαση και αυτό αφορά το πώς θα την διαχειριστούν οι κυβερνώντες.Εννοώ να την αξιοποιήσουν κατάλληλα και να ακυρώσουν τα μνημόνια, όχι να την σκαπουλάρουν δίνοντας μερικά προφορικά εύσημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειλικρινά πιστεύει κάποιος ότι ο Τσίπρας θα ακυρώσει τα Μνημόνια;
      Πόνεσαν τα χέρια του από το σκίσιμό τους...

      Διαγραφή
  3. φυγόδικε
    είδες για τι κρίθηκε ένοχος ο Γεωργίου;;;
    καμά σχέση με το ύψος του ελλείμματος
    κι αν ο γεωργίου σκόπιμα αλλοίωσε το μέγεθος του ελλείμματος τότε καπου στα ταμεία του κράτους βρίσκονται τα χρήματα της διαφοράς
    είδες κανέναν απο τους φωστήρες τυπου γεωργαντά να υποδεικνύει κάτι σχετικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ειναι τόσο απλό το ζήτημα ! Μακαρι να ηταν τόσο απλό.Αυτο που διόγκωσε ο Γεωργίου η που μετράνε οι στατιστικές υπηρεσίες ειναι δείκτες πολλές φορές καμια αντιστοίχιση δεν εχουν με το χρήμα που κυκλοφορεί το οποίο ειναι υποσύνολο όλου του χρήματος ηλεκτρονικού,χρηματοπιστωτικού και λοιπά.Αυτος όμως ο δείκτης ηταν προϋπόθεση για το Δ.Ν.Τ να μπει στο προγραμμα στο οποίο για πολιτικούς λόγους μας έβαλε ο Γιωργάκης.Αριθμοι σε χαρτιά παίρνουν τα σπίτια των ανθρώπων.Αριθμοι σε υπολογιστές και χαρτιά πληρώνουν δάνεια εθνών με αλλά δάνεια σχεδόν με καμια αντιστοίχιση με την ζωσα παραγωγή.Financial engineering που λέγει ο Γιαννης με ενα δυο τρία Μι.Οσα θέλετε.

      Διαγραφή
    2. Αντώνη, είναι ακριβώς αυτό που περιγράφει ο όλα για όλα. Το φούσκωμα του χρέους δεν επρόκειτο ποτέ να εισπραχθεί σε μετρητά λεφτά για να βρίσκονται κάπου, ο στόχος ήταν η ιδιωτική και δημόσια περιουσία. Όσο για την Γεωργαντά τα έχει πεί με λεπτομέρειες και ποσά. Από την στιγμή λοιπόν που κανείς δεν διατίθεται να προχωρήσει παραπέρα, φίλοι μου μένει μόνο το θεαθήναι.

      Διαγραφή
    3. αφου συμφωνεις με αυτα που λεει ο ολα για ολα θα απαντησω εν συντομια στα δικά του
      με στοιχεια παρμενα απο οσα παραθετει η γεωργαντα, η οποια δεχεται τα στοιχεια της ευρωστατ
      (το αρθρο της τιτλοφορειται "Το πραγματικό έλλειμμα του 2009 ήταν… 3,9%" κ το βρικα στην ιστοσελιδα amethystos
      η γεωργαντα λοιπον παραθετει τον κατωθι πινακα
      Πίνακας 1
      Συμβολισμός Περιγραφή Αξία σε δισεκατ. ευρώ
      Χt Χρέος 2009 299,685
      Xt-1 Χρέος 2008 263,284
      Dt Έλλειμμα 2009 36,103
      Kt Ρυθμιστικό κονδύλι 0,298
      ΑΕΠ Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν 231,642
      Dt/ΑΕΠ Έλλειμμα ως % του ΑΕΠ 15,6%
      Kt/ΑΕΠ Κ ως % του ΑΕΠ 0,1%
      δεχεται οτι το ελλειμμα του 2009 ανερχεται στα 36,103δις
      αλλα μας λεει οτι δεν επρεπε σ αυτο το ποσο να συνιπολογιστουν τα δανεια των δεκο ή οργανισμων ή εταιριών που δανείζονταν με εγγύηση του ελληνικου δημοσιου, αρα τα χρεη τους στο τελοε τα πληρωνει το ελλαδισταν οπως και να χει (πχ μεγαρο μουσικης, εβο κλπ κλπ)
      αρα ειναι δημοσιο χρεος
      η ουσια απο οσα γραφει οτι το υψος του χρεους ειναι αυτο που εστειλε ο γεωργιου και δεχονται ΟΛΕΣ οι ελληνικες κυβερνησεις συμπεριλαμβανομένων και αυτων του χοντρου της ραφηνας και του ζαβου της μαργαριτας
      κι αν ακομα δεν υπολογιζαν στο 2009 τα χρεη των δεκο ή τις φαρμακευτικες δαπανες ή τα σουάπσ του σημιτη
      το ύψος του ελλείματος κ του χρέους ηταν αυτο
      κ καποια στιγμη η φουσκα θα εσκαγε με χειροτερες ακομα συνεπειες
      κ μια τελευταια λεπτομερεια για τις ευθυνες του γεωργαντα
      απ οτι γνωριζουμε ανελαβε την ελσατ 6 μηνες ΜΕΤΑ την υπογραφη του 1ου μνημονιου
      πως ακριβως μας οδηγησε (σκοπιμως κ με δολο οπως ισχυρίζεστε)
      στα μνημονια.
      η ολη ιστορια με τις δικες του γεωργιου εχουν στοχο να ριξουν τις ευθυνες των κυβερνησεων και ολου του πολιτικου συστηματος μαζι και η φασιστερα που οδηγησαν τη χωρα να ζει με δανεικα,
      σε καποιο αλλο προσωπο
      αντι να αναλαβουν οι ιδιοι τις ευθυνες τους



