30/9/17

Η βάση της Σούδας κυρίαρχο θέμα στη συνάντηση Τράμπ - Τσίπρα

Τον Οκτώβριο στην Ουάσιγκτον ο πρωθυπουργός
Μιχάλης Ιγνατίου
Οι ΗΠΑ θέλουν διακαώς να κλείσει η συμφωνία λόγω των προβλημάτων που τους δημιουργεί η Άγκυρα - Επιθυμούν πενταετή συμφωνία
Όλο το φάσμα των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και της στρατηγικής συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών, με ιδιαίτερη έμφαση στη βάση της Σούδας, αναμένεται να συζητήσουν ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Οι δύο άνδρες αναμένεται -εκτός απροόπτου- να συναντηθούν στο Λευκό Οίκο, στις 17 Οκτωβρίου, μετά την αποδοχή της πρόσκλησης του κ. Τραμπ από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας. Πρόκειται για επίσκεψη εργασίας.
Η βάση της Σούδας έχει χαρακτηριστεί ένα από τα πιο πολύτιμα κεφάλαια της Ελλάδας, και λογικό είναι, η Αθήνα να επιδιώκει να το εκμεταλλευθεί. Η αμερικανική πλευρά ζήτησε να υπογραφεί πενταετής συμφωνία και στο στάδιο αυτό διεξάγονται διαπραγματεύσεις.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, οι Αμερικανοί «καίγονται» να κλείσει η συμφωνία, λόγω και των προβλημάτων που τους δημιουργεί ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.
Η βάση της Σούδας είναι ένα θέμα για το οποίο ο Λευκός Οίκος θα προσπαθήσει να λάβει τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού στη διάρκεια της επίσκεψης. Το θέμα αναδεικνύεται και στρατηγικά επειδή τα προβλήματα που δημιουργεί η Τουρκία στους Αμερικανούς, επηρεάζουν τα στρατηγικά τους συμφέροντα.
Ο Λευκός Οικος αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα την ημερομηνία της επίσκεψης τις επόμενες ημέρες.
Η επίσκεψη χαρακτηρίζεται σημαντική, καθώς θα πραγματοποιηθεί σε μία περίοδο δύσκολη για την Ελλάδα. Ο κ. Τραμπ δεν αναμένεται να ανακοινώσει δραματική αλλαγή για το μείζον θέμα της οικονομίας, αλλά σίγουρα θα αναφερθεί στην ανάγκη επενδύσεων, και θα υποστηρίξει την αναδιάρθρωση του χρέους, υποστήριξε διπλωματική πηγή.
Πρώτο Θέμα

15 σχόλια:

  1. Σιγά που θα ωφεληθούμε από αυτό .πάντα φτηνά πουλάμε τα προτερήματα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. no money, no honey κι η περιστέρα αξύριστη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η αποδόμηση της Τουρκίας έχει ήδη ξεκινήσει...το τι θα φέρει αυτό θα το δούμε στο κοντινό μέλλον, σίγουρο είναι πως θα έχουμε μεγάλες εντάσεις στην ευρύτερη περιοχή τους που χαρακτηρίζεται από γεωπολιτική ρευστότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να προσλάβουμε Τούρκο διαπραγματευτή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι Αμερικανοι δεν καλούσαν ούτε Καραμανλήδες ούτε Α. Παπανδρέου. Είχαν καλέσει τόν Σημίτη. Τι συμβαίνει και καλούν τόν Τσίπρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ΜΙΧΑΗΛ,

      Μάλλον δεν τα θυμάσαι σωστά τα γεγονότα (ή θέλεις να έχεις επιλεκτική μνήμη).

      Για δες, είπες «Καραμανλήδες» και θυμήθηκα την επίσκεψη του νεότερου (αυτού με το playstation) στον Λευκό Οίκο, τότε που τον υποδέχτηκε ο George W Bush χτυπώντας με το χέρι του το μαξιλάρι στην πολυθρόνα σαν να του έλεγε «...να βρε, εδώ έλα κάτσε...» όπως ακριβώς κάνουν στα σκυλιά!

      Γουφ - γουφ!

      Διαγραφή
    2. Σωστά, όλοι οι ηγέτες μας είναι κατοικίδια των Αμερικανών!

      Διαγραφή
    3. Ομολογώ ότι δεν θυμάμαι τήν επίσκεψη Καραμανλή. Θυμάμαι όμως ενα κακομοίρη Σημίτη να βγάζει από μία σακούλα supermarket κέρματα ευρώ και να τα επιδεικνύει στον άλλο κακομοίρη Bush junior!

      Διαγραφή
  6. Ανακαλυφθηκαν αρχαια στην βαση της Σουδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα Καταριανά Mirage 2000 της φωτογραφιας, πως συνδέονται με το κείμενο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. In March 2011, Mirage 2000s were deployed to an airbase on the Greek island of Crete as part of Qatar's commitment to assist in the NATO-enforced no-fly-zone over Libya. The aircraft would soon jointly enforce the no-fly-zone along with French Mirage 2000-5 aircraft. [Wikipedia]

      Διαγραφή
  8. Ola auta einai mpourdes. O Tsipras tha kleisei thn symfonia afti. H Ameriki tha tou dosei Kati psixoula, Kati Palia opla, kai oxi F 35. Afto to dinei sthn Tourkia.
    Dr. Robert Athanas

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.