30/9/17

Αν δεν δώσετε το Νόμπελ σε αυτόν, σε ποιον θα το δώσετε;

ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ
Τώρα μου γεννήθηκε πράγματι η απορία αν κάποιοι πρότειναν κάποτε να δοθεί το βραβείο αυτό στον Χίτλερ. Στον Φράνκο. Στον Πινοσέτ. Στον Σαντάμ. 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤΠροτάθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, λέει! Από ποιους; Από τους συμμετέχοντες στο Διεθνές Συνέδριο Επιτρόπων Διοικήσεως που διοργανώθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Το δικαιολογητικό της πρότασης είναι το εξής: «Ο αγώνας που διεξάγει κατά της παγκόσμιας τάξης πραγμάτων στην οποία ο ισχυρός καταπιέζει τον αδύνατο, η συμβολή του στην ανθρωπότητα και το γεγονός ότι είναι η φωνή των καταπιεσμένων». Μην τους ματιάσω, πέστε. Πέτυχαν διάνα. Τώρα μου γεννήθηκε πράγματι η απορία αν κάποιοι πρότειναν κάποτε να δοθεί το βραβείο αυτό στον Χίτλερ. Στον Φράνκο. Στον Πινοσέτ. Στον Σαντάμ. Δεν πρότειναν; Δόθηκε στον Χένρι Κίσινγκερ για παράδειγμα. Το 1973. Έναν χρόνο αφότου πήρε αυτό το Βραβείο Ειρήνης μοίρασε στα δυο το νησί μας! Τέλος πάντων.

Τώρα δεν πρόκειται να σταθώ σε αυτό. Χαιρετίσματα στην Επιτροπή Νόμπελ. Να μην περιφρονήσουν τον Ερντογάν. Κατά τη γνώμη μου, αξίζει και με το παραπάνω αυτό το βραβείο. Και τι δεν έκανε γι’ αυτή την ανθρωπότητα. Έσκισε τα δεφτέρια του ακόμα και με τον Άσαντ, τον οποίο είχε αποκαλέσει «αδελφό» του και ανέλαβε δράση για να τον συνθλίψει. Έκτισε στενή συμμαχία με τους τζιχαντιστές που πολεμούσαν εναντίον του. Έκοψαν κεφάλια, έσφαξαν για να απαλλάξουν τον κόσμο από τον Άσαντ. Αλυσόδεσαν τις γυναίκες, οι οποίες μόνο σκλάβες μπορούν να είναι στο ισλάμ και τις πούλησαν στο παζάρι για πενταροδεκάρες. Αν λένε ότι «ο Ερντογάν έγινε η φωνή των καταπιεσμένων», έχουν δίκιο βεβαίως οι σεβαστοί επίτροποι διοικήσεως. Οι γυναίκες δεν θεωρούνται καταπιεσμένες. Διότι δεν είναι άνθρωποι. Άνοιξε διάπλατα τις πόρτες του στους τζιχαντιστές που έτρεξαν να κανονίσουν τον Άσαντ. Τσετσένοι και Ουιγούροι τζιχαντιστές περνούσαν από την Τουρκία στη Συρία χάρη στον Ερντογάν. Ανέλαβε και το καθήκον της περίθαλψης στην Τουρκία των τζιχαντιστών που τραυματίστηκαν στον πόλεμο. Παρέδωσε μαθήματα στην Ευρώπη με την αγάπη του για τη δημοκρατία που φούντωσε στη Συρία. Έναντι αυτού έγινε φίλος με το Σαουδαραβικό Βασίλειο. Διότι όπως αυτός έτσι και οι Σαουδάραβες έτρεχαν για να υπηρετήσουν την ανθρωπότητα, έκοβαν με σπαθί το κεφάλι των εχθρών της ανθρωπότητας στο Ριάντ και απαγόρευαν στις γυναίκες ακόμα και να οδηγούν αυτοκίνητο επειδή είναι βέβαιοι πως αυτές δεν είναι άνθρωποι. Ο Ερντογάν ήξερε καλύτερα από όλους την αξία του Μόρσι που τώρα βρίσκεται στη φυλακή στην Αίγυπτο. Επειδή έφυγε από την εξουσία ο Μόρσι, ο αιγυπτιακός λαός στερήθηκε τη δυνατότητα να συνάπτει σεξουαλικές σχέσεις με τις νεκρές συζύγους του.