      Διαγραφή
  4. Μη βιάζεστε,συνέλληνες!Είναι ποτέ δυνατόν μέσα σ'αυτό το μπάχαλο που σερνόμαστε δεκαετίες τώρα,να καταφέρει μια ομάδα επαγγελματιών όσο ψηλά κι αν βρίσκεται,να παραμείνει αλώβητη;Οταν,μάλιστα,οι αρχιερείς και οι κορυφαίοι της-μεγάλης αυτής-ομάδας,ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ από τους σπιθαμιαίους,όπως τους ονομάζει ο καθ.κ.Χρ.Γιανναράς,πολιτικούς των γνωστών κομμάτων της Χώρας;Eγώ το θεωρώ από πολύ δύσκολο έως αδύνατο!!!
    Εύχομαι να κάνω εγώ το λάθος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα χρήματα της διαφοράς έχουν προστεθεί στο δημόσιο χρέος και τα εισπράττουν μέσω των μνημονίων σε χρήμα ή σε εμπράγματες αξίες.
    Το δικαστήριο έγινε για να αποδειχθεί η συμμετοχή του Γεωργίου στην απάτη. Οι πολιτικοί του προιστάμενοι την έχουν κάνει με ελαφρά πηδηματάκια λόγω ασυλίας.
    Αλλά μη φοβάστε, θα γίνουν κι άλλες πολλές δίκες στο μέλλον και τότε, χωρίς ασυλίες, θα πάει ο κάθε κατεργάρης στο κελί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή, συγκεκριμένα, πόσα χρήματα προστέθηκαν;
      Πόσο αυξήθηκε το δημόσιο χρέος από τη ζημιά του Γεωργίου;

      Διαγραφή
    2. Εάν ΤΟΤΕ το χρέος ήταν 250 δισ., ο Γεωργίου το εμφάνισε 12% παραπάνω, στα 280 δισ. Ετσι σήμερα παρά το κούρεμα κατά 70 δισ. το χρέος έχει ξεπεράσει τα 330 δισ. Δεν έχω πρόχειρα τα ακριβή νούμερα νούμερα, αλλά πάνω κάτω έτσι κινήθηκαν.

      Για να κάνουν την παραποίηση των στοιχείων ώστε να μας βάλλουν στην μέγγενη των μνημονίων και του ΔΝΤ, χρησιμοποίησαν τον ΠΡΌΘΥΜΟ ΓΑΠ και τον Γεωργίου.
      Ο τελευταίος με απόφαση δικαστηρίου καταδικάστηκε χθές.
      Η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων κάνοντας πάλι μισές δουλειές, κάλεσε τους παράγοντες εντός ή εκτός Ελλάδας να μην εμπλέκονται σε πρακτικές επηρεασμού των ελλήνων δικαστών.
      Χωρίς να ταχθεί και υπέρ ανακρίσεων και άσκησης δίωξης εναντίον αυτών που εμπλέκονται στον επηρεασμό των δικαστών.
      Μισές δουλειές και απο πάνω έπαινος, δεν γίνεται. Πού τα είδατε να γίνονται αυτά;

