1/9/17

Δανία: Ευρύ φάσμα φορολογικών περικοπών, για όλες τις εισοδηματικές ομάδες, προτείνει η κυβέρνηση

Στην ταχέως αναπτυσσόμενη οικονομία της Δανίας, το ποσοστό ανεργίας ανέρχεται σε μόλις 3,5%
Κόντρα στο γενικότερο κλίμα που επικρατεί στις χώρες της Ε.Ε. -και ειδικά στην Ευρωζώνη- η κυβέρνηση της Δανίας -με πρωθυπουργό τον κεντροδεξιό Lars Lokke Rasmussen- προτείνει ένα ευρύ φάσμα φορολογικών περικοπών για όλες τις εισοδηματικές ομάδες, μέσω συρρίκνωσης των ασφαλιστικών εισφορών αλλά και μείωσης των τελών για τους κατόχους οχημάτων. 
Ο Δανός πρωθυπουργός επιθυμεί να συρρικνώσει τη φορολογική επιβάρυνση κατά 23 δισ. κορώνες (3,7 δισ. δολάρια), με τα προτεινόμενα μέτρα να αναμένεται να εφαρμοστούν σταδιακά μέχρι το 2025, σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε σήμερα Τρίτη. 
Η κυβέρνηση ανέφερε μάλιστα ότι θα «παρακολουθήσει» τον συντελεστή για τον εταιρικό φόρο, για να εξασφαλίσει ότι η Δανία θα παραμείνει ανταγωνιστική σε σχέση με τους εμπορικούς της εταίρους.
«Με αυτήν την πρόταση, αντιμετωπίζουμε μια σειρά από συγκεκριμένες προκλήσεις.
Αυξάνουμε τα κέρδη που σχετίζονται με την εργασία, την καθιστούμε πιο ελκυστική και φροντίζουμε να εξοικονομηθούν πόροι μέχρι τη συνταξιοδότηση.
Υπάρχει, ακόμη, περιθώριο για αύξηση των δημόσιων δαπανών και χώρος για να δοθεί προτεραιότητα, όπως κάνει πάντα αυτή η κυβέρνηση, στην ευημερία των Δανών», ανέφερε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.
Σημειώνεται ότι στην ταχέως αναπτυσσόμενη οικονομία της Δανίας, το ποσοστό ανεργίας ανέρχεται σε μόλις 3,5%, προκαλώντας ανησυχίες για πιθανή έλλειψη εργατικού δυναμικού, τη στιγμή που η γήρανση του πληθυσμού «βαραίνει» τα ταμεία του κράτους.

Για τη συνέχεια BankingNews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.