Σεβαστή Επιτροπή Νόμπελ. Αν θέλετε συστάσεις από εμένα, θα σας τις δώσω ευχαρίστως. Αν δεν δώσετε αυτό το βραβείο ειρήνης στον Ερντογάν, σε ποιον θα το δώσετε; Μήπως δεν σας απέδειξε ότι είναι η φωνή των καταπιεσμένων; Άδικα ισοπέδωσε εκείνα τα κουρδικά χωριά; Άδικα δεν άφησε πέτρα πάνω σε πέτρα; Δεν λυπήθηκε ακόμα και τα παιδιά για χάρη της ανθρωπότητας. Ύστερα τον συκοφάντησαν ότι κρύβει τα χρήματά του μέσα σε κουτιά παπουτσιών. Αλλά ήξερε να κανονίσει αυτούς τους συνωμότες. Τους έπιασε όλους από το αφτί και τους έχωσε στη φυλακή. Ξεχείλισαν τα κελιά. Δεν έμεινε χώρος. Πρόσφατα διάβασα μιαν ομιλία του. «Μην ζείτε μέσα σε πολυτέλεια», λέει στον λαό. Επειδή δεν αποδίδει αξία στην πολυτέλεια, έφτιαξε για τον εαυτό του ένα παλάτι χιλίων δωματίων. Όπως ο Τσαουσέσκου. Πόσο ταπεινός. Έτσι είναι η φωνή των καταπιεσμένων, ο αγώνας για την ανθρωπότητα. Αν δεν υπάρχουν παλάτια, ποιος θα σκέφτεται τον λαό;

Έχω να πω το εξής σεβαστή Επιτροπή Νόμπελ. Δώστε του το βραβείο να τελειώνει. Το αξίζει πολύ. Να τον έχει καλά ο Αλλάχ, σκέφτηκε και εμάς στην Κύπρο. Δεν μας πούλησε. Δεν έδωσε ούτε σπιθαμή στους Ελληνοκύπριους από το έδαφος που κατακτήθηκε. Ούτε πέτρα. Δεν έδωσε καν στον Σπύρο που θέλει χώρο για έναν τάφο στο χωριό του τον Γερόλακκο. Παρά το γεγονός ότι στριμώχτηκε πολύ, δεν απέσυρε στρατό από αυτό το νησί. Γιατί; Επειδή ανησυχεί για την ασφάλειά μας. Διότι αν αποσύρει στρατό, ξέρει ότι θα μας σφάξουν οι Ελληνοκύπριοι. Εκείνος ξέρει τα πάντα. Ξέρει ότι οι νέοι που πηγαίνουν να σπουδάσουν στη Δύση επιστρέφουν όλοι πίσω ως κατάσκοποι. Το είπε τις προάλλες και σάστισα για το πώς το ξέρει. Αδιάφορο. Είναι έξυπνος άνθρωπος. Βλέπει μπροστά. Πρέπει να νιώθει περήφανος γι’ αυτόν και όλος ο κόσμος, όχι μόνο το τουρκικό έθνος. Εγώ σας το είπα κύριοι. Στον Χίτλερ δεν το δώσατε, δώστε το τουλάχιστον στον Ερντογάν. Διορθώστε αυτό σας το λάθος!

Πηγή: politis.com.cy

3 σχόλια:

  1. Ε! Και? κι ο εθνέρχης των Ελλήνων, Βενιζέλος, πρότεινε τον σφαγέα των Ελλήνων Κεμάλ, για το βραβείο Ειρήνης.
    Θα μπορούσε όμως να προταθούν Χίτλερ, Φράνκο, Πινοσέτ, Σαντάμ, Βενιζέλος, Κεμάλ, Σαρόν, Τραμπ κ.α. για βραβείο Νόμπελ προτροπής και συνδρομής στη λογοτεχνία, μιας και με τη κτηνωδία της πολιτικής τους και δίνουν έναυσμα αποτύπωσης του δράματος της ζωής στη ποίηση λογοταχνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς ο Ελευθέριος Βενιζέλος της εποχής 1923-1936 ήταν εντελώς διαφορετικός από τον Ελευθέριο Βενιζέλο της εποχής 1910- 1918

      Διαγραφή
  2. Το ξαναεγραψα. Η τρελλα τολμηρος, η.....?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.