      Διαγραφή
    3. Με άλλα λόγια κύριε Μπαλακτάρη, ο Γεωργίου δεν δημιούργησε ο ίδιος το επιπλέον χρέος, ούτε τσέπωσε αυτά τα δισεκατομμύρια, αλλά δημιουργώντας την λογιστική διαφορά (πρόσθεσε 12 μονάδες, από 4% το πήγε στο 16%) προξένησε ζημία στην χώρα μας η αποτίμηση της οποίας μέλλει να γίνει. Και εκεί θα δούμε αν ο Γεωργίου το έκανε για την ψυχή της μάνας του ή πήρε και κανά φιλοδώρημα.
      Και πόσο αποτιμώνται οι νεκροί από τις αυτοκτονίες, την υποβάθμιση της υγείας, της παιδείας, των μισθών, συντάξεων, ο εξανδραποδισμός και όλα όσα βιώνουμε 8 χρόνια τώρα;

      Διαγραφή
    4. Συμπεράσματα:
      1. Αγνοούμε πώς και πόσο ο Γεωργίου αύξησε το χρέος.
      2. Η κυβέρνηση Καραμανλή δικαίως ισχυρίζεται, ότι άφησε σε πολύ χαμηλά επίπεδα το χρέος.

      Ερωτήσεις με βάση τα συμπεράσματά σας:
      1. Πώς εξηγείτε το γεγονός ότι ο Γεωργίου δικάστηκε για εντελώς άλλο πράγμα;
      2. Πώς εξηγείτε ότι ανέλαβε αφότου ο ΓΑΠ μάς είχε βάλει στο Μνημόνιο;
      3. Πώς εξηγείτε το γεγονός ότι ο μύθος των αυτοκτονιών καταρρίφθηκε, δεδομένου οτι η Ελλάς εχει το χαμηλοτερο ποσοστό αυτών στην Ευρώπη, μετά την Κύπρο;
      4. Πιστεύετε ότι ο εξανδραποδισμος άρχισε με τα Μνημόνια μόνο ή υποθηκευομασταν ούτως ή άλλως δανειζομενοι αλόγιστα;

      Διαγραφή
    5. Μήπως να μας λέγατε εσείς που τα έχετε και πρόχειρα, για ποιό θέμα κατηγορήθηκε από την κα Γεωργαντά και επάνω σε τι έφαγε την καμπάνα;
      Το πώς αύξησε ο Γεωργίου το χρέος, το ξέρουμε. Με ψέμα.
      Το πόσο θα σας το πω όταν σε λίγες ώρες θα μπορώ να έχω πρόσβαση σε αρχείο.
      Ομως μην είστε τόσο ντροπαλός, Μπορείτε να το πείτε κι εσείς.
      Η κυβέρνηση Καραμανλή έκανε ό,τι ακριβώς έκαναν οι προηγούμενες και οι επόμενες κυβερνήσεις. Μερικά εκατομμύρια πάνω, μερικά κάτω, δεν κάνουν την διαφορά όταν μιλάμε για δισεκατομμύρια.
      Μπορείτε τότε να μας πείτε ποιός ήταν ο Γεωργίου του ΓΑΠ; Και γιατί τρέχουν στα δικαστήρια αυτόν τον Γεωργίου και όχι τον άλλον;
      Πώς εξηγείτε το γεγονός να πηδάει κόσμος καθημερινά από τα μπαλκόνια;
      Το ότι παραμένουμε (με λίγο μαγείρεμα των στοιχείων) τελευταία χώρα στις αυτοκτονίες, δεν λέει τίποτα αν παλιά αυτοκτονούσαν 100 άτομα τον χρόνο ενώ σήμερα 300 (300% αύξηση) αριθμός που μας δίνει πάλι την τελευταία θέση επειδή στην υπόλοιποι Ευρώπη αυτοκτονούν ακόμα περισσότεροι.
      Αν και δικηγόρος στην ...δημιουργική λογιστική είστε μανούλα.
      Αφού είστε και νομικός ρωτήστε στην πρώτη ευκαιρία έναν από τους ιατροδικαστές να σας περιγράψει την πραγματική εικόνα.
      Επίσης δείτε απο τα στοιχεία των ληξιαρχείων την μείωση του πληθυσμού όχι μόνο εξ αιτίας των λιγότερων γεννήσεων αλλά και από τους θανάτους από ασήμαντες ασθένειες λόγω υποβάθμισης της Υγείας που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τέτοια γενοκτονία δεν είχαμε ούτε στην ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ κατοχή.
      Η φυγή άρχισε όταν η ανεργία επί των μνημονίων πήγε στο 30% (από 11% που ήταν πριν) και οι μισθοί των 1.200 ευρώ έγιναν των 600 με πολύ περισσότερες αυξήσεις σε όλα και την προσθήκη νέων χαρατσιών που κατ΄ ευφημισμό αποκαλούν φόρους.
      Αυτοί που χρέωναν την χώρα με δάνεια που κατάληξαν στο μεγαλύτερο μέρος τους σε λογαριαμούς τους στις ξένες τράπεζες μέσω των 14.000 οφ σορ που υπάρχουν στην Ελλάδα, μήπως είναι ακριβώς οι ίδιοι που τώρα θέλουν να μας ...σώσουν;

