29/9/17

Ελληνική βουτιά στην παγκόσμια κατάταξη «οικονομικής ελευθερίας»

Χαμηλά στην κατάταξη τοποθετεί την Ελλάδα σε όρους «Οικονομικής Ελευθερίας» το ινστιτούτο Fraser στην ετήσια έκθεσή του.
Το ινστιτούτο χρησιμοποιεί 42 δείκτες για την μέτρησή του σε πέντε επιμέρους τομείς: το μέγεθος της κυβέρνησης, το νομικό σύστημα και τα δικαιώματα ιδιοκτησίας, την αξία του χρήματος (περιλαμβανομένου του πληθωρισμού), την ελευθερία του εμπορίου και το ρυθμιστικό πλαίσιο.
Η χώρα μας που με βάση τα στοιχεία του 2015 κατατάσσεται στην 116η θέσηκαταγράφει σημαντική υποχώρηση έναντι του 2014 οπότε ήταν 91. Υποχώρησε δηλαδή 27 θέσεις, με εμφανείς τις επιπτώσεις των κεφαλαιακών ελέγχων του 2015 και βρίσκεται πλέον ανάμεσα στη Νιγηρία (114) και το Μπαγκλαντές (117) σύμφωνα με επικαιροποιημένα στοιχεία του 2015 σε ό,τι αφορά τον βαθμό οικονομικής ελευθερίας. 

Για τη συνέχεια Euro2Day

4 σχόλια:

  1. 1)Κατά το Δ.Ν.Τ., πολλές χώρες του πρώην Ανατολικού μπλόκ, έχουν πλέον μεγαλύτερο κατά κεφαλήν εισόδημα, (στοιχεία 2016), από την Ελλάδα.
    Αυτές είναι η Τσεχία, η Σλοβενία, η Σλοβακία, η Λιθουανία, η Εσθονία, η Πολωνία και η Ουγγαρία.

    List of countries by GDP (PPP) per capita
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP)_per_capita

    Είναι θλιβερό να βλέπουμε πρώην κομμουνιστικές χώρες, του κάποτε "σιδηρού παραπετάσματος", να μας έχουν ξεπεράσει.
    Πρέπει επίσης να πάρουμε υπόψη μας πως ακόμα και η θεωρούμενη οπισθοδρομική Τουρκία κοντεύει να μας φθάσει στο κατά κεφαλήν εισόδημα.

    2)Είμαστε σπάνια περίπτωση δημοκρατικής χώρας, με πολιτικούς ανάμεσα στους χειρότερους στον κόσμο, ανεξαρτήτως κόμματος. Είτε αυτοαποκαλούνται φιλελεύθεροι, είτε αυτοαποκαλούνται προοδευτικοί, είτε οτιδήποτε άλλο, το επίπεδο τους είναι πολύ χαμηλό.
    Να θυμηθούμε πως η Ελλάδα μεταπολεμικά είχε τον δεύτερο υψηλότερο δείκτη ανάπτυξης στον κόσμο, μετά την Νότια Κορέα, μέχρι την κρίση του πετρελαίου, δηλαδή από τις αρχές της δεκαετίας του 50 έως το 1973.

    3)Από την κρίση που μαστίζετε η χώρα δεν θα βγούμε ΠΟΤΕ με αυτές τις αδιέξοδες πολιτικές, που εκτελούν όλες οι άμυαλες εγχώριες μαριονέτες. Με "κομμουνιστική" φορολόγηση, με ολοκληρωτικού τύπου τραπεζικό σύστημα και με ατέλειωτη γραφειοκρατεία, για τον ασφυκτικό έλεγχο του αυτόχθονου πληθυσμού και για την χρηματοδότηση των υποχρεώσεων του Δημοσίου στούς "Θεσμούς".
    Η ζημιά που ήδη έχει γίνει στην Ελλάδα είναι ασφαλώς ανεπανόρθωτη, και η μελλοντική πτώχευση της είναι προφανώς αναπόφευκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικα αποδεικνυεται οτι θα ηταν καλλιτερα να ειχε επικρατησει ο κομμουνισμος μετα τον Β.Π.Π. γιατι θα ειχαμε την ελπιδα οτι θα ορθοποδουσαμε οικονομικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτά παθαίνεις όταν αντί να έχεις παγεια συμφέροντα έχεις παγειους φίλους!

    Όλα ανάποδα η Ελλάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αρα δε μπορουμε να παραπονιομαστε πλεον οταν ερχονται μεταναστες απο το μπαγκλαντες η την Νιγηρια στην Ελλαδα...ειναι σαν να ερχονται στον τοπο τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.