28/9/17

12 θέσεις πίσω από την Αλβανία

Νέα πτώση της Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη ανταγωνιστικότητας

Πτώση μίας θέσης στην παγκόσμια κατάταξη των πιο ανταγωνιστικών οικονομιών για το 2017-2018 σημείωσε η Ελλάδα, σύμφωνα με την έκθεση Global Competitiveness Report του World Economic Forum. Η χώρα μας κατατάσσεται πλέον στην 87η θέση μεταξύ 137 χωρών.
Η αδύναμη επίδοση της ελληνικής οικονομίας και για το 2017-2018 αποτυπώνει την φθίνουσα πορεία της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη ανταγωνιστικότητας. Οι παράγοντες που επιβαρύνουν τις επιδόσεις της Ελλάδας σύμφωνα με την έκθεση είναι οι υψηλοί φορολογικοί συντελεστές, η αναποτελεσματική δημόσια διοίκηση, το φορολογικό καθεστώς αλλά και η αστάθεια του πολιτικού συστήματος.
Στην περσινή αξιολόγηση η Ελλάδα βρισκόταν στην 86η θέση μεταξύ 138 χωρών, από την 81η θέση μεταξύ 140 χωρών που κατείχε στην αξιολόγηση του 2015 - 2016 και την -επίσης- 81η θέση μεταξύ -αυτή τη φορά- 144 χωρών στο Global Competitiveness Report του 2014 - 2015. 
Υπενθυμίζουμε ότι, διαχρονικά, η καλύτερη επίδοση της εθνικής μας οικονομίας σε επίπεδο ανταγωνιστικότητας σημειώθηκε την περίοδο 2003 - 2004, όταν η Ελλάδα κατέλαβε την 35η θέση μεταξύ των 102 πιο ανταγωνιστικών οικονομιών του κόσμου.
Για τη συνέχεια AthensVoice

3 σχόλια:

  1. But if you sort the list in reverse order we are ONLY in the 50th position..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδη μειωση φορολογίας και κοινωνικων παροχων, κατάργηση εκλογων με υπηρεσιακή κυβερνηση και ιδιωτικοποίηση δημοσίου τομέα...για να ξεπεράσουμε την Αλβανία σε κερδοφορία κεφαλαίου.."ανταγωνιστικότητα" εννοώ..είναι αντικειμενικά αυτά τα "παρατηρητήρια" , επιστημονικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φυσικα.Οι Αλβανοί είναι το κέντρο εμπορίου ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.