      Διαγραφή
    6. Εχετε πρόβλημα στην όραση; Να μου το πείτε να πάω πάσο.

      Διαγραφή
    7. //3. Πώς εξηγείτε το γεγονός ότι ο μύθος των αυτοκτονιών καταρρίφθηκε, δεδομένου οτι η Ελλάς εχει το χαμηλοτερο ποσοστό αυτών στην Ευρώπη, μετά την Κύπρο;// Π. Μπαλακτάρης

      //«Κάνω το τελευταίο μου τσιγάρο, να προσέχεις τα παιδιά», το τελευταίο του μήνυμα στη γυναίκα του
      Κρεμασμένος από το κορδόνι της αρβύλας του, βρέθηκε 44χρονος Ανθυπασπιστής, που υπηρετούσε στην Αρμόλια Χίου.
      Τον άτυχο 44χρονο εντόπισε κρεμασμένο από την πόρτα της κουζίνας του σπιτιού του ο 15χρονος γιος του, ο οποίος κάλεσε άμεσα σε βοήθεια.//

      Διαγραφή
    8. Έχω χάσει προ πολλού την ελπίδα ότι μπορείτε να αντιληφθείτε την πραγματικότητα.
      Λυπάμαι.

      Διαγραφή
    9. Σας εύχομαι ό,τι το καλύτερο εκεί στην ...Ελβετία που ζείτε!!!

      Διαγραφή
  6. Κύριε Μπαλακτάρη,
    ο Γεωργίου αν και ανέλαβε μετά το πρώτο μνημόνιο,Ήταν εκείνος που υπολόγισε το δημ. έλλειμμα του 09, ένα χρόνο αργότερα όπως γίνεται συνήθως.Εαν εννοείτε ότι δεν είναι ο κύριος και ο μόνος συντελεστής, μπορεί να είναι και έτσι. Το χρέος σε σχέση με αυτό που ήτα πρίν την είσοδο στο ευρώ εκτοξεύθηκε κατά την μετέπειτα περίοδο και συνεχίζει ακόμη, όπως άλλωστε είναι φυσικό.Στην διακυβέρνηση Καραμανλή της οποίας βέβαια υπουργός Οικονομικών (Αλογοσκούφης) είχε εγείρει πρώτος θέμα μαγειρέματος για μείωση δημ.χρέους από την κυβέρνηση Σημίτη στην ΕΕ. Ο ΓΑΠ εκλέχθηκε πανηγυρικά επειδή η κυβέρνηση Καραμανλή εκτός από την πραγματική εκτόξευση του χρέους αδυνατούσε να υπολογίσει και το ακριβές ποσό του χρέους, επικαλούμενη το μαγείρεμα Σημίτη. Στη συνέχεια ο ΓΑΠ έβαλε την χώρα σε μνημόνιο επικαλούμενος άγνοια ύψους του χρέους κατά την ανάληψη της εξουσίας. Μέχρι λοιπόν να αναλάβει ο Γεωργίου κανείς δεν έλεγε με βεβαιότητα το ποσό. Ο Γεωργίου ανέλαβε να το υπολογίσει, εφάρμοσε την μεθοδολογία + ΔΕΚΟ κ.α. και γι αυτό κατηγορήθηκε.Ήταν αυτός που δικαίωσε τον ΓΑΠ και τα μνημόνια με τη βούλα της ΕΛΣΤΑΤ.

    Όσο για τις αυτοκτονίες κύριε Μπαλακτάρη τι ακριβώς θέλετε να δείξετε; Πώς όλα είναι μια χαρά και δεν υπάρχει πρόβλημα; Η μήπως ότι είναι θέμα διαχείρισης. Πιστέψτε με λοιπόν,Όσο διεφθαρμένη είναι η Ελλάδα, άλλο τόσο είναι και αυτοί που της κουνούν το δάχτυλο και σε πολύ ανώτερο και σκιώδης επίπεδο. Στην Γερμανία ζώ και σας πληροφορώ ότι και εδώ τα πράγματα δεν πάνε καλά και σίγουρα δεν φταίει ο άτακτος Νότος απο του οποίου την κρίση η Γερμανία μόνο κερδίζει και ο φόβος της είναι μην φύγει η κρίση και πάψει να κερδίζει γιατί τότε χάθηκε. Φανταστείτε έναν βιομηχανοποιημένο νότο με παραγωγή σε σχέση με τις Γερμανικές εξαγωγές. Εκεί είναι το παιχνίδι Κύριε Μπαλακτάρη και όχι στην τάξη και στην επιμέλεια. Ότι και να κάνει η Ελλάδα δεν θα καταφέρει ποτέ να γίνει ανεξάρτητο κράτος μέσα σε αυτόν τον κλοιό που βρίσκεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε,

      Η Ελλάδα χρεοκόπησε το 2010.
      Στην πραγματικότητα, ίσως πολύ νωρίτερα, αλλά το 2010 χρεοκόπησε και με όρους οικονομίας.
      Το αμφισβητείτε;
      Το αν έπρεπε να υπαχθούμε στο Μνημόνιο ή όχι θα έπρεπε να έχει ξεκαθαριστεί με εξεταστική, η οποία δυστυχώς δεν έγινε ποτέ.
      Έτσι, θα γνωρίζαμε και αν είχαμε άλλες επιλογές και κυρίως ποιές θα ήταν αυτές.

      Όσον αφορά στις τραγικές αυτοκτονίες, είναι ένα μέγεθος που εκμεταλλεύτηκε παράνομα και ανήθικα η τότε αντιπολίτευση και νυν κυβέρνηση.
      Δηλαδή, αγαπητέ, οι αυτοκτονίες σταμάτησαν με μαγικό τρόπο μετά τις 25/1/15;
      Παρά το γεγονός ότι η χώρα πηγαίνει συνεχώς χειρότερα;

      Αυτό που θέλω να πω είναι ότι όλοι γίναμε και γινόμαστε θύματα προπαγάνδας, σε τέτοιο βαθμό που χάνουμε την αλήθεια και τον πραγματικό κόσμο στο τέλος.
      Κι αυτούς που παίζουν αυτό το παιχνίδι στην πλάτη μας θα έπρεπε να τους καταδικάζουμε και όχι να τους εκλέγουμε.

      Διαγραφή
    2. //...Σύμφωνα με την κ. Γεωργαντά, ο κατηγορούμενος με τις ενέργειές του και με τις "ευλογίες" των Ευρωπαίων διόγκωσε τεχνητά το έλλειμμα του 2009, με αποτέλεσμα η χώρα να ενταχθεί σε καθεστώς μνημονίων.

      Η κυρία Γεωργαντά κατά τη σημερινή κατάθεση της υποστήριξε πως ο Ανδρέας Γεωργίου παρέβη το νόμο, έχοντας "άμεσο δόλο" με σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του ίδιο ηθικό και υλικό οφελος.

      Όσο για το θέμα της διατήρησης της διττής του ιδιότητας για λίγους μήνες, ως προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και υπαλλήλου στο Δ.Ν.Τ, η κυρία Γεωργαντά είπε:

      "Έχει διαφορά αν το κανείς για 11 μήνες ή δέκα χρόνια; Ο Γεωργίου ήρθε με εντεταλμένη υπηρεσία. Ήθελε να πάρει θέση μετά στη Γκόλντμαν Σάκς. Αν το είχε πει στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής δε θα επιλεγόταν ως πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ αλλά ούτε καν ως μέλος διότι δεν είχε θέση καθηγητού".

      Σύμφωνα με την κ. Γεωργαντά, από τα στοιχεία που είχε στη διάθεση της, το έλλειμμα του 2009 ήταν γύρω στο 4% με 5% και όχι 13% , ενώ όπως είπε, τότε η χώρα μπορούσε να πληρώνει τα χρέη της.

      "Προδότες", "κρεμάλα στο Σύνταγμα", "όλοι μέσα" άρχισε να φωνάζει το κοινό, προκαλώντας την αντίδραση της προέδρου.

      Ακροατήριο: Η διεφθαρμένη χώρα αποχωρεί!
      Πρόεδρος: Αυτό σε ποιον το λέτε; Στο δικαστήριο;
      Ακροατήριο: Όχι το λέω στον κύριο Παπανδρέου.
      Πρόεδρος: Περάστε έξω!
      Ενώπιον του δικαστηρίου εξετάστηκαν επίσης πρώην στελέχη του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ καθώς και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ. Κύριο ερώτημα εάν υπήρξε μελέτη για την ένταξη των ΔΕΚΟ στο έλλειμμα του 2009.

      Ο πρώην διευθυντής της ΤτΕ Γεώργιος Συμιγιάννης υποστήριξε ότι δεν δεν είχαν την δυνατότητα να δουν τις μελέτες με την πρόεδρο να διερωτάται:

      Πρόεδρος : Ποια δυνατότητα; Μέλη του ΔΣ ήσασταν όχι διακοσμητικά στοιχεία. Να πάτε στα γραφεία των υπαλλήλων και να τα ζητήσετε! Μήπως δεν είχατε την αρμοδιότητα και την είχε μόνο ο Πρόεδρος; Λέτε δηλαδή ότι είχανε τα στοιχεία οι υπάλληλοι και δεν τα είχατε εσείς;
      Σε αυτό το σημείο παρενέβη το πρώην μέλος του ΔΣ, Νίκος Λογοθέτης εξηγώντας: "Δεν μας επέτρεπε ο Γεωργίου να δούμε οποιοδήποτε υπάλληλο".

      Ο κ. Συμιγιάννης υποστήριξε ωστόσο ότι η Ελλάδα είναι στα στατιστικά στοιχεία χωρίς καμία υποσημείωση από τη Eurostat από τον Οκτώβριο του 2010, για 14 συνεχείς φορές επί επτά συναπτά χρόνια", σημειώνοντας ότι τα στοιχεία που δόθηκαν για το έλλειμμα ήταν ακριβή αφού και ο νέος πια πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ συνεχίζει να χρησιμοποιεί την ίδια μεθοδολογία.

      Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Κωνσταντίνος Σκορδάς υποστήριξε ότι τα στοιχεία για το έλλειμμα έπρεπε να περάσουν από το ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ γεγονός που δεν έγινε, λέγοντας: «Πουθενά δεν ανέφερε ο νόμος ότι ο πρόεδρος αποφασίζει μόνος του και χωρίς το επταμελές συμβούλιο». Παράλληλα, επισήμανε πως ποτέ δεν του δόθηκε η δυνατότητα να διαπιστώσει εάν η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε ήταν σωστή.

      Η δίκη συνεχίζεται στις 31 Ιουλίου 2017 ενώ σημειώνεται πως αύριο λήγει η προθεσμία για την άσκηση αναίρεσης από τον Άρειο Πάγο όσο αφορά το απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών -για δεύτερη φορά-για τον Ανδρέα Γεωργίου κι άλλα δύο στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ που βαρύνονταν με την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης.//
      Πηγή: Ενταση στη δίκη Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ -Αντεγκλήσεις και αποβολές από την αίθουσα | iefimerida.gr

      Διαγραφή
  7. ΘΕΡΜΟΤΑΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΕΙΑ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα συγχαρητήρια θα είχαν νόημα εάν αυτό που έκαναν τώρα οι δικαστές, το είχαν κάνει και όταν οι κυβερνήσεις, η μία μετά την άλλη, υπέγραφαν μνημόνια.
      Ομως ποτέ δεν είναι αργά. Υπάρχουν δεκάδες προσφυγές πολιτών και συλλογικοτήτων που ζητούν από την Δικαιοσύνη να κρίνει ως παράνομα και αντισυνταγματικά όλα όσα προβλέπονται από τα μνημόνια εφόσον αυτά είναι και προιόν ξένης επιβολής αλλά και καταπατούν κατάφορα τα κοινωνικά, πολιτικά και εν γένει τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών.
      Να τις ανασσύρουν από το αρχείο και να βγάλουν τις σωστές αποφάσεις.
      Μέχρι τότε, ο θεσμός της Δικαιοσύνης δεν αξίζει τον σεβασμό των πολιτών.

      Διαγραφή
    2. Μα τι λέτε τώρα κύριε Φυγόδικε;
      Το να ζητάτε να φύγουμε από την ζεστή αγκαλιά της ΕΕ, κάπως να το καταλάβω.
      Αλλά να λέτε να εγκαταλείψουμε το ΕΥΡΩ, δεν το ανέχομαι.
      Αποτελεί μέγα αμάρτημα και έγκλημα καθοσιώσεως.
      Δύο πράγματα έχουν λατρευτεί τόσο πολύ στην Ευρώπη.
      Η Αγία Σινδώνη του Βατικανού και το Ιερό Ευρώ των Βρυξελών.

      Διαγραφή
  8. Κύριε Μπαλακτάρη, η Ελλάδα ήταν ένα προτεκτοράτο απο την ίδρυση της μέχρι το 2010 που τέθηκε και επίσημα υπό κατοχή. Η οικονομική χρεωκοπία όμως ήταν πλασματική, παρ όλη την κακή λειτουργία. Πιστέψτε το, έτσι όπως ήταν σχεδιασμένο έτσι και έγινε, δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερα και ειδικά απο την είσοδο στην ευρωζώνη και μετά. Και ούτε πρόκειται να γίνει καλύτερα με όποια κυβέρνηση και αν αναλάβει να συνεχίσει το ίδιο αδιέξοδο, ότι μεταρρυθμίσεις και να κάνει όσα στραβά και αν διορθώσει θα έχει τα ίδια τραγικά αποτελέσματα, εάν δεν κάνει αυτό που πρέπει, δηλαδή να τα βροντήξει και να φύγει από το ευρώ και την ΕΕ. Οτιδήποτε άλλο είναι αποδεδειγμένα πια μάταιο. Γι αυτό και δεν έχει κανένα νόημα να λέμε ότι ο Σύριζα ως αντιπολίτευση μιλούσε για αυτοκτονίες και στην θητεία του αυξήθηκαν. Είναι ακριβώς ότι και οι προηγούμενοι, αλλά οι αυτοκτονίες υπήρχαν και υπάρχουν κύριε Μπαλακτάρη, και είναι θλιβερό.

    Το ότι από μικρά παιδιά μας έμαθαν να νομίζουμε ότι είμαστε οι χειρότεροι απ όλους και πάντα πρέπει να προσαρμοζόμαστε σε αυτό που μας υποδεικνύουν είναι αυτό που μας έφτασε εδώ. Και επαναλαμβάνω: Η διαφθορά της Ελλάδας είναι παιδική χαρά μπροστά στης Γερμανίας. Ο Έλληνας είναι πιο έξυπνος πιο φιλότιμος και πιο μορφωμένος από έναν μέσο Γερμανό. Και ο διεφθαρμένος Έλληνας πολιτκός είναι λιγότερο διεφθαρμένος απο τον αντίστοιχο Γερμανό. Παρ όλα αυτά η Γερμανία πάει μπροστά επειδή δουλεύει όλο το παγκόσμιο σύστημα για να της ανοίγει τον δρόμο και μα κουκουλώνει τα άπλυτα της. Η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει ποτέ ακολουθώντας την Γερμανία επειδή απλά κανένας δεν πρόκειται να την στηρίξει, αφού δεν έχει όφελος. Και αν το κάνει θα είναι για δικό του όφελος και στην Ελλάδα θα μένουν τα αποφάγια. Χρειάζεται άλλη μέθοδος, όχι η ίδια αλλά σε καλύτερη εκτέλεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο αυταρχισμός τού Διευθυντηρίου των Βρυξελλών, που έγινε αιτία να δημιουργηθούν οι ευρωσκεπτικιστές, δεν είναι καινούριος. Πριν 17 χρόνια επενέβησαν ωμά στα εσωτερικά τής Αυστρίας, αναγκάζοντας τον μακαρίτη Haider σε αποχώρηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό. Οι ίδιες οι Βρυξέλλες αρνούνται την ύπαρξη ευρωσκεπτικιστών και τούς ονομάζουν συλλήβδην όλους ευρωαρνητές, πράγμα ασφαλώς ψευδές. Η διαφορά είναι και υπαρκτή και φανερή.

    Οι Βρυξέλλες κατά της Δικαιοσύνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.